VOSTOK
Aktivan član
- Poruka
- 1.924
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Proruske snage zarobile 17 ukrajinskih vojnika u Debaljcevu
Jbg kad ne znam Ruski...
Ne znam, imam dilemu da pitamo Ortodoksiju iz Duvna, Pokojnog Tozu, Breda CNS Dextera, tj. kresimirsku ekipu...ili Jaguara, Ivketa, tj. Muje. Sigurno imaju stav![]()
mislim,kada ovakav post napise neko ko je pre deset meseci pricao o ulasku alijanse u Moskvu,propasti rublje,...Nije lako ljudima kada se toliko puta zahebu u procenama....
Verujem da to ostavlja trajne mozdane polsedice.
Mnogo ste propatili sto se NISTA nije ostvarilo onako kako ste misli da ce biti...
Ne znam kako je to moguce da ste BAS UVEK NA OGRESNOJ STRANI?
Nebeski narod, sta li?

Vae VictisPogledaj video pre nego dodas tekst !
Militias captured by the UA "Donbas" bat.UAF troopers want to execute Donetsk residents
Dobre vesti. Ruski fašistički lider Dugin banovan u Šengen-prostoru
![]()

Mislis u kotluNajbolje biti na malom prostoru, u kotlini![]()
Proruske snage zarobile 17 ukrajinskih vojnika u Debaljcevu
„Гардијан“: Путин хтео да сачека пад Дебаљцева пре потписивања примирја
петак, 13. фебруар 2015.
Брисел -- Председник Русије Владимир Путин хтео је да одложи потписивање договора о примирју о Украјини док сепаратисти не заузму област око Дебаљцева.
То је речено на самиту Европске уније, уз додатак да су лидери ЕУ били скептични по питању успеха разговора у Минску, јер су имали утисак да је Путин одбијао све притиске да се оствари примирје, те тражио одлагање за десет дана, како би се 8.000 украјинских војника опкољених око Дебаљцева предали побуњеницима.
“Путин је био јасан, Дебаљцево је морало да падне. У јавним иступима поводом договора Путин је рекао да су сепаратисти опколили украјинску војску и да очекују да они предају оружје и обуставе отпор“, наводи британски Гардијан.
Са друге стране, Путинов украјински колега Петро Порошенко је за приоритет имао примирје, уз говоре пуне емотивног набоја.
Наиме, он је рекао да није спавао две ноћи пре доласка у Минск јер је био дубоко потресен сценама које је затекао у граду Краматорску који се нашао на удару побуњеника.
Договор у Минску је потписан после 17 сати расправе, примирје наступа 15. фебруара, међутим у петак су се водиле велике борбе, а, према појединим изјавама, обе зараћене стране се додатно наоружавају.
(Танјуг)
Nema od ovog mirovnog sporazuma ništa... jasno je da SAD minira sporazum i da njima ne odgovara prekid rata u Ukrajini... koliko treba da Njemačka i Francuska to shvate...
Петро Порошенко: Нисам сигуран у спровођење Минског споразума
петак, 13. фебруар 2015.
Председник Украјине Петрo Порошенко изјавио је данас да споразум у Минску даје наду у политичко решење сукоба у Донбасу, али да није сигуран да ће он бити спроведен.
„Не желим да буде било каквих илузија и да испадне да сам наиван. Мир је још увек далеко и нико није у потпуности сигуран да ће услови потписани у Минску сигурно бити испуњени“, рекао је Порошенко за време обиласка центра Народне гарде Украјине.
(Спутник)
mislim,kada ovakav post napise neko ko je pre deset meseci pricao o ulasku alijanse u Moskvu,propasti rublje,...
Blajbi vadis li se ti to na alchajmera
Vae Victis

Џон Мекејн о миру у Украјини: Биће, кад свиње полете!
петак, 13. фебруар 2015.
Председник Сенатског комитета САД за наоружање Џон Мекејн сматра да је споразум о прекиду сукоба у Украјини непримењив и да неће трајати ни недељу дана.
Тај папир је "закрпа", поручио је Мекејн и оценио да се договор у пракси не може применити.
"Ако се то деси — свиње ће почети да лете", навео је Мекејн за америчке медије.
И други амерички конгресмени са скепсом су дочекали споразум у Минску.
Сенатор Линдзи Грем сматра да је резултат споразума "насилно комадање Украјине".
Он је оптужио Француску и Немачку да су преговоре засновали на жељи да се очувају економске везе са Русијом и да нису узимали у обзир "регионалне последице", нити "моралне императиве".
(Срна)
Доналд Туск: Нема страних плаћеника из Хрватске у Украјини, то је пропаганда
петак, 13. фебруар 2015.
Председник Европског савета Доналд Туск изјавио је синоћ да нема доказа да се значајан број грађана Хрватске и осталих чланица Европске уније боре на страни украјинске војске, као што наводе неки медији.
"Немамо доказа за те тврдње, а мој лични утисак је да је реч о пропаганди", рекао је Туск, одговарајући на новинарско питање након самита ЕУ у Бриселу.
Хрватска штампа је ових дана опширно писала о Хрватима који су отишли да се боре на страни украјинске војске, па чак и о постојању "Хрватске легије" у Украјини.
Већина интервјуисаних хрватских бораца навела је да им је главни мотив одласка у Украјину да се боре против српских добровољаца који ратују на страни проруских снага.
(Танјуг)