Прича коју треба поновити: "Поносна сам што сам Циганка"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

„Umjetnost će meni biti sredstvo, zašto da ne, i smisao. Jer kroz taj smisao ja ću izraziti samog sebe, pokazati se svijetu da vrijedim, ne da ne vrijedim, ja mislim da ću vrijediti jednog dana“, govori Mersud Selman, jedan od polubraće iz ove umjetničke obitelji. Kaže, da još nije umjetnik, ali se nada kako će to jednog dana postati. Dosta je ljudi i nastavnika već u osnovnoj školi prepoznalo njegov talent i poticali su ga da ga nastavi razvijati. Bilo je, međutim i takvih koji su se držali uobičajenih predrasuda o čemu govori Selma, nastavnika koji se nisu željeli oko njih previše angažirati vjerujući kako će i oni prestati dolaziti u školu kao toliko Romske djece prije njih.

„Iako smo mi od početka bili umjetnici, samo to nismo znali“, reći će zvijezda priloga.

Njoj svaka čast ali kakve ovo ima veze sa politikom?

А како то шатро нема везе са политиком ако се зна да су Роми угрожена мањинска група од стране расиста?
Да ли сам можда по теби ову тему требао да ставим у пдф секс?

Где су ти расисти?

Ко им брани да иду у школу?

Родитељи им бране.

А знаш зашто?

Зато што их у сред школске године одвуку у Немачку у азил, тамо остану пар месеци, живе у камповима, узму паре, деца као уче немачки и бла, бла, бла и онда се врате у Србију.

За то време школска година већ одмакне.

Е, онда кукају како њихова деца не могу да заврше школу јер не знају српски.

Па, где сте били кад је дете требало да уче српски?

Да видимо сад, добили су наставу на ромском.

Колико њих ће ићи на наставу и да ли је споран био српски језик, рећи ћу ти наредне године.

Je reko opet tema o udovi Ražnatović .

И она је Ромкиња али се стиди да каже што није ништа чудно у друштву у коме већ четврт века влада ксенофобија и расизам према угроженим мањинским групама - према Ромима нарочито.

И она је Ромкиња али се стиди да каже што није ништа чудно у друштву у коме већ четврт века влада ксенофобија и расизам према угроженим мањинским групама - према Ромима нарочито.

Па, да, пошто би она била прва и једина Ромкиња која пева у Србији.

Где су ти расисти? (....)

На пример:

1986280807547c1e6d3bb37360223764_extreme.jpg

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=12&dd=01&nav_id=930908

Има још тога, ово је само један пример.

- - - - - - - - - -

Па, да, пошто би она била прва и једина Ромкиња која пева у Србији.

Аууу како одма` стормфронтовци скачете од беса кад је тема о Ромима.
Зато сам је поставио.
Да се расисти нервирају.

А како то шатро нема везе са политиком ако се зна да су Роми угрожена мањинска група од стране расиста?

Izvini a od kojih su to rasista u Srbiji ugroženi? Ne postoji zakon koji njih po bilo kom osnovu diskriminiše. Baš suprotno. Oni sami moraju da promjene neke stvari i stavove. Čak i djevojka iz priče kaže da je majka pitala mora li u školu.

toliko su ugroženi da bi se mnogi Srbi menjali sa njima zbog privilegija koje imaju od države

да, да, дискриминација цигана, а тек смо изашли из једне декаде цигана кад су уживали све повластице. мсм титоисти никад не лажу, тако их броз научио а њега штанцер

Нисмо изашли, продужена је по 2 пут.

Дакле, ушли смо у 3. декаду, 30 година укупно, па ви видите.

Нисмо изашли, продужена је по 2 пут.

Дакле, ушли смо у 3. декаду, 30 година укупно, па ви видите.

ето, а нама титоист њаке о дискриминацији цигана??? дал је могуће да су титоисти лажовчине

На пример:

1986280807547c1e6d3bb37360223764_extreme.jpg

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=12&dd=01&nav_id=930908

Има још тога, ово је само један пример.

- - - - - - - - - -

Аууу како одма` стормфронтовци скачете од беса кад је тема о Ромима.
Зато сам је поставио.
Да се расисти нервирају.

Не, мене не нервирају Роми, него ви који их штитите (не знам од чега и од кога) и баљезгате свашта.

И сам видиш у чланку, девојка признала да је мајка питала зашто иде у школу.

Не можеш бранити некога од њега самог.

Ovo bi trebalo da bude normalno ponašanje mlade devojke a ne priča za novine. Upravo sama činjenica da se nečije redovno školovanje medijski ispratilo govori da nešto duboko ne štima...a to nije država, barem ne u ovom pogledu. Postoji jak otpor integraciji u normalne tokove upravo od strane romske zajednice iako su zakoni izuzetno pozitivni za njihovu zajednicu čak bi se moglo reći da su sa strane zakona svi ostali diskriminisani u odnosu na njih. Ne može grupica desničara da bude reper za odnos društva prema njima,a da se prenebegne njihovo odbijanje prilagođavanju većinskom modelu života.

I tebi je ovo dokaz ugroženosti? Radi se o organizaciji koju sem njenih članova niko i ne shvata ozbiljno. Plus su joj članovi često na udaru zakona. Nikome iole pametnom ne pada na pamet da ih posluša.

Не, већ тачан одговор гласи - нико их не хапси.

- - - - - - - - - -

Не, мене не нервирају Роми, него ви који их штитите (не знам од чега и од кога) и баљезгате свашта.

И сам видиш у чланку, девојка признала да је мајка питала зашто иде у школу.

Не можеш бранити некога од њега самог.

Еј немој да се правиш много паметна, а без аргумената.
Оћеш још драстичних примера за деловање расиста према Ромима?

saban-bajamovic-spomenik-nis-blic.jpg

http://www.abrasmedia.info/content/fa%C5%A1isti-ponovo-oskrnavili-spomenik-%C5%A1abanu-bajramovi%C4%87u-u-ni%C5%A1u

Могао бих овако до сутра да ређам примере расизма (и фашизма) у Србији.

Девојка каже да је поносна.
Да није тема о теби?
Немој да се стидиш.

I tebi je ovo dokaz ugroženosti? Radi se o organizaciji koju sem njenih članova niko i ne shvata ozbiljno. Plus su joj članovi često na udaru zakona. Nikome iole pametnom ne pada na pamet da ih posluša.
"Србска Акција" као нерегистрована организација НЕСМЕТАНО ДЕЛУЈЕ; чак је режим и благонаклон према тим фашистима.

Еј, немој да се правиш много паметна, а без аргумената.
Оћеш још драстичних примера за деловање расиста према Ромима?

saban-bajamovic-spomenik-nis-blic.jpg

http://www.abrasmedia.info/content/fa%C5%A1isti-ponovo-oskrnavili-spomenik-%C5%A1abanu-bajramovi%C4%87u-u-ni%C5%A1u

Могао бих овако до сутра да ређам примере расизма (и фашизма) у Србији.
Kao prvo ti očito ne znaš šta je drastičan rasizam. Kao drugo da idiota kao što su skinhedi ima i u Srbiji. Ali ih ima u zanemarljivom broju. I ne postoji organizovano ugrožavanje nacionalnih manjina.

Ovo je prica iz BiH.
Meni se dopada recenica "Ponosna sam sto sam ciganka!" Svako treba da bude ponosan na svoju nacionalnu pripadnost jer je to preduslov da postuje druge koji su isto tako ponosni na svoje poreklo.
Ima kod nas jedna devojka koja i u pesmi izgovara ovu recenicu ali je to nije smetalo da otpeva u takmicenju i najlepse srpske pesme.
Devojka ima neverovatan glas, narocito za etno pesme.Zbog nje sam pratio ovo takmicenje.
Poslusajte najemotivniju interpretaciju pesme "Bela vilo":

Smiri se i ne budi arogantan.
Moderatori molim pod kljuc ova zena nije ciganka ona je po profesiji (placena da bude) romkinja a u najbolju ruku Muslimanka koja radi protiv Srba u Republici Srpskoj.

Poslednja izmena:
Ovo je prica iz BiH.
Meni se dopada recenica "Ponosna sam sto sam ciganka!" Svako treba da bude ponosan na svoju nacionalnu pripadnost jer je to preduslov da postuje druge koji su isto tako ponosni na svoje poreklo.
Ima kod nas jedna devojka koja i u pesmi izgovara ovu recenicu ali je to nije smetalo da otpeva u takmicenju i najlepse srpske pesme.
Devojka ima neverovatan glas, narocito za etno pesme.Zbog nje sam pratio ovo takmicenje.
Poslusajte najemotivniju interpretaciju pesme "Bela vilo":

Браво Џос, и за коментар и за песму. Не могу сад Р па обашка.

"Србска Акција" као нерегистрована организација НЕСМЕТАНО ДЕЛУЈЕ; чак је режим и благонаклон према тим фашистима.

Kao sto su i moderatori blagonakolni prema tvojim rasistickim ispadima prema Srbima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back