Велебит
Domaćin
- Poruka
- 3.009
Ukrajina danas , "godinu dana nakon demokratskih promena" :
Закуцала демократија на врата, и донела своје плодове...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moje misljenje o katastrofalnom porazu ukrajinskih rezimskih snaga:
1.neadekvatan komandni kadar
2.los lanac komandovanja i los komunikacija izmedju jedinica na terenu kao i sa komandom
3.losa logistika i podrska trupama na prvoj liniji
4.mnogobrojni placenicki,dobrovoljacki bataljoni koji nemaju koordinaciju sa reguralnim trupama
5.los moral redovne vojske
Ukrajinske rezimske snage su posedovale sasvim dovoljno oruzja i teske tehnike ali je ona koriscena nenamenski prevashodno za napde na naseljena mesta sto me navodi na zakljucak d su najvise gadjali staticne ciljeve jer nisu imali dobre informacije o polozajima i kretanjima neprijatelja.Vojnici na terenu su iako mnogobrojni i sasvim solidno naoruzani uglavnom vodili samoinicijativne borbe bez vece koordinacije i uopste bez vecih zajednickih da kazem organizovanih napada.ne potcenjujem snagu ukrajinskih vojnika ali smatram da u situaciji da neko u roku od mesec i nesto dana ima ovoliku kolicinu neuspeha je najvise odgovorna komanda koja jednostavno samo baca trupe u napad bez konkretnog plana i strategije.to mozda prolazi kod busmana ali kod organizovane i moralno jake odbrane je unapred osudjeno na propast.
druga stvar,nakon vojnickog poraza sada obicno dolazi do unutrasnjih previranja i vrenja koji podstaknuti ekonomsim haosom mogu izazvati nove krize i dalje propadanje.svi ovi faktori zajedno me navode na cinjenicu da ce ukrajina kao drzava utonuti u haos iz koga nece brzo izaci
ja se ne radujem stradanju ukrajinskog naroda, niti mi rezim u kijevu predstavlja normalnu vlast
u pitanju je zna se ko ko na taj nacin rovari po celom svetu sa jedinim ciljem - pljacka i izazivanje trajnog nereda na predvidjenim prostorima, unistavanje industrije i proizvodnje hrane. kao kod nas
lokalni izvodjaci tih rqadova su uvek isti - snage haosa i bezumlja, crna desnica, lenjivci i patoloski tipovi
Ne znam ja,vidim da vi ovde slavite pobedu u Debeljcevu..pitaj kolege pa nek ti oni objasne
Тај не би могао да ровари да није (алавог) народа који је маштао о
![]()
баш као и српски народ 05.10.2000-те. Код нас није дошло до грађанског рата само зато што није било спремних да се супроставе том злу. Прилично јединствено смо отворили врата своје куће пљачкашима са запада.
- - - - - - - - - -
Укри поново гранатирају градове у Новорусији-Доњецк, Докучаевск, Макејевка.
Борбе иду целом дужином одбране.
Донецк, Докучаевск, Макеевка — вновь под обстрелом украинской артиллерии. По всей линии обороны Донбасса идут бои
http://rusvesna.su/news/1424475744
Moje misljenje o katastrofalnom porazu ukrajinskih rezimskih snaga:
2.los lanac komandovanja i los komunikacija izmedju jedinica na terenu kao i sa komandom
4.mnogobrojni placenicki,dobrovoljacki bataljoni koji nemaju koordinaciju sa reguralnim trupama
Ukrajinske rezimske snage su posedovale sasvim dovoljno oruzja i teske tehnike ali je ona koriscena nenamenski prevashodno za napde na naseljena mesta sto me navodi na zakljucak d su najvise gadjali staticne ciljeve jer nisu imali dobre informacije o polozajima i kretanjima neprijatelja.Vojnici na terenu su iako mnogobrojni i sasvim solidno naoruzani uglavnom vodili samoinicijativne borbe bez vece koordinacije i uopste bez vecih zajednickih da kazem organizovanih napada.ne potcenjujem snagu ukrajinskih vojnika ali smatram da u situaciji da neko u roku od mesec i nesto dana ima ovoliku kolicinu neuspeha je najvise odgovorna komanda koja jednostavno samo baca trupe u napad bez konkretnog plana i strategije.to mozda prolazi kod busmana ali kod organizovane i moralno jake odbrane je unapred osudjeno na propast.
druga stvar,nakon vojnickog poraza sada obicno dolazi do unutrasnjih previranja i vrenja koji podstaknuti ekonomsim haosom mogu izazvati nove krize i dalje propadanje.svi ovi faktori zajedno me navode na cinjenicu da ce ukrajina kao drzava utonuti u haos iz koga nece brzo izaci
to samo znaci da ce se dalje borbe voditi izmedju tzv dobrovoljackih jedinica ukrajine,koje su ako se ne varam izjavile vec da ne odustaju od vojnog resenja i da su napravili sopstvenu,jedinstvenu komandu izmedju svojih jedinica.naravno verovatno u toj novoj corbi imaju udela i raznorazni belosvetski savetnici i instruktori.Rezimske regularne tupe trenutno su u stanju rasula i ne verujem da imaju uticaja na trenutna desavanja.Interesujeme kako ce medjunarodna zajednica reagovati na pojavu ovakvih jedinica na terenu koje samo urajinski oligarsi verovatno mogu kontrolisati.Ne bi me iznenadilo da izvedu i vojni udar u kijevu i zbace cak i svog predsednika .Ovo mi lici na scenario koji je atraktivan u banana drzavama po africi i nekada u juznoj americi.Тај не би могао да ровари да није (алавог) народа који је маштао о
![]()
баш као и српски народ 05.10.2000-те. Код нас није дошло до грађанског рата само зато што није било спремних да се супроставе том злу. Прилично јединствено смо отворили врата своје куће пљачкашима са запада.
- - - - - - - - - -
Укри поново гранатирају градове у Новорусији-Доњецк, Докучаевск, Макејевка.
Борбе иду целом дужином одбране.
Донецк, Докучаевск, Макеевка — вновь под обстрелом украинской артиллерии. По всей линии обороны Донбасса идут бои
http://rusvesna.su/news/1424475744
to samo znaci da ce se dalje borbe voditi izmedju tzv dobrovoljackih jedinica ukrajine,koje su ako se ne varam izjavile vec da ne odustaju od vojnog resenja i da su napravili sopstvenu,jedinstvenu komandu izmedju svojih jedinica.naravno verovatno u toj novoj corbi imaju udela i raznorazni belosvetski savetnici i instruktori.Rezimske regularne tupe trenutno su u stanju rasula i ne verujem da imaju uticaja na trenutna desavanja.Interesujeme kako ce medjunarodna zajednica reagovati na pojavu ovakvih jedinica na terenu koje samo urajinski oligarsi verovatno mogu kontrolisati.Ne bi me iznenadilo da izvedu i vojni udar u kijevu i zbace cak i svog predsednika .Ovo mi lici na scenario koji je atraktivan u banana drzavama po africi i nekada u juznoj americi.
na kraju ce ispasti da jedino Novorusija ima normalnu drzavu i vladu u tom loncu.
a nisi se setila ovih razloga:Moje misljenje o katastrofalnom porazu ukrajinskih rezimskih snaga:
Неће реаговати. Они су им на Мајдану дали зелено светло, они су њихова ударна песница, они их подржавају и док год имају користи од тих идиота запад неће реаговати. Само ће наставити да медијски нападају Русију, помажу руску пету колону и надају се да ће склонити Путина и екипу. Није западу циљ Украјина, то знаш и сам, тако да сва реаговања и стремљења амера треба сагледавати у правцу урушавања Русије. Подржаваће све оно што мисле да им може помоћи у остварењу тог циља.to samo znaci da ce se dalje borbe voditi izmedju tzv dobrovoljackih jedinica ukrajine,koje su ako se ne varam izjavile vec da ne odustaju od vojnog resenja i da su napravili sopstvenu,jedinstvenu komandu izmedju svojih jedinica.naravno verovatno u toj novoj corbi imaju udela i raznorazni belosvetski savetnici i instruktori.Rezimske regularne tupe trenutno su u stanju rasula i ne verujem da imaju uticaja na trenutna desavanja.Interesujeme kako ce medjunarodna zajednica reagovati na pojavu ovakvih jedinica na terenu koje samo urajinski oligarsi verovatno mogu kontrolisati.Ne bi me iznenadilo da izvedu i vojni udar u kijevu i zbace cak i svog predsednika .Ovo mi lici na scenario koji je atraktivan u banana drzavama po africi i nekada u juznoj americi.
na kraju ce ispasti da jedino Novorusija ima normalnu drzavu i vladu u tom loncu.
Vučić se opasno igra!
- - - - - - - - - -
Бивши британски премијер и ратни злочинац Тони Блер додао је Србију на листу земаља које му плаћају за саветовање, упркос томе што је 1999. године имао улогу једног од главних заговорника НАТО агресије на СР Југослвију, пише "Гардијан".
Блер ће саветовати српског премијера Александра Вучића, који је током бомбардовања био министар информисања и чест критичар бившег британског премијера и ратног злочинца. Председник Српске радикалне странке, Војислав Шешељ је написао књигу "Енглески педерски испрдак Тони Блер", а Вучић је био један од рецензената, додаје лист.
Разлика између твог и мог става је што ја не видим разлику између деловања жутих и напредњака. Сматрам да су ови други још гори, још снисходљивији, спремнији да учине све што се од њих тражи. ДС ипак (не браним их) није био спреман да иде толико далеко као Вучић.ja kazem lenjivci a ti alavi
ja kazem crna desnica ti kazes narod
dakle crnoj desnici je vaznije nasilno krenuti na obicne gradjane i eventualno socijaliste, mada se niko tako ne deklarise, nego cuvati sopstvenu drzavu, gradjane, privredu i ostale komunalne sisteme.
pa i kod nas je tako bilo. politicka neodgovornost i agresivnost koja nije kaznjena. a posle 12 godina ds rezima krivaca nema, ds ne postoji, celnici su oprali ruke, oni bar tako misle
ps meni je crna desnica i nastavnik iz osnovne skole koji ide ulicom i udara u serpu i zvizdi, on izvodfi agresivne politicke radove koji su doveli do katastrofe u drzavi
a nisi se setila ovih razloga:
zašto ukrajinac tamo stavlja glavu u torbu a zašto opolčenac?
u čijem kraju se bore?
ko je agresor, a ko pravednik?
šta je prethodno bio prosečan *******ista a šta pripadnik DNR?
vidi samo kako su vidoviti bili:
![]()