NE-Pismena
Zainteresovan član
- Poruka
- 316
Pre neki dan, vraćajući se iz Hrvatske, stala sam da malo odmorim. U Šidu.Parkirala sam na, kako oni to zovu, vašarištu.Da protegnem noge, napravila sam stotinak koraka ledinom.Iznenadio me neopisivi lavež pasa koji je dolazio iz pravca neke male kućice.Toliko je to bilo stravično čuti da nisam mogla ne uveriti se šta se tim psima dešava i koliko ih to može biti.Približila sam se kućici.Ograda je bila srušena .Vrata na ulazu u kućicu su bila napravljena od armaturne mreže.Unutra se providelo.Ono što mi se pojavilo pred očima, bio je užas.U maloj prostoriji, bilo je zatvoreno, u nekoliko boksova, dvadesetak pasa.Nekoliko ih se i slobodno kretalo.Iznutra je dolazio neopisiv zadah.Bili su bez vode i hrane.
Šokirana ovim što sam videla, pitala sam ljude koji su slučajno tuda prolazili, šta se to dešava.Tom prilikom sam saznala da opštinske vlasti ovde smeštaju pse lutalice.Hranu i vodu donose im samo jednom nedeljno.Neki dan je uginuo jedan od tih pasa.Ostali su ga rastrgnuli i pojeli.
Da li je moguće da se ovakve stvari dešavaju u 21. Veku???Hoće li neko reagovati na ovo???
Šokirana ovim što sam videla, pitala sam ljude koji su slučajno tuda prolazili, šta se to dešava.Tom prilikom sam saznala da opštinske vlasti ovde smeštaju pse lutalice.Hranu i vodu donose im samo jednom nedeljno.Neki dan je uginuo jedan od tih pasa.Ostali su ga rastrgnuli i pojeli.
Da li je moguće da se ovakve stvari dešavaju u 21. Veku???Hoće li neko reagovati na ovo???