Pričamo, dakle postojimo

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako sam se žestoko zeznula danas, uspavala sam se večeras oko sedam i probudila u devet i nema šanse da zaspim noćas ko sav normalan svet
a vidim da će krsta biti nedostupna, gde ću i kud ću pojma nemam...sad ću da navatam neki film..ako bude loš možda se i uspavam...:zcepanje:

Probaj ovaj da odgledas ako volis ratne filmove..Nije los.
Prema istinitoj prici..operacija Anthropoid,u Pragu Ceska.Atentat na Rajnharda Hajdriha, koji je bio treci po redu u lancu komandovanja posle Hitlera i Himlera.

anthropoid.png

Kako sam se žestoko zeznula danas, uspavala sam se večeras oko sedam i probudila u devet i nema šanse da zaspim noćas ko sav normalan svet
a vidim da će krsta biti nedostupna, gde ću i kud ću pojma nemam...sad ću da navatam neki film..ako bude loš možda se i uspavam...:zcepanje:

ajmo u provod :zper:

- - - - - - - - - -

Probaj ovaj da odgledas ako volis ratne filmove..Nije los.
Prema istinitoj prici..operacija Anthropoid,u Pragu Ceska.Atentat na Rajnharda Hajdriha, koji je bio treci po redu u lancu komandovanja posle Hitlera i Himlera.

anthropoid.png

nema filma ideš i ti s nama :zper:

Srpska svadba u ulici. Trube i ramunike, svilen konac.
Trake trobojke na flasi Dzeka Denijelsa. Mladozenja u Armani odelu, kumovi u tesnom Hugo Boss-u. Srpske zastave, jedna namerno okrenuta.
Stari svat ajfonom snima. Konobari sa leptir masnama nose Ambonnay. Stikle tonu u blato. Izmesao se miris bruta od nekog starca i mladin opium.
Devojcice u srpskoj nosnji sa starkama na nogama, trakama i ruzmarinom ukrasavaju ponos nemacke autoindustrije.
Miris ovcetine se mesa sa sladunjavim nadevom za satobrijan. Posle "ne moze nam niko nista" kum je na elektricnoj zasvirao "Smoke on the water". Delirijum.
Otac puca uvis iz berete, zivin fulminat se prosipa po svatovima. Babe vriste, devojke nose bundice do pupka. Pijani svat vice "Srecna nova godina", zena ga vuce za rukav.
Gomila nesklada.

Naravno Beže,s tim da su njemačke tekovine i naše-gastarbajterske...Merđa,zahar torta,rafaelo ,bavarsko točeno i sl.
Mada mi gledamo bar bure futoškog,manufakturnog lagera...Kad nema češkog ili "bar"slovačkog...Naše dunjevače,
vilijamovke i kajsijevače ihaj bolje i od čivasa,a sarme,bele ćorbe i pečenja su kraljevskih ukusa i mirisa...Vina imamo
da se rastočiš od lepote bukea i ukusa...Meni su naši rozei bolji od talijanskih,mada priznajem da su njihova mlada bela vina pitkija,
ali opaka! Našeg belog moš i tri litre da ne osetiš...Sremački,narafski...(čaše po astalu ,al nasprat!)...
E sad..."Bolovanje" od zapadnjačkih firmiranih stvari je budalasto dakako...Valja od toga probirati šta nam odgovara zaista...
Pomenuta cola je svuda ista jer se koristi sirup iz buradi koja stiže preko bare,samo voda i gaziranje su drukčiji...
Meni to piće ne prija i dobra je samo da sakrije alkohol vozačima...:mrgreen:
Inače,viđam pune izloge falsifikovanih firmiranih patika najki,ribok i sl...Sve to iz Turske,Koreje,Kine i to za ovakva tržišta...
I obuća koja je kobajagi iz Italije,nije videlo Apeninsko poluostrvo,ali pomenute zemlje naravno! A par je i dvesto-tristo evrića!:mrgreen:
Andrej,kažu ,da kontroliše taj uvoz...Uvoz imitacija falsifikata!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back