Prevrnuo se autobus s Kosova kod Slavonskog Broda, poginulo najmanje 10 OSOBA, desetine povređenih

Pa i meni du Zidovi jedni od rijetkih stvorenja prema kojima memam empatije, ali da bi dada ruku u vatru stavio da medju njih 67 nema jedan koji je OK, ne bi.
Mozda cak i nema, ali ne bi to tek tako olako tvrdio.
U svakom slucaju, za dvoje Zidova koje sam upoznao na ovom forumu ne bi imao empatije, ali da se bas medju 67 ne bi nitko nasao.... ne znam.
Tvoje pravo, postujem tvoj izbor, i ja sam albanofob.
Mozda su svi oni ok ne znam ali znam kakav je njihov stav prema nama, a ja nisam bas toliko naivna kao vecina Srba sto im izjavljuje saucesce.

ja stalno tu prolazim,tu je nastradao i Toše Proeski,dosadna vožnja,monotona,nigde ništa,lako se uspava...Par puta sam i ja tu osetio da mi se prispavalo,i odmah sam stao na prvom odmaralistu.

Ipak autoput je najsigurniji. Najvise ljudi gine na tim magistralama i obicnim putevima. Na tim balkanskim putevima sa puno krivina, gde nema puno mesta za preticanje. Tu ljudi riskiraju jer ne zele da guslaju po 30-40km/h sa 30min + iza nekog kamiona ili kolone. Onda riskiraju, ulecu u makazice i prave lom.

Pre par godina se to meni desilo 2 puta u roku od 10 minuta. Bilo je to kod Doboja. Prva situacija neki tip s krsom od auta prestize auto koje ide u suprotnom smeru. Nema snage da brzo prestigne vec guli guli guli i ide direktno u mene. Ja sam fakticki stao (sreca niko nije bio iza mene) i on se nekako provuce, makazice izmedu mene i ovog sto je isao u suprotnom smeru. Provukao se u 50cm. Sekunda falila da se polupamo sva 3.

Manje vise 10 minuta kasnije ista situacija. Isto tako tip prestize, a niti ima dovoljno jako auto da to uradi na tako maloj distanci a niti je put za prestizanja. Opet falila sekunda.

Tako da autoput je zakon.

A inace ljetni period je taj gde gine najvise ljudi. Odmori, zurba, umor, adrenalin i desavaju se katastrofe.

KOSOVSKA FIRMA

Autobus Deva Toursa prije tačno 10 godina sudjelovao u nesreći u kojoj je poginula cijela porodica​

D. Be.
6 min
0
komentara

0
dijeljenja
FacebookTwitterEmailEmail

Foto: 24sata.hr

Autobus Deva Toursa izletio je s ceste u nedjelju ujutro kod Slavonskog Broda, a u nesreći je poginulo 10 ljudi. Na isti dan prije 10 godina na Kosovu je autobus iste kompanije skrivio tešku saobraćajnu nesreću.

Mediji na Kosovu podsjećaju na tragičnu priču porodice Thaci koja je prije tačno deset godina, 25. jula 2011., na isti datum kada se dogodila stravična prometna nesreća pored Slavonskog Broda u kojoj je poginulo deset državljana Kosova, stradala u nesreći u selu Lugbunar u Đakovici na Kosovu.
SLAVONSKI BROD

Potresna svjedočenja preživjelih iz kosovskog autobusa u Hrvatskoj: To je bio pravi masakr​

Peteročlana porodica, David Thaci, njegova supruga Tone Thaci, kao i njihove dvije kćeri i kći Davidova brata, Emanuela, Magdalena i Doruntina Thaçi poginuli su u nesreći kada je u njih udario autobus.
Bila je to jedna od najvećih tragedija na cesti na Kosovu u kojoj je praktički nestala cijela jedna porodica, a povrijeđene su još dvije osobe, Anton Thaci i Marte Thaci.
Ono što je zanimljivo i zbog čega je portal Sinjali podsjetio na ovu tragediju je činjenica da je u toj nesreći također bio uključen autobus Deva Toursa, iste agencije u čijem autobusu je poginulo deset ljudi kod Slavonskog Broda u nedjelju.

Nesreća 2011. godine dogodila se jer je autobus Deva Toursa napustio traku i udario u automobil u kojem je putovala porodica Thaci, prenosi 24sata.hr.

Reporteri portala Sinjali kontaktirali su Froka Thacija, brata preminulog Davida Thacija, koji je potvrdio da je autobus koji je sudjelovao u nesreći 2011. pripadao istoj firmi.

KOSOVSKA FIRMA

Autobus Deva Toursa prije tačno 10 godina sudjelovao u nesreći u kojoj je poginula cijela porodica​

D. Be.
6 min
0
komentara

0
dijeljenja
FacebookTwitterEmailEmail

Autobus Deva Toursa izletio je s ceste u nedjelju ujutro kod Slavonskog Broda, a u nesreći je poginulo 10 ljudi. Na isti dan prije 10 godina na Kosovu je autobus iste kompanije skrivio tešku saobraćajnu nesreću.

Mediji na Kosovu podsjećaju na tragičnu priču porodice Thaci koja je prije tačno deset godina, 25. jula 2011., na isti datum kada se dogodila stravična prometna nesreća pored Slavonskog Broda u kojoj je poginulo deset državljana Kosova, stradala u nesreći u selu Lugbunar u Đakovici na Kosovu.
SLAVONSKI BROD

Potresna svjedočenja preživjelih iz kosovskog autobusa u Hrvatskoj: To je bio pravi masakr

Peteročlana porodica, David Thaci, njegova supruga Tone Thaci, kao i njihove dvije kćeri i kći Davidova brata, Emanuela, Magdalena i Doruntina Thaçi poginuli su u nesreći kada je u njih udario autobus.
Bila je to jedna od najvećih tragedija na cesti na Kosovu u kojoj je praktički nestala cijela jedna porodica, a povrijeđene su još dvije osobe, Anton Thaci i Marte Thaci.
Ono što je zanimljivo i zbog čega je portal Sinjali podsjetio na ovu tragediju je činjenica da je u toj nesreći također bio uključen autobus Deva Toursa, iste agencije u čijem autobusu je poginulo deset ljudi kod Slavonskog Broda u nedjelju.

Nesreća 2011. godine dogodila se jer je autobus Deva Toursa napustio traku i udario u automobil u kojem je putovala porodica Thaci, prenosi 24sata.hr.

Reporteri portala Sinjali kontaktirali su Froka Thacija, brata preminulog Davida Thacija, koji je potvrdio da je autobus koji je sudjelovao u nesreći 2011. pripadao istoj firmi.
Аутобусима ,, Deva Tours'' треба забранити на путевима Србије!

Аутобусима ,, Deva Tours'' треба забранити на путевима Србије!

! / Vozača autobusa smrti priveli su 2017. zbog dvije torbe pune droge u bunkeru​

28. 07. 2021. u 09:24:00Radiosarajevo.ba

Kosovski portal Reporteri.net navodi da je vozač autobusa smrti D. L. (52) prije četiri godine bio uhapšen pod sumnjom da je krijumčario drogu.
Portal navodi da je D. L. priveden 2017, godine od strane granične policije Albanije, u saradnji s policijom Skadra, pri čemu je zaplijenjeno 20 kg kanabisa.

Tada je 52-godišnjak D. L. bio uhapšen zajedno s još dvije druge osobe, E.B i E.M u autobusu na liniji Kosovo-Njemačka, registarskih tablica 07 183 CE, prenosi ovaj portal.

! / Preokret u Hrvatskoj. Advokat vozača autobusa: Nikome nije rekao da je zaspao za volanom

Policija je zatražila od putnika da izađu iz autobusa i uzmu svoju prtljagu da bi na kraju utvrdili da su dvije torbe u kojima je bio kanabis bile 'bez vlasnika'.
Međutim, portal ne navodi kako je ta priča završila, ali čini se da je nesretni vozač prošao bez ikakvih sankcija.
Podsjetimo, vozač D. L. (52) se sumnjiči za kazneno djelo počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju.

! / Ovo je vozač autobusa s Kosova koji je izazvao nesreću u Hrvatskoj

Prema tom članku, ovisno za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.
Kosovski autobus je slijetio s autoceste A3 Zagreb – Lipovac.

Poginulo je deset osoba, a više od 40 je ozlijeđeno.
Među deset poginulih je i drugi vozač autobusa.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/re...-zbog-dvije-torbe-pune-droge-u-bunkeru/425429

Ne ide se Plenkovic lizati s nikakvim siptarima (to radi Milanovic), vec je deset osoba poginulo, a petnaest je kriticno, od toga dvoje na intenzivnoj.
Albanofob sam, ali vjerujem da je medju tih sezdeset bilo mozda i dvoje, troje cestitih ljudi.
I ja bi da sam premijer, barem zbog tih dvoje, troje, otisao.
Strasno je da ne postoji ni trunka empatija prema tim unesrecnim
ljudima i njihovim porodicama. A Kosovo je Srbija.

Back