Pričamo, dakle postojimo!

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Monolog je kristalizacija trenutne emocije.
Emociju je banalno opisati jednom recju. Ne samo banalno, nego i nedovoljno precizno.
Kada se emocija spusti na papir, nastaje monolog.
Napisan tekst je nase ogledalo.
Taj tekst nekad nudi objasnjenja, a nekad samo zapis trenutka, razglednicu jednog vremena, dana, razmisljanja.

Forum uzme samo onoliko koliko hoces da das. Isto kao zivot.

Monolog je kristalizacija trenutne emocije.
Emociju je banalno opisati jednom recju. Ne samo banalno, nego i nedovoljno precizno.
Kada se emocija spusti na papir, nastaje monolog.
Napisan tekst je nase ogledalo.
Taj tekst nekad nudi objasnjenja, a nekad samo zapis trenutka, razglednicu jednog vremena, dana, razmisljanja.

Forum uzme samo onoliko koliko hoces da das. Isto kao zivot.
naklon...

IMG-20181021-125603520.jpg

Možda si u pravu...danas sam hteo da se bijem sa nekim likom...trubio je dugo ispred zgrade, valjda ga neko blokirao kolima...rekoh to seljoo konju majmune...on meni aj siđi pčko..rekoh oćeš da siđem? sačekaj me...moji me zaustavili...posle se odvezao i pokazivao mi srednji prst...nemam pojma...

Možda si u pravu...danas sam hteo da se bijem sa nekim likom...trubio je dugo ispred zgrade, valjda ga neko blokirao kolima...rekoh to seljoo konju majmune...on meni aj siđi pčko..rekoh oćeš da siđem? sačekaj me...moji me zaustavili...posle se odvezao i pokazivao mi srednji prst...nemam pojma...

Dobro je da su te zaustavili...tu vrstu tudje netolerancije treba istolerisati zarad sopstvene sigurnosti...:lol:

Nekako razmišljam da li je bilo bolje da sam izašao...pa makar i popio batine...mada ne verujem da bih ja popio batine jer sam krupan i u treningu...lik je kao otvarao i gepek, možda da uzme neku palicu ili nešto, ne znam...ali da sam izašao možda ne bih razmišljao o tome ceo dan...možda je bolje suprotstaviti se, makar i dobio batine, nego razmišljati o tome?..ne znam

Kada bi se, na primer, desio nekakav puč, možda opamećivanje, ili kakva druga velika promena, kako biste uredili mesto koje volimo, na koje rado dolazimo?
Uđeš u kafanu od koje je vlasnik digao ruke, a draga kafana, ne bi sigurno mazno escajg i piksle, nego bi je podigao do funkcionalnosti.
Kako to uraditi?

Naravno, do kolena je u blatu, jedva se krece. Kada potone do pojasa ostace u mestu i cekati da je živo blato proguta.
Steta je, ne pripada "kafana krstarica" samo vlasnicima i upravnicima, njima pripada samo (sve manji) profit,
kafana pripada onima koji u njoj piju. I opijaju se zaljubljeni, raspravljaju stvari nesamerljivo veće od njih, katkad potuku, a ujutro krvavih noseva zagrljeni pevaju.
Ovo je kafana u kojoj srećem (dolazi od reči sreća) drage ljude. I kad je vino razvodnjeno nije važno, ljudi su originali.

Kada bi se, na primer, desio nekakav puč, možda opamećivanje, ili kakva druga velika promena, kako biste uredili mesto koje volimo, na koje rado dolazimo?
Uđeš u kafanu od koje je vlasnik digao ruke, a draga kafana, ne bi sigurno mazno escajg i piksle, nego bi je podigao do funkcionalnosti.
Kako to uraditi?

ukines kelnere, metes svedski sto i napises na vratima narodna kujna

Pa moze i tako. :ok:
Kafana u koju rado odlazim, u kojoj pijan pisem pesme nije vlasnistvo nominalnog vlasnika, to je bre MOJA kafana.
Treba vratiti karirane stoljnjake i aluminijumske piksle, i sacuvati boemsko cose za privilegovane u koje samo kulturni konobari dolaze.
Dobra kafana ne trosi vreme nego proizvodi vreme. Majdan dobrih misli. Tako stvoreni svet je stvaran a beskrajan.

Niko ne ulazi u praznu kafanu. Zato vlasnici dovlace ljude od imena i ugleda, ljude koji imaju sta da daju, i daje im najbolje stolove i placa im da dolaze.
Sadrzaj koji oni donose privlaci njima slicne i kafana se puni.
A onda, u nekom zlom trenutku, pomracenju uma,
vlasnik kafane odluci da je skupo placati nekome da sedi za glavnim stolom u prepunoj kafani, angazuje konobare i otera ga, ne razumevajuci da je taj placen sto jedini razlog sto je kafana puna.
Nista se brzo ne desava. Kafana je jos dugo puna, ali novi gosti nisu nalik onima koji su nekada za glavnim stolom sedeli.
Tek kada prodje dovoljno vremena kafana se vraca na pocetak, prazni stolovi i par pijanaca i klosara koji nemaju cime da plate. I poneki nostalgicar koji pamti, ali se sada ne usudjuje da ucestvuje, proseta, vidi prazninu i ode.

Pa moze i tako. :ok:
Kafana u koju rado odlazim, u kojoj pijan pisem pesme nije vlasnistvo nominalnog vlasnika, to je bre MOJA kafana.
Treba vratiti karirane stoljnjake i aluminijumske piksle, i sacuvati boemsko cose za privilegovane u koje samo kulturni konobari dolaze.
Dobra kafana ne trosi vreme nego proizvodi vreme. Majdan dobrih misli. Tako stvoreni svet je stvaran a beskrajan.

Takve kafane nestale su sa poslednjim boemima.

Pravi majdan dobrih misli je u tvojoj glavi, stvaran a beskrajan.
A ako naiđe neko ko ne koristi onomatopeju, zagonetne skraćenice,
zlobne smajliće, ne pljuje, ne podriguje, ne zatrpava brabonjcima - eto tebi prijatnog dijaloga.

Inače si osuđen na monolog, jedini dokaz da još postojiš.
Uostalom, monolog je najbolji razgovor. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back