Pričamo, dakle postojimo!

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...malo je promajicno,
sve podsjeca
na ocekivano...
...kuloari ...pp. pricice
nesporazumi
nikako da se shvati
da besmrtnost
ni Gilgames ni njegov Enkidu
ne postigose...
...toliko lijepog u nama je i oko nas
ali,
samo u sadejstvu
svih snaga volja i ostalih mogucnosti
koje su kao provitamini
ali ih treba ...na svjetlost iznijeti...
...tako ove veceri misli,- faraonn Tumnopoteh I.
...:hvala:

Covek ne moze da zivi bez ikakvog spoljasnjeg oslonca, u protivnom ne bi imao ni pravo ni mogucnost da bude srecan i da se ne stidi svoje srece. Covekov kamen temeljac nije on sam, vec covecanstvo, drustvo. Svestan toga bira da brani ne coveka uopste, vec se zalaze za prava zasebnog, strasnog, omedjenog coveka, jer se i u njemu krije snaga dostojna postovanja. Nema svako snagu i dar da postane Faust. Hvala bog(ovima) na tome.

Covek ne moze da zivi bez ikakvog spoljasnjeg oslonca, u protivnom ne bi imao ni pravo ni mogucnost da bude srecan i da se ne stidi svoje srece. Covekov kamen temeljac nije on sam, vec covecanstvo, drustvo. Svestan toga bira da brani ne coveka uopste, vec se zalaze za prava zasebnog, strasnog, omedjenog coveka, jer se i u njemu krije snaga dostojna postovanja. Nema svako snagu i dar da postane Faust. Hvala bog(ovima) na tome.

Potrebna je velika moralna snaga braniti princip, i obratno veoma mala ili nikakva napadati ili nipodastavati ljude ne bi li sebe uzdigao.

S druge strane, ko ne menja misljenje tokom zivota, drazi je sam sebi nego li istina. I to je veliki hendikep.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back