Priča jednog studenta

Studentsku populaciju ovde svi razumeju i pružaju joj mnogobrojne olakšice i pogodnosti.
Pa čak i letovanje. Za samo 550 eura + PDV možete dobiti krstarenje po Nilu, a uz to ćete dobiti još i obrok i po! Fenomenalna ponuda. Pa, bolje nego u menzi, šta hoćete?!
Sumanuto, ali moguće.
Zamislite situaciju: u užasno zagušljivom amfiteatru čekate da se na višemesečno učenje stavi tačka, da se jedno poglavlje završi uspešno. I tako, puni elana, prelazite preko hrpe knjiga, zaostalih užina, kesa i kesica, torbi, opušaka i ostalog do prve klupe u kojoj će biti ili ne biti. Prof. dr gleda ispod naočara, kao da se nasmešio... Ili mi se učinilo? Postavlja pitanja. Grozničavo pišem. Počnem da pričam; za sve to silno znanje više nema mesta u glavi, ono počinje da kulja i kulja i kulja.... ‚‚ Koleginice, žao mi je. 5."
Ne, nemoguće. Nešto nije u redu. Pa, znala sam sve.
‚‚Niste spomenuli parcijalni gnomski prezent na 1225. strani knjige. Uživajte u letovanju. Vidimo se u septembru. " :roll:
Izlazim uz poglede tipa: ‚‚Pa, kako pade?! " i polako silazim niz stepenice, sve pridržavajući se za gelender, usput se spotičući o zaostale studente koji nisu bili te sreće da uđu u amfiteatar i pitam se za čije babe zdravlje ja potroših dva i po meseca svog dragocenog žića mlađanoga.
‚‚ Hej , pa gde si drugarice! Otkud ti? Sa faxa? Što si tako smrknuta? :) Opet si pala?! Ne mogu da verujem da si opet izašla na sreću! Mora se zagrejati stolica, mila moja. Evo, ja sam dala čak 4 komada u junu i da ti pravo kažem, ponosna sam na sebe. Suve desetke! Sad idem na letovanje, krstarenje Mediteranom, 17 dana. Uskoro ćemo i na apsolventsku. Šta, ti nisi išla?! Pa, nisi učila, nemoj ti meni tu trte mrte... Mi menadžeri se otkidamo od učenja. Hajde, radi, blago meni. Nema ti druge. Ljubim te!!! " :zper:
Počeh da mlataram od sreće što videh to nekadašnje derište, 3 godine mlađe od mene, koje dotera do menadžera dok si rek'o keks. Što od sreće, što od oblaka mirisa i sveže nalakiranih noktića i namontirane kose.
Sve trčeći na voz sa strahom da opet ne prestojim 100 km na jednoj nozi, počeh da se pitam gde sam to pogrešila. I videh, nigde. U pravu je dete. U Jututuniji je sve obnuto. I sve normalno posta apsurdno. Whatever.
 

Back
Top