Pričamo, dakle postojimo - Arhiva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја само 6 коментара?!

Па то тако не може...:mrgreen:

Ово место не посећујем, јер је некима јако потребно да кажу да постоје...:D

:tajna: Следећи пут мене питај ко је чији клон.. имаш неколико грешака...
Hvala ti, Kojice srećice, sledeći put neću nikog da... sledeći put ću prvo tebe da pitam. :cool:

Nećemo izbacivati nikog.
Za početak, mogli bismo da počnemo da razlikujemo ono što ljudi jesu od naših predstava o njima.
Ali, ni to nije toliko bitno. Lepota je u različitosti.
Ovo je, bre, KOMUNA. :lol:
Budite deca cveća.
Make love, not war.
Моја представа о људима се разликује од онога што они јесу?
Свакако.
Ко тога није свестан?
Само.. овде не говоримо о различитости.. већ о бахатости..
Хоћеш ко Ристоб да делим срца по форуму? :hahaha:

Jeste, a taman sam počeo da pišem o Iv Best, kad me prekinuste. :)

A toliko je bila lepa pričica, romantična i sva baršunasta...

Još uvek se sećam početka, nešto kao: Ona ga je mazila i stiskala, ona ga je budila, oživljavala koristeći veštine mađioničarke koja magijom pripitomljava gmaza ili guštera. On je počeo da raste i da pulsira...

Borčice, dušo, pomogni mi da razrešim dilemu, da li da nastavim ovde ili na nekom drugom mestu, sa ovom prelepom pričom? Ili da sačekamo Iv, pa neka ona odluči? :)

Hm... Pa piši ovde. Ovde ste se upoznali. :)

:think: onda iz naziva teme izbaci slovo I
:mrgreen:

Ne vredi. Ne koristim "c" kao zamenu za "č". :)

Mačorčino, srećan ti rođos i da budeš u elementu nezavisno od toga da li je februar ili neki drugi mesec (dan, sat.. :lol:). Kiss.

Моја представа о људима се разликује од онога што они јесу?
Свакако.
Ко тога није свестан?
Само.. овде не говоримо о различитости.. већ о бахатости..
Хоћеш ко Ристоб да делим срца по форуму? :hahaha:

Nije se odnosilo ni na koga posebno.
Borac nije svesna? Sklona idealizaciji? Mala, zelena, glupava? :)

Možda je i bahatost - ne znam. Ja to zovem drugačije.
Inače, bahatost se suzbija - ali ne kontra-bahatošću. I da budem precizna: ova opaska se ne odnosi ni na koga posebno, a pogotovu ne na tebe.

Nije se odnosilo ni na koga posebno.
Borac nije svesna? Sklona idealizaciji? Mala, zelena, glupava? :)

Možda je i bahatost - ne znam. Ja to zovem drugačije.
Inače, bahatost se suzbija - ali ne kontra-bahatošću. I da budem precizna: ova opaska se ne odnosi ni na koga posebno, a pogotovu ne na tebe.
А сада ја требам да питам тебе, да ли сам ја мала, зелена и глупава? :D
Ја нећу тако да разговарам са тобом.
И ко ти је рекао да ниси свесна..:lol:
Ја сам се само зачудила да ми тако нешто кажеш, јер сматрам да је већина људи свесна тога што си рекла.

Ona ga je mazila i stiskala. Ona ga je budila, oživljavala koristeći veštine mađioničarke, koja magijom pripitomljava gmaza ili divljeg guštera. On je počeo da raste i da pulsira. Pogledala je svoju šaku u kojoj je ležao nabrekao ud. I on je Barbaru gledao onim jednim okom trbuhozborca, okom koje je zbog providne zenice izgledalo kao ružičasti prorez. Ljudski organizam je velika tajna. Kuda li vode sve te žile? Ova koja sad drhti u Barbarinoj ruci, gde li počinje i gde uvire? Zašto je studirala čistu filosofiju nego da veruje kako ljubav prema mudrosti duboko zalazi u intimne sfere čovečanstva.

Pred njihovu bračnu postelju stupi starac Platon. "Mila Barbara. Svet ideja preslikava se na zemlji u vidu beznačajnih tričarija. Udna žila u tvojoj ruci samo je majušna senka velike nebeske žile kojoj nema kraja ni početka, jer ona iz sebe izvire i u sebe uvire, što će reći da je nebeski falus oblika znaka beskonačnosti, pa tako nikako nije pogodan za tu.canje. Pre liči na gigantska muda, na kugle za igranje kosmičkog bilijara."

Kant je nastupio kategorično: "Ono jest da je zvezdano nebo nad nama, ali spolovilo treba da bude u vama. To je moj imperativ". Pogledaj Ničea, on je svoju filosofsku žilu preparirao i pretvorio u kožni bič sa kojim ide napaljenim ženama. Tako je i s Lajbnicom i njegovom munadologijom, i sa Šopenhauerom kome se žila čas čini kao (mrzo)volja, čas kao predstava.

Barbara je slušala i druge filosofe ali je svako od njih imao svoju tužnu priču. Obratila se žili Fojerbahkojotovim tezama, ali je ona dijalektički ćutala i kucala. Bilo joj je već svega dosta. Za danas. :)

Dobila sam zadatak da mrdnem priču sa mrtve tačke i da kafanu vratim u okvire ovog pdf.
Dakle - Platon. :) Čak i za one koje ne interesuje filozofija, njegovo ime asocira na ... šta?

Naravno, na platonsku ljubav - ideju proizišlu iz Platonove "Gozbe", u kojoj Platon kaže da je ljubav (eros) filozofski nagon za spoznajom ideja. Platonska ljubav isključuje telesnost.

Pitam se - da li je Platon bio platonski zaljubljen?
Mislim, na koji način su voleli veliki filozofi? Da li je njihova zaljubljenost imala veze sa filozofijom koju su zastupali? Nekako mi ne ide u glavu da bi, recimo, Dekart mogao da voli ikako drugačije nego racionalno-empirijski. :roll:

Kojotiću, zeznuo si me s platonovskom koncepcijom. :mrgreen:
Haha... svi junaci nickom ponikoše, i na crno prenickovanje pomisliše. :lol::klap:

Ili nešto kao filosofski testament: Mi stari Krstarovci, svečano izjavljujemo da nikad nismo bili skeptični po pitanju načina na koji neko hoće da voli, tako da Dekartovo racionalno-empirijsko voluckanje i zaljubljivanje predstavlja ostvarivanje njegovog apsolutnog prava na slobodno mišljenje a dogmu za nas. Jednostavno, mi tu kao rođeni Krstarovci, dogmatičari, ništa ne bi dir'ali.

hahaha... :cmok::heart:

Poslednja izmena:
Ko je poslao?
Ukupno poruka : 317
Korisničko ime Poruke
Млохави 88
Borac za prava zivotinja 66
kojote 33
LBarbara 29
WEISHAUPT 26
eve.best 20
ko_to_tamo_peva 11
Modruna 7
kojica 6
Prosvetljenje 3
he_who_brings_order 3
Bereck 3
Gljiva zjalelovka 3
lyon69 3
Ambasador 2
Mystic_ 2
dog face boy 2
bezkorisnickogimena 2
flpflp 1
picololeone 1
KadBiBio 1
Vragana 1
Zazijavalo 1
bluebojana 1
Mirođija 1
hakim bej 1

Od 26 različitih korisničkih imena koji su posetili ovu temu, čak 10 pripada Marlonu Mlohavom. Marlonu banovanom i Mlohavom.
Film zaista jeste težak. Slažem se da ostavlja mučan utisak.

"Nismo ispunili obećanja i ne sedimo više u našim kafanama, zbijenih ramena oko jednog stola, gde se tiskamo jer stižu naši stari prijatelji, pokisli i promrzli, pa trljaju ruke još sa vrata i raduju se što nas vide na okupu... biće to strašan provod, kažu, svi ste tu, svi smo se našli, i mi im objašnjavamo ko je koga gde i kako pokupio, i kako smo naleteli jedni na druge sasvim slučajno, pa pravimo mesta za nove drugare koji tek pristižu i govore za film koji su gledali da je 'sranje', za koncert koji su slušali da je 'falš', za damu koju su potucali da je 'lopata'..."

Gde su naši prijatelji? Ko ih je svojim divljanjem oterao iz kafane?

Prijatelji filozofije i kafane, gde ste?

Recite zašto nerado posećujete ovo mesto?

zaboravio si i kojicu... :hahaha: ybt tis definitivno bolesnik ko onaj iron.... samo jos da cujem cuvene uzrecice tipa... ma ima vremena .....

forumi i virtelni svet su posebna prica i stvaranje alter ega ko sto ova dileja uobrazava da zna nesto o cemu nema pojma ima korena u nechemu drugom a ne samo u potrebi da se bude neko drugi. sushtina je zashto neko posecuje forume.... kada se to pitanje reshi na nachin primeren racionalnom sagledavanju sebe samog u onda se mozhe razglabati o mnogo chemu drugom..... ima ljudi koji su po duzhnosti na forumima, ima onih koji su usamljeni, ima bolesnika par ekselans koji na ovim mestima leche svoje komplekse, ima onih kojima je ovo ko chitanje nekog magazina samo znachi prate a ne ucestvuju, ima onih koji bi samo da neshto ubodu jer misle da je ovako lakshe zbog toga shto su nesposobni da nadju partnera u rl, ima ocajnika kojima je ovo zadnja nada da imaju bilo kakvo "drushtvo", samo da ga imaju, ima onih koji ovde ubijaju slobodno vreme jer su nekreativni za bilo shta drugo, ima onih koji su na forume doshli sa ekipom drugara ili drugarica i nadomeshtaju druzhenje u rl na ovaj nachin .... i naravno ima onih koji se na ovaj nachin opako zaebavaju. forumi su machji kashalj za myspace ili facebook...shta tamo ljudi prave od svoje "lichnosti" to je za najozbiljniju psihijatrijsku analizu....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back