PRIHVATILISTE ?

Kako da ne, ljudi su uvek potrebni. Problem je sto su azili udaljeni od naselja. Do njih se stize manje ili vise blatnjavim putem, ponekad nasutim makadamom, ima dosta da se ide peske, uslovi za rad su losi (osim Riske) i teski, sa cim se treba izboriti u sebi ... , azil nije lepo mesto, to je mesto tuge ... tu se tek vidi koliko pas pati kad nije sa covekom.
Opet sam pesimisticki nastrojena. Necu vise. U azilu su ipak spaseni iz neke grozne situaciju u kojoj su bili, Ovca ili neko zlostavljanje i zivi su.
Ako zelis da volontiras javi mi se na pp pa da vidimo sta mozemo da ucinimo.
Moja organizacija nema azil, kazem samo da ne bude zabune.

Poslednja izmena:
dobra tema
posto vidim da ovde ima i onih koji se aktivno bave zastitom zivotinja,dobro bi mi doslo malo upucenje,
hteo bih u svom gradu pokrenuti prihvatiliste za zivotinje,mislim da je preko potrebno,ili bar pokrenuti inicijativu ka tom poduhvatu,pa me zanima kakve su procedure,
kako se ukljuciti u sve to,znacilo bi mi iskustvo ljudi koji su vec u svemu ovom duze vreme.
pozdrav........

dobra tema
posto vidim da ovde ima i onih koji se aktivno bave zastitom zivotinja,dobro bi mi doslo malo upucenje,
hteo bih u svom gradu pokrenuti prihvatiliste za zivotinje,mislim da je preko potrebno,ili bar pokrenuti inicijativu ka tom poduhvatu,pa me zanima kakve su procedure,
kako se ukljuciti u sve to,znacilo bi mi iskustvo ljudi koji su vec u svemu ovom duze vreme.
pozdrav........

Najupućeniji su oni koji imaju azil. Na sajtu Agencije za privredne registre može se naći spisak udruženja za zaštitu životinja, medju njima i ona koja imaju azile ...

niko mi nista ne govori i ne pise
da li mozda ,otprilike neko zna kako se to sve zapocinje
koji dokumenti trebaju

Prvo bi trebalo da osnujes udruzenje za zastitu zivotinja pa da onda kao udruzenje otvoris prihvatiliste. Znaci, Zakon o udruzenjima gradjana, a za prihvatiliste se obrati Upravi za veterinu pri Ministarstvu za poljoprivredu, sumarstvo i vodoprivredu da ti kazu po kom pravilniku da se informises u vezi prihvatilista. Nekada je to bio pravilnik o farmama, pretpostavljam da je jos uvek jer pravilnik o azilima jos ne postoji. On bi trebalo da proizadje iz Zakona o dobrobiti koji je usvojen prosle godine pocetkom juna. Mozda je njegova izrada u toku pa bi ga trebalo sacekati.

Apsolutno si u pravu, Zakon je jasan-svaka lokalna samo uprava je duzna izgraditi NO KIL (bez ubijanja)azile -prihvatilista o trosku budzeta. Raspisati javni tender za zbrinjavanje napustenih pasa/macaka , pravo ucesca imaju sva pravna i fizicka lica , najmanje od tri ponudjaca izabrati naj boljeg ponudjaca .
Za sada se tako (zakonski) pocinje raditi u Subotici -cestitamo-
sterilizacija -kastracija od vrata do vrata , reudomljavanje i sve to za istu kolicinu novca koji se sada trosi a problem ne resava. Posle 1 do 1,5 godinu ce se na ulici naci sporadicno neki pas. CNR (uhvati sterilisi pusti) je protiv zakonit , vlasnik zlostavlja zivotinju ako je napusta a azili -prihvatilista su takodje vlasnici svoih zivotinja . za zivotinje je ulica ratiste gde obavezno gube bitku..Strategija NO-KIL STERILIZACIJA KASTRACIJA ne odgovara zivotinjsko-veterinarskoj mafiji i oni ne zele da se ta Zakonska obaveza sprovede na terenu..

Back