Rechke
Veoma poznat
- Poruka
- 11.792
Lis, u opštini Lučani, na 7. kilometru od Guče ka Lučanima 
Ček da čuješ ostale priče, poželećeš štošta da posetiš

Ček da čuješ ostale priče, poželećeš štošta da posetiš

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Deda mi je pričao da kad su ga oženili sa babom nije silazio sa nje tri dana. Jedva su je spasili.

Lis, u opštini Lučani, na 7. kilometru od Guče ka Lučanima
Ček da čuješ ostale priče, poželećeš štošta da posetiš![]()

Kod mene u sel na jednoj poljani na vrhu brda stoji jedno stoletno stablo hrasta, golo i spaljeno zbog višestrukih udara groma. E, pričaju ljudi u selu da se jedne večeri moj pradeda vraćao iz Požege sa pijace volovskom zapregom, i kad je naišao pored tog drveta volovi se uzmuvaše i ni makac dalje! Muču, riču, pradeda puca bičem, ali oni kao skamenjeni. On u jednom momentu pogleda ka drvetu, a oko njega kao neke dve ljudske prilike kruže u vazduhu. On nikada nije bio plašljiv i nije se tripovao, ali tada se, kažu toliko uplašio da je pobegao i ostavio volove, koji su ga nedugo zatim trkom stigli na putu do kuće. Ne znam da li su to samo obične bapske priče, u njih ne verujem, i možda je pradeda potegao koju prepečenicu u varoši više nego što je trebalo, ali u selu, na šumovitoj tajanstvenoj planini mašta radi kao luda, pa mi nije svejedno pored tog drveta proći ni usred dana otkako sam čuo tu priču
Inače i deda i pradeda su rođeni istog dana, na neki praznik, ne znam tačno koji, a narod sujeveran po prirodi, veruje da ljudi rođeni tog dana više od drugih viđaju "prikojaze", pa tih priča imam koliko hoćete
Samo mi je drago što sve one počinju sa "to je bilo davno, pre rata (Drugog svetskog) i malo posle, narod je tad svašta viđao, a sade ti toga ništa nema, otišlo je to iz naših brda"![]()

Zaboravio sam da napomenem da se oko tog drveta i na toj livadi uopšte, skupljaju zmije u veoma velikom broju
Taj je!A da nije tvoj deda ludi Milojko a baba Djurdjica?![]()
ma bolje blago od krompira ni ne treba xD moze covek da pokrene biznis i da se obogatial je zato krompir rodio ko lud : )
Deda mi je pričao da kad su ga oženili sa babom nije silazio sa nje tri dana. Jedva su je spasili.

pa sad......bilo svega nekih 10ak kila mozda.....![]()
bas steta...
bio dobar pomfrit.![]()

bezveze.... trebao si nas zvati da probamo....![]()

uuu davno to bese......daaavne 2006....
mada,ako hoces,imamo tebi cu dati pijuk a ja cu uzeti asov i ce zaposlimo jos nekog sa lopatu,i ce kopamo za kompiri.
a ko ga zna,mozda i pronadjemo onaj cup s blagom.![]()
![]()
) pokrenucemo biznis, 1. prodajemo krompire, kasnije pravimo chips i na kraju cemo otvoriti fabriku
naravno zarada je 50:50 x)e ***... :S
ammm.... vazi...) pokrenucemo biznis, 1. prodajemo krompire, kasnije pravimo chips i na kraju cemo otvoriti fabriku
naravno zarada je 50:50 x)
Inače i deda i pradeda su rođeni istog dana, na neki praznik, ne znam tačno koji, a narod sujeveran po prirodi, veruje da ljudi rođeni tog dana više od drugih viđaju "prikojaze", pa tih priča imam koliko hoćete
Samo mi je drago što sve one počinju sa "to je bilo davno, pre rata (Drugog svetskog) i malo posle, narod je tad svašta viđao, a sade ti toga ništa nema, otišlo je to iz naših brda"![]()

mmm...ok...ok...vazi...moze....cekaj!
sta bre 50:50?!
pa jel to moje dvoriste?
jel moja ideja?
jel moji pijuk,asov i lopata?
...
70:30!![]()
sta se bunis?! budi srecan sto sam ti dala 50:50, a razmisljala sam cak da bude i bar 70:30 za mene.. x] da dalje ne nastavljam, otisli smo od teme x]

pricaj,zeljno iskecujem!![]()

Hm......opet te vile,nanu li im....
nisam bas neki fan devojaka koje izlaze nocu i luduju na sred livade,ili oko nekog bunara,ili tako nesto....
tako da ne verujem u te price....barem ne u vecinu.
mada mi je ovo s kikicama bas cudno.
a zasto ne verujem.....evo ga jedan razlog.
ti si sad ispricao pricu tvoga pradeda kako je jednog njegovog ortaka pogledala vila i on se stropostao na zemlju i ostao hrom do kraja zivota...
ja cuo pricu da kada nekog pogleda vila (misli se na te sto igraju u kolu) taj neko im se pridruzi u kolo,pocne da peva i da se veseli,zanese se i odnese u ludilo...
bas se poklapaju zar ne?
![]()

kako da ne,i shto je josh interesantno,vile se ne pojavljuju iskljuchivo u obliku devojaka...vec i zhivotinja...ja sam imao jedan bliski susret trece vrste,i nisam bio sam,dakle imam i choveka koji mozhe da potvrdi isto to shto sam ja video,i bilo je bezhte noge u*racu vas!![]()