Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj ti ništa da brineš tuđe brige, već pogledaj sebe u ogledalo - koliko je nizak tvoj IQ, koliko si nepismen, prost i neobrazovan, koliko si neuredan, inertan i dezorganizovan kao osoba, koliko su nezdrave tvoje životne navike, kakvu životnu perspektivu imaš (tj. nemaš) i koliko dugo ćeš tako živeti tj. životariti. ;)
Isto bih poručio i "Mačkoniju". ;)

Њима је јасно да су малоумници, а мисле да су толико иритантни и да самим својим својим присуством овде они нама чине да се осетимо лоше. Мислим да треба наћи хакера који ће да провали њихове праве идентитете и да се то онда постави овде, да се види са каквим дијаболама имамо посла..

Pola toga je zbrzano, pošto NATO kuca na vrata.

Primjera radi odpadaju ručke na vozilima, staju tenkovi itd.

Farba preko hrđe.

Све само крш. Гасе им се гасне турбине на темпаратурама испод 0 степени и преко 40 степени, најновији авиони имају огромне проблеме са електроником, а још се одлучили за једномоторце. Стелт бродови и подморнице су само на папиру стелт, па их за разлику од противника ови открију на пар стотина километара, док противник две недеље буде пар миља од њиховог милионског града, па мора да исплови, да би га ови открили. Поред тога им војска мултинационална, па свако гледа свој интерес. Преко разарача им прелети борбени авион, па морнари морају на лечење. Са таквим оружјем, Русија нема никакве шансе. Да бар имају Т-14, Т-50, С-400, С-500, Јарс победили би их без проблема, али шта ће јадна Русија, кад има само Ф-35, Абрамсе и "патриоте".

Da, zato što su tek 2014. uveli zabranu pušenja na javnim mestima, reklamiranje cigareta i obavezna upozorenja o štetnosti duvana na pakovanjima cigareta. To je nešto što su zapadne zemlje udavno uradile, zato se tobacco industrija preorijentisala na zemlje u razvoju poput Rusije i Kine.

Po potrošnji cigareta Rusija je na 1. mestu u Evropi, a po potršnji alholola tek na 11. mestu.

http://www.worldatlas.com/articles/who-drinks-the-most-alcohol-consumption-by-country.html

Pa koliko je dugo Putin na vlasti, zašto taj zakon nije doneo pre 10 ili više godina? :D

- - - - - - - - - -

Њима је јасно да су малоумници, а мисле да су толико иритантни и да самим својим својим присуством овде они нама чине да се осетимо лоше. Мислим да треба наћи хакера који ће да провали њихове праве идентитете и да се то онда постави овде, да се види са каквим дијаболама имамо посла..

Da si malo upućeniji i pametniji znao bi da to nije moguće :lol: A moju lokaciju ne moraš da tražiš, jer piše na profilu...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Kme kme žohari :D

Russia, also officially known as the Russian Federation, is a sovereign state in northern Eurasia. It is a federal semi-presidential republic. At 17,125,200 square kilometres (6,612,100 sq mi), Russia is the largest country in the world, covering more than one-eighth of the Earth's inhabited land area. Russia is the world's ninth most populous country with over 144 million people at the end of 2015.

Extending across the entirety of northern Asia and much of Eastern Europe, Russia spans eleven time zones and incorporates a wide range of environments and landforms. From northwest to southeast, Russia shares land borders with Norway, Finland, Estonia, Latvia, Lithuania and Poland (both with Kaliningrad Oblast), Belarus, Ukraine, Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, China, Mongolia, and North Korea. It shares maritime borders with Japan by the Sea of Okhotsk and the U.S. state of Alaska across the Bering Strait.

Russia has the largest stockpile of nuclear weapons in the world. It has the second largest fleet of ballistic missile submarines and is the only country apart from the United States with a modern strategic bomber force. Russia's tank force is the largest in the world, its surface navy and air force are among the largest ones.

In recent years, Russia has frequently been described in the media as an energy superpower. The country has the world's largest natural gas reserves, the 8th largest oil reserves, and the second largest coal reserves. Russia is the world's leading natural gas exporter and second largest natural gas producer,while also the largest oil exporter and the largest oil producer.

1920px-Russia_rel_location_map.png

Ma Rusija ce uci u Ukrajinu to je sigurno.!!! to je stratesko pitanje ,sve se sprema za to. sad da nisu preuranjeno napali ameri i obavili promenu rezima u sred modernizacije vojske, bila bi druga prica u ukrajini ,uzeli bi Rusi mnooogo vise od krima.. .
Rusi su tu su negde na pola puta, do 2017 bice spremni. Ruskoj vojsci nije problem gruzija ili vazdusna kampanja u siriji, ali ukrajina je vec preveliki komad.
Rusija ima milione emigranata iz ukrajine (oko 5 mill) , trenutno je zemlja sa najvise emigranata u svetu posle amerike, izdrzava krim (5 mill), i donbas (5 mill)... to je 30% ukrajinskog stanovnistva , sve to kosta pa je ekonomija usporila inace bi bili ove godine u plusu sigurno.
rusi se nadaju da ce amerikanci pristati na federalizaciju ukrajine i neki dil dok ne isteknu 2 godine, a amerikanci se nadaju da ce rusi bankrotirati dok ne modernizuju vojsku do tada plus nastoje da ih istrose sto vise po siriji ....
pa ko prevagne....

RUSIJA SE SPRDA SA UKRAJINOM: Podržavamo Porošenka u nameri da vrati Donbas!

264273767_9009248.jpg

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov podržao je predsednika Ukrajine Petra Porošenka u njegovoj želji da povrati kontrolu nad teritorijom Donbasa.

Nakon što se Nadežda Savčenko u sredu vratila u Ukrajinu, Porošenko je izjavio „Kako smo vratili Nadeždu, vratićemo i Donbas i Krim“. Ove reči prokomentarisao je Peskov.

On je istakao da, ako Porošenko „namerava da vrati Donbas vodeći se humanim razlozima, takvu izjavu treba podržati“. Štaviše, upravo tome se nada i Moskva.

Izjave predsednika Ukrajine u vezi sa Krimom portparol Kremlja nije hteo da komentariše, nazivajući ih „pretenzijama na rusku teritoriju“.

RUSIJA SE SPRDA SA UKRAJINOM: Podržavamo Porošenka u nameri da vrati Donbas!

264273767_9009248.jpg

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov podržao je predsednika Ukrajine Petra Porošenka u njegovoj želji da povrati kontrolu nad teritorijom Donbasa.

Nakon što se Nadežda Savčenko u sredu vratila u Ukrajinu, Porošenko je izjavio „Kako smo vratili Nadeždu, vratićemo i Donbas i Krim“. Ove reči prokomentarisao je Peskov.

On je istakao da, ako Porošenko „namerava da vrati Donbas vodeći se humanim razlozima, takvu izjavu treba podržati“. Štaviše, upravo tome se nada i Moskva.

Izjave predsednika Ukrajine u vezi sa Krimom portparol Kremlja nije hteo da komentariše, nazivajući ih „pretenzijama na rusku teritoriju“.

Zli oholi Rusi.....:sad2:

:mrgreen:

Ejbg ... Ja sve čekam ne bi li konačno napravili čarapu, iglu, ekser, udicu ili čačkalicu ..kad ono prc, opet neki brzveze haj teh avion ...Blajbiša je pravu, Rusi stvarno ne proizvode BAŠ NIŠTA z:D

Направили су једну чарапу као прототип али неће да објаве док не направе и другу.
То ће бити када се довољно опреме овим авионима јер очекују западне контрамере у виду стелт чарапа и стелт пелена.

Poslednja izmena:
„Kako smo vratili Nadeždu, vratićemo i Donbas i Krim“

Rece Potroshenko

Za onu ludnicarku je dao dva Rusa

Znaci li to da ce za Donbas i Krim dati ostatak Ukrajine?

Koji bolid z:D

Putin im je uvalio onu lujku u pravom trenutku.

Vladimir je ipak vele-majstor, porosenko obicna budala-slijepac koji vodi naciju slijepaca.......

Stari snimak, polovna britanska kanta koju su ukrajinci dobili od nato zlikovaca protiv starog ruskog oklopnjaka;

Kako smo vratili Nadeždu, vratićemo i Donbas i Krim

Rece Potroshenko

Za onu ludnicarku je dao dva Rusa

Znaci li to da ce za Donbas i Krim dati ostatak Ukrajine?

Koji bolid z:D

Kosooka nacisticka koza! Bolje da je ostala u ruskom zatvoru bar bi tamo koju godinu vise pozivela.
Ajmo u neku paru da ona nece sastaviti duze od Sashka Bilog...
Kad sam video da je zastupa Mark Fejgen, znao sam da ce biti oslobodjena, a sad kad je oslobodjena vise sam nego siguran da ce biti prinesena kao "sakralna zrtva"...

Kosooka nacisticka koza! Bolje da je ostala u ruskom zatvoru bar bi tamo koju godinu vise pozivela.
Kad sam video da je zastupa Mark Fejgen, znao sam da ce biti oslobodjena, a sad kad je oslobodjena vise sam nego siguran da ce biti prinesena kao "sakralna zrtva"...

Onakvi kao ona su najveće zlo za vlastitu zemlju. Cicata nacistkinja je skroz poremećena osoba, podsjeća me na ove naše domoljUbe što se režu staklom.

Putin im je uvalio onu lujku u pravom trenutku.

Vladimir je ipak vele-majstor, porosenko obicna budala-slijepac koji vodi naciju slijepaca.......

Stari snimak, polovna britanska kanta koju su ukrajinci dobili od nato zlikovaca protiv starog ruskog oklopnjaka;

Potrošenko i cijela ta vladajuća klika su garancija da Ukrajina tone. Srozali su zemlju u rekordnom vremenu na nivo Albanije.
Putinu ne treba nikakva vojna intervencija protiv Ukrajine, ovi se sami uništavaju sa jednakim uspjehom.

Tek sad imaju širom otvorena vrata i čitavu lepezu načina kako da je koknu, oni su u tome velemajstori. Neće proći dugo, a biće da je izvršila samoubistvo ili nesrećno nastradala. Živa ostati neće. Još najbolje da su je hranili u zatvoru i trošili novac i vreme na ludaču.

Tek sad imaju širom otvorena vrata i čitavu lepezu načina kako da je koknu, oni su u tome velemajstori. Neće proći dugo, a biće da je izvršila samoubistvo ili nesrećno nastradala. Živa ostati neće. Još najbolje da su je hranili u zatvoru i trošili novac i vreme na ludaču.

Eto, taman elaborirasmo ovde o prognozama zivotnog veka Nadjke, kad ono ispostavi se da je ona odavno mrtva ( umrla u zatvoru od gladi ):

Ukrajina je najzabavnija zemlja na svetu!

Почетна
Россия
Putiniana
Путин Порошенку поводом Крима: „Нека Бог да вашем теленцету да поједе нашег вука”

Путин Порошенку поводом Крима: „Нека Бог да вашем теленцету да поједе нашег вука”

00:45 28.05.2016.
10 коментара
Штампај

КИЈЕВУ ПОРУЧИО ИЗ АТИНЕ ДА СЕ ПИТАЊЕ ДОНБАСА МОЖЕ РЕШИТИ САМО – ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈОМ УКРАЈИНЕ

bbV9rlU.jpg

Владимир Путин

Руски лидер после сусрета са Алексисом Ципрасом објаснио и зашто се Москва против постављању америчке ПРО у Румунији и Пољској : „Данас се тамо налазе ракете домета 500 километара. Кроз неколико година – тамо ће бити ракете домета 1.000 километара. Ми чак знамо у ком року ће се то догодити. Да све буде још горе, на лансирне рампе у Румунији већ сада могу бити постављене ракете домета 2.400 километара. Да би се то догодило – довољно је само изменити софтвер, а то нико не може ни да региструје. То чак ни Румуни не би приметили”

ВЛАДИМИР Путин – који се налази у дводневној посети Грчкој и Светој Гори – из Атине је одговорио на тврдњу украјинског председника Петра Порошенка: „Вратили смо Нађу Савченко, вратићемо и Крим и Донбас”.

Поручио му је: „Питање Крима ми сматрамо дефинитивно затвореним. Затворила га је историјска одлука људи који живе на Криму и зато Русија о Криму никада ни са ким неће ни разговарати”.

Одмах потом је – пошто је у Порошенковом обећању било и прикривене претње – поручио украјинском колеги:

„Присетио сам се познате изреке: Нека Бог помогне вашем теленцету да поједе нашег вука”.

Руски лидер је у Атини објаснио и да се Москва против постављању америчке ПРО у Румунијии Пољској и зато што на лансирне рампе у Румунији могу да буду постављени и офанзивни ударни ракетни системи.

„Данас се тамо налазе ракете домета 500 километара. Кроз неколико година – тамо ће бити ракете домета 1.000 километара. Ми чак знамо у ком року ће се то догодити. Дакле, како може бити да то за нас није претња? То и те како прети нашим нуклеарним снагама”.

После сусрета са грчким премијером Алексисом Ципрасом додатно је нагласио:

„Да све буде још горе, на лансирне рампе у Румунији већ сада могу бити постављене ракете домета 2.400 километара. Да би се то догодило – довољно је само изменити софтвер, а то нико не може ни да региструје. То чак ни Румуни не би приметили. Зато морамо одреаговати. Неки делови Румуније досад просто нису знали шта значи бити „на нишану”, али ћемо морати да предузмемо одређене парирајуће мере. Узвратне јер ми ту ништа први не чинимо”.

Путин је нагласио да ће исти случај бити и са Пољском: Русија неће ништа предузимати док се на њеној територији не појаве амерички радари и ракете.

„Цео свет је имао прилику да види могућности наших ракета средњег домета, поморских и оних које носе авиони. Ми са њима ништа не кршимо. А у игри су и копнени системи „Искандер” домета 500 километара који су се такође препоручили на блистав начин”.

Председник Русије се у Атини још једном вратио на Украјину и подвукао:

„Питање Донбаса може бити решено само у складу са споразумима из Минска. Путем децентрализације Украјине”.

Путин то није отворено рекао, али званична Москва под „децентрализацијом” има у виду – федерализацију Украјине.

Руског лидера и његов авион су – од уласка у ваздушни простор своје земље – пратила три грчка ловца.

То је била демонстрација посебних војних почасти.

Путина је на атинском аеродрому сачекао грчки министар одбране Панос Каменос.

НАПАД С ЈУГА: Украјинска армија кренула на Коминтерново!
05/29/2016 21:43

Украјинска војска гађа из артиљеријског наоружања село Коминтерново на југу Доњецке Народне Републике, саопштио је представник Министарства одбране ДНР.

До овог тренутка забележено је око 20 експлозија граната које су пале на ово место у близини Маријупоља, рекао је саговорник агенције РИА Новости.

Према његовим речима, подаци о евентуалним жртвама напада и материјалном разарању још се утврђују.

Украјински председник Петро Порошенко, нешто раније, одбацио је предлог председника Русије Владимира Путина за разрешење кризе на истоку Украјине и потврдио одлучан став да у том региону Кијев мора да успостави потпуну безбедносну и економско-политичку контролу, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.
http://www.pravda.rs/2016/05/29/napad-s-juga-ukrajinska-armija-krenula-na-kominternovo/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izgleda ce Rusi zauzeti Mariupolj.

Otvoreno pismo Dejana Berića....

Добро вече свима.
Код нас се ништа посебно не мења,артиљерија украинца и даље ради и иду пешадијске борбе на одређеним правцима.
Како кажу синоћ је било жестоко у Доњецку и околини,ми смо јутрос отишли поново на пром зону али се вратили назад јер како кажу није било потребе залазити тамо,и већ пред вече зову да се вратимо треба помоћ решити се снајпера.
Значи ништа се посебно није променило.
Сем једне ствари а то је да сам после дугог вагања решио да завршим са својим боравком на Донбасу.
За моје претпостављене то је био шок,али су се као сви нормални људи сложили са том одлуком.
Лекари већ скоро пола године забрањују ми у потпуности ићи на прву линију не толико због кичме то се лако решава јер не носим панцир ни ништа тешко,него због тих силних контузија које прете да у потпуности наруше здравље а после тога ником нисам потребан па ни себи самом. Тако да је дошло време да се мало мисли и о будућности.
А не могу да пустим моје борце да иду без мене и тако иде то из дана у дан у недоглед и ниједну терапију нисам одрадио како треба.
По неким нашим плановима отприлике ми треба месец дана да предам дужности,и решим проблем још пар снајпера који раде са великим калибром са украјинске стране и после тога бих могао полако да кренем даље.
Одлуку сам доносио добра два месеца и прошли понедељак објавио претпостављенима.
Како сви овде кажу то ће бити велика морална подршка украјинцима и велики ударац нашим борцима али сви треба да схвате да смо ми сви овде добровољци и да дође време када осећаш да више не можеш да пружиш максимум и тада је много боље отићи него довести у проблем целу групу или батаљон својом физичком неспремности.
За украјинце се не бринем они ће пробати да искористе ту вест али ће убрзо да им покажу снајпери које смо обучили да један човек не чини рат већ добро организовани људи у којих је велико срце,и моји момци и девојке (имамо две девојке које завршавају обуку која је ужасна и дуга била) ће да покажу да су достојни наследници батаљона специјалнова назнацениа ДНРа.
Искрено не жалим ни за једним тренутком проведеним у борби за народ Донбаса у заштити нејачи и цивила од нових фашиста подржаних западом,ни за једну рану ни дане које смо проводили без мрвице хлеба а било их је много. Сад је већ то солидно организована армија која не да може да да достојан отпор, него и да крене напред.
На штабу се надају да ћу после опоравка који неће бити кратак јер треба баш доста посла да се вратим у солидно физичко стање да се вратим назад,али ја сам уверен да је од мене било више него довољно.
Ниједном нисам одбио ниједан задатак и ако су многи били такви да није било никакве шансе да се вратимо назад,па смо преживели. Противничких снајпериста нико није уништио колико је један Србин овде а непријатељских војника боље и да не пишем колико.
Међутим то је рат а у рату ако ти не убијеш будеш убијен или људи око тебе,сурово али је тако.
Тако да сам ја веома поносан на оно што сам као Србин оставио овде а то је колико год то неки у Србији хтели да умање,остало је великим словима уписано име СРБИЈЕ.

dok god mi sa njima normalno diskutujemo, mi smo za njih dijabole,oni postizu svoj CILJ. sorosev i njihov cilj je da se vise puta PONOVI njihova tvrdnja.oni znaju da nisu u pravu, ali to njih ne interesuje. njih treba VREDJATI, OMALOVAZAVATI I NIKAD NE ULAZITI U NJIHOVE DISKUSIJE. svakim vasim ulaskom u njihove diskusije vi pomazete njima jer TAKO promovisete njihove ideje

Nije sve to baš kao što piše, bilo je tu i "razgovora u četiri oka" oko muvanja sa humanitarkama, šta misliš da su Rusi naivni i blesavi? Dejan se borio za razliku od Počuče, to da, ali je bilo i ovo što pišem, negde u decembru prošle godine, samo što o tome nije pisao.

Ma, sigurno se tamo dešavalo sve i svašta, ali sam okačio ovo pismo čisto kao potvrdu Berićevog povlačenja. A i zaslužio je, čovek je tamo praktično od početka...

Кијев оптужује Русију да се спрема за пробијање копненог коридора према Криму

22:38 30.05.2016.
12 коментара
Штампај

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ПРОБОЈ ФРОНТА КОД АВДЕЈЕВКЕ – ИМАЛИ 13 ПОГИНУЛИХ И 25 РАЊЕНИХ

QVFnCJN.jpg

Едуард Басурин

Ако је судити по најновијој изјави првог заменика секретара украјинског Савета за националну безбедност – бившег министра одбране Михаила Коваља – Американци ће дозволити Кијеву нови рат. Јер, Коваљ је дословно рекао: “Руска армија се спрема за обнављање активних офанзивних дејстава са намером да избије на административну границу Доњецке и Луганске области и да одатле пробије копнени коридор према Криму”

БОРБЕ се поново воде у Донбасу, али је још прерано за процену – почиње ли нови рат.

Војни врх у Донбасу саопштио је да је 13 украјинских војника погинуло а још 25 било рањено приликом покушаја пробоја позиција армије Доњецке Републике код места Авдејевка.

Портпарол Министарства одбране ДНР Едуард Басурин прецизирао је да међу погинулима и рањенима има и припадника паравојне формације украјинских неонациста из Десног сектора.

Према његовим речима, Украјинци су покушали пробој између Авдејевке и Јасиновате и 26. маја. Тада су имали шест погинулих.

Оволико мртвих и рањених није било ни у многим борбама у време када се на Донбасу пуцало на све стране.

Суштинско је питање: да ли је Американцима потребан нови рат на истоку Украјине и хоће ли свог кијевског пса пустити с ланца?

Ако је судити по најновијој изјави првог заменика секретара украјинског Савета за националну безбедност – бившег министра одбране Михаила Коваља – вероватно ће пустити.

Кијевски марионетски режим преко њега, наиме, већ почиње да виче “држите лопова”, а то заиста може да буде у функцији припрема за нове ратне операције. Коваљ је дословно рекао:

“Руска армија се спрема за обнављање активних офанзивних дејстава са намером да избије на административну границу Доњецке и Луганске области и да одатле пробије копнени коридор према Криму”.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back