- Poruka
- 50.196
Misliš, F odeljenje![]()
Bolje bi bilo na C odeljenje,tamo su lakši slučajevi,biće manje srče

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Misliš, F odeljenje![]()
dobro vece.
alfe, prave zene, hrcci i ostali
ja evo pijem caj.
i nedostajali ste mi. svi, bez izuzetka![]()
zapravo, niste mi nedostajali. dok sam bila tamo, nisam vas se ni setila. kad sam se vratila i sela za racunar, shvatila sam da ste mi nedostajali..uvrnuto?
zapravo, ceo svet je uvrnut..ima li sta uvrnutije nego na badnje vece, u okruzenju dece i roditelja citati ljubavnika margaret diras?
moram da je kupim. mislim, knjigu. i da je citam ponovo...jos najmanje dva put..onda cu je sanjati..kao svilu..boze, koliko sam puta citala svilu..ne secam se...
e da, tango otputovao..do novih citalaca..i tako..
a i sankala sam se..posle sto pedeset godina..a mozda je i vise proslo..
barbi..dobar ti avatarBolje bi bilo na C odeljenje,tamo su lakši slučajevi,biće manje srče![]()
U jednoj krstarovskoj kafani okupila se manja družina da popije popodnevni čaj i proćaska o aktuelnim dešavanjima. Doduše, čaj je bio samo u planu ... ali, kako niko, na sreću, nije bio bolestan, pio se viski, konjak, makijato, Bejlis a poneko je srkao i irsku kafu. Onda su, malo pomalo, počeli da se koškaju.
Ne bih ja navodila imena dotične družbe. Reći ću samo da je među njima bilo osvedočenih krstarovskih zavodnika i zavodnica. Njihovo zavodništvo očitovalo se u vrlo uspešnoj verbalnoj koketeriji jer, uostalom, šta može biti zavodljivije od reči? Stanovnici Krstarova dele se na nemušte, prosečne i jezičke akrobate. Ovi potonji se poigravaju prvima i drugima ali im brzo dosade laki trijumfi. Zato su u stalnoj potrazi za sebi sličnima jer znaju da tada igri nema kraja ... a i da oni, njima slični, vrlo dobro znaju da je sve samo igra. Jezičkim akrobatama uvek je na pameti sigurnost ... ona nevidljiva običnom svetu. Maestro zavodljive reči uvek će igrački predočiti da je on maestro a ona igračka, i – začudo – igračka će uživati da bude makar nakratko hrčak u točku samsare, ubeđena da će majstor primetiti razliku između tog hrčka i nekog drugog. Ali, kada jezički akrobata naleti na sebi ravnog, onda je igra složenija, uzbudljivija i vremenom postane borba prsa u prsa ... pardon, reč o reč.
Vlasnica krstarovske kafane prepoznaje nijanse u fazama tih borbi.Ona sedi, zavaljena u separeu, puši cigaretu za cigaretom i lagano ispija svoju irsku kafu, bez navijačkog ushićenja, jer zna da se svaka sadašnja pa i buduća igra, makar i ona najokrutnija, već jednom desila ... Igre se ponavljaju kao dan mrmota, ili su deja vu iz vankrstarovskog života (jer i takav postoji). I sama je hiljadu puta prošla kroz igru, ali ne kao hrčak – čak i kada se nekima učinilo da se okretala onako kako je maestro vrteo točak. Naime, točak se, zahvaljujući volšebnoj i vrlo staroj veštini poznatoj samo odabranima, zaustavlja a da jezičke akrobate to i ne primete ... i onda je moguće brže-bolje naći adekvatnu zamenu, tj. pravog hrčka, voljnog da trči u krug.
No, da se vratimo na družbu u kafani.
U osnovi, to su fini ljudi. Međusobno sličan svet. Ugodno se osećaju u krstarovskom ambijentu. Umetnički nastrojene duše. Čak i njihovo pozdravljanje ima šmek zavodljivih osmeha, senzualnih stihova i muzike i dopadljivih aktova. Žene vole da im muškarci posvete pažnju, a muškarci da im žene hrane ego. U suštini, hrane se uzajamno.
Ali, ima tu još nešto:
žene bi, sve od reda, da budu Prave žene, a svi muškarci - Alfe. I ništa ne bi smetalo kada bi Alfe shvatile da su Alfe samo zahvaljujući ženama koje ih tako vide, i kada bi Prave žene shvatile to isto.
I da počnem ispočetka: možda bi druženje bilo lepše da su svi pili isto piće? Recimo – irsku kafu?![]()
Ај изабери неко друго божанство.. тек да пристојније звучи кад се захвалиш...fala qurtzu da nisam iz te druzbe....![]()
Ај изабери неко друго божанство.. тек да пристојније звучи кад се захвалиш...![]()
Pa sad ...![]()
нећу да се играм.. ја сам овде само у пролазу...vid crvenkapu kako oce da se igra sa vukom.....
А да ипак поведем и тебе? Можда би се бака обрадовала?pa nisam.. nit sam zavodnik, nit mudar, nit amoristichan, nit cutljiv a ubojit ko vitgestajn, ni druzeljubiv... znachi sujetan, sarkatrichan, pun ironije, godina, muka, kompleksa...jednom recju deda....
pa nisam.. nit sam zavodnik, nit mudar, nit amoristichan, nit cutljiv a ubojit ko vitgestajn, ni druzeljubiv... znachi sujetan, sarkatrichan, pun ironije, godina, muka, kompleksa...jednom recju deda....
А да ипак поведем и тебе? Можда би се бака обрадовала?![]()
Ију... зар моју баку...pa radije cu sam sebe da 'ebem nego baku... u ovom prvom sam nenadmashan.. a bake je teshko zadovoljiti...
p.s. a kaka je ta baka...ima li mirovinu, jel rentijerka, dobrodrzeca... i tako to?
не може ловац да дође док га зека/цинкара не позове...sve imamo..crvenkapu baku i vuka... samo fali lovac....
aj dovoljno jednom da se uplasimo....
Neće tebe teta Veca da dira...kućica od čokolade je iza ćoška..
oš kaficu?![]()
Pobeže Crvenkapa.![]()