PREZIMENA srpska ili "hrvatska"?

Uuuuuuuuh ajde svi uzmite casove istorije/historije/povijesti ali ne ove skorasnje pisane zadnjih 70-80 god.Pa da vidite da smo svi imali samo imene i ciji smo potomci (tipa Mate Simetov) pa tek kroz neko vrijeme dolazimo do prezimena koja su davana po imenu pretka ,nekoj osobini ,nadimku....Tipa prezime Antunovic po pretku Antunu,Kovacevic po porodicnom zanimanju (Kovac),Gutovic predak mu je gutav (kvrgav),Gluhovic neko je bio gluh u porodici......I donekle je tacna tvrdnja da se staroslavenska prezimena zavrsavaju sa IĆ.

BRAVO Stevo!!!:ok::ok::ok:

zdravo lega:)

pa tebe nema sto godina ovdje:)
vidim odbanovali te:D

jedino nije ti baš pozdrav dobrodošlice nešto...vidim ti još u ratu i o ratu:(

nije to dobro...al dobrodošao nazad
:ok:

a jel znaš zbog čega vas / su tako zovu / zvali?:think:

...ooooooooo...dobro jutro..pozdrav u barokni grad....:super:
nisu me banovali...bilo nekih velikih problema...hvala bogu da je proslo.....onda sam kupio motorin...jurcao sam okolo po moto susrerima...sada malo zahladilo..konja spremio u stalu...i natrag na krstaricu...

ma nema problema...dvojezicne table kad nam se u Osijek vrate svi protjerani volksdeutscher-i, pod uvjetom da se usele u kuce koje su imali i vrate im se imanja...:)
pozz mambi

Da kada se vrate, pa to ne bi oni ni hteli da urade. Pa ta deca i unuci od folksdojčera uopšte ni ne pomišljaju na povratak u Srbiju ili Hrvatsku... šta je sa vama pa ne znaju ni gde su im preci živeli...:whistling:

Back