Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zamišljam samo kako bi bilo dobro pojedincima sa foruma kada bi ovi klipovi gde se ljudi grabe za ulje poticali iz nekog ruskog grada, verovatno bi pristali da budu doživotno banovani, samo da dobiju priliku da okače takav made in Russia klip. Ali gospodo, malo ste se zajebali. Ima jedan kolega forumaš genijalan potpis, a izjava je od nekog drugog forumaša koji, izgleda, više nije među nama, moguće da je izvršio harakiri od muke. Ide nešto "EU će napraviti sjajan posao u Ukrajini, ima da proizvode hranu za ceo svet, a ne samo za Evropu" :worth:

http://cs543103.vk.me/v543103145/8e0/sDTfnU04cM8.jpg

sDTfnU04cM8.jpg

Moje misljenje o katastrofalnom porazu ukrajinskih rezimskih snaga:
1.neadekvatan komandni kadar
2.los lanac komandovanja i los komunikacija izmedju jedinica na terenu kao i sa komandom
3.losa logistika i podrska trupama na prvoj liniji
4.mnogobrojni placenicki,dobrovoljacki bataljoni koji nemaju koordinaciju sa reguralnim trupama
5.los moral redovne vojske

Ukrajinske rezimske snage su posedovale sasvim dovoljno oruzja i teske tehnike ali je ona koriscena nenamenski prevashodno za napde na naseljena mesta sto me navodi na zakljucak d su najvise gadjali staticne ciljeve jer nisu imali dobre informacije o polozajima i kretanjima neprijatelja.Vojnici na terenu su iako mnogobrojni i sasvim solidno naoruzani uglavnom vodili samoinicijativne borbe bez vece koordinacije i uopste bez vecih zajednickih da kazem organizovanih napada.ne potcenjujem snagu ukrajinskih vojnika ali smatram da u situaciji da neko u roku od mesec i nesto dana ima ovoliku kolicinu neuspeha je najvise odgovorna komanda koja jednostavno samo baca trupe u napad bez konkretnog plana i strategije.to mozda prolazi kod busmana ali kod organizovane i moralno jake odbrane je unapred osudjeno na propast.

druga stvar,nakon vojnickog poraza sada obicno dolazi do unutrasnjih previranja i vrenja koji podstaknuti ekonomsim haosom mogu izazvati nove krize i dalje propadanje.svi ovi faktori zajedno me navode na cinjenicu da ce ukrajina kao drzava utonuti u haos iz koga nece brzo izaci

ja se ne radujem stradanju ukrajinskog naroda, niti mi rezim u kijevu predstavlja normalnu vlast

u pitanju je zna se ko ko na taj nacin rovari po celom svetu sa jedinim ciljem - pljacka i izazivanje trajnog nereda na predvidjenim prostorima, unistavanje industrije i proizvodnje hrane. kao kod nas

lokalni izvodjaci tih rqadova su uvek isti - snage haosa i bezumlja, crna desnica, lenjivci i patoloski tipovi

2.los lanac komandovanja i los komunikacija izmedju jedinica na terenu kao i sa komandom
4.mnogobrojni placenicki,dobrovoljacki bataljoni koji nemaju koordinaciju sa reguralnim trupama

Ukrajinske rezimske snage su posedovale sasvim dovoljno oruzja i teske tehnike ali je ona koriscena nenamenski prevashodno za napde na naseljena mesta sto me navodi na zakljucak d su najvise gadjali staticne ciljeve jer nisu imali dobre informacije o polozajima i kretanjima neprijatelja.Vojnici na terenu su iako mnogobrojni i sasvim solidno naoruzani uglavnom vodili samoinicijativne borbe bez vece koordinacije i uopste bez vecih zajednickih da kazem organizovanih napada.ne potcenjujem snagu ukrajinskih vojnika ali smatram da u situaciji da neko u roku od mesec i nesto dana ima ovoliku kolicinu neuspeha je najvise odgovorna komanda koja jednostavno samo baca trupe u napad bez konkretnog plana i strategije.to mozda prolazi kod busmana ali kod organizovane i moralno jake odbrane je unapred osudjeno na propast.

druga stvar,nakon vojnickog poraza sada obicno dolazi do unutrasnjih previranja i vrenja koji podstaknuti ekonomsim haosom mogu izazvati nove krize i dalje propadanje.svi ovi faktori zajedno me navode na cinjenicu da ce ukrajina kao drzava utonuti u haos iz koga nece brzo izaci

Sve to svakako a za Armiju DNR svi nabrojani elementi ali sa suprotnim predznakom ....

ja se ne radujem stradanju ukrajinskog naroda, niti mi rezim u kijevu predstavlja normalnu vlast

u pitanju je zna se ko ko na taj nacin rovari po celom svetu sa jedinim ciljem - pljacka i izazivanje trajnog nereda na predvidjenim prostorima, unistavanje industrije i proizvodnje hrane. kao kod nas

lokalni izvodjaci tih rqadova su uvek isti - snage haosa i bezumlja, crna desnica, lenjivci i patoloski tipovi

Тај не би могао да ровари да није (алавог) народа који је маштао о

L_8zOP0zT04.jpg

баш као и српски народ 05.10.2000-те. Код нас није дошло до грађанског рата само зато што није било спремних да се супроставе том злу. Прилично јединствено смо отворили врата своје куће пљачкашима са запада.

- - - - - - - - - -

Укри поново гранатирају градове у Новорусији-Доњецк, Докучаевск, Макејевка.
Борбе иду целом дужином одбране.

Донецк, Докучаевск, Макеевка — вновь под обстрелом украинской артиллерии. По всей линии обороны Донбасса идут бои

http://rusvesna.su/news/1424475744

Ne znam ja,vidim da vi ovde slavite pobedu u Debeljcevu..pitaj kolege pa nek ti oni objasne

klošaru , svi slave pobedu ......i Novorusi jer su pobedili , ukri jer su izvukli živu glavu , porošenko slavi pobedu i deli ordenje ......nemci slave jer traje primirje , ameri slave jer će sada malo da zrade .......uglavnom svi .

Jedini koji ne slave su domaći klošari ovde , a zašto ne slave nemam pojma . :mrgreen:

L_8zOP0zT04.jpg

баш као и српски народ 05.10.2000-те. Код нас није дошло до грађанског рата само зато што није било спремних да се супроставе том злу. Прилично јединствено смо отворили врата своје куће пљачкашима са запада.

- - - - - - - - - -

Донецк, Докучаевск, Макеевка — вновь под обстрелом украинской артиллерии. По всей линии обороны Донбасса идут бои

ja kazem lenjivci a ti alavi

ja kazem crna desnica ti kazes narod

dakle crnoj desnici je vaznije nasilno krenuti na obicne gradjane i eventualno socijaliste, mada se niko tako ne deklarise, nego cuvati sopstvenu drzavu, gradjane, privredu i ostale komunalne sisteme.

pa i kod nas je tako bilo. politicka neodgovornost i agresivnost koja nije kaznjena. a posle 12 godina ds rezima krivaca nema, ds ne postoji, celnici su oprali ruke, oni bar tako misle

ps meni je crna desnica i nastavnik iz osnovne skole koji ide ulicom i udara u serpu i zvizdi, on izvodfi agresivne politicke radove koji su doveli do katastrofe u drzavi

Pitas zasto su Ukri porazeni?

Odgovor je prost - udarili su na Ruse...

Svako ko udari na Ruse dozivi poraz.

L_8zOP0zT04.jpg

- - - - - - - - - -

to samo znaci da ce se dalje borbe voditi izmedju tzv dobrovoljackih jedinica ukrajine,koje su ako se ne varam izjavile vec da ne odustaju od vojnog resenja i da su napravili sopstvenu,jedinstvenu komandu izmedju svojih jedinica.naravno verovatno u toj novoj corbi imaju udela i raznorazni belosvetski savetnici i instruktori.Rezimske regularne tupe trenutno su u stanju rasula i ne verujem da imaju uticaja na trenutna desavanja.Interesujeme kako ce medjunarodna zajednica reagovati na pojavu ovakvih jedinica na terenu koje samo urajinski oligarsi verovatno mogu kontrolisati.Ne bi me iznenadilo da izvedu i vojni udar u kijevu i zbace cak i svog predsednika .Ovo mi lici na scenario koji je atraktivan u banana drzavama po africi i nekada u juznoj americi.
na kraju ce ispasti da jedino Novorusija ima normalnu drzavu i vladu u tom loncu.

to samo znaci da ce se dalje borbe voditi izmedju tzv dobrovoljackih jedinica ukrajine,koje su ako se ne varam izjavile vec da ne odustaju od vojnog resenja i da su napravili sopstvenu,jedinstvenu komandu izmedju svojih jedinica.naravno verovatno u toj novoj corbi imaju udela i raznorazni belosvetski savetnici i instruktori.Rezimske regularne tupe trenutno su u stanju rasula i ne verujem da imaju uticaja na trenutna desavanja.Interesujeme kako ce medjunarodna zajednica reagovati na pojavu ovakvih jedinica na terenu koje samo urajinski oligarsi verovatno mogu kontrolisati.Ne bi me iznenadilo da izvedu i vojni udar u kijevu i zbace cak i svog predsednika .Ovo mi lici na scenario koji je atraktivan u banana drzavama po africi i nekada u juznoj americi.
na kraju ce ispasti da jedino Novorusija ima normalnu drzavu i vladu u tom loncu.

Neka vrsta puča od strane najekstremnijih elemenata je sasvim izvesna , Porošenkova politika posle vojnih neuspeh i besperspektivnosti vojnog načina rešavanja krize pokazuje znake okretanja od Amera ka Evropljanima i traženja nekakvog kompromisa (bar privremenog) sa Rusima-Novorusima. To znači da Porošenko iako u početku pouzdan čovek za Amere postaje nepodoban pa se traže načini njegove zamene stim što je to đavola rabota jer njegova zamena sa desnim ekstremistima vremenom može izazvati pobunu velikog dela Ukrajinaca koji njima nikada nisu bili naklonjeni a jesu za jedinstvenu Ukrajinu. Zato mislim da će se tražiti neka ličnost ne toliko ekstremna (to svakako ne tvrdim).

Poslednja izmena:

a nisi se setila ovih razloga:

zašto ukrajinac tamo stavlja glavu u torbu a zašto opolčenac?
u čijem kraju se bore?
ko je agresor, a ko pravednik?
šta je prethodno bio prosečan *******ista a šta pripadnik DNR?

vidi samo kako su vidoviti bili:
ukrajinski-vojnici-rusvesna-642x487.jpg

Poslednja izmena:
Vučić se opasno igra!
:bljak::bljak::bljak::bljak:

- - - - - - - - - -

Бивши британски премијер и ратни злочинац Тони Блер додао је Србију на листу земаља које му плаћају за саветовање, упркос томе што је 1999. године имао улогу једног од главних заговорника НАТО агресије на СР Југослвију, пише "Гардијан".

Блер ће саветовати српског премијера Александра Вучића, који је током бомбардовања био министар информисања и чест критичар бившег британског премијера и ратног злочинца. Председник Српске радикалне странке, Војислав Шешељ је написао књигу "Енглески педерски испрдак Тони Блер", а Вучић је био један од рецензената, додаје лист.

Неће реаговати. Они су им на Мајдану дали зелено светло, они су њихова ударна песница, они их подржавају и док год имају користи од тих идиота запад неће реаговати. Само ће наставити да медијски нападају Русију, помажу руску пету колону и надају се да ће склонити Путина и екипу. Није западу циљ Украјина, то знаш и сам, тако да сва реаговања и стремљења амера треба сагледавати у правцу урушавања Русије. Подржаваће све оно што мисле да им може помоћи у остварењу тог циља.

Vučić se opasno igra!
:bljak::bljak::bljak::bljak:

- - - - - - - - - -

Бивши британски премијер и ратни злочинац Тони Блер додао је Србију на листу земаља које му плаћају за саветовање, упркос томе што је 1999. године имао улогу једног од главних заговорника НАТО агресије на СР Југослвију, пише "Гардијан".

Блер ће саветовати српског премијера Александра Вучића, који је током бомбардовања био министар информисања и чест критичар бившег британског премијера и ратног злочинца. Председник Српске радикалне странке, Војислав Шешељ је написао књигу "Енглески педерски испрдак Тони Блер", а Вучић је био један од рецензената, додаје лист.

Dobro jutro Ilija :D
Vučić je odavno ušao u kombinaciju sa zapadnim političarimma i postao njihov glavni adut iliti pouzdana ličnost .

ja kazem lenjivci a ti alavi

ja kazem crna desnica ti kazes narod

dakle crnoj desnici je vaznije nasilno krenuti na obicne gradjane i eventualno socijaliste, mada se niko tako ne deklarise, nego cuvati sopstvenu drzavu, gradjane, privredu i ostale komunalne sisteme.

pa i kod nas je tako bilo. politicka neodgovornost i agresivnost koja nije kaznjena. a posle 12 godina ds rezima krivaca nema, ds ne postoji, celnici su oprali ruke, oni bar tako misle

ps meni je crna desnica i nastavnik iz osnovne skole koji ide ulicom i udara u serpu i zvizdi, on izvodfi agresivne politicke radove koji su doveli do katastrofe u drzavi
Разлика између твог и мог става је што ја не видим разлику између деловања жутих и напредњака. Сматрам да су ови други још гори, још снисходљивији, спремнији да учине све што се од њих тражи. ДС ипак (не браним их) није био спреман да иде толико далеко као Вучић.
Друга разлика је што ја не сматрам ни жуте, ни напредњаке политички неодговорнима већ имам један обичан израз који многи сматрају излизаним - ИЗДАЈНИЦИ.
Њихово деловање није условљено њиховим знањем или незнањем, њиховом способношћу или неспособношћу већ, искључиво, интересима и захтевима запада. Потпуно је свеједно ко је на челу државе и како се тај зове, ако је његов курс "Европа нема алтернативу". То је болест ове земље и овог народа. Овде, још увек, добар део народа није схватио какво је зло запад, није схватио да су нас колонизовали и да им није у интересу "да живимо као сав нормалан свет. Овде народ није схватио да се не може живети нормално ако си колонија, да је СЛОБОДА услов бољег живота.
СНС нам ту слободу, сигурно, неће донети.

placite advokati ukrajinskih fasista
Ukrajinski komandant: Bilo je samo pitanje vremena kada će nas Rusi pregaziti
V. Filipović / Business insider | 21. 02. 2015. - 08:10h | Foto: Google maps, AP | Komentara: 3

Dva dana nakon dogovorenog primirja, proruski pobunjenici zauzeli su Debaljcevo, jednu od strateški najvažnijih tačaka u istočnoj Ukrajini. Tom prilikom je više od 8 hiljada ukrajinskih vojnika primorano na beg.

Proruski pobunjenici su lakše nego što se očekivalo osvojili Debaljcevo

Ono zbog čega je Debaljcevo toliko bitno je njegov položaj, s obzirom da se nalazi na pola puta između dva ključna grada pod kontrolom proruskih snaga, Donjecka i Luganska.

Pročitajte još

POGLEDAJTE Ukrajinski vojnici u opremi "Mile Dragić"

Nakon dva dana borbi, ukrajinski vojnici su jednostavno bili nadjačani i primorani na povlačenje, čime su proruskim pobunjenicima faktički prepustili poslednju tačku otpora na istoku zemlje.

Poručnik Juri Brekarija izjavio je za "Volstrit Džurnal" da su vojnici pod njegovom komandom u Debaljcevu "živeli kao hobiti", i krili se u rovovima u kojima su provodili maltene sve vreme.
Povlačenje glavom bez obzira: Ukrajinski vojnici

- Bilo je samo pitanje kada će nas Rusi sravniti sa zemljom. Udarili su na nas tolikom silinom da su se i rovovi tresli - priznao je poručnik.

Vojnik Igor Nekrasov rekao je britanskom "Gardijanu" da je borba u Debaljcevu "bila poput ludnice".

- Iznenadili su nas u pola noći, pucali su nasumice, samo da bi nas držali budnima. Radili su to čitave noći. Ujutru su krenuli sa napadima, u talasima. I tako tri nedelje - izjavio je vojnik.

- Rusi su nas jednostavno nadjačali na svakom polju, i moram priznati da smo imali sreće što smo izvukli živu glavu - možda je i najbolje opisao odnos snaga u Debaljcevu poručnik Brekarija.

a nisi se setila ovih razloga:

zašto ukrajinac tamo stavlja glavu u torbu a zašto opolčenac?
u čijem kraju se bore?
ko je agresor, a ko pravednik?
šta je prethodno bio prosečan *******ista a šta pripadnik DNR?

vidi samo kako su vidoviti bili:
ukrajinski-vojnici-rusvesna-642x487.jpg

realno u Ukrajini nema agresora,sada ti dodjes iz Toplickog kraja kod mene u Srem kao vojni obveznik, zato sto ja i ostali zelimo Republiku Srem i mi te nazovemo agresorom ? To je jedan narod koji su drugi podelili i napravili im problem.Politika iz 19.veka zavadi i vladaj je dala rezultate, kako na Balkanu tako i u Ukrajini,a svi znamo koje carstvo je sprovodilo takvu politiku medju Slovenima.
Zvanicna Moskva dozivljava Ukrajince kao deo sopstvenog korpusa ,ali smatraju da je taj narod zaveden.Zato koristi meku silu protiv njih, nadajuci se da ce Ukrajinci sami prepoznati ko je izvor problema ,da bi se na kraju vratili matici u zagrljaj.Stavise ,sami Rusi u Ukrajini posmatraju Ukrajince kao "bracu".Treba se setiti da su odmah na pocetku sukoba izvlacili oborene pilote helikoptera iz olupina i medicniski ih zbrinjavali, bez obzira sto su isti dejstvovali po opolcenicima.Pobeda zapada bi bila u tome da zauvek podeli narod u Ukrajini,a takve podele Rusi ne zele.Rusi kao pametni sasvim sigurno nece dici ruke od prevaspitavanja Ukrajinaca, odreci se onih iz centralne Ukrajine zbog malog procenta ekstremista iz zapadnog dela

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back