Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro, da uzmemo da je tako... šta je Putin i Rusija imao konkretno od toga?

ja ne razumijem zašto se pravite kao da ne znate o čemu se radi. razumijem da navijate za "svoje" ruse ok al de bar malo mozga pri tom uključiti.
pri tome ne mislim samo na tebe svarozic.
konkretno, pa konkretno ste "vi" često spominjali nato napredovanje prema granici rusije, eto šta je onemugućivao lutak januvček.

Marijupolj

Nova_rasterska_slika.jpg

ovo mi jako liči na onu sliku što je gumigelenk stavio sinoć pa su ga ovdje šprdali, kad ono prc :D

Prensim komentar sa B92, mislim da nosi vrlo bitne informacije

PUTIN SE PRE 3 SATA OBRATIO RUSKIM MEDIJIMA I REKAO :
Da ukrajinsko rukovodstvo nije htelo da prica sa predstavnicima DNR I LNR!!! Ovo je jedina istina.
Pregovori su potpuno propali,jedini dogovor je prekid vatre 15 februara i to na DVA DANA!!!.
Oko Debaljcevskog kotla nije razgovarana,po recima Putina jer ukrajinsko rukovodstvo nije htelo da prizna da su im snage opkoljene u Debaljcevu,pa je i sam Putin izjavio da nije imalo svrhe pricati sa njima jer su njihova shvatanja daleko od zdravog razuma i logike.Sam Porosenko je pri izlasku iz zgrade gde su pregovori bili u neformalnom razgovoru sa Lukasenkom samo vrteo glavom kao znak da se nista dogovorili nisu.

Dakle, Ukrajinci su odlučili da poslušaju USA mentora i idu do kraja, sad verovatno očekuju spasonosno oružje i spasonosnu mobilizaciju gde će se odazvati silne stotine hiljada koje sad beže od poziva ko đavo od krsta... Kotao ne priznaju, on ne postoji... bojim se da će za par dana biti potpuno u pravu

Gde si ovo pronasao ,gledam sajt B92 nema nigde ovakav komentar, Najbolje je ipak dati link jer ovo je pogresno tumacenje teksta,

По ономе што су пренели у нашим вестима, шта је садржано у датом споразуму, ја нисам видео нити једну суштинску разлику у односу на договор из септембра. И ономад је договорен специјални статус, одвалчење тешке артиљерије, уставне за*ебанције, одлазак страних војника и томе слично.

Оланд и Меркел су сада као нешто покушали, иницирали ове преговоре, можда из страха како ће се развијати ситуација, јер је дошло до претње слањем америчког оружја у Украјину, што су у Европи протумачили као рат који може и њих да опече. Или то или су се фолирали да се плаше рата. То сада и није битно.

Према томе, не личи ми да ће ово примирје и споразум да поживе.

.
nisam siguran da li smo se razumeli.Ja licno ne verujem u odrzivost primirja i smatram da ce se SAD postarati da primirje ne traje dugo,to sam i napisao,ali ima jedna druga stvaru vezi ovog sastanka.Secas li se skupa G20 u Australiji i Putinovog gostovanja tokom obelezavanja Dana D ? Secas li se neskrivenog ispoljavanja arogancije i prezira prema Putinu,svi su ocekivali da ce sankcije i pritisak javnosti prelomiti da izda Novoruse,to se promenilo.Pogledaj sada obesene njuske dok se Putin ponasa kao da nema nikakvih briga .U Septembru je sklopljen mirovni sporazum ,mnogi su ga smatrali izdajom, ali videlo se da je iskorisceno vreme da se reorganizuju,popune,obuce,...i evo rezultata na terenu. Ovo novo primirje koliko god trajalo opet odgovara vise Novorusima nego Ukrajini.Vise od mesec dana traju zestoke borbe,trosi se municija oklop,tehnika,ljudi ginu,...opet ce Rusi iskoristiti vreme za popunu.Ukri iz Debeljceva mogu samo peske ili u kamionima napolje,mobilizacija je propala defetizam na nivou,...sa ili bez primirja oni gube.
Nema kontrole granice bez Novorusa,Novorusija je postala politicki faktor u to nema sumnje a federacije je sve izvesnija
Zbog cega je jos ovaj skup dobar,zato sto je inicijativa krenula od Merkel -Oland,najvecih gubitnika trenutno.Ovde je hrana drasticno pojeftinila zato sto su se pojavili ogromni viskovi usled sankcija Rusiji.Ekonomija Evrope je ranjivija od ekonomije Rusije sa Kinom kao saveznikom.Ovaj skup sa tuznim izrazima lica vodecih lidera EU, to najbolje odslikava.Njih dvoje su mi iskreno delovali kao da su dosli na komemoraciju a ne na pregovore

Данас, у демократској, проеуропској скупштини у Кијеву, дискусија два народна посланика...:D

Каква је то дискусије без ножева !? То се не важи !
Да се понови али сваком да се да по добар нож у руку.

Prensim komentar sa B92, mislim da nosi vrlo bitne informacije

PUTIN SE PRE 3 SATA OBRATIO RUSKIM MEDIJIMA I REKAO :
Da ukrajinsko rukovodstvo nije htelo da prica sa predstavnicima DNR I LNR!!! Ovo je jedina istina.
Pregovori su potpuno propali,jedini dogovor je prekid vatre 15 februara i to na DVA DANA!!!.
Oko Debaljcevskog kotla nije razgovarana,po recima Putina jer ukrajinsko rukovodstvo nije htelo da prizna da su im snage opkoljene u Debaljcevu,pa je i sam Putin izjavio da nije imalo svrhe pricati sa njima jer su njihova shvatanja daleko od zdravog razuma i logike.Sam Porosenko je pri izlasku iz zgrade gde su pregovori bili u neformalnom razgovoru sa Lukasenkom samo vrteo glavom kao znak da se nista dogovorili nisu.

Dakle, Ukrajinci su odlučili da poslušaju USA mentora i idu do kraja, sad verovatno očekuju spasonosno oružje i spasonosnu mobilizaciju gde će se odazvati silne stotine hiljada koje sad beže od poziva ko đavo od krsta... Kotao ne priznaju, on ne postoji... bojim se da će za par dana biti potpuno u pravu
Тако је Халија Хизетбеговић слушао американце! ;)

Dobice tvoje ustase po usima u onom kotlu.

Heroji u kotlu su već razvalili dovoljno oklopa ruskim separatistima tako da ovi ližu rane jedno vrijeme.

- - - - - - - - - -

I nacisticka nemacka je imala legitimnu vojsku al su opet bili nacisti.

Znači, Putin je jučer razgovarao i pregovarao s vrhovnim zapovjednikom nacista?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back