mr Kiza
Domaćin
- Poruka
- 3.392
Najbizarniji casopis koji sam obozavao da citam kao klinac bio je "Ćao tifo", neko sub izdanje mladalackog casopisa "Ćao", koji je bio specijalizovan za opisivanje odnasnje navijacke scene sa fudbalskih manifestacija. Izlazili su intervjui sa ondasnjim vodjama navijaca koji su potpuno otvoreno pricali o tucnjavama medjusobno i sa policijom, o izgredima koje su pravili na gostovanjima u zemlji, a narocito u inostranstvu, zatim bile su tu slike navijackih kopova, transparenata, bakljada, zatim tekstovi najvijackih pesama. Mnogo sam tada zalio sto nisam ziveo u velikom gradu i zato nisam bio u mogucnosti da idem na neku utakmicu da navijam... Nazalost, u ono doba s kraja 80ih i pocetkom 90ih oni su imali i previse materijala da pisu, jer secam se da su se svako malo desavali manji ili veci incidenti po utakmicama, gde se prelamalo ocajno stanje u kome se drzava nalazila. Izaslo je svega nekih 5-6 brojeva, a srce me i danas boli sto su roditelji to bacili u nekoj od akcija ciscenja kuce.
Kasnije, s kraja 90ih u Srbiji je neko vreme na slican kalup bio izlazio takodje interesantan i bogato ilustrovan navijacki fanzin "Kop", ali mislim da tekstovi ipak nisu bili tako eksplicitni i direktni kao u "Cao tifo-u"...
Kasnije, s kraja 90ih u Srbiji je neko vreme na slican kalup bio izlazio takodje interesantan i bogato ilustrovan navijacki fanzin "Kop", ali mislim da tekstovi ipak nisu bili tako eksplicitni i direktni kao u "Cao tifo-u"...