Pričamo, dakle postojimo!

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
38639267_2256732594343058_8574205829056561152_n.jpg

Čini se da u životu ima puno izbora, ali nije tako. Postoji najviše dva. dobro, i zlo.
Svi izbori se mogu svesti na ova dva. Uplaseno izviruje odnekud i treći koji kaže: ne želim da biram. Ali i on je izbor, nekada prvi, nekada drugi.
Potrebna je velika mudrost da bi čovek pravilno izabrao. A pošto zlo ima hiljadu lica, postaje teško razlikovati dobro od zla. Zato je pravilno birati srcem. Srce ne greši. I kada ga um prekori da je pogrešilo, obrnuto je, um je pogrešio.
Dva izbora nalazimo i u istoriji, mitologiji, u pesmama. Izbor između nebesnog i zemaljskog carstva.
Lazar je izabrao, za sebe i junake koji su stali uz njega.
Mi danas imamo isto pitanje, licno pitanje, centralno i najvažnije životno pitanje: hoćemo li stati uz Lazara ili uz zlo?
Dobar čovek sebi ne postavlja tu dilemu, on odgovor nosi u sebi, u krvi predaka koja u srcu kuca.
Dobar čovek nema izbora.

Mnogo sam razmišljao da li ovo da napišem.Ali čovek je ovde dosta vremena provodio mada se u poslednje vreme povukao.Ne znam da li bi on hteo da napišem ili ne.Ako grešim,druže oprosti,neka moja intuicija mi reče da bi drugari sa filozofije trebali da znaju.
Nez,brate nek ti je laka zemlja i odmori se od ovog poganog sveta.Ljubi te brat i komšija.

Mnogo sam razmišljao da li ovo da napišem.Ali čovek je ovde dosta vremena provodio mada se u poslednje vreme povukao.Ne znam da li bi on hteo da napišem ili ne.Ako grešim,druže oprosti,neka moja intuicija mi reče da bi drugari sa filozofije trebali da znaju.
Nez,brate nek ti je laka zemlja i odmori se od ovog poganog sveta.Ljubi te brat i komšija.

Tek sada videh ovo i ostala sam bez reci..Prosto ne mogu da poverujem , koliko je forumasa vise nema u ovoj godini :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back