Prijateljstvo

Ja sam imala puno drugarica sa kojima sam mislila da sam bliska ali eto kad je meni bilo tesko ni jedna nije bila tu.Cak mi je jedna rekla da me sazaljevala a trebala je samo da bude uz mene....Sad od svih tih drugarica ostala je samo jedna sa kojom sam u kontaktu,postoje neke nove,naraavno tu je moja sestra od tetke sa kojom sam se uvek savrseno razumela i imam nekoliko muskih prijatelja koji su stvarno pravi carevi.....Ja bih rekla da je pravih prijatelja vrlo malo i nije dovoljno da verujes u prijateljstvo...Prijateljstvo se gradi,potrebno je vreme,,,,A i naravno ne mozes sa svakim da budes prijatelj....Neke ljude nikad neces moci da dozivis kao prijatelje a neki nisu ni zasluzili da ih nazoves prijateljem....jbga

Ja sam imala puno drugarica sa kojima sam mislila da sam bliska ali eto kad je meni bilo tesko ni jedna nije bila tu.Cak mi je jedna rekla da me sazaljevala a trebala je samo da bude uz mene....Sad od svih tih drugarica ostala je samo jedna sa kojom sam u kontaktu,postoje neke nove,naraavno tu je moja sestra od tetke sa kojom sam se uvek savrseno razumela i imam nekoliko muskih prijatelja koji su stvarno pravi carevi.....Ja bih rekla da je pravih prijatelja vrlo malo i nije dovoljno da verujes u prijateljstvo...Prijateljstvo se gradi,potrebno je vreme,,,,A i naravno ne mozes sa svakim da budes prijatelj....Neke ljude nikad neces moci da dozivis kao prijatelje a neki nisu ni zasluzili da ih nazoves prijateljem....jbga

Slažem se da neki nisu zaslužili da se zovu prijateljima, a ima i mnogo ljudi koje ne mogu da doživim ko prijatelje valjda zato što se previše trude da mi budu bliski. Prijateljstvo se ne gradi ono se rađa i razvija. Pravo prijateljstvo ne treba forsirati, jednostavno treba biti to što jesi i pustiti sve da ide svojim tokom.

Ajde da malo dublje zađemo u ovu temu i da vas konkretno pitam ko su bolji prijatelji devojke ili momci? Što se mene lično tiče ja devojkama dajem veliku prednost u odnosu na momke jer su mnogo iskreniji prijatelji, barem ja imam takvo iskustvo. Mnogi su mi tvrdili da je prijateljstvo sa devojkom nemoguće i da je uvek jedno od to dvoje zaljubljeno u ono drugo. Čak ni ta tvrdnja nije tačna jer ja imam jednu drugaricu koja je udata a bili smo prijatelji mnogo pre toga i voleli smo se bukvalno kao brat i sestra, čak i više od toga i jednostavno ne mogu ni da zamislim da imam sexualne odnose sa njom to bi mi bilo kao da sam rođenu sestru odveo u krevet.

Ja verujem u iskrena prijateljstva i mislim da prijateljstvu ne treba ni robova ni gospodara.
Prijateljstvo voli ravnopravnost. Voleo bih da mi odgovorite na pitanje ko vam je najbolji prijetelj i zašto?

naj prijatelj mi je Igor....znamo se dosta dugo,jos iz zabavista.....zajedno smo isli i u osnovnu.....zajedno sedeli...zajedno isli od kuce do skole....on je malo lud:P,voli da se zeza i kad god mi je nesto trebalo bio je tu.....u zivotu se nismo posvadjali....on navija za zvezdu a ja za partizan pa cak ni zbog toga se nismo svadjali....ISTOG DANA smo rodjeni,slavili smo rodjendan zajedno......ITD
(ne mogu vise da pisem)

Ne gubi nadu.

Ja sam svoju najbolju prijateljicu stekla prvog dana u osnovnoj školi. Mame su nas dovele, pa pošto su se poznavale, posadile su klinke zajedno. Od tad nas ni bog ni đavo ne može razdvojiti, a prošlo je već 35 godina.:heart:
Ovo naše druženje ona je jednom opisala ovako: "Više ništa što bi mi rekla ne može da me naljuti, jer znam da imaš razlog za to, i dobro ću razmisliti o tvojim rečima."

do skoro sam imala prijateljicu koja je to stvarno bila,a onda ne znam sta se desilo, odjednom se promenila prema meni,cula sam sve i svasta da prica meni iza ledja... i eto sada ne pricamo... meni je prijateljstvo vaznije od bilo koje veze ali nikako da sretnem osobu koja je isto takva :sad2:

do skoro sam imala prijateljicu koja je to stvarno bila,a onda ne znam sta se desilo, odjednom se promenila prema meni,cula sam sve i svasta da prica meni iza ledja... i eto sada ne pricamo... meni je prijateljstvo vaznije od bilo koje veze ali nikako da sretnem osobu koja je isto takva :sad2:

I meni. I isto to mi se desilo, i nije htela da mi kaže razlog, i tako već 10 god. ... zaboravi je. A druga mi je umrla, teško i prerano. A sad je kasno za prijateljicu iz detinjstva, sa kojom mogu da delim uspomene. Još se ja i teško otvaram i visoki su mi kriterijumi, (nije mi važan status, ni pamet, ni lepota, već iskrenost, tolerancija, sličan stav o prijateljstvu, i lojalnost). Valjda se to ipak može nekako rešiti. Samo je otežavajuća okolnost ako neko novo prijateljstvo upoređujemo da starim, koje nam je odgovaralo. Svako je drugačije, i treba da bude. Nemoj očajnički tražiti, to se najlepše deso spontano. Budi to što jesi, i otvrena za druženje.

Takodje se tesko otvaram...nekako me to oduvek prati,ni kao manja nisam imala pravu prijateljice i onda sam nju upoznala i sada kada me je razocarala ne verujem nikom...

Ako se ti ne otvaraš, neće ni prijatelj. ;)
A razočaranje ćeš prevazići, vremenom.
Ja sam, npr, naučila da volim i poštujem svoje prijatelje zajedno sa svim njihovim manama. I nema više razočaranja.

Ako se ti ne otvaraš, neće ni prijatelj. ;)
A razočaranje ćeš prevazići, vremenom.
Ja sam, npr, naučila da volim i poštujem svoje prijatelje zajedno sa svim njihovim manama. I nema više razočaranja.

nisam se razocarala zbog neke njene mane, vec je sve i svasta pricala o meni naravno sto vecinom nije tacno...I sve to da bi bila sama! jednostavno ne mogu da se otvorim jer vidim da svi oko mene mnogo lazu!!!

nisam se razocarala zbog neke njene mane, vec je sve i svasta pricala o meni naravno sto vecinom nije tacno...I sve to da bi bila sama! jednostavno ne mogu da se otvorim jer vidim da svi oko mene mnogo lazu!!!

Ja takve stvari resavam tako sto ih pitam zasto pricaju o meni ono sta ja mislim da nije tacno... ali javno.

Da vis kako posle pljuste izvinjenja i promena misljenja, sve blista.
Ili pljuste samari... po koja pesnica ;)

Nisam htela nista da je pitam jer je nasla novu drugaricu a meni retko da je cao rekla..Shok

Pa u tome je fora!

Nadjes je negde sa novim drugaricama i napavis nesto kao politicki tv duel: pitas direktna pitanja i trazis direktne odgovore.

Da li ti mislis da sam ja onakva kakvom me olajavas i da li si ti to rekla?
I zasto to mislis?

Ljudi se zapanje pred takvim pitanjima jer se lazi tesko skrivaju kada su direktno napadnute. Cak i ako slaze, svi oko nje ce videti da je slagala a to nikome nije sve jedno. Kako bi se ti osecala da vidis da neka tvoja drugarica (sa kojom si dobra) laze ocigledno? Tako ce se osecati i njene nove drugarice.

Pa u tome je fora!

Nadjes je negde sa novim drugaricama i napavis nesto kao politicki tv duel: pitas direktna pitanja i trazis direktne odgovore.

Da li ti mislis da sam ja onakva kakvom me olajavas i da li si ti to rekla?
I zasto to mislis?

Ljudi se zapanje pred takvim pitanjima jer se lazi tesko skrivaju kada su direktno napadnute. Cak i ako slaze, svi oko nje ce videti da je slagala a to nikome nije sve jedno. Kako bi se ti osecala da vidis da neka tvoja drugarica (sa kojom si dobra) laze ocigledno? Tako ce se osecati i njene nove drugarice.

Stvar je u tome da su one to zajedno uradile... samo sto njene drugarice bolje lazu, i zlobnije su!

"Nema prijateljstva među ljudima koji drukčije misle." Meša Selimović ("Derviš i smrt")

Postoje 2 osobe u mom zivotu koje mogu nazvati pravim prijateljima bas zbog toga sto nam se misljenja, stavovi, ukusi i sve uglavnom poklapaju... Ne moze da dodje do svadje ili prepiranja zbog toga sto bih ja jedno, a doticna osoba nesto drugo... Ako i postoje male razlike, uvek napravimo kompromis...
Neko ko je uvek tu da sa mnom podeli srecu, tugu, bes, bol i bilo koje osecanje koje me muci ili mi prija, a za isto to moze racunati na mene, neko kome mogu da poverim svoje tajne, ko me nece izdati, na koga cu moci uvek da se oslonim ko me razume i koga ja razumem, neko ko bi za mene, kao i ja za njega, stavio ruku u vatru... To je ono sto trba da poseduje osoba koja ce meni biti pravi prijatelj. Kao sto sam vec rekla, ja uz sebe imam 2 takve osobe, i vise mi i ne treba...
Sve do skoro sam 100% sebe davala ljudima za koje sam mislila da su mi prijatelji, a za uzvrat nisam dobijala nista, i trebalo mi je dosta vremena da shvatim da ti ljudi nisu zasluzili moju paznju, postovanje, ljubav... Smatram da cilj prijateljstva nije: 'Daj mi, da ti dam' ili 'Dam ti, da mi das', ali ipak postoje neke granice! Trazis sve, a ne dajes nista! Prijateljstvo podrazumeva uzajamno davanje i uzimanje (bilo cega!). Zaista sam se ruzno osecala kad sam shvatila da su me iskoriscavali za sve sto im je bilo potrebno, a ja na sve bez pogovora pristajala... Ali to se kad-tad obije o glavu! Ja verujem u onu: sve se vraca, sve se placa! Ne moze se gaziti po nekome, i proci nekaznjeno! Ako nista drugo, ja cu se potruditi da isteram pravdu! :)

Ja verujem u iskrena prijateljstva i mislim da prijateljstvu ne treba ni robova ni gospodara.
Prijateljstvo voli ravnopravnost. Voleo bih da mi odgovorite na pitanje ko vam je najbolji prijetelj i zašto?

Ako mislis sa foruma, onda je to nordi (nordic_warrior)...a najbolji je zato sto je iskren prijatelj i uradi koliko moze!
A ako mislis iz naselja, i nemam ga.......Ustvari imam Milosa!.......A zasto? Pa zato sto mi uvijek pomogne, i ucini sto mu zatrazim, kao i ja njemu!

Best friend je ona osoba koja te poznaje do srzi i voli bas takvog, a ipak te potstice na rast. Kada ti je potrebna ne pita zasto? posto? koliko? vec samo kaze VAZI! Ako I ti spontano dajes isti reciprocitet, to je to.
Imam jednu takvu ludacu i s smatram se bogatom. Opstajemo od zabavista.

Back