Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najbolja puskica M48! Neunistivo, cak sam cuo od nekih koji se malo bolje kuze u to da je Kragujevacka verzija karabina maksimalno poboljasnje originala, da bolje vise ne moze. :D
Ali ovo na slici je nesto drugo.
Nisam znao KESH da se Paton proizvodi u KG! Sad vidiš da sam Guderijan II na forumu, koji ne razlikuje tenk i pušku. Ali ima i vojnih stručnjaka boljih od mene na forumu.

Bravo bravo,zdravije je svakako ziveti u nekom trulezu u dalekom Sibiru,posto u goloj Rusiji nigde dr.i nema posla zapaliti se u onoj jazbini kao sto su oni radnici pre neki dan..Ne brini nece biti sv.rata..to nikom ne ide u korist

Мрав ми јавља да Путин има амбиције да покори Лихтенштајн и у место круне стави на заставу петокраку, ја му не верујем изгледа је мрав полудео морам изнајмити Гумијевог врабца...

Nemci su imali nešto manje od 2000 ispravnih tenkova ukupno na kraju 1941. , a veći deo je bio koncentrisan pred Moskvom (centralni front ) . Ukupni gubici za 1941. nešto preko 1000 tenkova , ali nesrazmerno sa sovjetskim koji su bukvalno bili desetine hiljada . Tako da je sovjetska tenkovska prednost u 1941. praktično isparila . Nemački napad je zaustavila pre svega klima (prvo blato a onda hladnoća) .
Сам Гудеријан те демантује јер већ у спетембру 1941. немачки губици су били преко 1 500 тенкова и преко 1 000 000 војника.
Немачке те губитке би могла да надокнади тек почетком 1943. године.
По немачкој војној доктрини тог времена губици до 5% су подношљиви, а све преко 10% претставља губитке који могу да имају утицај на исход рата.
А Вермахт је већ септембра 1941. имао губитке преко 30%.

Сам Гудеријан те демантује јер већ у спетембру 1941. немачки губици су били преко 1 500 тенкова и преко 1 000 000 војника.
По немачкој војној доктрини тог времена губици до 5% су подношљиви, а све преко 10% претставља губитке који могу да имају утицај на исход рата.

Kresin mozak prihvata samo cinjenice naklonjene Hitleru :)

Ne zanosi se :mrgreen: 1500 tenkova su možda bili gubici za celu godinu . Takođe , do kraja godine na Istočnom frontu možda 200 000 mrtvih i nestalih . U poređenju sa sovjetskim milionskim gubicima to je vrlo malo .

Ludost i samoubojstvo ici na Rusiju. Ovi samo premjeste sve tvornice na istok i stancaju strojeve do mile volje koji moraju preci tek mali put do fronta, a Njemci kao prvo nisu mogli proizvoditi ni blizu one kolicine kao Rusi, a gdje je tek put do fronta!

- - - - - - - - - -

Ne zanosi se :mrgreen: 1500 tenkova su možda bili gubici za celu godinu . Takođe , do kraja godine na Istočnom frontu možda 200 000 mrtvih i nestalih . U poređenju sa sovjetskim milionskim gubicima to je vrlo malo .

Da niko vise nije stradao u tom ratu kao Rusi, no i pored svih prvih pobjeda Svaba nisu imali sanse protiv Rusije. Prekrupan zalogaj.

Ludost i samoubojstvo ici na Rusiju. Ovi samo premjeste sve tvornice na istok i stancaju strojeve do mile volje koji moraju preci tek mali put do fronta, a Njemci kao prvo nisu mogli proizvoditi ni blizu one kolicine kao Rusi, a gdje je tek put do fronta!
И данас је тако.
Ко прати изјаве високих официра САД, В. Британије, Немачке може видети да се они слажу да је Русија у многим стварима супериорнија од НАТО пакта.
Људи виде реалну слику за разлику од корумпираних политичара и интернет ботова.

Видите ли излаз из украјинског ћорсокака?

- Не можемо се надати да ће се ситуација у скорије време побољшати. Трежњење ће у Украјини бити страшно. Највероватније ће Украјинци изаћи из своје слепе улице истим путем којим су изашли Немци – кад добију јак ударац по глави.

Решетњиков.

Фронт Украјина-Новорусија
И док јединице ВСН и даље претресају терен око Дебаљцева, прикупљајући заплењено наоружање и војну опрему разасуту по пољима и шумарцима након ликвидације "Дебаљцевског казана", информативна служба ДНР прикупља информације о катастрофалним губицима украјинских снага од 12.01-20.02 текуће године, који када их човек чита, заиста изазивају осећај неверице с обзиром о каквим размерама пораза се ту ради.
Па да кренемо....
Према тим подацима, за тих 50 дана интензивне борбе, јединице ВСУ су имале укупно 10,490 војника избачених из строја. Од тог броја, погинуло је 4,112 војника док их је 1,176 заробљено.
Што се тиче борбених ефектива, број изгубљених тенкова је поражавајући за режим у Кијеву.
Изгубљено је укупно 299 тенкова (од тог броја 28 заробљено у борбама око Дебаљцева). Јединице ВСУ су изгубиле 151 БВП (33 заплењена), 115 БТР (30 заплењено), 6 МТ-ЛБ, 2 БРДМ, 4 БМД као и 290 различитих транспортних средстава (145 заплењено).
Од артиљерије је изгубљено 38 самоходних оруђа (13 заплењено), 4 2С7 "Пион" (3 заплењено); 3 САУ "Акация" и 3 САУ "Гвоздика".
Артиљеријске јединице ВСУ су изгубиле 205 цеви различите вучне артиљерије (оруђа Д-30 и сл.), 36 МБ у кал 120мм, 16 ЗСУ-23-2 (сви заплењени). Изгубљене су и 24 јединице РСЗО "Град" (15 заплењено), као и један РСЗО "Смерч".
Од авиона, оборена су 3 апарата тактичких јуришника Су-25, 1 хеликоптер и 4 беспилотне летелице.
Јединице ПВО ВСН су обориле 3 пројектила типа "Точка-У".

10389074_949133435121470_8477561618812939075_n.jpg

Читаво ратиште од 12.01.2014... Што се тиче губитака ВСН они се крећу у распону, од неколико стотина па до макс. 1,000 војника избачених из строја. Највише током борби око Доњецка у јануару месецу. Око Дебаљцева губици ВСН су минорни, по изворима Захарченка 30 погинулих

Poslednja izmena:

„...У тенку су лежала тела храбре посаде која смо пре тога само рањавали. Дубоко потресени њиховим јунаштвом сахранили смо их уз све војничке почасти. Они су се борили до последњег даха, и то је била само једна мала драма великог рата. Један тешки тенк нам је читава два дана блокирао пут, али сада је опет проходно...“ (Ерхард Раус, пуковник, командир борбене групе „Раус“, о тенку КВ-1 који је онеспособио немачку колону камиона и тенкова и читаву артиљеријску батерију; посада тенка - 4 совјетска војника - задржала је пролазак борбене групе „Раус“ - отприлике половина дивизије - читава два дана, 24. и 25. јуна)

„17. јул 1941. Сокољничи, близу Кричева. Увече смо сахранили непознатог руског војника [реч је о 19-годишњем артиљерцу, старијем воднику Николају Сиротињину]. Он је сам стајао код топа и дуго гађао колону тенкова и пешадију, и тако је погинуо. Сви су се дивили његовој храбрости... Пуковник је на гробу рекао да бисмо ми освојили цео свет када би се сви фирерови војници борили као овај Рус. Испалили смо три плотуна из пушака. Ипак је он Рус, зар је потребно толико му се дивити?“ (из дневника натпоручника 4. тенковске дивизије Хенфелда)

„Губици су стравични, неупоредиво већи од оних у Француској... Данас је пут наш, а сутра га заузимају Руси, после опет ми и тако даље... Нисам видео ништа горе од тих Руса. Прави пси! Никада не знаш шта од њих да очекујеш. И откуд им само тенкови и све остало?!“ (Из дневника војника армијске групе „Центар“, 20. август 1941;

http://ruskarec.ru/politics/2013/06/25/uzas_divljenje_i_prezir_nemci_o_crvenoj_armiji_22975.html

КРЕЈГ РОБЕРТС: Америка лаже против Русије колико није лагала ни у време Кисинџера

19:41 24.02.2015.

КЕРИ: „РУСИ ИНСИСТИРАЈУ НА СВОЈИМ ЛАЖИМА И ТО НАМ ГОВОРЕ У ЛИЦЕ“

---5.jpg

„Ово што имамо прилике да видимо је најчистија пропаганда и лаж. И једно и друго непрекидно стиже из медија типа Fox News, из Беле куће и извршних органа власти, а и од конгресмена САД“ - оценио је амерички економиста и политиколог Пол КРЕЈГ РОБЕРТС у тексту под насловом „Вашингтон је оживео опасност од нуклеарног рата“ у којем је упозорио да је антируска пропаганда у америчким медијима попримила параноични карактер

ДРЖАВНИ секретар САД Џон Кери оптужио је Русију да пласира дезинформације поводом оптужби Вашингтона о улози Москве у догађајима у Украјини.

„Русија пролази кроз период најочигледније пропаганде коју сам имао прилику да посматрам још од времена када је хладни рат био у пуном јеку. Руси инсистирају на својој нетачној интерпретацији, на лажима - ако хоћете - поводом свог деловања у Украјини и то говоре у лице и мени и другима у разним приликама“ - рекао је Кери на слушању у Сенату САД.

На Керијеве оптужбе индиректно је одговорио познати амерички економиста и политиколог Пол Крејг Робертс. Он је у тексту под насловом „Вашингтон је оживео опасност од нуклеарног рата“ оценио да је антируска пропаганда у америчким медијима попримила параноични карактер.

Додао је да је количина лажних информација у америчкој штампи достигла максимум и премашила ниво из времена државног секретара САД Хенрија Кисинџера.

Крејг Робертс је на овај начин директно реаговао на текст украјинског националисте Александра Мотиља који живи у САД. Заправо, на његову основну тврдњу да у Украјини ратују јединице регуларне руске армије.

Крејг Робертс је у истом тексту написао: „Прво ми се чинило да читам неку паметну пародију на антипутинску пропаганду Вашингтона. Међутим, апсурдне тврдње су се низале једна за другом. Нисам могао да обуздам смех. На свој ужас, на крају сам схватио да то апсолутно лупетање уопште није била пародија.

Овоме је још додао: „Ово што имамо прилике да видимо је најчистија пропаганда и лаж. И једно и друго непрекидно стиже из медија типа Fox News, из Беле куће и извршних органа власти, а и од конгресмена САД. Лажи је заиста много више чак и у поређењу са лагањем за време Хенрија Кисинџера (државни секретар САД од 1973-1977.).

Крејг Робертс је у свом чланку цитирао упозорење бившег амбасадора САД у Москви Џека Метлока који упозорава на недопустивост „безумних пропагандистичких напада на Русију“.

„Антируска параноја“ није, међутим, зацарила само у Вашингтону.

Немачко Министарство спољних послова припремило је минуле недеље за своје сараднике брошуру „Провера на усклађеност са стварношћу: руске тврдње - наши одговори“. А реч је о иструкцији немачким дипломатама како да побијају руске информације и оцене о конфликту у Донбасу.

Најдирљивије ми је ово "са побољшањем издржљивости"! Нема хране, нема пића, нема опреме, а ти издржавај древни Укру. До зелене траве.
Па они изгледа решили да их шаљу на кондиционе тренинге ! :confused:
Сада ћу још и да развијем неку параноидну идеју да су гурнули Украјину у рат не да би се НАТО приближио границама Русије или из неког трећег разлога, већ само да би истребили мучене Украјинце.
Отвориће му се врата и добиће своје послушање.
:rotf:
prva Srpkinja u redovima Novorusije :heart:

hv56bb.jpg
Морам признати да сам дирнут.

--------------------

Какве вести долазе након дебакла украјинских оружаних снага, све више изгледа да не само да нема мира у Украјини, већ нема ни назнака да ће доћи до спуштања лопте између Запада и Русије. Ако се то има у виду, као и када се у све укалкулише и свеопште стање у Украјини, све је изгледније да више ни идеја о федерализацији Украјине није баш реална, а ни примамљива. Уместо тога, све је реалнија и сврсисходнија идеја о некаквој независној Новорусији.

Пошто знамо да данашње ДНР и ЛНР не покривају целокупну територију у односу на оно што би се могло сматрати неким руским интересом, уопште није ван памети да се закључи како ће рат трајати још дуже док се Новорусија не протегне све до Одесе.

Оно што је битно, заправо веома битно, то је да ће до краја рата операције против званичне Украјине водити искључиво јединице под заставама Новорусије, а никако неће доћи до отворене војне интервенције РФ. Разлог за то је питање независности Новорусије у будућности. Наиме, када би то био резултат руске војне интервенције, независност Новорусије би била упитна гледано са разних тачака: правних, етичких итд. Међутим, независност коју би Новорусија сама извојевала, сопственом крвљу, није упитна ни у ком случају и представља основни војни и политички темељ државности.

Све је то лоша вест јер значи дужи рат и још више жртава.

Но, можда нисам у праву, можда се на крају све реши неком федерализацијом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back