Strela
Elita
- Poruka
- 17.244
Evo i mene.
Fantastična muzika, Strelo.
Podseti me na jedan davni događaj: kad sam imala 15 godina, održavao se veliki maskenbal (pod pokroviteljstvom tada popularnog časopisa). Bila sam pozvana, ali nisam znala u koga/šta da se prerušim. Mamina prijateljica, koja je radila u Narodnom pozorištu, dala mi je ideju da budem Tatjana iz "Evgenija Onjegina" (jer je mogla da mi obezbedi njen kostim).
I tako sam bila Tatjana - u dugačkoj, svetlo-plavoj satenskoj haljini, sa kompletnom pratećom opremom (čak i sa umetkom za kosu).
Sećam se da je taksista koji me je vozio do Doma omladine, gde se održavao maskenbal, bio očaran i recitovao mi stihove iz "Onjegina". Eee, ni taksisti nisu što su nekad bili...
Osvojila sam 3.mesto. Nagrada je, između ostalih, bila LP ploča ruskih romansi (potpuna koincidencija). Razočarala sam se ... tada me nije nteresovala ruska romansa. Ali moja majka ju je slušala po ceo dan.
Зна жена шта је добро.

Мене су једном родитељи одвели, кад сам била тинејџерка, у неки ресторан на вечеру, а тамо је свирао добар цигански оркестар, наравно ја сам наручила Ђелем ђелем, једну од мојих омиљених цинганских песама... Пошто сам била у неком сентиш расположењу, сузе су ми кренуле саме од себе, али осећала сам се лепо....
Понекад је лепо и заплакати.