Prevremeni izbori za predsednika bh entiteta Republika Srpska 23. novembra

Ko pobedjuje na izborima?

• Siniša Karan

glasova: 5 55,6%
  • Branko Blanuša

glasova: 4 44,4%

• Ukupno glasova
    9
BiH neće ući u NATO, Narodna skupština Republike Srpske je usvojila Deklaraciju o neutralnosti.

Nije lijepo od tebe što u zadnje vrijeme mnogo lažeš.

Ko mi kaže :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Prijatelju, da li ti shvataš da se NIŠTA ali NIŠTA i da ponovimo APSOLUTNO NIŠTA od onoga što si pisao i tvrdio ovde NIJE DESILO

sve je bilo suprotno od tvojih fantazija

Ni ovo se neće desiti sutra već ali u dogledno vreme hoće, živi bili pa videli

SNSD-ova vlast je pala na koljena pred američkom administracijom

“Ukidanje sankcija donijelo je korist isključivo pojedincima iz vrha vlasti Republike Srpske i sa njima povezanim firmama. Njihov avanturizam i lažni patriotizam završeni su kapitulacijom i ponižavanjem institucija Srpske, prije svega Narodne skupštine. Režim se igra nacionalnim interesima”, poručio je predsjednik PDP-a i Pokreta „Sigurna Srpska“, Draško Stanivuković u emisiji “MAT” BN televizije.

1761903581821.png

- Vlast na čelu sa SNSD-om je pala na koljena pred američkom administracijom i od sve priča o tzv. neviđenoj borbi za interese Srpske ostalo je to da su se izborili za pojedince iz SNSD-a i ljude bliske vrhu stranke, te firme koje su godinama isisavale budžet Srpske, kaže Stanivuković.

Dodaje da narod i Srpska od toga nemaju nikakve koristi.

„Mi ne možemo zvati Republikom Srpskom tri ili četiri čovjeka koja rukovode Srpskom. Sankcije i ukidanje „Prointeru“ za mene ne mogu biti Republika Srpska. To je za mene anti Srpska, sve konta ove zemlje, jer je „Prointer“ uzeo 300 miliona KM za kratko vrijeme i sve je to završilo u kampanji ili u džepovima prve ili prve tri porodice. Za mene „Eko fruit“ i neke firme koje su dobijale traktore i subvencije od ove zemlje nisu Republika Srpska. Srpska za mene nije tih sedam imena.

Stanivuković dodaje da je ponižena NS Republike Srpske jer su zakoni povučeni.

„Prointer više nema sankcije, može da uzima tendere opet. Odustalo se od referenduma da bi restoran Agape opet radio. Šta mi imamo od toga? Kome će biti bolje? Vi ćete moći da putujete, imate žiro-račun, ali gdje je tu Republika Srpska? Vi ste Republika Srpska, Agape i Prointer su Republika Srpska? E, vidite, to nije tako?“, jasan je Stanivuković.

- U vrhu vlasti u Srpskoj su politički trgovci koji vode švercersku politiku. Oni su kapitulirali zbog ličnog interesa idući od „nikada u Sud BiH“ do „časni sude“, od „nema izbori, ja sam predsjednik“ do v.d. predsjednika, izbora koji idu i lažnog referenduma, jasan je Stanivuković. On pita zašto nisu tražili ukidanje sankcija svima kojima su one nepravedno uvedene mnogo ranije.

„Rekao bih bravo i svaka čast da sam vidio da su ukinute američke sankcije SDS-a i ljudima kojima su one uvedene u periodu od 1991-1999. ili 2005. koje su dobijali u kontinuitetu. Podsjećam da je vlast jednom rekla da se sankcije uvode samo pravim Srbima i da nikad pravom Srbinu neće skinuti sankcije. Ja ih sada pitam kada su bili pravi, a kada lažni ili ste nas lagali? Oni su nas ustvari lagali u oba slučaja“, kategoričan je Stanivuković.

- Srbija pokazuje veliko strpljenje i tepljenje prema Srpskoj, iako vlast Srpske nekad ima veoma loš odnos prema Beogradu i šalje loše poruke, kao u ovom slučaju, kad se nije ni konsultovala sa Srbijom, smatra Stanivuković.

„Sve ovo je urađeno bez matice. Niko ne kaže „vi morate da budete poslušnici Beograda“ ali se mora usaglašavati i razmjenjivati. Nije korektno ovdje uraditi nešto što Srbiju potpuno unazadi ili joj napravi ogromne probleme.

Svaka priča o otcjepljenju, hiljade avantura rukovodstva Republike Srpske išlo je najviše na teret matice u Beogradu. Svaka priča o tome „mi ćemo sada ići na referendum o osamostaljenju“ vodi tome da se Beograd nađe pod ogromnim međunarodnim pritiskom koji izdržava“, smatra Stanivuković.

Govoreći o odnosu sa SDS-om i prijevremenim izborima za predsjednika Srpske, Stanivuković kaže da je odnos odličan, i da profesor Branko Blanuša ima apsolutnu podršku.

„Profesor Blanuša je dobar čovjek, stručan, obrazovan, profesor doktor. U očima mu se vide pitomost, ljubaznost, pristojnost. Čovjek je od struke, profesije.

Apsolutno vjerujem da može da pobijedi na izborima. Mi ćemo se potruditi da sve to bude sve izvjesnije iz dana u dan. Dogovorili smo se oko zajedničkog nastupanja na izborima i 2025. i 2026. godine“, kaže Stanivuković.

Stanivuković je ponovio da je cilj Pokreta „Sigurna Srpska“ čiji je predsjednik ukrupnjavanje i objedinjavanje opozicije i okupljanje još više kvalitetnih ljudi.

„Taj cilj je podređen zaustaljanju propadanja Srpske i smjeni SNSD-a. Pokret „Sigurna Srpska je opozicioni pokret, alternativa je vlasti. Pokret želi da zaustavi ovu degradaciju Srpske i čvrsto sarađuje sa SDS-om. Pozivamo i druge da nam se pridruže“, objašnjava Stanivuković.

- Ova vlast mora da se promijeni jer ne smije da bude trgovine nacionalnim interesima i imovinom Srpske. Bitke treba voditi isključivo diplomatijom jer inače gube i narod i Srpska, poručio je Stanivuković.

(BN)

Ko mi kaže :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Prijatelju, da li ti shvataš da se NIŠTA ali NIŠTA i da ponovimo APSOLUTNO NIŠTA od onoga što si pisao i tvrdio ovde NIJE DESILO

sve je bilo suprotno od tvojih fantazija

Ni ovo se neće desiti sutra već ali u dogledno vreme hoće, živi bili pa videli
Opet lažeš. Ne znam koliko imaš godina ali po tvom laganju i poimanju, te poznavanju situacije ili si premlad pa neiskusan ili star a glup.
Danas je sjednica SB UN i sve će biti jasnije na njoj ali za sada jedina stvar koja se nije desila a ja sam pisao da će se desiti je referendum.

Nisam ja vidovita Džemila pa da znam da će se dogovoriti ali da nisu bio bi referendum jer je jednom već bio sličan. Druga stvar, neće biti vanrednih izbora za predsjednika Republike Srpske - najvjerovatnije (da opet ne palamudiš kako sam pisao da će se nešto sigurno desiti), Deklaracija o neutralnosti ne dozvoljava Skupštini da glasa za prijem BiH u NATO.

Možda ti vjera nalaže da budeš toliki srbomrzac ali tvoja patologija već prelazi u akutno stanje poremećaja.

SNSD-ova vlast je pala na koljena pred američkom administracijom

“Ukidanje sankcija donijelo je korist isključivo pojedincima iz vrha vlasti Republike Srpske i sa njima povezanim firmama. Njihov avanturizam i lažni patriotizam završeni su kapitulacijom i ponižavanjem institucija Srpske, prije svega Narodne skupštine. Režim se igra nacionalnim interesima”, poručio je predsjednik PDP-a i Pokreta „Sigurna Srpska“, Draško Stanivuković u emisiji “MAT” BN televizije.

Pogledajte prilog 1809436

- Vlast na čelu sa SNSD-om je pala na koljena pred američkom administracijom i od sve priča o tzv. neviđenoj borbi za interese Srpske ostalo je to da su se izborili za pojedince iz SNSD-a i ljude bliske vrhu stranke, te firme koje su godinama isisavale budžet Srpske, kaže Stanivuković.

Dodaje da narod i Srpska od toga nemaju nikakve koristi.

„Mi ne možemo zvati Republikom Srpskom tri ili četiri čovjeka koja rukovode Srpskom. Sankcije i ukidanje „Prointeru“ za mene ne mogu biti Republika Srpska. To je za mene anti Srpska, sve konta ove zemlje, jer je „Prointer“ uzeo 300 miliona KM za kratko vrijeme i sve je to završilo u kampanji ili u džepovima prve ili prve tri porodice. Za mene „Eko fruit“ i neke firme koje su dobijale traktore i subvencije od ove zemlje nisu Republika Srpska. Srpska za mene nije tih sedam imena.

Stanivuković dodaje da je ponižena NS Republike Srpske jer su zakoni povučeni.

„Prointer više nema sankcije, može da uzima tendere opet. Odustalo se od referenduma da bi restoran Agape opet radio. Šta mi imamo od toga? Kome će biti bolje? Vi ćete moći da putujete, imate žiro-račun, ali gdje je tu Republika Srpska? Vi ste Republika Srpska, Agape i Prointer su Republika Srpska? E, vidite, to nije tako?“, jasan je Stanivuković.

- U vrhu vlasti u Srpskoj su politički trgovci koji vode švercersku politiku. Oni su kapitulirali zbog ličnog interesa idući od „nikada u Sud BiH“ do „časni sude“, od „nema izbori, ja sam predsjednik“ do v.d. predsjednika, izbora koji idu i lažnog referenduma, jasan je Stanivuković. On pita zašto nisu tražili ukidanje sankcija svima kojima su one nepravedno uvedene mnogo ranije.

„Rekao bih bravo i svaka čast da sam vidio da su ukinute američke sankcije SDS-a i ljudima kojima su one uvedene u periodu od 1991-1999. ili 2005. koje su dobijali u kontinuitetu. Podsjećam da je vlast jednom rekla da se sankcije uvode samo pravim Srbima i da nikad pravom Srbinu neće skinuti sankcije. Ja ih sada pitam kada su bili pravi, a kada lažni ili ste nas lagali? Oni su nas ustvari lagali u oba slučaja“, kategoričan je Stanivuković.

- Srbija pokazuje veliko strpljenje i tepljenje prema Srpskoj, iako vlast Srpske nekad ima veoma loš odnos prema Beogradu i šalje loše poruke, kao u ovom slučaju, kad se nije ni konsultovala sa Srbijom, smatra Stanivuković.

„Sve ovo je urađeno bez matice. Niko ne kaže „vi morate da budete poslušnici Beograda“ ali se mora usaglašavati i razmjenjivati. Nije korektno ovdje uraditi nešto što Srbiju potpuno unazadi ili joj napravi ogromne probleme.

Svaka priča o otcjepljenju, hiljade avantura rukovodstva Republike Srpske išlo je najviše na teret matice u Beogradu. Svaka priča o tome „mi ćemo sada ići na referendum o osamostaljenju“ vodi tome da se Beograd nađe pod ogromnim međunarodnim pritiskom koji izdržava“, smatra Stanivuković.

Govoreći o odnosu sa SDS-om i prijevremenim izborima za predsjednika Srpske, Stanivuković kaže da je odnos odličan, i da profesor Branko Blanuša ima apsolutnu podršku.

„Profesor Blanuša je dobar čovjek, stručan, obrazovan, profesor doktor. U očima mu se vide pitomost, ljubaznost, pristojnost. Čovjek je od struke, profesije.

Apsolutno vjerujem da može da pobijedi na izborima. Mi ćemo se potruditi da sve to bude sve izvjesnije iz dana u dan. Dogovorili smo se oko zajedničkog nastupanja na izborima i 2025. i 2026. godine“, kaže Stanivuković.

Stanivuković je ponovio da je cilj Pokreta „Sigurna Srpska“ čiji je predsjednik ukrupnjavanje i objedinjavanje opozicije i okupljanje još više kvalitetnih ljudi.

„Taj cilj je podređen zaustaljanju propadanja Srpske i smjeni SNSD-a. Pokret „Sigurna Srpska je opozicioni pokret, alternativa je vlasti. Pokret želi da zaustavi ovu degradaciju Srpske i čvrsto sarađuje sa SDS-om. Pozivamo i druge da nam se pridruže“, objašnjava Stanivuković.

- Ova vlast mora da se promijeni jer ne smije da bude trgovine nacionalnim interesima i imovinom Srpske. Bitke treba voditi isključivo diplomatijom jer inače gube i narod i Srpska, poručio je Stanivuković.

(BN)
BN TV :hahaha: :hahaha: :hahaha:

DUŠAN JANJIĆ RASKRINKAO DODIKOVO VESELJE: On je amnestiran za onaj dio korupcije, a ne ono što je radio u politici, tu je bivši...

Milorad Dodik sada i kada bi htio da se bavi politikom, apsolutno je dužnik onome ko mu je skinuo sankcije, poručio je Dušan Janjić, osnivač i predsjednik UO Foruma za etničke odnose iz Beograda

1761907709213.png

Milorad Dodik sada i kada bi htio da se bavi politikom, apsolutno je dužnik onome ko mu je skinuo sankcije, poručio je Dušan Janjić, osnivač i predsjednik UO Foruma za etničke odnose iz Beograda

Ne vidim da je Milorad Dodik pobedio, ako trajno neće moći da se bavi politikom, rekao je za "Slobodnu Bosnu" Dušan Janjić, osnivač i predsjednik UO Foruma za etničke odnose iz Beograda komentarišući odluku američke administracije da predsjedniku SNSD-a i većini rukovodstva RS-a ukine sankcije.

- To je definitivno. Njega niko nije amnestirao za ono što je radio u politici. Naprotiv. Amnestiran je za onaj deo korupcije i onaj deo koji se tiče novaca i korporacija za koje je bio odgovoran, istakao je Janjić.

Dodik, navodi Janjić, sada i kada bi htio da se bavi politikom, apsolutno je dužnik onome ko mu je skinuo sankcije.

-Jer, mu je taj i uveo. Tako da ja tu ne vidim nikakvu pobedu. Ali, vidim da je američka administracija procenila da je on glavni trablmejker i da je on sada pacifikovan, istakao je Janjić.

BRANKO BLANUŠA O DODIKU I SANKCIJAMA Više od poniženja, prava izdaja

1761908240931.png

“Najprije bih čestitao građanima Republike Srpske na njihovoj velikodušnosti. Nećete nigdje naći zemlju u kojoj narod, iz svog džepa, plaća da vlast spašava samu sebe – da se otkupi od sankcija, sačuva fotelje i spasi privilegije svojih najbližih. Dok građani tonu u siromaštvo, režim koristi javni novac da se skine sa crnih lista i zaštiti lične interese. To nije politika – to je poniženje i izdaja naroda”, istakao je Blanuša.

Pozvao je institucije da objave koliko je novca iz budžeta RS-a otišlo na lobističke firme angažovane s ciljem da se Miloradu Dodiku, njegovoj porodici i saradnicima ukinu američke sankcije.

“Republika Srpska tek će platiti pravu cijenu za skidanje sa američke crne liste bivšeg predsjednika, njegove porodice i njihovih firmi. Nema tu promjene američke politike ni ispravljanja ‘nepravde’, već trgovine Republikom Srpskom, njenim narodom i resursima”, rekao je Blanuša.

Prema njegovim riječima, saopštenje State Departmenta “pokazalo je da je odlazeći režim poništio vlastite zakone i bacio na koljena Narodnu skupštinu, samo da bi opstao i zadržao privilegije”.

“Zato je ovo više od poniženja – ovo je prava izdaja”, zaključio je Blanuša, dodavši da javnost ima pravo znati “šta je vlast obećala zauzvrat, kakva poniženja još slijede, te koliko je novca građana do sada potrošeno na skidanje sa crne liste Dodika, njegove porodice i saradnika”.

Opet lažeš. Ne znam koliko imaš godina ali po tvom laganju i poimanju, te poznavanju situacije ili si premlad pa neiskusan ili star a glup.
Danas je sjednica SB UN i sve će biti jasnije na njoj ali za sada jedina stvar koja se nije desila a ja sam pisao da će se desiti je referendum.

Nisam ja vidovita Džemila pa da znam da će se dogovoriti ali da nisu bio bi referendum jer je jednom već bio sličan. Druga stvar, neće biti vanrednih izbora za predsjednika Republike Srpske - najvjerovatnije (da opet ne palamudiš kako sam pisao da će se nešto sigurno desiti), Deklaracija o neutralnosti ne dozvoljava Skupštini da glasa za prijem BiH u NATO.

Možda ti vjera nalaže da budeš toliki srbomrzac ali tvoja patologija već prelazi u akutno stanje poremećaja.

Mi Šumadinci ne prodajemo veru za večeru a vi vašu "vjeru" vidim prodajete vrlo jeftino, "VJERU ZA DOOPE" kao tvoj omiljeni i ljubljeni Dodik

Do juče se kune u Rusiju i Putina a danas okreće ćurak i sve daje da mu se skinu lične sankcije

To je meni logično, uostalom preci su mu nosili plavu uniformu a moj pradeda je imao onu drugu, smb

To je ta tradicija, ko jednom ratuje za Poćoreka, kao Dodikovi preci, taj će uvek gajiti ljubav prema plavoj uniformi
Nama kojima su se pradedovi vratili samo sa golim životom, ranama i Albanskom spomenicom ta ljubav prema plavom i nije baš jasna

Mnogo sreće vam želim u plavom
1761908639430.png

napisao ima mesec dana da je igor pregovarao sa britancima za azil ćaće u u rusiji, a oni mu lepo rekli da dogovori prvo sve sa amerima koliko im je duzan pa ako oni daju aber, moze slobodnu da furnja u moskvu. ni poseta lavrovu samo nekoliko dana posle dila sa amerima nije nimalo slucajna

sad vidimo da je dao...a sta je dao, da se makar pretpostaviti.

najcrnje od svega je da je takva gromada :lol: ponistila sve zakone koje je sam doneo zbog koga ga je smit naguzio, a to pametnom govorti ko je zrikavi glavonja i ko ce zbog toga najvise najebati.

samo kompletni retardi se mogu radovati nekom velikom politickom obrtu kako je dodik mag politike :lol: jer sve sto je uradio, uradio je da bi zastitio ogromno bogatstvo koje je nafukljao jer ga nista drugo ne zanima...

Mi Šumadinci ne prodajemo veru za večeru a vi vašu "vjeru" vidim prodajete vrlo jeftino, "VJERU ZA DOOPE" kao tvoj omiljeni i ljubljeni Dodik

Do juče se kune u Rusiju i Putina a danas okreće ćurak i sve daje da mu se skinu lične sankcije

To je meni logično, uostalom preci su mu nosili plavu uniformu a moj pradeda je imao onu drugu, smb

To je ta tradicija, ko jednom ratuje za Poćoreka, kao Dodikovi preci, taj će uvek gajiti ljubav prema plavoj uniformi
Nama kojima su se pradedovi vratili samo sa golim životom, ranama i Albanskom spomenicom ta ljubav prema plavom i nije baš jasna

Mnogo sreće vam želim u plavom
Pogledajte prilog 1809486
Sram te bilo, znaš li ti koliko je krajiških Srba odvedeno u Jasenovac i pobijeno?

Nije samo tvoj djed nosio srpsku uniformu, ako je i nosio, moj je bio solunski dobrovoljac za šta je od kralja i nagrađen a koliko su stradali Srbi BiH i Crne Gore posle atentata na Ferdinanda možeš pročitati u knjizi Ćorovića "Crna knjiga"

Samo što ti ne čitaš ili si sramota prijašnjih generacija koje se sada zbog tebe u grobu okreću.

Sram te bilo, znaš li ti koliko je krajiških Srba odvedeno u Jasenovac i pobijeno?

Nije samo tvoj djed nosio srpsku uniformu, ako je i nosio, moj je bio solunski dobrovoljac za šta je od kralja i nagrađen a koliko su stradali Srbi BiH i Crne Gore posle atentata na Ferdinanda možeš pročitati u knjizi Ćorovića "Crna knjiga"

Samo što ti ne čitaš ili si sramota prijašnjih generacija koje se sada zbog tebe u grobu okreću.

Ti ćeš da mi kažeš :hahaha:

Nego, ne reče nam koju je uniformu nosio djed Dodik, ili je možda bio djed Dodig nikako to da rešimo i nikako da otkrijemo odakle potiče ta ljubav prema plavoj boji.

Što pljuješ čovjeka, klevećeš i lažeš?

Aaaaa to ćeš ti da pardoniraš

Ima ovde X svedoka koji će potvrditi da prethodnih dana hvalim Dodika kao što ga niko hvalio nije

- da li je odlučio da se skine narodu sa grbače i ode u istoriju relativno dostajanstveno - JESTE
- da li je povukao sve potencijalno pogubne zakone za RS koje je inače prethodno sam predložio - JESTE
- da li je otkazao besmisleni referendum koji je inače sam prethodno izmislio i zakazao - JESTE
- da li je sklopio dil sa zapadom - JESTE
- da li je uraio sve što su mu tražili - JESTE
- da li je otkačio Rusiju kao vagon na slepom koloseku - JESTE
- da li je otkačio Vučića i sprečio ga da trguje sa njim i RS - JESTE
- da li je spasio RS vrlo opasne, hazarderske i potencijalno rizične situacije koja je pretila da ugrozi same temelje entiteta - JESTE

Pa izvini kakav bih ja bio čovek kada bih sada kritikovao ovakvog vizionara i stratega

Ja sam samo naglas razmišljao odakle ta ljubav prema plavoj boji a inače sam hvalio sve što je uradio

Ima ovde X svedoka koji će potvrditi da prethodnih dana hvalim Dodika kao što ga niko hvalio nije

- da li je odlučio da se skine narodu sa grbače i ode u istoriju relativno dostajanstveno - JESTE
- da li je povukao sve potencijalno pogubne zakone za RS koje je inače prethodno sam predložio - JESTE
- da li je otkazao besmisleni referendum koji je inače sam prethodno izmislio i zakazao - JESTE
- da li je spasio RS vrlo opasne, hazarderske i potencijalno rizične situacije koja je pretila da ugrozi same temelje entiteta - JESTE

Pa izvini kakav bih ja bio čovek kada bih sada kritikovao ovakvog vizionara i stratega

Ja sam samo naglas razmišljao odakle ta ljubav prema plavoj boji a inače sam hvalio sve što je uradio
Sam pitaš i sam odgovaraš.
Zakone je izglasala i povukla Narodna skupština.

Kad prestaneš da lažeš možemo diskutovati, sa lažovima je besmislena rasprava jer su lažovi.

ДОДИК: РЕФЕРЕНДУМ ЋЕ БИТИ ОДРЖАН​

БЕОГРАД, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Милорад Додик поручио је да ће најављени референдум бити одржан јер је он капиталан политички догађај за Републику Српску.

Додик је нагласио да није одустао од тога, али да муслимани у Српској покрећу питање заштите виталног националног интереса на све што донесе Народна скупштина, па се чека да се проведу све процедуре.Он је додао да Српска има непријетеље који покушавају све да уруше.Додик је за "Еуроњуз" рекао да га привлачи једна ствар, а то је да се 9. јануара идуће године организује тај референдум.Он је изразио наду да ће до тада бити завршени сви формални услови."А ови што глуме неку Централну изборну комисију БиХ све ће мање бити релевантни, јер се показало да раде протвизаконито и да су политички мотивисани", додао је Додик.

https://www.srna.rs/novost/1342598/dodik:-referendum-ce-biti-odrzan

Lažovćino jadna.

Sam pitaš i sam odgovaraš.
Zakone je izglasala i povukla Narodna skupština.

Kad prestaneš da lažeš možemo diskutovati, sa lažovima je besmislena rasprava jer su lažovi.

Zamisli isto i u Srbiji
i kod nas isto Vučić ništa ne odlučuje, sve to skupština sama uradi, Brnabićka to rešava

Zamisli koliko smo slični, nisam ni znao

Hahaha oko čega se svadjate?
Jel večeras?
Pogledajte prilog 1809780
To će noćas u FBiH neki da slave ali što se tiče politike tu mogu samo da plaču.

Današnja sjednica SB UN pokazala je da neće biti nametanja zakona o državnoj imovini.
Dalje, izgubili su preglasavanje u Ustavnom sudu BiH, čak su i sami tražili novog visokog predstavnika ali izgleda da će ovo biti poslednji jer OHR se gasi, o tome su saglasne po prvi put i Rusija i SAD.

Sad će bukvalno morati da se dogovaraju sa nama a ne kao do sada se smješkaju nametanju zakona koji su faktički mjenjali Dejtonski sporazum.

Dodik ostaje u politici a za četiri dana ćemo vidjeti i odluku po žalbi Ustavnom sudu za kršenje ljudskih prava. Ukoliko bude pozitivna po Dodika poništiće se presuda a ako podrže presudu onda slijedi Sud u Strazburu koji će sigurno presuditi da je proces prekršio njegova ljudska prava.

Back