Toliku penziju imaju penzioneri poljoprivrede (samo oni), ali oni imaju zamlju koju daju u arendu (zakup) po 250 eura za jutro i uglavnom imaju više od dvadeset jutara... Mati ima preko 60... A imaju seljaci i nekretnina po Novom Sadu, malo i po Beogradu,... većina..Pemzija je premala, mnogi pemzosi žive od dječijeg dodatka (pomoć djece roditeljima), kako s 18 iljade?
Niko neće u dom,...da li ih ima troje iz mog sela u staračkom domu... tako je u mom i u sva sela okolo...za užu Srbiju ne znam,.. tamo je preovladavalo stočarstvo, u nas ratarstvo i malo povrtarstvo.
Radio sam 3 posla istovremeno: U školi .. iz ljubavi,.. u Institutu za elektrotehniku, zbog struke i zbog para,. ,.( sa trećinom radnog vremena, a 2/3 u školi) .i plastenička proizvodnja rasada i cveća.. sa obrtom 35,.. i do 40 hiljada eura godišnje... pola nek je profiit..Ali i obrnuto, roditelji djeci pomažu otprilike do 40te dok se ne osamostale i krenu samostalno u život. Oni sami bez ikoga su tek nadrljali...
Nemoj da me žališ,.. nisam zaslužio

Otvaram svoju firmu do jeseni da mi zaživi, kada odem u penziju da mi ne bu dosadno...
Bilo bi mi bolje u Nemačkoj ili već tamo gde si ?