Prijatelji

На какву се издају мисли? Мало ми је смешно служити се таквим терминима.

Имам неколико пријатеља, а крв бих дала и за непознато лице са истом крвном групом.

Pravih prijatelja imam-4.
Dobra stvar u svemu tome ih znam dugo,i sto se oni poznaju samo formalno.
Bolje to,ovako da smo svo 4 super,pravili bi se mini klanovi. Zar ne!
Izdaju prastam,ali ne zaboravljam,tako je jedino hrisćanski.

Imam prijatelje, ne ocekujem mnogo od njih valjda su zbog toga tako dugo prijatelji. Ne dele moje misljenje, veruju da smo prijatelji koji bi umrli jedni za druge. Takva prijateljstva postoje samo izmedju roditelja i njihove dece. Ne kazem da nema izuzetaka.

Imam prijatelje, ne ocekujem mnogo od njih valjda su zbog toga tako dugo prijatelji. Ne dele moje misljenje, veruju da smo prijatelji koji bi umrli jedni za druge. Takva prijateljstva postoje samo izmedju roditelja i njihove dece. Ne kazem da nema izuzetaka.
naprotiv zbog malog ocekivanja su samo tzv prijatelji,umesto da ste se medjusobno testirali do najvisih granica kakvi ste prijatelji,zato ih vecina i nema jer misle da imaju a kad dodje stani pani nigde nikog 10e da pozajmi

naprotiv zbog malog ocekivanja su samo tzv prijatelji,umesto da ste se medjusobno testirali do najvisih granica kakvi ste prijatelji,zato ih vecina i nema jer misle da imaju a kad dodje stani pani nigde nikog 10e da pozajmi

Па добро, нећеш ваљда пријатеље оцењивати према спремности за давање пара? Шта ако ни они немају?

nije bitno da li ce dati nego kako se ponasaju u takvim situacijama vidi se da li brinu i da li bi se potrudili da nadju negde,znamo se dovoljno i ko sta radi i koliko ima,tako da se ne bi trazilo od onih sa coporom dece sigurno,ja sam pozajmljivao godinama majci mojih bivsih prijatelja da bi njima titrala,kad je meni zatrebalo nista, jer su oduvek bili ljubomorni a kad su zaradili prvi novac pustise muda da su bogom dani,inace nikad nije bilo takvih testova da znamo na cemu smo to je pogresno

Imam dosta prijatelja i lako ih sticem jer sam po prirodi komunikativna osoba, ali pravih, veoma malo, ako krenem nekim sistemom eliminacije verovatno ce se taj broj svesti na jednog, i smatram da je to retka privilegija. Jer ako se osvrnem oko sebe, primeticu mnoge koji su iluzivno okruzeni mnostvom ljudi ali su tehnicki sami, zaista je tako bez ikakve sablonske patetike.

Donekle ih klasifikujem na one od kojih mogu da ocekujem koristan savet i na one od kojih mogu u svakom trenutku da ocekujem zrtvu. Postoje oni koji su u teskim trenucima spremni da ti bez ikakvog pogovora sve pozajme, i oni koji su spremni da ti sve daju a da to ne smatraju za milostinju. Iskrena pomoc i milostinja su po mom misljenju totalno 2 razlicite stvari. Pomazem iz milostinje jer osecam savest, a prijateljsku pomoc dajem jer osecam duznost, ja tu pravim veliku razliku. Na stranu to sto ja sa svakim mogu da ubijem vreme, pijem pivo ili da fatam ribe,ili sta vec ... cepam drva. 90% njih bi mi okrenulo ledja cim bi videli da sam im "teret na grbaci".

Imate li prijatelje? Dugogodisnje, bliske, za koje biste dali krv iako niste dobrovoljni davalac krvi?

I kada vas neko takav "izda" mozete li oprostiti?

imam
ne znam kako bih postupila, nije mi se nikada desilo d ame prijatelj "izda" niti sta bi bilo toliko znacajno da shvatim kao "izdaju"
nesto najblize tome je sto mi se najbolja prijateljica iz detinjstava udala za bivseg decka
ali ne da nisam shvatila kao izdaju to sto su se njih dvoje nedugo naseg raskida smuvali, nego sma im bila i kuma na vencanju

Imate li prijatelje? Dugogodisnje, bliske, za koje biste dali krv iako niste dobrovoljni davalac krvi?

da imam
imam jako bolesnu drugaricu kojoj sam spremna, sta god da dam jer je volim kao sto se retko voli prijatelj
znam da me nikad nije i ne bi izneverila i koja mi kaze "i kada se ne cujemo i ne vidimo, ja mislim na tebe" i koju sam nasla posle mnogo godina

imam i jednu histericnu koja mi ide na zivce ali i nju volim jer je iskren pijatelj i uvek je tu i ne postoji nesto sto joj ne bih dala
i znam da me ne bi izdale nikad

imam i najboljeg druga, malo smo se udaljili, valjda svako na svoju stranu kada se zivot desava
ali znam da bi za mene sve uradio
kao i ja za njega

imala jednom davno, prosle su godine i jos me boli ... da li sto sam ispala naivna ili sta vec ali ne mogu da oprostim, imam jako mnogo poznanika koji ne mogu da me povrede bilo sta da urade ali ako nekog pustim u krug prijatelja onda me izdaja jako boli.

Back