Previsok nivo triglicerida u krvi

U petak i subotu sam pojeo tepsiju štrudle sa makom :) U ponedeljak vadio krv. Trigleceridi i holesterol loši. Kažem doktorici nemoguće (pazim šta jedem)
Pita me jesam li jeo neko kiselo testo.
Jesam... puno, ali dva tri dana pre.
- To je.
Ako ti znaš bolje od doktorice (kardiolog), svaka čast. :kafa:
Vadio si krv jer si jeo strudle ili iz nekog normalnog razloga?
ali pazim sta jedem,pojeo sam tepsiju strudli :zcepanje:

Danas ponovo vadih rezultate i trigliceridi su mi 3.83 mmol, a pre samo dva dana rezultat je bio preko 27. Kako je moguće toliko odstupanje, čak 7 puta manje za samo dva dana ? Ista laboratorija, ista laborantkinja u potpisu nalaza . Da nisam otišao ponovo, možda bih i bolnicu zaglavio. No, svakako , ja sam započeo dijetu....

Danas ponovo vadih rezultate i trigliceridi su mi 3.83 mmol, a pre samo dva dana rezultat je bio preko 27. Kako je moguće toliko odstupanje, čak 7 puta manje za samo dva dana ? Ista laboratorija, ista laborantkinja u potpisu nalaza . Da nisam otišao ponovo, možda bih i bolnicu zaglavio. No, svakako , ja sam započeo dijetu....

Losi rezultati ne idu preko noci,to se talozi mesecima i godinama do nekog momenta dok ne pukne.
gospodžice, gospodžo, šta sad kažete :per:

Izbaci alkohol obavezno. Sve drugo i kako tako, ali alkohol podize trigliceride kao lud. Kompir, pirinac, secer , zaobilazi pekare u sirokom krugu. Pilule sa omega 3 ce pomoci ako se pridrzavas gore pomenute dijete , ali kilazu moras da steses.
ma krka i cirka, kao i ja, jos ako je isao na all inclusive, najveci posao mu je bio da izadje iz bazena da se ne upiski u njemuIzgleda
😁. Nisam ti ja za all inclusive

pa sta mislis da su dopisali nulu da te uplase?

Back