Preživeo sam koronu - Iskustva

markocheda

Iskusan
Moderator
Poruka
5.451
Znači uhvatila me korona najzad, posle toliko vremena, kaskala je u odnosu na ostale, ne znam zašto sam bio toliko težak za zaraziti se dotičnom...kako god, uživao sam u tretmanu virusa. Hvala mu na ukazanom doživljenom odmoru, i ne znam kako da mu se odužim.
Dakle uhvatila me temperatura 39.7 , pao sam u krevet i na trenutak sam izgubio svest (nisam patio) temperatura me prosto masirala, žena me dozivala, nisam joj se odazivao (to se podrazumeva pod gubljenje svesti,mada pamtim dozivanje, dakle lažno gubljenje svesti ili duša zapamtila a telo nije reagovalo, kako god) u jednom trenutku sam rekao ženi "pusti me malo jbt,zar ne vidiš da sam u banji". Iskreno uživao sam u svoj toj toploti, nisam se tresao. Sutra ništa...razmišljam "jebt, dal je moguće da je to TO.." Odem kod doktora, testiram se "pozitivan sam". Mislim znao sam da sam pozitivan, svi kažu da sam pozitivna ličnost i tako to, tu se nisam iznenadio....
Nedelju dana besplatnog odmora bez simptoma...milina...izolovan od ukućana, gledam serije koje nisam, filmove, alkohol svako veče....momački život punih nedelju dana.
Hvala korono. :heart:

normalno da si preživeo covid preko 99% zaraženih ga preživi problem može biti u postkovid stanju to je između ostalog ono kad naglo izgubiš energiju i pola dana ne možeš ništa da radiš samo bi da ležiš i da se izleževaš jer si bukvalno bez energije to je meni bio problem neko vreme posle prvog covida početkom 2020.ovaj drugi put kad sam ležao covid krajem januara ove god. omikron verziju bilo je samo 3 dana stanje kijavice i to je to

prvi put nov/dec 2019, čudno iskustvo, šištanje ko gajde, nije bila ozvaničena od autora (mart 2020) pa su sve lab. analize bile uzaludne a uprkos nadražajnom kašlju i pušačkom stažu spirometrija pokatala 99% kapaciteta pluća iako zbog kašlja jedva uradjene po tri serije bez i tri serije sa pumpicom tek rezultat isti - "neki virus" beše zvanični zaključak

vakcinisan i revakcinisan kineskom vakcinom

pred buster ponovo fasujem koronu usled mase nedisciplinovanih sveznalica kojima hemija iz škole maglovita ali vajber-patka objave "večernja škola" (virus ide na srce a zapravo srce i mozak stradaju kad nema dotok kiseonika, to će vam reći na onkologiji)

Druga korona nov/dec 2021 (zvanično priznata jer sad eto postoje PRC testovi kako ih ja zovem odmilošte) prošla malo blaže nego prva jer sam stopirao kašalj čajem od divizme ali... i dalje osećam tegobe na plućima, šlajm nikako da prestane a evo treći mesec, simptomi astme pojačani a nije bilo napada 30 godina. Nadjoh izraz "produženi kovid"

Blago glupima i inadžijama ne znaju šta rade.
Korona jeste dirigovana veštačka bolest ali su i viralne dezinformacije sa prevodima deo mašinerije uz onu zvaničnu koja treba da nas uspaniči dok se samoj logici ebalo sve po spisku, uzduž i popreko i od jednih i od drugih.

Ja sam desetak dana imala temperaturu oko 39 sa konstantnim lupanjem srca, bukvalo sam mogla da čujem otkucaje, pa par nedelja malaksalost i umor.
Kad sam primila vakcinu sledećeg dana reakcija na vakcinu, opet 38,5- 39 (sa lekovima za snizavanje temperature, bez lekova bi bilo vrv 42).

Kod mene se korona manifestuje samo kroz visoku temperaturu i pojačano lupanje srca, bez drugih simptoma.

Ја сам имао пет дана темп.која је ишла изнад 38С(али не све време) и упаљено грло,али ништа страшно.
Морао сам пити антибиотике ради превентиве.Иначе сам углавном био "на ногама".
Укус и мирис редовно.

Dakle uhvatila me temperatura 39.7 , pao sam u krevet i na trenutak sam izgubio svest (nisam patio) temperatura me prosto masirala, žena me dozivala, nisam joj se odazivao (to se podrazumeva pod gubljenje svesti,mada pamtim dozivanje, dakle lažno gubljenje svesti ili duša zapamtila a telo nije reagovalo, kako god) u jednom trenutku sam rekao ženi "pusti me malo jbt,zar ne vidiš da sam u banji". Iskreno uživao sam u svoj toj toploti, nisam se tresao. Sutra ništa...razmišljam "jebt, dal je moguće da je to TO.."
pre vise godina, bila je jesen, mene je isto uhvatila tako visoka temperatira,, halucinacije itd. ali ja sam se raskomotio, pustio klimu i umotao u mokri carsav

auto kada prokuva crkne, a covek mislim sa 42 stepena umire, tako da nije zafrkancija, ta temperatura mora da se obara, ne da se ignorise, da se covek banja kao ti - drugi put se uozbilji

Imao COVID u decembru 2020. Imao sam povišenu temperaturu 6,7 dana u kontinuitetu. Paracetamol je pomagao, ali je nije dovodio do normalnih vrednosti, pa sam koristio i druge antipiretike. Izgubio sam čulo mirisa i ukusa, a nakon toga sam se mesecima strašno zamarao, imao problem sa koncentracijom. Od tada meso jedem slabo, zgadilo mi se i ima mi ukus fekalija. Od mesa mogu samo govedinu i ribu, ostalo mi se gadi, što možda nije loše. Mleko takođe, samo poneki brend mi odgovara.

Imao sam COVID prošlog meseca. Temperatura 2, 3 dan, nakkn toga ništa. Nisam gubio čula, lakše sam se oporavio, ne zamaram se. Verovatno je vakcina učinila svoje.

Pre prvog puta nisam bio vakcinisan, razume se.

pre vise godina, bila je jesen, mene je isto uhvatila tako visoka temperatira,, halucinacije itd. ali ja sam se raskomotio, pustio klimu i umotao u mokri carsav

auto kada prokuva crkne, a covek mislim sa 42 stepena umire, tako da nije zafrkancija, ta temperatura mora da se obara, ne da se ignorise, da se covek banja kao ti - drugi put se uozbilji
Popio sam jedan paracetamol, odmah nakon merenja temperature, nisam toliko prso da ignorišem toliku temperaturu. :).

Virus Korone je mutirao i zbog toga se ponaša kao virus gripa. Znači nije smrtonosan, izuzev za baš hronično teške bolesnike. Ja sam imao koronu, još pre 1,5 godine, lečio sam se hlorom.
Hlor je efikasan protiv svih infekcija, ali ljudi mi baš i ne veruju, pa ne bi sad više o tome.

Popio sam jedan paracetamol, odmah nakon merenja temperature, nisam toliko prso da ignorišem toliku temperaturu. :).
mozda 1 nije ni delovao? ja se secam davno, mozda sam tek napunio 18 g., isto sam oborio temperaturu sa 2 paracetamola, mislim, ali posle, kada sam krenuo negde, u gradskom prevozu, samo mi se izmaklo tlo pod nogama... i odjednom sedim, i hlade me, ko je vec bio sa mnom

Znači uhvatila me korona najzad, posle toliko vremena, kaskala je u odnosu na ostale, ne znam zašto sam bio toliko težak za zaraziti se dotičnom...kako god, uživao sam u tretmanu virusa. Hvala mu na ukazanom doživljenom odmoru, i ne znam kako da mu se odužim.
Dakle uhvatila me temperatura 39.7 , pao sam u krevet i na trenutak sam izgubio svest (nisam patio) temperatura me prosto masirala, žena me dozivala, nisam joj se odazivao (to se podrazumeva pod gubljenje svesti,mada pamtim dozivanje, dakle lažno gubljenje svesti ili duša zapamtila a telo nije reagovalo, kako god) u jednom trenutku sam rekao ženi "pusti me malo jbt,zar ne vidiš da sam u banji". Iskreno uživao sam u svoj toj toploti, nisam se tresao. Sutra ništa...razmišljam "jebt, dal je moguće da je to TO.." Odem kod doktora, testiram se "pozitivan sam". Mislim znao sam da sam pozitivan, svi kažu da sam pozitivna ličnost i tako to, tu se nisam iznenadio....
Nedelju dana besplatnog odmora bez simptoma...milina...izolovan od ukućana, gledam serije koje nisam, filmove, alkohol svako veče....momački život punih nedelju dana.
Hvala korono. :heart:
Dal i ja da se pohvalim 2× po mesec dana raspada

Back