Prijatelji stari, Prijatelji novi

Ljudmila2012

Zainteresovan član
Poruka
374
Nesto razmisljam,

Da li vam se ikada desilo da imate prijateljstvo sa zenskom osobom i da se druzite mesecima, godinama i da ona samo odjednom nestane iz vaseg zivota.
Ako je zovete kaze "Javicu ti se, u haosu sam, Ne nisam ljuta, sve je ok...itd" :confused:
i onda opet prodje neko vreme i nema e javlja se, ond shavtite da vas izegava a vi ne znate razlog?
Da li vam se ti ikada desilo? Zasto ljudi jednostavno odu od nas ili mi od njih?

Ja recimo imam tetku koja je otisla daleko u zemlju na kraj sveta, od kako je otisla pre 7 godina poslala je mozda jedan email a bili smo bliski?
Zasto se ljudi otudje odjednom, a da nekazu kada ih pitate sta je razlog?

"Sometimes you have to give up on people, not because you don't care, but because THEY don't"

Pretposlednja tema je na isti ovaj kalup.

Sa onim s kim se vidjas svaki dan cavrljas a sa onim s kim se vidjas u deset godina jednom razgovaras. Cavrljanje traje satima a razgovori su uglavnom o vaznim stvarima a vaznih stvari je u zivotu malo tako da i razgovori bivaju kratki i retki.

Pretposlednja tema je na isti ovaj kalup.

Sa onim s kim se vidjas svaki dan cavrljas a sa onim s kim se vidjas u deset godina jednom razgovaras. Cavrljanje traje satima a razgovori su uglavnom o vaznim stvarima a vaznih stvari je u zivotu malo tako da i razgovori bivaju kratki i retki.

Da ali zasto recimo ti sa kim cavrljas svaki dan odjednom nestane iz tvog zivota? A ti ne znas zasto?

Nesto razmisljam,

Da li vam se ikada desilo da imate prijateljstvo sa zenskom osobom i da se druzite mesecima, godinama i da ona samo odjednom nestane iz vaseg zivota.
Ako je zovete kaze "Javicu ti se, u haosu sam, Ne nisam ljuta, sve je ok...itd" :confused:
i onda opet prodje neko vreme i nema e javlja se, ond shavtite da vas izegava a vi ne znate razlog?
Da li vam se ti ikada desilo? Zasto ljudi jednostavno odu od nas ili mi od njih?

Ja recimo imam tetku koja je otisla daleko u zemlju na kraj sveta, od kako je otisla pre 7 godina poslala je mozda jedan email a bili smo bliski?

"Sometimes you have to give up on people, not because you don't care, but because THEY don't"
pa sta se opterecujes i shvatas licno nek ide svako svojim zivotom ,a ako bi sve opet isto uradila nema sta da butas po mozgu dal je do tebe

Nesto razmisljam,

Ljudi se menjaju i prioriteti se menjaju. U sliucaju tvoje tetke istinita je izreka daleko od ociju daleko od srca....zena ima drugi zivot tamo i druge ljude koji su joj sada bliski.

desilo se
prihvatam to normalno
promena zivota nekada nosi sa sobom i nove obaveze, prioritete, probleme, radosti...
neki ljudi su mi jako odgovarali za druzenje u nekim periodima zivota, a onda vise nismo imali o cemu da pricamo
pretpostavljam da sam tako i ja nekome i to mi je razumljivo
ne dovodim u pitanje nasa uzajamna osecanja i dalje se volimo i zelimo jedni drugima najbolje, samo vise nema (toliko) druzenja
desavalo mi se i da se neki odnosi isto tako spontano i obnove posle nekoliko godina kao sto su i nestali ili se proredili
zivot je zanimljiv :)

Desilo se i desava se...a desava se i meni da sam TA strana. Kada sumiram sve, i dalje smo super prijateljice (imam 2 takve) i druzimo se jos iz detinjstva...
Ja volim bezuslovnu ljubav i bezslovno druzenje.
A kada je frka meni ili nekoj od njih dve, uvek smo tu pa makar mesecima pre toga da se nismo cule, videle...

Имала сам неколико таквих ситуација.
Једна другарица се одселила у БГ пре 10 година, и даље се чујемо бар једном месечно и виђамо сваки пут кад дође у наш град...:)
Друга другарица ми је ту, у граду, није запослена, има све време овог света, а кад год бих је звала она ''нема врееемена''... :roll: Почела сам све ређе да је зовем, јер сам се осећала лоше што је изгледа само мени стало да се виђамо, дружимо и одржавамо контакт...а биле смо најбоље другарице 30 година. Нема никаквог разлога за неку затегнутост у односима, једноставно смо почеле да се удаљавамо саме од себе...тачније она је све мање воље улагала у наше дружење, па сам и ја почела да одустајем...

И јако ми је жао због тога. И жао ми је што се она очито не кида због тога као ја....:(

Nesto razmisljam,

Naravno da se desava, to je postalo kao dobar dan. Kada ljudi vise nisu u slicnim zivotnim okvirima razilaze se i prekidaju se niti medju njima.
Sa bivsim najboljim prijateljem bio sam nerazdvojan nekih dvadeset i kusur godina, od detinjstva, komsije smo bili, bili skolski drugovi, sluzili u istoj vojnoj jedinici, sticajem okolnosti bili na istom ratistu. bili cimeri i kolege na fakultetu... Nakon njegovog odlaska u inostranstvo ne kontaktiramo, culi smo se jedan jedini put preko Fejsbuka. Kada dolazi ovamo u stari kraj ne javlja se nikome od prijatelja iz komsiluka, mada ga vidimo onako u prolazu kada ovde boravi, njegovi roditelji su mi i dalje najblize komsije, ostalima iz tog naseg nekadasnjeg drustva to smeta, ogorceni su bivsi prijatelji na njega, a meni ne smeta, ne dotice me to vise, sta je bilo bilo je, takav je zivot, ljudi se menjaju.

Имала сам неколико таквих ситуација.
Једна другарица се одселила у БГ пре 10 година, и даље се чујемо бар једном месечно и виђамо сваки пут кад дође у наш град...:)
Друга другарица ми је ту, у граду, није запослена, има све време овог света, а кад год бих је звала она ''нема врееемена''... :roll: Почела сам све ређе да је зовем, јер сам се осећала лоше што је изгледа само мени стало да се виђамо, дружимо и одржавамо контакт...а биле смо најбоље другарице 30 година. Нема никаквог разлога за неку затегнутост у односима, једноставно смо почеле да се удаљавамо саме од себе...тачније она је све мање воље улагала у наше дружење, па сам и ја почела да одустајем...

И јако ми је жао због тога. И жао ми је што се она очито не кида због тога као ја....:(

E i ja isto tako Helen draga moja...isto...i onda je samo meni krivo i neshvatljivo...

Ljudi počnu da se udaljavaju kad nešto žele da sakriju. Bar je moje iskustvo takvo. Često se pitam čime sam nekog uvredila kad se udaljio od mene, kasnije čujem za razne probleme tipa prevare, razvod, problemi s decom. Da li je to stid da se istina podeli s nekim, šta li je, ne znam. Kad se meni nešto desi, to svi ljudi sveta znaju. Prosto ne znam od koga sve to čuju. Često mi postavljaju i direktna pitanja u vezi onog što ih interesuje, a ja naivna, sve istovarim...:(
Čim primetim da neko od mene nešto želi da sakrije ili skraćuje razgovor, prekidam komunikaciju, i isključivo čekam poziv. Tako sam izgubila nekoliko drugarica, čak i deo familije.

Nesto razmisljam,

desavalo se
al nam se jednostavno putevi razilaze
neki se vrate neki ne

Objektivne okolnosti diktiraju prioritete.

Verovatno ima drugaciji fokus sada...ne bih se naljutila jer shvatam da svako mora da ide svojim putem.

takodje
ljudi na kraju odu nekim svojim putem i svako ide ipak negde gde je zamislio
nekada nam se putevi preplicu s nekim ljudima, a sa nekim ljudima se rzidju zbog ovog ili onog
nista neobicno
ja neke ljude ne vidjam i vise meseci, pa ne gubim vezu da smo bliske i uvek iznova pricamo kao da smo se juce srele
to sto nisi s nekim svaki dan na telefonu, ne mora nuzno da znaci da ste izgubili odnos i vezu

Nesto razmisljam,

yok s kim se vi druzite
pobogu!

Ja imam utisak da sam ostala zarobljena u vremenu.
I dalje imam onu detinju iskrenost i otvorenost, uvek vremena, volje i želje za druženje, ali ljudi se zatvore u svoje životne probleme i čuvaju ih daleko od drugih.

Verujem da ljudi prestanu da se druze kada im se desi neka nevolja, kad imaju neki tezak problem ili slicno....ali
mi nikad nece biti jasno da neko tek tako prekine prijateljstvo i ode, bez reci, bez objasnjenja.

ljudi se menjaju, menjaju im se interesovanja, zivotne staze(ah patetika :bljak:) ih odvedu na razlicite strane i to je to...
drugarice iz detinjstva su mi se odselile na sto strana, njih par je ostalo u rodnom gradu i njih najcesce i vidjam, a sa ostalima se cujem povremeno, vidjam malo redje... mozda bi mogla vidjenja i zivkanja da se inteziviraju, ali imam sada i neke druge ljude koji su mi bliski (verovatno i one isto tako) i koje cesce i radje vidjam, i realno, sto vise prijatelja vise energije ti treba, a mene sve to pomalo smara i umara... omatorilo se :sad2:
ipak se radujem okupljanjima, one me znaju vec 15 godina i duze, sa njima sam opustena, otvorena i cini mi se da je ta neka posebna veza koju imamo jedinstvena, i sto je vise trazim i u nnovim poznanstvima, to mi je jasnije da su neka od tih prijateljstava iz detinjstva neponovljiva, zato se trudim da ih odrzim i ocuvam, koliko to vreme, finansije i ostali faktori dozvoljavaju
a ima i onih drugih koja se nisu odrzala... prosto prerastemo jedni druge, sto nam je nekad bilo bitno, vise nije, neke nove sfere zivota nam se ne podudaraju, stavovi, i odjednom nam se osoba koju smo nekada voleli vise ne dopada... stavis tacku i vozis dalje

Verujem da ljudi prestanu da se druze kada im se desi neka nevolja, kad imaju neki tezak problem ili slicno....ali
mi nikad nece biti jasno da neko tek tako prekine prijateljstvo i ode, bez reci, bez objasnjenja.
Ја сам престала да се дружим са донедавно блиском другарицом
она зове на кафу, ја кажем да ћемо обавезно да се видимо, јавићу се, и не јавим се
не желим да се дружимо, не мислим да је потребно да се објашњавамо

Back