Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Odesi pucnjava

----------------

В Одессе произошла массовая драка со стрельбой, есть пострадавшие
Новости Украины: Происшествия 24.03.2015 - 12:27

В Одессе сегодня, 24 марта, произошла массовая драка со стрельбой, есть пострадавшие. Активисты "Правого сектора" и "Самообороны" атаковали стройплощадку на территории парка "Юность" и разгромили ее, передает местное издание "Таймер".

na_fontane_proizoshla_massovaya_draka_est_postradavshie_8137.jpg

SAD: Usvojena rezolucija kojom se poziva na slanje oružja Ukrajini
Tanjug | 24. mart 2015. 09:51 | Komentara: 0

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se predsednik Barak Obama poziva da pošalje ubojito oružje Ukrajini da bi zaštitila suverenitet u borbi protiv proruskih snaga
Foto Tanjug, AP

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se predsednik Barak Obama poziva da pošalje ubojito oružje Ukrajini da bi zaštitila suverenitet u borbi protiv proruskih snaga

Rezulucija je usvojena sa 348 glasova "za", dok je 48 bilo protiv.

Zvaničnici američkog Stejt departmenta su naveli da se u okviru Obamine administracije razgovara o takvoj vrsti pomoći, ali da se čeka da bi se videli da li će sporazumi, koji su doveli do prekida vatre u februaru, biti ispunjeni, prenela je agencija AP.

Predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Džon Boner i grupa vodećih demokrata i republikanaca pojačali su početkom meseca pritisak na predsednika SAD da snabde Ukrajinu smrtonosnim odbrambenim oružjem.

U pismu koje su tada uputili Obami, 11 poslanika je navelo da akcije Rusije predstavljaju više od napada na suverenitet Ukrajine i "groteskno kršenje međunarodnog prava, pretnju po Zapad i napad na međunarodni poredak koji je uz veliku cenu uspostavljen posle Drugog svetskog rata".

"Pozivam vas da brzo uložite dodatne napore kako bi se podržali napori Ukrajine da odbrani svoju suverenu teritoriju, uključujući transfer smrtonosnih defanzivnih oružanih sistema ukrajinskoj vojsci", stoji u pismu Obami.

Mnoge evropske vlade se protive bilo kakvom potezu SAD u pravcu pružanja vojne podrške ukrajinskoj vladi, strahujući da bi to moglo da izazove širi rat.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta...ija-kojom-se-poziva-na-slanje-oruzja-Ukrajini

E sada lepo da nam se dostavi S-300.

Руске стратешке ракетне подморнице поново патролирају светским океанима

23:31 23.03.2015.

ЗА УЗВРАТНИ УДАР ПО АМЕРИЦИ БИЛА БИ ДОВОЉНА И ЈЕДНА САКРИВЕНА ИСПОД АРКТИЧКОГ ЛЕДА

Командант руске ратне флоте адмирал Виктор ЧИРКОВ: Од јануара 2014. до марта 2015. године интензивност излазака наших подморница на бојеву службу повећана је безмало за 50 одсто у односу на 2013. годину

КОМАНДАНТ руске ратне флоте – адмирал Виктор Чирков – изјавио је да његове стратешке и вишенаменске атомске подморнице један и по пут чешће патролирају светским океанима него раније.

Истовремено је нагласио: „Присуство наших подморница у Светском океану налази се на нивоу који гарантује безбедност Русије. Од јануара 2014. до марта 2015. године интензивност излазака наших подморница на бојеву службу повећана је безмало за 50 одсто у односу на 2013. годину”.

Председник клуба руских помораца, Игор Курдин адмиралове речи је прокоментарисао овако: „Наши вероватни противници све те активности брижљиво прате. Да адмирал Чирков каже било шта што не одговара реалности, одмах би нека Псаки иза океана изјавила: „Руско војно руководство покушава да нас доведе у заблуду. Они немају толико подморница и ништа не могу”. Додуше, можда би Псаки и одћутала, али верујте – Американци пажљиво прате кретање наших подморница”.

Руске подморнице нарочито брину Пентагон јер су практично неуловљиве док су ван својих база.

Курдин наглашава да би чак и само једна једина нуклеарна подморница сакривена испод Арктичког леда била довољна да нанесе узвратни удар по територији САД. Чак и у случају кад би Американци претходно, хипотетички, успели да униште све руске шахтне ракете, стратешке бомбардере и ратне бродове.

Руска ратна флота тренутно располаже са 15 подводних ракетних стратешких разарача. Шест од њих су подморнице класе 667 БДРМ „Делфин”. Тачније, тренутно плови пет, а шести – „Тула” – је на ремонту и „дубинској модернизацији”.

Подморнице ове класе већ истискују и до 2019. године ће потпуно потиснути подморнице класе 955 „Бореј” које су опремљене интерконтиненталним балистичким ракетама „Булава”.

До 2020, Русија ће имати укупно десет таквих подморница.

Од укупно 15 стратешких подморница, Русија десет држи у саставу своје Северне флоте, а пет у саставу Тихоокеанске флоте.

Русија годинама након распада СССР није у светским океанима имала ниједну једину подморницу, а данас њима стално крстаре најмање две до три стратешке. Свака од њих носи по 16 балистичких нуклеарних ракета.

Како тврди московски војни експерт Михаил Ненашев, то није све: „Истовремено се у морима и океанима може налазити и 7-10 наших атомских подморница – стратешких вишенаменских и „дизелашица”.

Engleski ministar spoljnih poslova je izjavio da Rusija MORA da vrati Krim Ukrajini!

ости Статьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
В Госдуме РФ предлагают вернуть президенту право использовать войска на Украине
сегодня, 12:20 поделиться:
214191

Депутат Государственной Думы РФ от фракции "Справедливая Россия" Михаил Емельянов выступил с предложение вернуть президенту право использовать российскую армию на территории Украины.

По его словам, такое решение должно быть принято в случае, если США начнут поставки Киеву летального оружия. Сегодня Конгресс рекомендовал Бараку Обаме одобрить такие меры.

По словам депутата, это позволит сделать из Украины "международного боевика, заточенного против России".

Совет Федерации отменил разрешение на использование армии на Украине в июне прошлого года. Принималось оно весной на фоне событий в Крыму.

Као што видиш Блајби има разних изјава:per:

Глупо до бола, то је чак и теби јасно, али гној мора избити макар и на форуму.

To samo znaci da ce problem da se uvecava, a ne da se smanjuje, bas kao sto sam i predvideo.

- - - - - - - - - -

ости Статьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
сегодня, 12:20 поделиться:
214191

Депутат Государственной Думы РФ от фракции "Справедливая Россия" Михаил Емельянов выступил с предложение вернуть президенту право использовать российскую армию на территории Украины.

По его словам, такое решение должно быть принято в случае, если США начнут поставки Киеву летального оружия. Сегодня Конгресс рекомендовал Бараку Обаме одобрить такие меры.

По словам депутата, это позволит сделать из Украины "международного боевика, заточенного против России".

Совет Федерации отменил разрешение на использование армии на Украине в июне прошлого года. Принималось оно весной на фоне событий в Крыму.

Као што видиш Блајби има разних изјава:per:

Izvinjavam se ne znam ruski, ali znam da ovde ruski bez prevoda nije ni dozvoljen jezik.

Ja cim napisem nesto spanski bez prevoda - odmah mi izbrisu pod izgovorom da je dozvoljen samo srpski i engleski.;)

To samo znaci da ce problem da se uvecava, a ne da se smanjuje, bas kao sto sam i predvideo.

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se ne znam ruski, ali znam da ovde ruski bez prevoda nije ni dozvoljen jezik.

Ja cim napisem nesto spanski bez prevoda - odmah mi izbrisu pod izgovorom da je dozvoljen samo srpski i engleski.;)
Енглеска је небитна.
Шупља прича.

- - - - - - - - - -

'ajmo to da mijenjamo... više ljudi govori španski kao maternji nego engleski ;)

- - - - - - - - - -

Како сад то Блајби, па хвалио си се да знаш " све руске песме" ? Па употреби гугл за превод.

- - - - - - - - - -

:hahaha:

a što se tiče ruskog , pa bre počni da učiš , kako ćeš pisati na španskom da nisi ono trt mrt dezerter , dok ti napišeš pa prevedeš odoše jaja

Reč "morati" po svojoj definiciji podrazumeva i mehanizam putem kojeg se neko može naterati da uradi nešto. Baš me zanima kakav će to mehanizam primeniti u slučaju Rusije.

После његове изјаве, Лондон је регистровао неко пуцање из Кремља, за њих недефинисано, док се није Песков обратио
саопштењем, да је Путину пуцао к.... кад је чуо ....и успут напоменуо ситуацију око Фокланда...чисто да размисле...

Srušio se vojni helikopter kod Kijeva:

-------------
На Киевщине разбился военный вертолет - СМИ
24.03.2015 | 15:50
http://www.unian.net/society/1059341-na-kievschine-razbilsya-voennyiy-vertolet-smi.html
-------------

Otkud Ukrima vojni helikopteri?

Preteko jedan izgleda :)

- - - - - - - - - -

Englezi su vec pucali na Ruse:

Jesenjin

Blada o 26-orici

"Noć ko dinju
mesec njiše.
Moru uz obalu
struje vali,
u takvoj noći,
u takvoj magli
Englezi su ih
postreljali."

Ili gledao film "Juris lake konjice" ?

Je li to nešto o Krimskom ratu?

Engleski ministar spoljnih poslova je izjavio da Rusija MORA da vrati Krim Ukrajini!

Veruj mi BLAJBI da bi istu težinu imala i moja izjava da "Blajbi MORA da prestane da piše gluposti po forumu"
Možda ja zaista tako mislim, ali koje su moje mogućnosti da te nateram na to i koliko ćeš se ti iskreno zabrinuti zbog moje izjave.

Otprilike podjednako toliko su se Rusi zabrinuli zbog izjave UK ministra.

Uzgred Sarkozi danas izjavi da je Krim Ruski, i šta, neko to prihvata kao ozbiljnu i relevantnu izjavu, nema pojma.

Svet poznaje samo dva oblika "rečnika"
1) SILA
2) INTERES

Znači ako hoćeš nešto možeš na SILU, onda izvoli izađi mi na crtu i nateraj me da uradim to što želiš.

U suprotnom prekini da kenjaš bez razloga i potrebe, nego dođi da se dogovorimo koji nam je zajednički INTERES

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back