Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Donbass center je poznat po objektivnom izvještavanju. :lol:

Objektivniji je od Merlyn Mansonsnog naklapanja

I tako veli Gumi, kad narod Krima odluči u budućnosti biti dio Rusije to je fašizam, a što merika vrši agresiju na Srbiju, Libiju, Irak, Afganistan, Vijetnam, Panamu, Granadu, Koreju, Republiku Srpsku i samo Bog zna na koga sve ne, to je ok, ljudske slobode, demokracija, zapadne vrijednosti .. haha, ne znam je li od višednevnog nespavanja, ili je ipak u pitanju onaj stari konjušarski čip u glavi!

Vidi, kazu da je taj Manson uzeo umetnicko ime tako sto je stalno konzumirao dve vrste narkotika - "Merlyn Monro" i "Charles Manson' = nije lako nasem Gumiu, kad jednog dana prodje rehabilitaciju i vidi sta je sve ovde piskarao , nece verovati sta je radio :lol:

Србија никад није и никад се неће борити на страни зла као што сте ви то радили. Два пута смо вам опростили, уколико буде трећи пут тешко да ће бити опроштаја и ти то добро знаш. Немоо да кмечиш тад.

Samo što je antifašizam u Srbiji do 1944-te (s izuzetkom Užičke republike koju su ekspresno rasturili nacisti i četnici) bio misaona imenica.

Ali ne laprda mi se o mitskim terminima "nikada" "strana zla", "oprost" i "osveta"

Samo što je antifašizam u Srbiji do 1944-te (s izuzetkom Užičke republike koju su ekspresno rasturili nacisti i četnici) bio misaona imenica.

Ali ne laprda mi se o mitskim terminima "nikada" "strana zla", "oprost" i "osveta"

Ма ти си нама златан. Сматраш да си цивилизован мада ко зна каква су ти мерила па мислиш тако. Но, реци ти нама. Колико те плаћају да спамујеш овде као ненормалан? Јел имаш рватске форуме? Зашто тамо не пишеш?

По Мариупољу се наздравља за „победу Русије”,
у Харкову се чекају руски тенкови

95263_0.jpg

Познати украјински новинар – Андреј Цаплиенко, ратни коментатор кијевске телевизије „1+1” која је у
власништву тајкуна Игора Коломојског који је и губернатор Дњепропетровске области – открио је:

„Само што ми је колегиница из Мариупоља јавила да је прошла поред једне кафане и кроз
отворена врата слушала како њени гости међусобно наздрављају за победу Русије. А пријатељ
из Харкова ми је испричао како се по славном Институту криобиологије његови сарадници скупљају
да попупуше по коју и увелико причају шта радити ако дођу руски тенкови”.

Цаплиенко тврди да је заправо већ „скован план”: „Чим наши уђу – одмах у што већем броју
изаћи на улице и присилити укропе (полупогрдан назив за Украјинце) да предају град без борбе”.

Tudjmanova škola povijesti.
Znaš li uopće ko je i GDJE osnovao prvi pokret otpora u Europi?

Ма ти си нама златан. Сматраш да си цивилизован мада ко зна каква су ти мерила па мислиш тако. Но, реци ти нама. Колико те плаћају да спамујеш овде као ненормалан? Јел имаш рватске форуме? Зашто тамо не пишеш?

Naravno da sam civiliziran, i želja mi je živjeti u civiliziranoj državi, i svoju djecu učim civilziranim normama - a koji je tvoj stav? Ko se ne osveti taj se ne posveti?

Ovo je moj forum i tu volim pisati.

- - - - - - - - - -

Među Hrvatima antifašizam je oduvek misaona imenica.

john-phillips-josip-broz-aka-marshal-tito-leader-of-the-yugoslavia-resistance-playing-chess-at-his-hq.jpg

Naravno da sam civiliziran, i želja mi je živjeti u civiliziranoj državi, i svoju djecu učim civilziranim normama - a koji je tvoj stav? Ko se ne osveti taj se ne posveti?

- - - - - - - - - -

john-phillips-josip-broz-aka-marshal-tito-leader-of-the-yugoslavia-resistance-playing-chess-at-his-hq.jpg
..........................

Komunizam=fasizam

NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA O TITU: Broz i Hitler išli u isti razred, pravi Tito klao srpsku decu!
http://www.telegraf.rs/vesti/politi...-isti-razred-pravi-tito-klao-srpsku-decu-foto

Bundesarchiv_Bild_183-H27337,_Moskau,_Stalin_und_Ribbentrop_im_Kreml.jpg

Ovo je moj forum i tu volim pisati.[/IMG]

Наравно да јеси цивилизован по неким твојим мерилима али ниси цивилизован по мерилима морала. Ту си пао. Иначе, од толико проведених сати на овој теми могао си направити 10 фудбалских тимова а замисли, немаш ниједно. *** **** *** Вероватно ти је писање по форуму фетиш и да те то пали. Еби га, ту твоју цивилизованост нико неће да схвати.
Освета није решење а могли смо то да одрадимо и данас ви рвати не би постојали. И уместо да будете захвални на томе ви опет тражите по носу? Не разумем вас. Немој да ми се дичиш олујом, да је хтела ЈНА да почисти хрватску то би и урадила. Никакву ви победу нисте извојевали и без ложења да сте ви неки храбар народ. :bljak:

Poslednja izmena od moderatora:

- - - - - - - - - -

Ni u cemu ne treba preterivati !!! .....

Al kad napises 10 000- ti post na ovoj temilici , a to ce biti za dan -dva , razmisli malo i o tome koliko su drugi forumi osteceni sto im je uskacena prilika da citaju tvoje postove !!

Pravilno rasporedi snage !!

..........................

NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA O TITU: Broz i Hitler išli u isti razred, pravi Tito klao srpsku decu!

Genijalno.
I nije taslačio Sofiju Loren nego vanzemaljku koja je uzela njen lik.

- - - - - - - - - -

U pravu si. Na njega sam totalno zaboravio. Antifašista i po.:hahaha:

Točno tako. Zato ga i dan danas antifašisti u Srbiji vole

- - - - - - - - - -

Ni u cemu ne treba preterivati !!! .....

Al kad napises 10 000- ti post na ovoj temilici , a to ce biti za dan -dva , razmisli malo i o tome koliko su drugi forumi osteceni sto im je uskacena prilika da citaju tvoje postove !!

Pravilno rasporedi snage !!

Ustvari nije loša ideja, razmislit ću

Борбе се воде у насељу Пески код Доњецка

У северозападном предграђу Доњецка – насељу Пески, води се борба између устаника и украјинских војника. Користи се аутоматско наоружање и митраљези.

Устаници покушавају да истисну војску са њених положаја. Са обе стране пружа се артиљеријска подршка – устаници подвргавају артиљеријским нападима положаје војске у насељу Пески, војска одговара са стране села Опитно.
Раније је представник штаба самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин признао да на данашњи дан ни једна страна не контролише у потпуности Пески, као и друга предграђа Доњецка – Марјинку и Авдејевку. Борбе за ова насеља се настављају.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_28/Borbe-se-vode-u-naselju-Peski-kod-Donjecka-6101/

Vidi, od svih portala koji prate dogadjaje u i oko Ukrajine, ova tema obiluje sa najvise podataka sto pisanih sto video i audio zapisa, fotografija dostupnih na jednom mestu.
To nije delo urednistva nego korisnika koje svoje diskusije potkrepljuju sa istima.
Nebitno je njihovo politicko opredeljenje ili koga podrzavaju u tom sukobu, bitna je kolicina informacija, a slozices se ima ih zaista dovoljno iz svih izvora.
One bile proverene ili ne, bile propagandistichke, istinite ili lazne citaoc ce sam
doci do sopstvenog zakljucka i donekle stvoriti sebi sliku sta se tamo stvarno desava,
ali zahvaljujuci ljudima koji su sebi dali truda i postavili tu informaciju ovde.
Tvoji komentari i jos nekolicinu angaziranih klonchina na takvoj temi gde samo spamujete, provocirate i kada nemate nista smisleno prokomentarisati, chuchnete i praznite creva na svaki post a kada krizirate uzmete merdevine i penjete se na Zhivana, u najmanju ruku su vise nego odvratni i ljigavi.
Necu da verujem da vam urednici dozvoljavaju da bezochno klikcete budalastine, jer bi onda ispalo da i oni sa vama zajedno chuche.
Ali ukoliko zaista imate neodoljivu potrebu da lupardate, provocirate, vredjate i ometate ostale ucesnike,preporucio bih vam sledece teme na kojima mozete prazniti creva do besvesti, penjati se na Zhivana jedan drugom neogranicheno, pichkarati se do besvesti i prolepshavati familiju jedan drugom, a to su teme “Mama zasto sam ja debil” ili “Tata zasto ga nisi izvadio na vreme?”
Nemoj me drzati za rec ali cini mi se da ih mozes pronaci na pdf “Porodicne tragedije” ili
“Sta ciniti kada abortus ne uspe”, ili tako nekako, a ako ne umes pronaci naci ce se dobrovoljac i sa zadovoljstvom te ispratiti do ulaza i ubaciti zeton pa peglaj dok ne padnesh pod astal, bre!!!
A sad aj zdravo.!!!

bravo i veliko hvala za ovaj mudri sadrzaj.

ps
sa zaljenjem primjecujem kako se takvi destruktivni eticki mutantni
redovno ozivljavaju.

no tvoj post je izuzetak

poz

Tako je, kao što su i Rusi instalirali poslušnog Karidova.

- - - - - - - - - -

Ustaše se nisu presvlačili u partizane, ali četnici jesu, promašio si ceo fudbal.

Hoće li i Srbija postati dijelom te kaubojske teritorije ako već većina građana Srbije želi u EU?

Ти си у праву Гуми, усташе се стварно нису пресвлачиле у партизане, зато што су се предходно већ пресвукли и заједно са домобранима, као " хрватска војска" попунили партизанске редове.
Ја сам питао, баш поводом ваших прича како је наш Краљ позвао ЈВуО да се стави под команду непоменика, ко је позвао ваше да се ставе под његову команду, па ми ни један од вас није одговорио.
Али то није тема овде, мада би сте ви стално да вучете паралеле. Једина паралела која може да се поставља је између вас са Укрима је што су вам преци у истим униформама стигли до Стаљинграда и тамо оставили кости, или преживели.

Снаге Армије Новоросије саопштиле су да су заробиле два тенка под Авдејевком. Тенкови нису одговарали на ватру, па су Руси одлучили да их заробе. Установили су да су сви поклопци за излаз из тенка заварени, а под гусеницама постављене мине. У тенковима су нашли живу посаду, која им је испричала да су недавно мобилисани, али да су одбијали да „погину у глупом рату“.

Стога је украјински командант наредио да их заваре и минирају како не би могли да побегну или се одвезу са положаја, а све у нади да ће отворити ватру на сународнике.

Да украјинска војска муку мучи са борбеним духом показало се и у насељу Црвени партизан код Доњецка. Украјински резервисти предали су се без боја после неколико артиљерисјких плотуна. Испоставило се да је реч о недавно мобилисаним људима из рускојезичног Кривог Рога. Снаге Новоросије су већ направиле три чете састављене од – заробљеника.

Бојеви се настављају нарочито дуж аутопута који води из Дебаљцева где се у окружењу налази око 8.000 украјинских војника. Њихова команда убацила је у борбу велике резерве које су значајно успориле напредовање снага Новоросије. Међутим, Армија Новоросије саопштила је да се довољно приближила аутопута да би по њему могла да отвара артиљеријску ватру са директним навођењем. По речима команданта Козачког пука, Павела Дремова, њихови положаји су на око два и по километра од аутопута.

Огорчене уличне борбе воде се и у Попасној, у коју су снаге Новоросије ушле пре три дана и потискују Украјинце кућу по кућу. Током претходне ноћи руски тенкови пробили су линију северно од Попасне и са крила упале у део града који држе снаге кијевске хунте.

Борбе су се водиле и на прилазима Доњецку. Украјинци су извели масовни тенковски напад између насеља Пески и аеродрома. Део насеља Пески у ком се налази и добровољачки одред Српски хусари – заузет је, али је напад одбијен и уништено је неколико оклопних возила у рејону аеродрома.

Признање нацисте?

Велику пажњу изазвао је видео-снимак у којем командир извиђачке групе нацистичког пука Азов, Сергеј Каротких Маљута, говори о гранатирању Маријуопоља 24. јануара када је убијено око 30 цивила и мноштво рањено, после чега је уследило међусобно оптуживање за одговорност.

„Налазим се у улици Ђержинског испред једне од погођених кућа. Овде украјинских снага нема и никада није било. То сви знају и свако погледом на карту може да се увери да није реч о грешци. У овом кварту је становништво проруско“, изјавио је Каротких који је претходно рекао: „Комуњаре су добиле што су тражиле.“

А где беху оне демонстрације 27 марта, да не беху у Загребу, да не беху у некој од ваших садашњих неовисних држава ?

Значи Руси за почетак решили да добро продрмају столицу на којој седи Немачка !

Државна Дума Русије ће расправљати о осуди „анексије НДР од стране СРН 1989. године“

• 17:50 28.01.2015.
НАРИШКИН: АКО СМО МИ АНЕКТИРАЛИ КРИМ - ОНДА ЈЕ И ЗАПАДНА НЕМАЧКА ИСТОЧНУ

65203.jpg

Сергеј Наришкин

ПРЕДСЕДНИК Државне Думе (доњег дома парламента) Русије Сергеј Наришкин наложио је спољнополитичком одбору да разради предлог посланика Комунистичке партије Руске Федерације Николаја Иванова о усвајању декларације којом се осуђује „анексија Немачке Демократске Републике од стране Савезне Републике Немачке 1989. године“, јављају руске информативне агенције.
„Сви смо саосећали са Вама када сте се 26. јануара на прес-конференцији у ПССЕ бранили од оптужби Ен Брасер која је кривила Русију за анексију Крима.
Као узвратну меру, предлажем да се одбору за међународне послове наложи да изради резолуцију којом се осуђује анексија Немачке Демократске Републике од стране Савезне Републике Немачке 1989. године“ - рекао је Иванов.
„Тим пре што, за разлику од Крима, у НДР није био одржан референдум“ - истакао је посланик.
Наришкин је замолио спољнополитички одбор „да размотри предлог и да га информише о свом ставу“.
После заседања председничког одбора ПССЕ, Наришкин се категорички успротивио логици да се анексијом назива уједињење Крима са Русијом.
„Ако се водимо логиком оних који тај историјски догађај (уједињење Крима и РФ) називају анексијом, онда с истом таквом лакоћом аутор те логике може да каже да је СРН анектирала НДР“ - изјавио је Наришкин.
„Логика је овде иста.
Међутим, Русија је категорички против такве логике, како у случају НДР, тако и у случају Крима.
Ми смо, генерално, увек против двоструких аршина“ - истакао је председник Државне Думе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back