Pričamo, dakle postojimo

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledah novi Bartonov film, "Big Eyes".
Sjajan!
Ko ne zna, reč je o filmu baziranom na istinitom slučaju američkog plagijatora Kina iz pedesetih godina prošlog veka, koji se proslavio kao navodni autor slika dece sa specifičnim, krupnim očima (slično manga likovima). Pravi autor slika bila je njegova žena, zatočenica Kinovih manipulacija. Istina se saznala tek nakon spektakularnog sudskog procesa, mnogo godina nakon što je Kin postao slavan i zaradio milione dolara.
O položaju žene tog vremena, autetičnosti umetnosti, o činu stvaranja, o uceni i psihološkom zlostavljanju, o kiću ... eto, o tome govori film.

Možda će neko od vas prepoznati motive koji su i ovde bili popularni u vidu postera:
Pogledajte prilog 345044

- - - - - - - - - -

I naravno, fenomenalna muzika, u izvođenju Lane Del Rey:
I ta Lana deli moj forumaski rodjendan. ;)

Vidim ovde neki pretvaraju temu u zalopojke na tehnicke komp probleme, moracu i ja izgleda poceti, da se zalim za daleko ozbiljije probleme. z:cry:
ovi njeni porblemi su u rangu nekog ko ludi zbog polomljenog nokta, a neko kome otkazuju bubrezi jetra srce. nema kome i gde da se zali. z:((
mada cini mi se da moje komp raspadanje je sinhronizovano sa pogorsanjem mog zdravstvenog stanja.
moguce da je i kod drugih slican problem.??
mozda bi mogla neka knjizica da se napravi kao sanovnik, trepetnik, itd
recimo, ko ima probelme sa grafickom kartom, - probelmi sa ocima, licem uopste,
procesor .problemi sa srcem
maticna ploca..reproduktivni organi..
monitor problemi sa kozom
tastatura zubi..
softver problemi su psiholoski problemi, sto je daleko slozenije.
meni su problem windows i firefox, flash , plus internet veza ruter... izazivaju nekakve blokade kocenja, pogotovo youtube embed klipova, ne mogu vise stranica tabova da otvorim, a da mi sve ne zakoci. cim sam na internetu, kao da nekakav spyware udje u svaki prozor,(cia hak sluzbe uhode iometaju?) windows trokira ne samo pretrazivaci. ne znam sta je uzrok, a reinstalacija programa ne pomaze. master reset sistema necu da uradim.( mada sam instalirao na novom disku winodws xp), ali ne koristim ga jer nema stotine programa koji mi trebaju. graficka karta mi je slaba. jer sam daungrejdovao usled kvara bivse. i nju moram da menjam. to mozda delimicno ubrza stvari. ali kocenje pretrazivaca i windowsa mi traju od ranije, pre promene graficke i instalacije rutera.. posle koga mi je nekako onemogucen download exe fajlova.. tako da tesko mogu da nadjem neke programe koji mi trebaju. a nijedan sajt ne nudi download u zip fajlovima najnoivijih verzija? sad sam u fazi cekanja oducivanja i vremenskg uskadjivanja i organizacije kupovine novog procesora i maticne kompatibilnih sa grafickom tako da instaliram novi windos.7,8 i tonu drugih porgama igrica.. . ja kad bih otisao u servis i pokusao da objasnim moj problem ovako, ne bi me razumeli uposte. rekli bi mi kupi novi racunar i odjebali. niko ne razume slozenost mojih problema sa racunarom, svaka popravka reset instalacija zahteva puno puno vremena i mentalne koncetracije. koja bi mi uskratila normalan zivot i promenila licnost. zato guram skrnavi komp. koji mi opet oduzima vreme i stvara traume. nekad koristim telefon za net. tu sve klizi super. ali pored probelma baterija, njemu imam probelme, sa facebook app koja ne radi. skajp takodje trazi upgrade, i u kompu skrnavi skajp mater mu *****. sad upgrejdujem sistem na fonu. ali bojim se da ne sjebem nesto. i pogubim precice i postavke plej lista koje mi trebaju. sad fon nije neki problem. ipak je pc znatno bitniji. treba mi nesto kao pc psiholog, da objasni sta nije u redu sa mnom?? traume i stresovi mi sve vise uznemiravaju tako zdravstveni problemi nastaju posledicno.
kao sto rekoh misli da graficka karta i sve oko nje nije u redu, da je to vezano sa porbelima sa ocima. ja sam relativno skoro kupio nacoare. ali nekako me zuljaju ostavljau crvene tragove. i precesto se zmagljuju. nisam imao pre iskustva sa naocarima. ali cudi me kako drugi nose naocare i kako im se ne zamagljuju.i koliko vremena i konctracije provode brisuci ih. ne osecam se udobno sa njma. zato citao sam o nekakvim alterntivnim terpijama za normalizaciju vida, moracu to uskoro da proucim i isporbam. bejtsov metod, pomogao je aldusu huksliju, sto ne bi i meni. imacu lepe i velike vizionarske oci ko ove slike iznad.

Poslednja izmena:
evo ga kolaz..:zcepanje:

- - - - - - - - - -

A moje trepuške, gde većeg problema :besna:

ne znam gde su ti trepavice....negde jesu, ali ja ne znam gde....mozda sma ih i obrisala, mozda sam shebala cd na koji sam prebacila.

- - - - - - - - - -

napravila sam 3 kolaza...a 90 posto vremena sam provela jureci gde picasa ostavlja fotke. smara sa tim.

- - - - - - - - - -

svidja mi s eprogramcic, ali mi ide na q sto ne znam kako da je usmerim da ostavlja svoje tamo gde ja hocu, a ne tamo gde ona hoce.

Poslednja izmena:
evo ga kolaz..:zcepanje:

ne znam gde su ti trepavice....negde jesu, ali ja ne znam gde....mozda sma ih i obrisala, mozda sam shebala cd na koji sam prebacila.

svidja mi s eprogramcic, ali mi ide na q sto ne znam kako da je usmerim da ostavlja svoje tamo gde ja hocu, a ne tamo gde ona hoce.
A gde ti ona džumara da ti šeni...:zelenko3:

Poslednja izmena:
evo jos jedan kolaz...fotke iz muzeja vostanih figura. :lol:

Vostanefigure_zps9169edce.jpg~original

Meni sam namesti trepuške, kolaži su ti odlični, onaj prvi naročito. Drugi ti ispao nekako bledoliko,

Kakvo ono stablo usred stepeništa z:shock:

ne mogu...nemam vremena ybt. ove kolaze radi automatski picasa...moje je samo da klikcem sta ocu i program uradi. trepavcice moram ja da radim... nadjem neke trepavice u png formatu, smanjim ih na velicinu ociju, uradim kapke (kod sklopljenih ociju), postavim trepavice u pravu orijentaciju (namestim ih u polozaj da se uklapaju sa slikom) i sve tako nesto u velicini avatara. a vidi kolicke su oci na toj zebri...msm, mogu da povecam, ali ne smem puno, jer uvecanje razmuti sliku i onda opet nista ne vidim.

ne mogu...nemam vremena ybt. ove kolaze radi automatski picasa...moje je samo da klikcem sta ocu i program uradi. trepavcice moram ja da radim... nadjem neke trepavice u png formatu, smanjim ih na velicinu ociju, uradim kapke (kod sklopljenih ociju), postavim trepavice u pravu orijentaciju (namestim ih u polozaj da se uklapaju sa slikom) i sve tako nesto u velicini avatara. a vidi kolicke su oci na toj zebri...msm, mogu da povecam, ali ne smem puno, jer uvecanje razmuti sliku i onda opet nista ne vidim.
Idi Zloćko...Ova Zebra izbečila oči na mene i ne trepče!Ybt,gleda i ko zna ša misli!z;)

Idi Zloćko...Ova Zebra izbečila oči na mene i ne trepče!Ybt,gleda i ko zna ša misli!z;)

ne mogu...nemam vremena i ne radi mi se sad nista tome slicno. ovo sa picasom je jednostavno. izaberes slike koje hoces i samo klikces. ima 5 - 6 vrsta kolaza...izaberes koji hoces, posle imas te neke opcije da napravis kao olovka, sepia, podesis svetlo, zasicensot itd...i to je to. bukvalno samopritiskas gumbice, a program sve sam radi. a trepavice ja moram da namestam. to je glavna razlika ko radi za ove kolaze, a ko mora da namesta trepavice. :mrgreen:
mozes i filmic da napravis od svojih fotki sa muzickom pratnjom. zadrzacu za sada pikasu na kompu. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

msm, picasa je i osmisljena za obradu sopstvenih slika.

ja se igrala malo u paintu...:lol:

xavatar16077040gifpagesp-1.png
xavatar16077040gifpagesp-2.png
xavatar16077040gifpagesp-3.png
xavatar16077040gifpagesp-4.png

- - - - - - - - - -

a ti kolaži su super zloćka a i mene ti programi tipa pikasa itd nerviraju...

odlicne su. :D

- - - - - - - - - -

ja se igrala malo u paintu...:lol:

xavatar16077040gifpagesp-1.png
xavatar16077040gifpagesp-2.png
xavatar16077040gifpagesp-3.png
xavatar16077040gifpagesp-4.png

- - - - - - - - - -

a ti kolaži su super zloćka a i mene ti programi tipa pikasa itd nerviraju...

al' njih sam i radila u picasi. super je program ako oces da stavljas nesto na fejs ili neku drugu asocijalnu mrezu , pa napravis kolaz od svojih fotki i stavis. a ne treba neki trud.

prva fotka je odlicna...sad samo napravi kapke tjah da je zaklopila oci i onda ih spoj u unfreez. i to je to...zebrica ima trepavice. :zper:

- - - - - - - - - -

kako te nije mrzelo da radis tako malecke oci? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back