Prijatelji i sukobljavanje misljenja

gost 358859

Poznat
Poruka
7.403
Zene da li otvoreno kazete kada mislite da vasi prijatelji rade nesto sto ne treba ili okrenete glavu na drugu stranu?
Tipa vi ste zakleti protivnik abortusa, da li bi rekli vasoj drugarici da je to sto radi odvratno ili bi politicki korektno ocutali i skrenuli pricu na drugu stranu?
Ne mislim na trivijalnosti da li ruska salata treba da bude vise kisela ili slana i slicno...
Molim da se rasprava ne pretvori u to da li je abortus ok ili ne...

Zene da li otvoreno kazete kada mislite da vasi prijatelji rade nesto sto ne treba ili okrenete glavu na drugu stranu?
Tipa vi ste zakleti protivnik abortusa, da li bi rekli vasoj drugarici da je to sto radi odvratno ili bi politicki korektno ocutali i skrenuli pricu na drugu stranu?
Ne mislim na trivijalnosti da li ruska salata treba da bude vise kisela ili slana i slicno...

prijateljima UVIJEK govorim istinu u lice
isto očekujem
po cijenu da se osjete neshvaćenim,postiđenim, pa ko će reći ako neće prijatelj

primjer abortusa...ne da bih rekla da to ne čini nego bih se na glavu nasadila da to ne učini

dobro nije bilo na ostavinskoj raspravi
ko zna shta bi se desilo :lol:

Krocio nisam u njenu kucu bar desetak godina mada je trazila da se pomirimo, nisam joj cak ni u svatove otisao, iako sam uredno prilozio za poklon mladencima, tek kad je dobila cerkicu normalizovao sam odnose sa njom, ali retko se vidjamo, jer klonim se nevolja, nisu mi potrebni neki slicni ispadi. Jedna pogresna rec haos napravi, cak i kod banalnih, trivijalnih, glupih, beznacajnih stvari, a kamoli kod neceg sustinski vaznog.

ako me pitaju sta mislim o tome reci cu bez uvijanja, ako me ne pitaju necu reci nista
a uglavnom ljudi pitaju, malo je onih koji to ne rade i takve iskreno vise cenim
ocekujem isti tretman ako pitam..... al ja sam od onih u manjini sto retko pitaju, samo saopstim

jer sam licno misljenja da svako treba sam da donese svoje odluke i poteze, pa posle ako tresne nema onaj ovaj mi je kriv, sam si kriv sam se sad sredi shvati gresku i idi dalje

Kazem. Zato i jesmo prijatelji. Znam da mogu izneti svoje misljenje i da nece biti pogresno protumaceno.To sto nam se stavovi u nekim segmentima razilaze ne znaci da ne mozemo biti bliski i da se ne mozemo postovati.
Jesam zakleti protivnik abortusa. I jeste jedna od meni najblizih drugarica sa 18 abortirala. Bile smo u slicnim situacijama i odabrale razlicite puteve, ja sam rodila. Ali nas to ne sprecava da jedna drugoj budemo "dnevnik" i razmenjujemo misli koje retko kome mozemo reci.
Ima jos gomila primera... Ali mi imamo blizak odnos i pricamo o svemu, pa je prirodno da i sagovornik da svoje misljenje. Nema ljutnje, nekada mozda i shvatimo da je onaj drugi u pravu ;)

ako me pitaju, kazem. cak ni rodjenoj sestri ne govorim ono sto me ne pita.
ja za sebe mislim da sam najpametnija za sebe, i koliko volim da pitam prijatleje i da cujem sva misljenja perspektive radi, toliko uvek radim sta sam sama smislila. pa bilo i pogresno. ako je neko pokusao da me nasilno ubedi u nesto..samo me udaljio od sebe.
pa u skladu sa tim, eto, i prijateljima dozvoljavam da uniste svoj zivot kako god misle da treba:)

Back