Djika junior
Domaćin
- Poruka
- 3.733
Vile se jako naljute ako im nagaziš kolo i surovo se svete.
Ako vili strgneš odeću sa tela postaje obična devojka.
Ako vili strgneš odeću sa tela postaje obična devojka.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moji baba i deda imaju milion takvih prica u kojima su glavne uloge najcesce pijani i polupijani.
Npr pre dvadesetak godina, jedan komsija se vracao svako vece iz kafane i tri noci uzastopno ga pratila jedna devojka u belom duge plave kose. Sto se vise okretao, to mu je bila sve bliza i bliza. I tako do nekog mosta koji nikada nije presla za njim.... tu bi nestala.
U vreme kada nije bilo sms poruka da posaljes prvom komsiji, nego moras da ustanes i odes da ga zoves, moja baba podje, bas u komsiluk da potrazi mog tatu. Tacnije kod svoje svekrve. Ulazi ona u njihovo dvoriste, kad tamo kraj bunara, žena u crnom izvlači vodu. Baba pretpostavi da je to nejna svekrva i pita da li je moj tata tu kod njih, a žena se onako u mraku, samo ispravi i pogleda je. Baba ukapira da to nije moja prababa, vec ko zna ko i sta i krene, onako oduzeta od sebe, da ide unazad sve do kapije i krene polako u kucu. Bas joj nije bilo dobro, dolazila i Hitna pomoc da joj ubrizga injekciju za smirenje.
Мој деда(покојни)отишао са једним другаром,Жицаром у Беч,на почетку рата,мислећи да ће да остану сигурни
на германском тлу,јер је одатле кренуо рат,а и ко је могао да сумња у Хитлерову ратну тактику.Међутим,на штајги
у Бечу глупи Жицар оде до пандура(или војника,свеједно)да га пита кад стиже воз за Берлин,јер су тамо намеравали
да се запуте,крајње.Како је имао југославише дојч акценат одмах је био сумњив.Наравно,пандур рече-сачекајте,
молим,идем да проверим,и после 30 секунди ето га са 5 колега,одмах креће апс,творза и после 2 месеца-логор.
Шлезвиг Холштајн,тај неки рад.
И све ово ништа не би било чудно да је остало на томе.Али,због прљавог одела које је добио,и због зноја од
свакодневног кулука ђед доби тифус.Напомена-оброк у логору се састоји у парчету тврдог хлеба и шољи кафе.
Они га пошаљу у болницу логорску,али тамо све пуно.И сад,како је био физички јак,Балканац,Србенда,они одлуче
да га пошаљу у оближњи град(ваљда Шлезвиг)да се лечи,да би после имали јаку радну снагу.Да је био слабији кокнули би га.
Оде он тако у болницу и наравно опоравак кренуо,клопа у реду,али он се фолирао како не види,не може да се покрене и шта ти
ја знам и једне ноћи искористи непажњу дежурног и скочи са 2.спрата и фурне..Успут је променио болничку одежду неком другом
и запутио се ка југу.Тамо нађе неку фабрику да ли конопца за бродове или некаквих жица,не служи ме добро сећање и уз фалсификоване
или мазнуте папире се пријави ту као Италијан(реч италијанског није знао).Остао ту неко време и решио да се врати у Југославију,
јер су у фабрику почели да пристижу неки нови људи,чак и неки Италијани,па их је избегавао колико је могао.Елем,фурне опет и
укачи се на неки воз (чини ми се да је био ишао прво до Загреба,па до Земуна(НДХ,тадашња))па до Би Џи-ја.Сео он у воз до Загреба и у једном купеу
нашао на кофер,нигде никога около.Отворио он,нашао неко оделце,идемо,брзо пресвлачење и штура даље.Морам да напоменем како му је
италијански пасош остао у старим панталонама које је бацио( ?!! ).У Загребу навала људи сви се измешаше,пошто су претходно све исконтролисали,
али се издвајао из гомиле,јер је био лепо обучен и успео је да буде пропуштен.Ушли у воз нови путници,за Земун.Усташе на сваком кораку.
Деда случајно прошао поред једног купеа и видео неки ликови играју карте,обучени у црна одела као и он.Ушао и он тамо,ваљда су били фолксдојчери,ту прозборио коју са њима,знао је нешто немачког(фолксдојчери изузетно слабо знају изворни немачки,заправо како који)и ту заблејао,
као-''не сметате ми,само наставите...''.После неког времена у Земуну контрола од стране усташа,воз стоји,сви ћуте,само се усташе чују.Изводили жене,децу,све,који су им били сумњиви,причао ми ђед после да је чуо пуцње,плотун,као да стрељају више људи одједаред.И тако,дошли они и до његовог купеа,а ови фолксдојчери сви закунтали,ђед се исфолирао да и он кунта,отвара усташа купе и гледа их.Улази унутра,а други иза њега му виче,или шапуће,боље-''Пусти их,то су Нијемци из Срема,путују до Земуна да накупују џебане по поруџби.''Који минут још пролете,воз крете за Београд,зато је данас трамвајски мост у БГ-у понео име-''стари железнички мост''и изађе у Србији(тадашњој,која се рачунала после Саве)и побеже у своје село у Шумадији,одакле опет побеже од партизана у партизане( ***,дешава се).У рату са Швабама био је погођен 2 пут,у шаку и у ногу,али се опоравио и крај рата дочекао у високом чину,не знам ком(пажња-опет заборав).Е,сад,могу да вам причам још и о Блајбургу и како су роксали усташе и како је спасао неке клинце,који су били кокани са осталим члановима породице,али то је далеко од ове теме,веровтно сам је и сам прекорачио.Надам се да вам се допала.
Moja baba mi pricala da je kada je ona bila mlada krenula po vodu na cesmu koja se nalazi ispod kuce.to je sinbolicno mesto zbog hrasta koji se nalazi pored nje i koji je najvece i najstarije drvo u okolini.Mrak je poceo da pada a oni nisu imali vode za pice.Kako se priblizavala cesmi primetila je svetlost i cula zvuke koji su podsecali na pesmu...Kada je stigla blizu cesme videla je kako ona kaze vile...Devojke koje plesu oko hrasta...Otrcala je kuci i rekla majci...I ona je zelela da ode da vidi..Kada su se vratile do cesme njih vise nije bilo,a u daljini sse videla svetlost.
Ja ne verujem u te stvari,to je potpuno banalno...
Isto tako ni u vracare,o kojim me baba stalno smara.Cim joj se dogodi nesto lose ona odmah kaze kako joj je to neko kako ona to kaze nabacio(uvracao)Strasno
Teča mi je jednom prilikom pričao kako su on i drug kad su se vraćali sa nekog rodjendana,videli onog jahača apokalipse kako ide iza njih,bio je visok oko 3 metra....
jest da su bili pripiti ali ,on se i dan-danas kune da je stvarno video to......![]()
Ko će ga znati....Ja sam pukla od smeha iako verujem u natprirodno ali mi ovo bilo malo preterano.....Mada,obojica tvrde isto..Izgleda da je previse popio. Jahac apokalipse![]()