Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дао интервју Блумбергу, а објавио Блиц. :zcepanje:

Већина нас је имала прилике да чита и слуша западњачке вести, објашњења, изјаве и схвати (до неверовања) њихову подлост, извртање чињеница, изјава, море измишљених интервјуа. Лаж до лажи. Истина је увек, по правилу била на супротној страни.

Шта год Стрелков мислио о Путину, о Русији сигурно је да није будала да даје овакве изјаве. Заборављаш да је он руски човек, школован у Русији.

Ајмо петооктобарци, упрегните снаге на рушење Путина.
Ништа нисте научили.
N

Covjek je rekao sve ono sto i ja mislim i sto sam pisao zadnjih dana na forumu.Svaka mu je ko Njegoseva.Reko sam vam ja da Putin nema pojma ni na koliko je mjesta supalj a kamo da vodi ozbiljnu geopoliticku i strategijsku igru sa zapadnjacim.Putin je Jelcinov isprdak.Sramno je sta radi i sto dozvoli da Ruski naod u UKR toliko pati.Dok ginu najbolji sinovi rusije Putin igra hokej.Bruka

Slika koju si postavio je sa sahrane poginulih ukrajinskih vojnika, i na njoj su ljudi koji odaju postu. Dok si ti izmislio neku sasvim drugu pricu....

nista tu nije izmisljene,na svim ovakvim manifetasticjama ucestuje desni sektor.Ukoliko ne pokazes poniznost batine su neminovnost.Da se dogovorimo ti ja,tvrdio si da Ukri ne granatiraju gradove,dobio si dokaze koje si precutao.Ako ti postavim par video klipova na kojima desni sektor mlati prolaznike u vozace koji ne pokazuju poslusnost,da se samo banujes jedno mesec dana,moze?

БАСУРИН: Украјина ратује са 40.000 војника, 300 тенкова и 140 вишецевних ракетних бацача

15:18 05.02.2015.
1 коментар
Штампај

ДОЊЕЦК СЕ РАКЕТНИМ БАЦАЧИМА „СМЕРЧ“ ГАЂА
СА РАСТОЈАЊА 70-80 КИЛОМЕТАРА

Армија ДНР имала током последњих 24 сата седам погинулих и 32 рањена. Из Угљегорска евакуисано 1.100 људи

УКРАЈИНСКЕ снаге против устаника користе системе „Смерч“ (торнадо), изјавио је заменик команданта штаба армије Доњецке Народне Републике Едуард Басурин.

„Противник почиње да користи системе које раније никада није користио. То су системи Смерч“ - рекао је Басурин на конференцији за медије.

Далекометни вишецевни ракетни бацач „Смерч“ калибра 300 милиметара произведен је у СССР. Предвиђен је за гађање свих групних циљева, телекомуникационих мрежа и војно-индустријских објеката.

Басурин је истакао да устаници не могу да спрече лансирање тих ракета.

„Они гађају сa растојања 70-80 километара, ми немамо ракете које могу да спрече њихово лансирање…

„Смерчови“ лансирају ракете, највероватније, са западне стране, из Дњепропетровска. Тамо су и били примећени“ - рекао је он.

Према Басуриновим речима, у ДНР је током јучерашњег дана погинуло седам цивила, а 44 је рањено.

„Током јучерашњег дана у републици је забележено 37 инцидената. Погинуло је седам људи, 44 је рањено. Од тога 33 у граду Доњецку“ - казао је он.

„У 22:55 погодили су болницу у Лењинској општини, погодили су аутомобил који је тамо стајао… Такође је забележен погодак у цркву“ - додао је Басурин.

„Из Угљегорска смо евакуисали око 1.100 људи. Данас ћемо претраживати град, тражићемо људе који нису могли да га напусте“ - цитира Басурина Доњецка информативна агенција.

По његовим речима, грађани Угљегорска смештају се у Макејевки и Јенакијеву.

Басурин је јуче саопштио да је евакуисано више од хиљаду људи и да се евакуација одвијала под непријатељском ватром.

„Украјинска страна није потписала наше писмо, захтев за евакуацију цивилног становништва из Угљегорска.

То смо морали да радимо под ватром и опасношћу по живот… Под ватром, наглашавам, украјинске стране“ - рекао је он и додао да је у среду евакуисано 80 људи.

По његовим речима, јединице ДНР настављају да утврђују своје положаје око Дебаљцевске групације украјинских војника.

„Ми стално откривамо и уништавамо колоне које се крећу у правцу Дебаљцева“ - додао је он.

При том, по његовим речима, украјинске снаге отварају ватру са положаја око стамбених зграда.

Армија ДНР је јуче, како је саопштио Басурин, изгубила седам људи, још 32 устаника су рањена.

Он је додао да су током јучерашњег дана устаници заробили 52 украјинских војника.

По његовим речима, устаницима се супротставља 30-40 хиљада припадника Оружаних снага и Националне гарде Украјине, које на располагању имају до 300 тенкова, до хиљаду других оклопних возила и до 140 вишецевних ракетних бацача „Град“.

Басурин је потврдио да су украјинске снаге током јучерашњег дана изгубиле три авиона.

„Јуче су оборена два СУ-25, остаци једног су пали на територију ДНР.

Пре тога је био оборен још један авион, као и један хеликоптер, али су ни пали на територију коју контролишу украјинске снаге.

Тражили смо пилоте, али нисмо могли да их нађемо, иако смо видели да су се катапултирали“ - казао је Басурин.

-47.jpg

N

Covjek je rekao sve ono sto i ja mislim i sto sam pisao zadnjih dana na forumu.Svaka mu je ko Njegoseva.Reko sam vam ja da Putin nema pojma ni na koliko je mjesta supalj a kamo da vodi ozbiljnu geopoliticku i strategijsku igru sa zapadnjacim.Putin je Jelcinov isprdak.Sramno je sta radi i sto dozvoli da Ruski naod u UKR toliko pati.Dok ginu najbolji sinovi rusije Putin igra hokej.Bruka

У томе и јесте проблем што је рекао све оно што ти мислиш.
Ти си неки ауторитет????????

nista tu nije izmisljene,na svim ovakvim manifetasticjama ucestuje desni sektor.Ukoliko ne pokazes poniznost batine su neminovnost.Da se dogovorimo ti ja,tvrdio si da Ukri ne granatiraju gradove,dobio si dokaze koje si precutao.Ako ti postavim par video klipova na kojima desni sektor mlati prolaznike u vozace koji ne pokazuju poslusnost,da se samo banujes jedno mesec dana,moze?

Ajde ne lupaj, snimak je sa sahrane iz zapadne Ukrajine, zar tamo po vasim recima nisu svi "nacisti"? nego moraju da ih batinama primoravaju da placu po sahranama...verovatno su ih doveli iz logora ?

У томе и јесте проблем што је рекао све оно што ти мислиш.
Ти си неки ауторитет????????

На то сам мислио када сам се питао зашто БЛИЦ преноси овај стари интервју Емаем. Голуб нам је одговорио. " Свака је ко Његошева" чим се и наговести несагласаје са Путином и политиком Русије, а ако је са стране оних који се боре за исту ствар, тим боље. Код Голуба је БЛИЦ остварио свој циљ.

opet njofra podmece snimke i pokusava da progura neke teorije bez ijednog vidljivog dokaza

http://fakti.org/globotpor/quo-vadi...jinu-isli-su-u-americku-ambasadu-kao-na-posao
АЗАРОВ: Они који сада воде Украјину ишли су у америчку амбасаду – као на посао
00:00 05.02.2015.12 коментараШтампај
БИВШИ ПРЕМИЈЕР ТВРДИ ДА СУ АМЕРИКАНЦИ ЈАНУКОВИЧУ БИЛИ НАМЕНИЛИ СУДБИНУ ГАДАФИЈА

Бивши украјински премијер Николај АЗАРОВ у Москви представио своју књигу „Украјина на раскршћу”
На промоцији рекао и ово: Потпредседник Џозеф Бајден говорио је председнику Виктору Јануковичу директно да САД неће дозволити примену силе против „мајдана”. Јанукович је тада себи дозволио слабост, недопустиву за председника велике земље
Биле су – открио је Азаров - формиране групе за хватање Јануковича и реализацију либијске варијанте. Он је требало да завршикао Гадафи
Врховна Рада Украјине – са 281-им гласом „за” лишила је данас Јануковича „звања председник Украјине”. Против је гласао само посланик из Харкова Михаил Добкин
Шеф спољнополитичког одбора Државне Думе РФ, Алексеј Пушков, оценио да је кијевски парламент овом одлуком признао да је Јанукович био незаконито одстрањен од власти
БИВШИ премијер Украјине Николај Азаров, представљајући у Москви своју књигу „Украјина на раскршћу”, изјавио је да су иза државног преврата у Украјини пре годину дана стајале САД.

САД су имале „тактику постепеног истискивања Јануковича из власти, али су прво себи поставиле задатак да уклоне Владу, зато што су у Влади виделе извор стабилности у земљи, и било је потребно избити Јануковичу тај ослонац испод ногу, што су и успеле истицањем тезе о формирању владе народног јединства”.

„Викторија Нуланд (портпарол Стејт департмента) је тада рекла да је потребно формирати владу националног јединства, то јест да моја влада треба да поднесе оставку” - истакао је Азаров.

„Потпредседник Џозеф Бајден говорио је председнику Виктору Јануковичу директно да САД неће дозволити примену силе против „мајдана”.

Јанукович је себи дозволио слабост, недопустиву за председника велике земље. Никакав Бајден не би требало да може да засмета вршењу његових уставних овлашћења” - сматра бивши украјински премијер.

Он је нагласио да су током догађаја на Мајдану Незалежности (Тргу независности) у центру Кијева сама украјинска престоница и остатак земље живели нормалним животом.

„Нажалост, Јанукович је био увучен у непотребне преговоре, током којих је трајало наоружавање бојовника.

У Кијев су из свих западних области довожени људи обучени за преузимање власти.

Јанукович је то знао, зато што га је сваки дан Служба безбедности Украјине обавештавала о томе - истакао је он.

- Чим би Јанукович почињао да размишља о томе да је потребно нешто урадити ради заштите безбедности, одмах би уследила опомена: „Ни у ком случају не примењујте силу!” И, дочекао је да изгуби власт!”

При том, Азаров је истакао да је Јанукович несумњиво имао на располагању могућности „да одржи ред у земљи”, да спречи преврат.

„Када су (провокатори) организовали операцију убијања људи на „мајдану”, када су се цео свет и Украјина ужаснули - то је било први пут у нашој историји да се више од 130 људи на „мајдану” хладнокрвно убије, од тога 26 припадника полиције.

Али, Јанукович је тада пао у очајање, а они који су замислили преврат су добили одрешене руке.

Прогласили су га за крвавог тиранина и изјавили да га треба физички ликвидирати.

Биле су формиране групе за његово хватање и реализацију либијске варијанте. Он је требало да заврши као Гадафи” - казао је Николај Азаров.

„Тадашњи догађаји у Украјини не могу се поредити са превратима у Африци - сматра он.

- Наравно, по његовом мишљењу, споразум (од 21. фебруара) је давао гаранције Јануковичу, али ће то ући у историју као типичан пример обмане”.

Азаров је посебно нагласио да су главни пучисти одлазили у амбасаду САД у Кијеву „као на посао”.

Врховна Рада Украјине – са 281-им гласом „за” лишила је данас Јануковича „звања председник Украјине”. Против је гласао само посланик из Харкова Михаил Добкин.

Шеф спољнополитичког одбора Државне Думе РФ, Алексеј Пушков, оценио је да је кијевски парламент овом одлуком признао да је Јанукович био незаконито одстрањен од власти.

Ти си нацистаааа! Хајде нацртај бркове и дигни руку за твог фирера. Стоко нацистичка!

Ма он је најобичније говедо коме онај клемпави црњо ставио нож у једну руку а батину у другу и каже млати и кољи све редом док ти не кажем да станеш а кад станеш онда на сав глас вичи :
ЈА САМ УСТАША !!!
Сутра све из почетка само ћеш да вичеш :
ЈА САМ ИСИС !!!
Трећи дан све из почетка само ћеш да вичеш :
ЈА САМ ХИТЛЕРОВ ФАШИСТА !!!

Четврти дан све из почетка ...

- - - - - - - - - -

Zastrašujuće vijesti za Ruse i njihove podguzne muve.

30,000 troops, 6 rapid units later...NATO increases military power in Eastern Europe
http://rt.com/news/229595-nato-rapid-deployment-force/

Моли Бога да се никада не сретну Руси и НАТО-овце иначе ће вам и Атлантик бити мали ... А ти почни да скупљаш за чамац док је време .... ко зна за шта ти све може затребати !

Poslednja izmena:
Zastrašujuće vijesti za Ruse i njihove podguzne muve.

30,000 troops, 6 rapid units later...NATO increases military power in Eastern Europe
http://rt.com/news/229595-nato-rapid-deployment-force/

Није Ортодоксијо вест застрашујућа, него експанзионистичка НАТО намера.
Све је то тачно што си рекао и што пише у тексту који си цитирао, једино нси рекао да је то на нивоу планова.
НАТО је, наравно, увидео да је она летошња " застрашујућа" такође одлука о стварању снага за " брза дејства" и " одвраћање" Русије, била смешна са предиђених 15.000 војника , па се у новим плановима исправља.
Проблеми које не видимо да су решили, а који су се појавили већ у првој варијанти се не помињу.
Највећи проблем је вишегодишња политика доктрине смањења војних потенцијала у НАТО подручју у Европи. То значи да је нејасно одакле да дођу до потребног броја војника.Затим долази проблем опрема и технике за те јединице јер је и тај део у складу са смањењем броја људства.Трећа група проблема која није ништа мање значајна је ко ће све то да плати.
О томе се већ месецима воде расправе у земљама НАТО и не види се да су до решења дошли.

Фашизам и нацизам ни мало нису променили стратегију по циљу деловања од 1941 године. Само су стратегију уништавања људи обогатили и усавршили ...
Овде престаје било какав УН, ОЕПС или нека друга такозвана хуманитарна организација јер су се све оне сврстале уз фашистичку идеологију и тако се понашају.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back