Prijatelji moji....

Kod mene ne postoji apsolutizam u prihvatanju neke ideje, to je razlika izmedju mene i tebe.

Mene ne zanima tvoja životna priča... drugo, Herman Hese je nešto poput Ničea u filozofiji - pisac za tinejdžere u nedoumici koji misle da je čitav svet protiv njih. To ne menja njegov kvalitet - naprotiv, ali ti nisi ništa pametnija i izmenjena time što si pročitala to delo. To je uradio svako drugi na planeti, i još gomila ljudi se pronašla u tome. Kao i u slučaju Bukovskog.

Evo, baš u komšiluku imam devojku koja je apsolutno ista kao ti - čim joj neko ukaže na to da svet nije počeo od nje, počne da vredja i uzvraća na najprimitivniji mogući način. Pomiri se sa tim da NISI posebna - da postoji hrpa, ALI HRPA devojaka poput tebe. Utripovanih, nadmenih, umišljenih... onih koje same sebe precenjuju što se pameti tiče i misle da je njihova reč apsolut. Pročitaju ponešto, i smaraju ljude svojom kvazi pameću.

Hhahahahahah, ne shvataš koliko si smešna.

Pa rekoh,kad si vec podelio svoju sa mnom-maltretiranje u skoli i to,rekoh,mozda hoces povratnu informaciju.

Zapravo,ja bih Bukovskog okarakterisala kao takvog,sa svojim revolucionarnim idejama.
Heseove poruke su apsolutni opozit,ali ocigledno to nisi shvatio.

Zapravo,ja za sebe nikada nisam tvrdila da se isticem po bilo cem-ovaj opis me neverovatno podseca na tebe,verujem da ce se mnogi sloziti.
svesna sam da ima hrpa devojaka poput mene,ali ja ne pripadam toj hrpi:)

Ne brini se,po tom pitanju je spotlight samo tvoj:)

Pa rekoh,kad si vec podelio svoju sa mnom-maltretiranje u skoli i to,rekoh,mozda hoces povratnu informaciju.

Zapravo,ja bih Bukovskog okarakterisala kao takvog,sa svojim revolucionarnim idejama.
Heseove poruke su apsolutni opozit,ali ocigledno to nisi shvatio.

Zapravo,ja za sebe nikada nisam tvrdila da se isticem po bilo cem-ovaj opis me neverovatno podseca na tebe,verujem da ce se mnogi sloziti.
svesna sam da ima hrpa devojaka poput mene,ali ja ne pripadam toj hrpi:)

Ne brini se,po tom pitanju je spotlight samo tvoj:)

Moja životna priča je mnogo šire područje od onoga što se dešavalo u osnovnoj školi.

Bukovski je jedan od najznačajnijih pisaca 20. veka, pomiri se sa tim. Imaš svoje mišljenje, i to je okej. Ali moraš napomenuti da je to tvoje mišljenje.

Očigledno je da sam to shvatio, ali za razliku od tebe objektivno pristupam svakom umetničkom delu - i trudim se da iz svakog izvučem ponešto. Kada govorim o Heseu, ne govorim samo o konceptu samoće koji je plasirao. Nebitno.

Pa ne moraš da napomeneš - jer se i ne ističeš. Kao što rekoh, deo si armije sličnih tebi, i na tome se više ne bih zadržavao.

O tome čiji je koji spotlight će već suditi život i protok vremena.

Moja životna priča je mnogo šire područje od onoga što se dešavalo u osnovnoj školi.
Nije li svacija?

Bukovski je jedan od najznačajnijih pisaca 20. veka, pomiri se sa tim. Imaš svoje mišljenje, i to je okej. Ali moraš napomenuti da je to tvoje mišljenje
.
hese je bio i filozof,,ja sa na svoju stranu stala.

Očigledno je da sam to shvatio, ali za razliku od tebe objektivno pristupam svakom umetničkom delu - i trudim se da iz svakog izvučem ponešto
.
kada izvlacis iz svakoga ponesto ,to je na osnovu subjektivnog dozivljaja,i samo na taj nacin se knjiga dozivljava.
O objektivnsti prilikom citanja mozemo pricati samo u okviru teoretisajna o knjizevnosti,a cak i kriticari imaju svoj subjektivni sud.

Kada govorim o Heseu, ne govorim samo o konceptu samoće koji je plasirao. Nebitno.
Trenutan topic je samoca,ne?

Pa ne moraš da napomeneš - jer se i ne ističeš. Kao što rekoh, deo si armije sličnih tebi, i na tome se više ne bih zadržavao.
Kao i ti,kao i vecina nas.
razliciti su retki,kao sto rekoh u hiljadu navrata.
O tome čiji je koji spotlight će već suditi život i protok vremena.
Cujem li bubnjeve u pozadini?

Nije li svacija?

.

hese je bio i filozof,,ja sa na svoju stranu stala.

.
kada izvlacis iz svakoga ponesto ,to je na osnovu subjektivnog dozivljaja,i samo na taj nacin se knjiga dozivljava.
O objektivnsti prilikom citanja mozemo pricati samo u okviru teoretisajna o knjizevnosti,a cak i kriticari imaju svoj subjektivni sud.

Trenutan topic je samoca,ne?

Kao i ti,kao i vecina nas.
razliciti su retki,kao sto rekoh u hiljadu navrata.

Cujem li bubnjeve u pozadini?

-Pa jeste, ali ponekad otkrijemo delić nekome. Kao što si naprimer ti svima nama otkrila kako te izrabljuju u rodjenoj kući. I ne, ovo nisam rekao da bih se podsmevao - več da bih ti skrenuo pažnju na to da ne tražim ja od tebe povratnu informaciju, već sam ja tebi dao povratnu informaciju, tek onako.

-Hese je bio genije. Ali nije bio jedini.

-Ja objektivno pristupam svakom delu - pročitam ga tako, a tek onda formiram neko mišljenje i odredjene delove preuzimam i ugradjujem u deo sopstvenog intelektualnog mozaika. Već sam pisao ovde o tome.

-Pa da, ali ja nisam rekao da se u tom segmentu ugledam na Hesea. Mnogo mi je bliži način razmišljanja Bukovskog. On je zapravo i pisao o takvima poput tebe, u negativnom smislu. Skapiraćeš jednom.

-Koja većina vas? Tvom krugu "ljudi" sasvim sigurno ne pripadam. Daleko sam iznad.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa jeste, ali ponekad otkrijemo delić nekome. Kao što si naprimer ti svima nama otkrila kako te izrabljuju u rodjenoj kući. I ne, ovo nisam rekao da bih se podsmevao - več da bih ti skrenuo pažnju na to da ne tražim ja od tebe povratnu informaciju, već sam ja tebi dao povratnu informaciju, tek onako.
Mnogo licnije prirode,samoca nema veze sa tim sto ja moram da sredjujem celu kucu dva puta nedeljno
Sa ociglednim neslaganjem sa okruzenjem-ima,ima umnogome.

Hese je bio genije. Ali nije bio jedini.
Genije?

Zar ne rece malopre:
Herman Hese je nešto poput Ničea u filozofiji - pisac za tinejdžere u nedoumici koji misle da je čitav svet protiv njih

Vidis,ja tin pisce nikad nisam smatrala genijalcima,sad...
-
Ja objektivno pristupam svakom delu - pročitam ga tako, a tek onda formiram neko mišljenje i odredjene delove preuzimam i ugradjujem u deo spostvenog intelektualnog mozaika. Već sam pisao ovde o tome.
Vazi,pomno sam to ispratila.
Pa da, ali ja nisam rekao da se u tom segmentu ugledam na Hesea. Mnogo mi je bliži način razmišljanja Bukovskog. On je zapravo i pisao o takvima poput tebe, u negativnom smislu. Skapiraćeš jednom.
Koji su to takvi "poput mene"?
ne poznajes me,prestani da insisitras na suprotnom,ne odaje mudrost,cak naprotiv.
-Koja većina vas? Tvom krugu "ljudi" sasvim sigurno ne pripadam. Daleko sam iznad.
Taj stav je karakteristican za krug ljudi u koji si mene "turio"-kazem ti ja,nije meni tamo mesto,ali si ti tamo kao medju svojima:)
Vi "iznad nas"-kad kazem nas-mislim ljude.
Pa ne znam - ako ih čuješ, ili ti je muzička linija upaljena, ili si zagazila u početni staijum šizofrenije.
Ili si ti toliko patetican u svojoj ceremonijalnosti da je audio halicinacija tuzna posledica?:(

Poslednja izmena:
Mnogo licnije prirode,samoca nema veze sa tim sto ja moram da sredjujem celu kucu dva puta nedeljno
Sa ociglednim neslaganjem sa okruzenjem-ima,ima umnogome.
A ko to kaže da se ja ne slažem sa okruženjem? Btw., ne bih ja tvoj slučaj uzimao tako olako - deluješ vrlo isfrustrirano, bez uvrede. I sama si rekla da "nisi ovakva zbog meda i mleka".

Genije?

Zar ne rece malopre:
Herman Hese je nešto poput Ničea u filozofiji - pisac za tinejdžere u nedoumici koji misle da je čitav svet protiv njih.
Vidis,ja tin pisce nikad nisam smatrala genijalcima,sad...

Takodje sam rekao da mu to nikako ne oduzima na kvalitetu. Nije tin pisac, ali ga najviše čitaju tinejdžeri(ovo je ogromna razlika), i misle da su popili svu pamet ovog sveta zbog toga. Kao ti, recimo.

Vazi,pomno sam to ispratila.

Drago mi je.

Koji su to takvi "poput mene"?
ne poznajes me,prestani da insisitras na suprotnom,ne odaje mudrost,cak naprotiv.

Pa ne poznaješ ni ti mene, da bi me nazivala paćenikom. Isto tako, ja tebe nazivam umišljenom i prosečnom. A iskreno mislim da to i jesi, ne zameri.

Taj stav je karakteristican za krug ljudi u koji si mene "turio"-kazem ti ja,nije meni tamo mesto,ali si ti tamo kao medju svojima:)
Odgovor i na ovo pitanje možeš naći u odgovoru iznad.

Ili si ti toliko patetican u svojoj ceremonijalnosti da je audio halicinacija tuzna posledica?:(

Ili si ti toliki mediokritet (i to umišljeni) da su se svi audio uredjaji u tvojoj kući popalili, da razbiju monotoniju? :(

A ko to kaže da se ja ne slažem sa okruženjem? Btw., ne bih ja tvoj slučaj uzimao tako olako - deluješ vrlo isfrustrirano, bez uvrede. I sama si rekla da "nisi ovakva zbog meda i mleka".
Pa otkud znam,batinjenjem ljudi obicno ne ispoljavaju naklonost.
Naravno,i stojim iza toga.

Takodje sam rekao da mu to nikako ne oduzima na kvalitetu. Nije tin pisac, već ga najviše čitaju tinejdžeri, i misle da su popili svu pamet ovog sveta zbog toga. Kao ti, recimo.
I bukovskog najvise citaju tinejdzeri,ali sam primetila da se nakon tin dba ljudi cesce vracaju Heseu nego Bukovskom-sad,mozda moj uzorak nije odgovarajuci.

meni jos draze.

Pa ne poznaješ ni ti mene, da bi me nazivala paćenikom. Isto tako, ja tebe nazivam umišljenom i prosečnom. A iskreno mislim da to i jesi, ne zameri.
ne,zapravo,ti mene smatras prosecnim tinejdzerom zato sto ja tebe smatram pacenikom-neka bude tako,to ne menja cinjenicu da se ti,barem na forumu,ponasas po principu-svoju sliku cuvam pored ikone-i to,za razliku od mog bihejva,u sebi ne sadrzi ni malo sarkasticne,saljive podloge-dakle,ozbiljan si.

Odgovor i na ovo pitanje možeš naći u odgovoru iznad.
;)

Ili si ti toliki mediokritet (i to umišljeni) da su se svi audio uredjaji u tvojoj kući popalili, da razbiju monotoniju? :(
Ne,ne bih rekla.
Da je tako,tebi bi odavno crkao komp,i spasio nas ovih muka.

Sad,ne bih isla dalje,ako zelis da dokazes svoju izvanrednost i uzvisenost,na ovaj nacin neces postici.
Ovo je ipak nivo nas mediokrata;)

btw-mediokritet ti je osobina,osoba,kao nosilac osobine je mediokrata,ne mediokritet

Poslednja izmena:
Pa otkud znam,batinjenjem ljudi obicno ne ispoljavaju naklonost.
Naravno,i stojim iza toga.

E pa grešiš, uopšte nije tako - nemam nikakvih problema sa okruženjem. A i ne radi se tu o batinjanju, to je minorno, sporedno. Ali hvala što si svoje malogradjansko i stereotipno kvazipsihološko mišljenje podelila sa nama. :)

I bukovskog najvise citaju tinejdzeri,ali sam primetila da se nakon tin dba ljudi cesce vracaju Heseu nego Bukovskom-sad,mozda moj uzorak nije odgovarajuci.

Da, uzorak ti nije odgovarajući. Vraćaju se jednako i jednom i drugom, zavisno od afiniteta.

meni jos draze.

Ako je tebi još draže, i meni je.

ne,zapravo,ti mene smatras prosecnim tinejdzerom zato sto ja tebe smatram pacenikom-neka bude tako,to ne menja cinjenicu da se ti,barem na forumu,ponasas po principu-svoju sliku cuvam pored ikone-i to,za razliku od mog bihejva,u sebi ne sadrzi ni malo sarkasticne,saljive podloge-dakle,ozbiljan si.

Možda - ali je razlika u tome što ja nisam paćenik, a ti ipak jesi (i ostaćeš) prosečna tinejdžerka. S akcentom na prosečna.

;)

Ne,ne bih rekla.
Da je tako,tebi bi odavno crkao komp,i spasio nas ovih muka.

Nisam do sada imao takvih problema. Valjda zato što nisam mediokritet ili mediokrata, whatever - za razliku od nekih koje moraju bubnjevima da isteruju iz prostorije. :)

Jace je od mene-ostacu tinejdzerka?
jeeeeeee
U,Vendi mi sad zavidi,i Reckless mi zavidi.
Petre Pane,evo meeeeeeeeeeeee

Pre nego sto otputujem za Nedodjiju,posudicu ti recnik;),znacenje priloga,ovo-ono

Sad letim,ceka me 2 zvezda desno,pravo do jutraaaaaaaaaaa

Jace je od mene-ostacu tinejdzerka?
jeeeeeee
U,Vendi mi sad zavidi,i Reckless mi zavidi.
Petre Pane,evo meeeeeeeeeeeee

Pre nego sto otputujem za Nedodjiju,posudicu ti recnik;),znacenje priloga,ovo-ono

Sad letim,ceka me 2 zvezda desno,pravo do jutraaaaaaaaaaa

Napisao sam - sa akcentom na "prosečna". To je zato što ćeš, kao i svi odrasti. Ali prosečnost ostaje. Nisi dobro pročitala... Propao pokušaj ironije, žalim slučaj.

Stavljanje akcenta na nesto ne ponistava ostatak,samo naglasava zeljeni deo.
Znaci,ako ja kazem da ces ti ostati pacenicki debil,sa akcentom na pacenicki,ne znaci da nisam rekla da neces ostati debil.

Pa dobro, očekivao sam da ćeš zdravorazumskim zaključivanjem sama shvatiti da ne možeš ostati i tinejdžerka. Pametnom je i toliko dovoljno.
Pozdrav

Poslednja izmena od moderatora:
ma kakvi prijatelji
imam ljude koji su mi ok i s kojima izlazim
ali ni za jednog ne mogu da kažem da bi se nešto zauzeo za mene
u to odavno ne verujem

prijatelji su za zajebanciju,za sve ostalo tu sam ja

bedni tinejdžeri nikad neće shvatiti da je prijateljstvo u ovim godinama diskutabilna stvar
i na nivou verovatnoće da vidiš NLO

imam par grupa prijatelja
jednu cine narkomani
tu sam da ih iskoristim i da se drogiram ko sav normalan svet
drugu cine pijandure
uvek imaju kes..bar za pivo
otvorise podrum pica pa dvolitra jeftina
trecu cine neke satro ribe kojima dam da mi popuse onako iz zajebancije,da im ovlazim usta
ako su dobre,mozda ih i pojebem

cetvrtu grupu cine oni koje koristim kad nisu tu ovi prethodni
znaci oni su kombinacija:
vutra,vops i blowjob
samo jedna likusa ovde
ruzna ali pusi ko pro'
ima samo jednu sisu pa me to iritira ako pozelim da joj sisam
ali moze da prodje

ako niko nije tu uletim u prodavnicu,pojebem kasirku,popijem pivo i na livadi zavijem neku travuljinu i naduvam se
kasirka ima do jaja sise
to je selo,ipak :mrgreen:

imam par grupa prijatelja
jednu cine narkomani
tu sam da ih iskoristim i da se drogiram ko sav normalan svet
drugu cine pijandure
uvek imaju kes..bar za pivo
otvorise podrum pica pa dvolitra jeftina
trecu cine neke satro ribe kojima dam da mi popuse onako iz zajebancije,da im ovlazim usta
ako su dobre,mozda ih i pojebem

cetvrtu grupu cine oni koje koristim kad nisu tu ovi prethodni
znaci oni su kombinacija:
vutra,vops i blowjob
samo jedna likusa ovde
ruzna ali pusi ko pro'
ima samo jednu sisu pa me to iritira ako pozelim da joj sisam
ali moze da prodje

ako niko nije tu uletim u prodavnicu,pojebem kasirku,popijem pivo i na livadi zavijem neku travuljinu i naduvam se
kasirka ima do jaja sise
to je selo,ipak :mrgreen:
I sta je bilo kada si se probudio?

obozavam voje drugove i ne bi ih dala ni za shta na svetu... mada se vec jedna osoba odavno iselila iz mog grada, ali iz srca nije, i kapiram da ce nashe prijateljstvo zauvek da traje....
to je ona fora, za drugove zivot dajem....

<3jbsh mene bez ekipe<3

Back