Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vecina tuznih "prica iz zivota" posle neke vremenske udaljenosti menja boju, tuga se pretvara u setu i secanje leci i ne ranjava vise. To je jedno od nasih prilagodjavanja, nacin da se opstane, da je drugacije zivot bi stvarno bio to sto kazes, a u sta, ako dopustis, ipak ne verujem : )
Zivot je lep, cudo, neprestano otkrice, uprkos cinjenici da bi svako od nas mogao da ispise ne desetine nego verovatno stotine tuznih prica iz pravih ili metaforicnih zivotnih vozova.. Ili bas zbog toga : )

Ume da bude lep, da :)

Možda je faza, ali, to je moje mišljenje (kako sam gore napisala) i zato sam se brzo "ogradila".
Neke tuge ne prolaze. Samo bivaju trenutno u drugom planu.

Zato ovde ne želim da mislim.
Ponavljam se :)
Rekoh pre neki dan, ovde sam "bez mozga". Ostavila sam ga na "otavi" :lol:

Kako neko može da ne voli vozove..:confused:
Nateraćete me da počnem da pišem...:D..

ja kad se setim nocnih putovanja drugom klasom Beograd-Bar, sa osmoro ljudi i nekoliko dece u 2 metra kutiji, sa onom Crnotravcu slicnim likovima u svakom kupeu, piletinom i kuvanim jajima na kolenima i zadahom piva svuda okolo, pa... : )
ipak sada mi vozovi nedostaju (nedavno je ovde poslednja medjugradska zeleznicka linija ukinuta, niko nije putovao, vozovi su postali spori a za one brze nema dovoljno ljudi)

ja kad se setim nocnih putovanja drugom klasom Beograd-Bar, sa osmoro ljudi i nekoliko dece u 2 metra kutiji, sa onom Crnotravcu slicnim likovima u svakom kupeu, piletinom i kuvanim jajima na kolenima i zadahom piva svuda okolo, pa... : )
ipak sada mi vozovi nedostaju (nedavno je ovde poslednja medjugradska zeleznicka linija ukinuta, niko nije putovao, vozovi su postali spori a za one brze nema dovoljno ljudi)

Te takve tamne slike brzo zaboravim..ostanu mi u sećanju samo lepe stvari:)
Sećam se iste pruge,istog voza,iste destinacije i jednog dečka,crnih očiju.
Stajali smo u hodniku celu noć,gurali glave kroz prozor i smejali se
onom natpisu upozorenja na istom.
Pred silazak sa voza,poljubio me je(naravno u obraz:)),razmenili smo brojeve telefona
ali se naravno nikad nismo čuli.Pitam se zašto i koliko smo puta u životu,
zbog nekog ponosa ili stida propustili lepe stvari koje su mogle da se dese...

Pred silazak sa voza,poljubio me je(naravno u obraz:)),razmenili smo brojeve telefona

Barbi, mnogo puta. :neutral:

Naravno, ne svi.
Samo mi, smotane. Ili, oni, smotani. :lol:

A možda im (tim lepim stvarima) i nije bilo suđeno da se dese.
A možda su to bili trenuci kada smo zaista "držali" konce u svojim rukama i odluke su bile na nama. A nas je bilo strah, stid.. Ili šta već.
Ko zna. ;)

Poslednja izmena:

ponekad mi se cini da mi je u tom vozu proslo pola zivota, preterujem, al'jedno cetvrtina : ) moja devojka, velika ljubav, zbog nekog Rusa profesora na tamosnjoj akademiji studirala je klavir u Titogradu, dve tri godine sam putovao bar jednom nedeljno, strasno : ) sta sve radimo zbog ljubavi
naravno, zbog doticne situacije, retko sam ljubio druge devojcice, ni u obraz, ni drugde, takve romanticne dozivljaje nisam imao : ) pa su mi zato valjda ovi neromanticni ostali vise u secanju
salim se, volim vozove, uvek sam ih voleo uprkos svemu, i miris perona, zvuk, i to glavu u prozoru.. sad bih mogao da pisem o jos mnogim zeljeznickim putovanjima, eh.. : )

ponekad mi se cini da mi je u tom vozu proslo pola zivota, preterujem, al'jedno cetvrtina : ) moja devojka, velika ljubav, zbog nekog Rusa profesora na tamosnjoj akademiji studirala je klavir u Titogradu, dve tri godine sam putovao bar jednom nedeljno, strasno : ) sta sve radimo zbog ljubavi
naravno, zbog doticne situacije, retko sam ljubio druge devojcice, ni u obraz, ni drugde, takve romanticne dozivljaje nisam imao : ) pa su mi zato valjda ovi neromanticni ostali vise u secanju
salim se, volim vozove, uvek sam ih voleo uprkos svemu, i miris perona, zvuk, i to glavu u prozoru.. sad bih mogao da pisem o jos mnogim zeljeznickim putovanjima, eh.. : )

:)...Pisaćemo o mnogo čemu još.
Laku noć...danas je novi dan.

:heart:

Jaoooo Hickok.....sto se ne snima opet po njegovom scenariju....:)

Taska,
neki su se i usudili da snime :lol:

Moram priznati, uopšte mi ne prijaju “nova” gledanja klasika, jer, obično tu nema bog zna šta da se vidi. :roll:

Za tebe, ova tri su mi odmah pala na pamet.
(Nadam se da ih neće biti mnogo u budućnosti.) :lol:

Ako već voliš Hiča, mnogo je lakše da jednostavno pogledaš neki od njegovih filmova, nego da čekaš da se neko “usudi” ;)

Naravno, to je samo moje mišljenje. Ali, poslednje što bih želela da vidim je nova verzija “Kazablanke”. To bi me stvarno dotuklo :dash:

:cao:

http://www.imdb.com/title/tt0155975/
http://www.imdb.com/title/tt0120787/
http://www.imdb.com/title/tt0166322/

Šta, šta, šta.......

Čestitam i ja :D
136194071-1.gif

Taska,
neki su se i usudili da snime :lol:

Moram priznati, uopšte mi ne prijaju “nova” gledanja klasika, jer, obično tu nema bog zna šta da se vidi. :roll:

Za tebe, ova tri su mi odmah pala na pamet.
(Nadam se da ih neće biti mnogo u budućnosti.) :lol:

Ako već voliš Hiča, mnogo je lakše da jednostavno pogledaš neki od njegovih filmova, nego da čekaš da se neko “usudi” ;)

Naravno, to je samo moje mišljenje. Ali, poslednje što bih želela da vidim je nova verzija “Kazablanke”. To bi me stvarno dotuklo :dash:

:cao:

http://www.imdb.com/title/tt0155975/
http://www.imdb.com/title/tt0120787/
http://www.imdb.com/title/tt0166322/

Ma odgledala ja....jos daaavno....:mrgreen::)

Inace volim psiho-trilere....:)

A sjecam se staaaarog filma....ne znam ciji je...:rumenko:
...da l' se bjese zove "Vostane figure".....moram izguglati.....film je kripi....bar tada....:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back