Pribor za šminkanje

CocoSunset

Ističe se
Poruka
2.222
Šta mislite koliko je pribor važan za šminkanje? Šta tačno koristite? :)

kistici_sminkanje_cijela.jpg

Lepo :) Ja ne koristim sve... razlog je da jednostavno ne mogu da priustim sebi jedan ceo set a da bude dobrog kvaliteta, pa ovako cetkice kupujem komad po komad kad skupim pare za 1... za sada.

Koristim: Cetku za puder u prahu, za rumenilo, za ajlajner, za obrve, za nanosenje senke, kabuki. Bitno mi je jako da cetke budu dobrog kvaliteta, spremna sam da izdvojim vise na cetkice nego na sminku ;) Ali realno duze i traju, cetkicu za puder i za nanosenje senke imam vec vise od 4 god! Mada ovu za puder (Lise Watier cetka) polako trebam da menjam sad se pocela linjati, pre nekoliko mes. Mada mislim da je dosta trajala :D Mozda kupim Ecotools, cula sam da su i te dobre.

Sad cu poceti koristiti cetku za tecni puder, kad je konacno kupim... i JAKO zelim "tvor cetku" samo nisam je nigde videla u NS ili Su.

duo-fibre-brush.jpg

Poslednja izmena:
Cao, po meni je to najvaznije sto treba da se ima . Bez dobrih cetkica nema ni dobre sminke. Mac cetkice jesu skupe ali su medju najboljim. Ja se bavim sminkanjem 3 godine i cestto donosim drugaricama i koleginicama mac sminku iz inostranstva pa ako budete zelele donecu i vama po malo nizoj ceni nego sto su u radnji jer imam njihov popust. Ili ako vam bude trebao neki savet, tu sam da pomognem :grudvanje3:

Zadovoljna sam sa novom cetkicom za tecni puder Stila 27

$T2eC16V,!)QE9s3HFcz,BP7dWwBvcQ~~60_35.JPG

Jako je mekana i lepo tanko nanosi puder. Ne ostavlja tragove za sobom, linije... nista slicno. Mogla bi da bude malo veca, mada nisam sigurna da bi i onda ovoliko lepo prekrivala male detalje ... ne zovu je slucajno "perfecting foundation brush".
Kad budem nabavila dobru tvor cetku, ovu stila cetkicu cu koristiti samo ispod ociju i za stavljanje korektora uopste zbog velicine i jer je jako meka...
Ali u svakom slucaju vidim vec zasto je bolje naneti tecni puder sa cetkom - jednostavno je prirodniji finish, sloj pudera tanji.

Od pribora za šminkanje koristim samo dvostranu dugačku četkicu iz Avona sa aplikatorima za nanošenje senke i razmazivanje olovke.
I Essence četkicu za rumenilo.
One aplikatore već dobijene uz senku i rumenilo (sunđeraste) ne koristim.

Redovno ih perem jednom nedeljno šamponom za kosu i ostavim u vodoravnom položaju da se osuše na radijatoru.
Traju mi dve godine i ni dlačica im ne fali, meke su i još uvek kao nove.

Zadovoljna sam sa novom cetkicom za tecni puder Stila 27

$T2eC16V,!)QE9s3HFcz,BP7dWwBvcQ~~60_35.JPG

Jako je mekana i lepo tanko nanosi puder. Ne ostavlja tragove za sobom, linije... nista slicno. Mogla bi da bude malo veca, mada nisam sigurna da bi i onda ovoliko lepo prekrivala male detalje ... ne zovu je slucajno "perfecting foundation brush".
Kad budem nabavila dobru tvor cetku, ovu stila cetkicu cu koristiti samo ispod ociju i za stavljanje korektora uopste zbog velicine i jer je jako meka...
Ali u svakom slucaju vidim vec zasto je bolje naneti tecni puder sa cetkom - jednostavno je prirodniji finish, sloj pudera tanji.

Moram priznati da mi je za tečni puder najbolji pribor prsti.

Ja koristim prste kada nemam vremena da se sminkam, ali vise volim efekat sa cetkicom, narocito oko nosa i ociju, oko usne - ... jednostavno lepse prekriva te delove, prsti ipak ne mogu dohvatiti sve tako, i ne mogu na te delove naneti puder toliko tanko ali isto svugde i bas na prava mesta. Cetkicu koristim tako da prvo stavim puder na ruku da se malo ugreje pa onda umocim cetkicu. :)
Ali da budem iskrena sa njom sminkanje traje 2x duze tako da je ne koristim svaki dan, samo pre izlaska, ili ako idem negde gde mi je bitno da sminka bude apsolutno bez greske.

bila danas u Alexandar cosmetics da kupim vosak
(i još nešto, ali nije tema)
vidim da imaju neke nove četkice za šminkanje, kod ovih većih sam ispipkala testere
http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/product/BLUSH_cetkice_za_sminkanje/1726/BLUSH_cetkice_za_sminkanje/
e sad koja bi od ovih bila ona stippling brush:think:
tj ima li je uopšte
ne bih ovu običnu ravnu za puder
možda ova ravna 34 ili kosa 33?

Sastoji se od dve vrste dlake: donji deo je od prirodne, najčešće kozije dlake, koje imaju zadatak da utrljaju proizvod u kožu. Na njih se nastavljaju bele, sintetičke dlake koje pokupe višak proizvoda. - See more at: http://www.mogujatosama.rs/sminkera...or-cetka-stippling_brush#sthash.l7rcLw6N.dpuf

Mislim da to nemaju. :confused:

Ja koristim aurin set cetki onda
mmsIWkBbXZYblQ9LHo-P0yg.jpg
od Avona taj i onaj no name set od kineza od 5 cetkica sa nekim motivom na drski,mislim da su tu cetka za rumenilo,cesalj za obrve,sundjerasti aplikator za senku,cetka za usne i cetka za oci za senku,vidjala sam ih po kinezima i radnjama sa jeftinocom,mislim da znate na sta mislim.

Ja koristim aurin set cetki onda Pogledajte prilog 299954 od Avona taj i onaj no name set od kineza od 5 cetkica sa nekim motivom na drski,mislim da su tu cetka za rumenilo,cesalj za obrve,sundjerasti aplikator za senku,cetka za usne i cetka za oci za senku,vidjala sam ih po kinezima i radnjama sa jeftinocom,mislim da znate na sta mislim.

Тај кинески троши моја ћерка и уопште није лош.

Ја користим само две Ејвонове четке - за руменило и за сенке. Течни пудер наносим прстима, тако сам навикла.

Back