Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nažalost moram da vam kažem istinu..kancer nije smrtna presuda..to je početak borbe protiv te bolesti kad se sazna da slučajno boluješ od nje..drugo kancer dojke je izlječiv...postoje žene koje su odstranile tumor i regionalne limf. žlijezde prije 20 godina i još su žive...i dalje idu na redovne kontrole..i sama Kyli Minoug je operisala taj tumo i još je živa i vjerovatno od toga neće ni umrijeti...dalje osim tog tumora izlječivi su i Hodžkinov limfom, llimfocitna leukemija kod odraslih i neke vrste kod djece..tumor grlića materice da bi se razvio od početne leukoplakije koja je prekancerozno stanje pa do kancera potrebno je 10 godina..znači kad bi žene redovno išle na PAPA kontrole ne bi trebalo ni da ga bude a mi smo vodeća zemlja u Evropi po broju oboljelih žena od ove bolesti...zašto?....možda zbog takvog našeg stava kakav čitam ovdje...nevjerovatno je da žena nakon što stupi u intimne odnose ne ode na PAPA test 10 godina...teoretski ovaj tm ne bi trebao ni postojati....šta se to dešava sa našim narodom...
...medicina je puno više pomogla nego odmogla čovječanstvu...samo pronalazak penicilina je produžio život svakom čovjeku na planeti za 10 godina....
...šta mislite zašto danas ljudski životni vijek u Evropi iznosi oko 80godina...?
..ne bi ni ja da se zamjeram nekome i žalosno je da se istinom zamjera....
...ali bolje se i zamjeriti i reći istinu nego ćutanjem lagati i odmagati......

10. oktobra se obeležava i nešto vezano za mentalne bolesti. Kažu da u Srbiji svaka četvrta porodica ima člana koji boluje od neke mentalne bolseti.

Ja sam čitala da svaka četvrta osoba ima nekih psihičkih problema i to ne samo u Srbiji...
....ustvari kad malo bolje pogledaš zdravog čovjeka i nema...svi od nečeg boluju...od infektivnih, degenerativnih, ozljednih, upalnih druge etiologije a ne samo infektivne, neoplastičnih, metaboličkih itd. itd.....
...dio svakodnevnice....:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back