Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj pas na 3:45 mi je najjači ;D

- - - - - - - - - -

Ajmo pasoši, pasoši... još malo pa nestalo :lol:

Part-DV-DV1957904-1-1-0.jpg

Ja i dalje ne znam u čemu je problem da se ruski vojnici dobrovoljci i ostali šalju u Ukrajinu? PA da Rusija otvoreno napadne Ukrajinu, sa avijacijom i taktičkim strateškim naoružanjem, kao da bi bilo drugačije? Pomažu svojim sunarodnicima.

Porošenko donio u Minhen pasoše vojnika Ruske Federacije koji su ratovali u Ukrajini:

Порошенко привез в Мюнхен паспорта военных РФ, воевавших на Донбассе
07.02.2015 17:33

Rusi izgleda nisu čuli da se vojnicima na čuvanje uzimaju sva lična dokumenta
a izdaje vojna bukvica/legitimacija, koja ih zamjenjuje, pa bez pasoša ne idu ni u wc
a kamoli u rat u Ukrajini.

:lol::lol::lol:

Можда су чули да без пасоша не може да се купује у Фри шопу?:lol:

Na pocetku sukoba je mumija fejs J. Keri priopcio kako ima dokaze da je Rusija direktno umjesana u sukobe u Ukrajini. Naime, rekao je da separatisti koriste rusko oruzje! Nije kao obala Bjelorusije, ali njegov kabinet ima vrhunski humor!

Pa da, a kao dokaz pominjao je i "društvene mreže".
(mora da je mislio na ovu temu na Krsti :lol: )

Можда су чули да без пасоша не може да се купује у Фри шопу?:lol:

Troops-stand-guard-at-gov-010.jpg

Ovakvi mogu bez dokumenata i u banku a kamoli u ukrajinski fri šop. :lol:

Izjavu Šakašvilija najbolje je prokomentarisao Rogozin:

"Родился идиотом и умрет им" - написал Рогозин в Twitter.

:lol:

ne delim misljenje uvazenog Rogozina.Sakasvili je prefrigan poput Benita Musolinija.On ceka da Ukrajinci dodju do pred Vladivostok, i da onda i on udje u rat pout Italijana u Francuskoj i okupira juzne delove Rusije.
lukav je to plan

Ja sam bio ,zivot je prelep,posla imas koliko hoces..da radis i da se ubijas parama,krediti povoljni,kucu sa bazenom imaju svi moji prijatelji od Floride do Njujorka..samo ako hoces da radis drzava ti daje sve. A u Srbiji sta dobijas???

vidis ja takodje imam prijatelje po americi izmedju ostalog i njujork, boston, providens, svi zaradjuju preko 20.000 mesecno tax free i NIKO nema bazen. cak je i amerikancima suludo da ugradjuju bazen u mestima gde mogu da ga koriste 2-3 meseca godisnje.
kad vec lazes potrudi se malo, cisto da te ne provalimo od prve

- - - - - - - - - -

ДНР: Украјинске снаге безбедности напустиле Дебаљцево, искористивши евакуацију цивила
© Sputnik
Вести
09:20 07.02.2015(освежено 09:13 07.02.2015)
23700
Међу евакуисанима из Дебаљцева у правцу Славјанска били су већином украјински војници који су на такав начин изашли из котла, изјавио је заменик команданта штаба устаника самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин.
Дебаљцево
© Sputnik/ Михаил Воскресенски
У Дебаљцеву отворен хуманитарни коридор за евакуацију становништва

Служба за ванредне ситуације Украјине саопштила је да су јуче из Дебаљцева и околних места евакуисане 753 особе.

„Према нашим подацима, међу онима, који су евакуисани из Дебаљцева у правцу Славјанска били су углавном војници који су на такав начин изашли из котла", цитирају РИА Новости речи Басурина.

--50.jpg

pobegli hoholji? :hahaha::hahaha::hahaha:

За ову изјаву - свечана униформа, ништа више маскирна:p

-43.jpg

БРИДЛАВ: Путинови предлози неприхватљиви, не може се искључити војно решење у Донбасу

17:13 07.02.2015.
10 коментара
Штампај

СТОЛТЕНБЕРГ УЗАЛУД УБЕЂИВАО ЛАВРОВА
ДА NATO ПРЕДУЗИМА САМО ОДБРАМБЕНЕ МЕРЕ

ГЕНЕРАЛНИ секретар NATO Јенс Столтенберг срео се данас у Минхену са Сергејом Лавровом и рекао руском министру да је Русија одговорна за ситуацију у Украјини који је је, наравно, одмах контрирао.

Столтенберг се, иначе, упињао да му објасни да мере које је NATO предузима последњих недеља имају „одбрамбени карактер“. Посебно је инсистирао на „отворености канала за дијалог“.

Претходно је разговарао са Петром Порошенком и обећао му „практичну и политичку подршку алијансе“.

Украјински председник је изрецитовао: „Ми рачунамо на јединство и солидарност земаља NATO“.

Главнокомандујући NATO у Европи - амерички генерал Филип Бридлав - изјавио је да су предлози Владимира Путина за разрешење украјинске кризе „крајње неприхватљиви“

Вашингтон и Брисел су открили: да је суштина Путинових предлога у давању „велике аутономије југоистоку Украјине“.

Бридлав је зато упозорио: не може се искључити војно решење конфликта у Донбасу.

ne delim misljenje uvazenog Rogozina.Sakasvili je prefrigan poput Benita Musolinija.On ceka da Ukrajinci dodju do pred Vladivostok, i da onda i on udje u rat pout Italijana u Francuskoj i okupira juzne delove Rusije.
lukav je to plan

U Slučaju da Ukri nasjednu na lukavstvo Šakašvilija
Ramzan im obećava da ih neće goniti dalje od kanadske granice:

Кадыров заявляет, что РФ способна отбросить украинскую армию до канадской границы
07.02.2015 17:43

:lol:

Јад и беда Дивљег Запада. Ови ми уопште више нису јасни.
Да ли овај Француски патуљак уопште зна да никаква аутономија никога неинтересјује, чак ни Украјину а НовоРусију интересјуе у најгорем случају само федерализација 8 источних региона и то само за почетак, а он је превалио толики пут НИ-ЗА-ШТА !!!

Франсоа Оланд предлаже да се источним регионима Украјине да већа аутономија

15:48 07.02.2015(освежено 15:54 07.02.2015)

Француски председник Франсоа Оланд изјавио је да ће мировном процесу помоћи давање веће аутономије источним регионима, као и ширење демилитаризоване зоне.Преговори које су канцелар СРН Ангела Меркел и председник Француске Франсоа Оланд прво водили с украјинским председником Петром Порошенком, а затим с руским лидером Владимиром Путином, засад нису дали резултате. Ипак, како саопштава АР, Оланд сматра да мировном процесу у Украјини иде у прилог давање веће аутономије Донбасу и ширење демилитаризоване зоне.
„Ови људи су кренули у рат, рекао је Оланд у емисији француске телевизије. — Биће тешко натерати их да се врате обичном животу."
Меркелова и Оланд кажу да је њихов главни задатак израда заједничког документа за имплементацију минских договора у којима се такође говори о демилитаризованој зони.
069473.jpg

Меркел: Европа жели да изграђује безбедност заједно са Русијом

Говорећи на Минхенској конференцији за безбедност немачка канцеларка је изјавила да криза у Украјини не може бити решена војним путем. „Сад је најважније да се предузму кораци за извршење минских споразума," — рекла је Меркел.
Француски предесдник је данас изразио сигурност да трилатерални уговори о Украјини који су одржани у Москви и у којима су учествовали председник РФ Владимир Путин и канцелар Немачке представљају последњу шансу да се рат избегне.
„Мислим да је то једна од последњих шанси. Ако не постигнемо успех у проналажењу стабилног мировног споразума, одлично знамо сценарио. Он има само једно име — рат," — изјавио је он.

Rusija samo treba da kaze kako se za model u Ukrajini koristi isti onaj model resenja kao u SFRJ i na KiM. Kao sto znamo, oba su silom cepala teritoriju suverene zemlje uopste se ne obaziruci na ostatak teritorije (od koga je otcepljivano).

Dakle, silom uzima ono sto hoce onaj ko je u tom trenutku jaci. Tamo, to je jasno svima, pita se samo i jedino Rusija.

Narod to zove "kako si sejao, tako ces i da zanjes".

Da ne spominjemo da Rusija jos nije uzela sebi za pravo da uspostavlja demokratiju ovde i onde, ako i to pocne da radi kako to rade USA i zapadni saveznici bice veselo... Recimo, pocne od Saudi Arabije i Katara, kako bi tada skocile cene nafteeee...

vidis ja takodje imam prijatelje po americi izmedju ostalog i njujork, boston, providens, svi zaradjuju preko 20.000 mesecno tax free i NIKO nema bazen. cak je i amerikancima suludo da ugradjuju bazen u mestima gde mogu da ga koriste 2-3 meseca godisnje.

- - - - - - - - - -

dobro sada za prijatelje, mislim to je uvek dobro imati , nego imaš li ti neku prijateljicu za mene , tamo u amerikama , može i bez bazena :)

По свој прилици, врло лако може да се догоди да прва жртва у покушају окупације Украјине од стране САД, ЕУ и НАТО пакта буде Немачка.

А то ме подсети на доктрину Леонида Брежњева ... ако било ко нападне СССР прво ће Немачка да се протера у камено доба.

Izvrsna strategija koju sam i sam vec propagirao. Ako Merkelovoj nije receno "napadnete li ponovo Rusiju, od Nemacke nece ostati ni travka" onda su Rusi nevidjene budale.
A ako ona, i pored tog upozorenja, nastavlja da gura Nemacku u tom pravcu, onda je ona nevidjena budala.
A Nemci, ako im to nije jasno samo po sebi (kako ce proci), onda su kao narod nevidjene budale.

U svakom slucaju, svako ce dobiti ono sto zasluzuje - videcemo (mozda) ko sta.

атьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
Ополченцы накрыли «Градами» полк «Азова» под Мариуполем
сегодня, 15:15 поделиться:
611023134
Ополченцы накрыли «Градами» полк «Азова» под Мариуполем

Армия Донецкой народной республики продолжает своё наступление в районе Мариуполя.

Используя артиллерию и «Грады» ополчение пытается вытеснить киевских силовиков с занимаемых ими позиций.

Как сообщает пресс-служба полка «Азов», 6 февраля ополченцы нанесли артиллерийский удар и обстреляли из систем «Град» позиции украинских силовиков около Мариуполя.

«В течение 6 февраля в секторе „М“ был зафиксирован ряд обстрелов позиций украинских силовиков, а именно:

В 21.14 противники обстреляли из «Градов» и тяжелой артиллерии блокпосты ВСУ и полка «Азов» в районе Мариуполя.

В 21:45 были обстреляны из минометов позиции ВСУ поблизости населённого пункта Павлополь. Позже силы АТО под Чермалыком были обстреляны из минометов и артиллерии», — говорится в сообщении.

Стоит напомнить, что на этой неделе украинские силовики попали в засаду возле поселка Широкино в районе Мариуполя.

Разведывательная группа полка «Азов» наткнулась на диверсионную группу ополчения. Возник бой, в результате которого погиб один боец «Азова», есть раненые.

В полку «Азов» говорят, что в Широкино, которое лишь в 10 километрах от Мариуполя, наблюдается скопление сил противника и тяжелой артиллерии.

-44.jpg

За ову изјаву - свечана униформа, ништа више маскирна:p

-43.jpg

БРИДЛАВ: Путинови предлози неприхватљиви, не може се искључити војно решење у Донбасу

17:13 07.02.2015.
10 коментара
Штампај

СТОЛТЕНБЕРГ УЗАЛУД УБЕЂИВАО ЛАВРОВА
ДА NATO ПРЕДУЗИМА САМО ОДБРАМБЕНЕ МЕРЕ

ГЕНЕРАЛНИ секретар NATO Јенс Столтенберг срео се данас у Минхену са Сергејом Лавровом и рекао руском министру да је Русија одговорна за ситуацију у Украјини који је је, наравно, одмах контрирао.

Столтенберг се, иначе, упињао да му објасни да мере које је NATO предузима последњих недеља имају „одбрамбени карактер“. Посебно је инсистирао на „отворености канала за дијалог“.

Претходно је разговарао са Петром Порошенком и обећао му „практичну и политичку подршку алијансе“.

Украјински председник је изрецитовао: „Ми рачунамо на јединство и солидарност земаља NATO“.

Главнокомандујући NATO у Европи - амерички генерал Филип Бридлав - изјавио је да су предлози Владимира Путина за разрешење украјинске кризе „крајње неприхватљиви“

Вашингтон и Брисел су открили: да је суштина Путинових предлога у давању „велике аутономије југоистоку Украјине“.

Бридлав је зато упозорио: не може се искључити војно решење конфликта у Донбасу.

Iznimno sam d´accord sa ovim NATOvnom.

Ukrajina ce se iskljucivo vojno rijesiti naravno po zamisli boljeg sahiste:)
Ako Moskva uspije masu revolucionarno podici gotova rabota.
Bice da janjuzek&co sa krovova ulaze u helihoptere ....

Moskvi se ne zuri.

Ove verbalnosti sluze zamagljivanju zapadne glasacke mase.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Pobegli su NATO vojnici, njih oko 700 koji su bili u kotlu (među njima i 30 pripadnika 369 Vražje divizije iz hrvatske)
Izgleda da je to bio glavni cilj dolaska Merkelove i onog vrancuskog gofna u Moskvu.
Da su masakrirani u kotlu, letele bi glave evropskih političara čiji su vojnici bili u kotlu.
Rekao bih da je Putin ispao priličan magarac.

- - - - - - - - - -

Pobegli su NATO vojnici, njih oko 700 koji su bili u kotlu (među njima i 30 pripadnika 369 Vražje divizije iz hrvatske)
Izgleda da je to bio glavni cilj dolaska Merkelove i onog vrancuskog gofna u Moskvu.
Da su masakrirani u kotlu, letele bi glave evropskih političara čiji su vojnici bili u kotlu.
Rekao bih da je Putin ispao priličan magarac.

Domoljubi su u Mariupolju, maltretiraju ruske civile, nasi ne idu na bojisnicu dok nema NATOa iza ledja!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back