Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad krene ne bi ni to bio bas toliki problem, Rusi su u medjuvremenu postali takvi specijalisti ulicne borbe da bi svaka AT jedinica mogla uciti od njih, a o topnistvu ne treba ni pricati, one izjave Ukra koji su se izvukli iz Debeljceva sve govore. Isto vrijedi i za oklopne jedinice, izvidjace, sve je na mjestu. Moral nikad visi, kod Ukra nikad manji

euforija je mnogo zaje8ana,spustite malo loptu.Pricate o Odesi Harkovu koji su po dvesta kilometara udaljeni, a Novorusija ima ukupno pedeset hiljada ljudi pod oruzjem.Podseticu vas da strana za koju navijamo nije mogla da osvoji Peski i Avedeevku a to su sela,borbe su bile krvave i trajale su danima.Ukrajinci jesu prsli ali daleko od toga da su ovog casa porazeni.Oni trenutno gube ali jos mogu da zacnu.Strpljen spasen,lupio vas je adrenalin kao da ste ovoga casa vratili sa zadatka:lol:

Poslednja izmena:
Sad kad je Debaljcevo zavrsen posao potpuno je evidentno da ukrajinska ofanzivna vojna sposobnost prakticno ne postoji. Glavni argument za ovakvu tvrdnju cak i nisu gubici u kotlu vec ono sto se desavalo na drugim delovima fronta u prethodnih mesec dana.

Novorusi nemaju neku ogromnu armiju i jasno je da su za potrebe zatvaranja i unistenja kotla morali da prikupe i koncentrisu znacajnije snage. I sad krece kljucni detalj... za mesec i kusur dana opsade i razbijanja Ukra u kotlu, ostatak ukrajinske armije ( sigurno nekih 75-80% raspolozivih snaga na frontu) NIJE USPEO DA ORGANIZUJE NI JEDAN JEDINI OZBILJNIJI NAPAD NITI DA UGROZI POLOZAJE NOVORUSA NA BILO KOM DRUGOM DELU FRONTA.

Takva pasivnost i nesposobnost za bilo kakvo ofanzivno dejstvo, osim zlikovackog bombardovanja civila sa par desetina km, obezbedila je Novorusima komfor da opusteno i natenane biju one gresne volove u kupusu oko Debaljceva. Ni u jednom trenutku nije bila ugrozena bilo koja druga tacka na liniji razdvajanja zaracenih snaga, malo nekog smesnog prckanja oko Mariupolja i nista vise.

Zaista mi nije jasno sta li Ukri misle sada kada su izgubili dodatne kolicine tehnike, kada su im elitne jedinice iseckane u froncle u kotlu i kad im je moral u dubokom kanalu. Tek ce da dobijaju batine...

Poslednja izmena:
euforija je mnogo zaje8ana,spustite malo loptu.Pricate o Odesi Harkovu koji su po dvesta kilometara udaljeni, a Novorusija ima ukupno pedeset hiljada ljudi pod oruzjem.Podseticu vas da strana za koju navijamo nije mogla da osvoji Peski i Avedeevku a to su sela,borbe su bile krvave i trajale su danima.Ukrajinci jesu prsli ali daleko od toga da su ovog casa porazeni.Oni trenutno gube ali jos mogu da zacnu.Strpljen spasen,lupio vas je adrenalin kao da ste ovoga vratili sa zadatka:lol:

Ja ne vjerujem da ce uskoro biti nekih vecih akcija, ali me ne bi iznenadilo kad bi Rusi ipak krenuli dalje, nisu jednom sve iznenadili ukljucujuci i nas. Domino efekat je moguc, ko zna. Ali o tome nisam ni govorio, moj komentar se odnosio na eventualne borbe u vecem gradu, npr. Mariupolj, ako bi do toga nekad doslo, sutra, za pola godine, svejedno.

euforija je mnogo zaje8ana,spustite malo loptu.Pricate o Odesi Harkovu koji su po dvesta kilometara udaljeni, a Novorusija ima ukupno pedeset hiljada ljudi pod oruzjem.Podseticu vas da strana za koju navijamo nije mogla da osvoji Peski i Avedeevku a to su sela,borbe su bile krvave i trajale su danima.Ukrajinci jesu prsli ali daleko od toga da su ovog casa porazeni.Oni trenutno gube ali jos mogu da zacnu.Strpljen spasen,lupio vas je adrenalin kao da ste ovoga casa vratili sa zadatka:lol:

U principu ne bih ni odgovarao na ovu vrstu posta, ali mi je zanimljivo koliko daleko moze da se ide sa krajnje prozaicnom motivacijom. Iako je euforija gadna, sujeta se izgleda cesce pojavi.

Sad kad je Debaljcevo zavrsen posao potpuno je evidentno da ukrajinska ofanzivna vojna sposobnost prakticno ne postoji. Glavni argument za ovakvu tvrdnju cak i nisu gubici u kotlu vec ono sto se desavalo na drugim delovima fronta u prethodnih mesec dana.

Novorusi nemaju neku ogromnu armiju i jasno je da su za potrebe zatvaranja i unistenja kotla morali da prikupe i koncentrisu znacajnije snage. I sad krece kljucni detalj... za mesec i kusur dana opsade i razbijanja Ukra u kotlu, ostatak ukrajinske armije ( sigurno nekih 75-80% raspolozivih snaga na frontu) NIJE USPEO DA ORGANIZUJE NI JEDAN JEDINI OZBILJNIJI NAPAD NITI DA UGROZI POLOZAJE NOVORUSA NA BILO KOM DRUGOM DELU FRONTA.

Takva pasivnost i nesposobnost za bilo kakvo ofanzivno dejstvo, osim zlikovackog bombardovanja civila sa par desetina km, obezbedila je Novorusima komfor da opusteno i natenane biju one gresne volove u kupusu oko Debaljceva. Ni u jednom trenutku nije bila ugrozena bilo koja druga tacka na liniji razdvajanja zaracenih snaga, malo nekog smesnog prckanja oko Mariupolja i nista vise.

Zaista mi nije jasno sta li Ukri misle sada kada su izgubili dodatne kolicine tehnike, kada su im elitne jedinice iseckane u froncle u kotlu i kad im je moral u dubokom kanalu. Tek ce da dobijaju batine...

Definitivno je preterivanje ovo boldovano, ali da ima malo vece zrno istine u ovim povezanim detaljima - definitivno stoji.
Jos nesto: svaki osloboodjeni veci grad naglo povecava broj raspolozivih boraca za Novorusiju, i istovremeno smanjuje za Huntu :)

Definitivno je preterivanje ovo boldovano, ali da ima malo vece zrno istine u ovim povezanim detaljima - definitivno stoji.
Jos nesto: svaki osloboodjeni veci grad naglo povecava broj raspolozivih boraca za Novorusiju, i istovremeno smanjuje za Huntu :)

A zašto su se onda civili iz Debaljčeva evakuirali na slobodnu teritoriju, a ne u Novorusiju?

U principu ne bih ni odgovarao na ovu vrstu posta, ali mi je zanimljivo koliko daleko moze da se ide sa krajnje prozaicnom motivacijom. Iako je euforija gadna, sujeta se izgleda cesce pojavi.

nisam ni malo sujetan,samo se trudim da budem realan.Voleo bih da mi neko objasni kako se zamislja dalje napredovanje ka Harkovu ili Odesi, da pri tom branis teritoriju koju vec posedujes a imas na raspolaganju pedeset hiljada ljudi ? Peski i Avdeevka su dobar primer da nije lako osvojiti jaka uporista na prvoj liniji a kamo li probiti liniju i napredovati desetinama kilometara i opet to zadrzati.Postavim najnormalnije pitanje i ako ti mislis da je to sujeta,onda O.K. sta da ti kazem na to?
U prilog da ce biti odrzivo primirje u narednom periodu
http://warnewsupdates.blogspot.de/2015/02/us-army-europe-commander-us-will-send.html
Gazde su svesne da danasnja ZSU ne moze da zavrsi posao,treba im pomoci kao Hrvatskoj 1992,kupovina vremena

Na zalost , ali jos uvek se ne nazire kraj ovoj nesreci koja se nadvila nad Ukrajinom i tim prostorom .
Jedna bitka nije i ceo rat !
Ni za pobednika u njoj , a ni za gubitnika ...
Ako NovoRusi dozvole da im na granice prema Rusiji izadju tzv. mirovne snage i da im omoguce da se seckaju po teritoriji kako to oni budu hteli , onda se bojim da ce da naprave veliku gresku koja moze veoma skupo da ih kosta !
O mogucnosti njihove zloupotrebe u obavestajno - izvidjackim delatnostima , smo imali prilike i mi , mislim na Srbe - naravno , dakle , imali smo prilike da se uverimo u proteklih 20 - 25 godina ...
Posebno da mute , potkupljuju , zavadjaju ih jedne protiv drigih , stvaraju svoje obavestajno bezbedonosne strukture u njihovoj vlasti i javnom mnjenju , da organizuju i vrse atentate i razne diverzije ...
Ako nekom tamo u NovoRusiji nije bilo dovoljno da se nauci iz ponasanja tzv. mirovnjaka i humanitaraca iz `90 - tih ovde na prostoru ExYu i njihove nepristrasnosti , dobronamernosti i korektnosti, onda ce , bojim se da napravi veliku gresku .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back