Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"У МИНСКУ су представници киијевске хунте и Доњецке и Луганске Републике потписали споразум о шрекиду ватре који је ступио на снагу 5. септембра у 18 сати по московском времену.
Украјински председник Петар Порошенко потврдио је потписивање „прелиминарног споразума о прекиду ватре“.
Премијер Луганске Републике Игор Плотњицкиј изјавио је: „Ми имамо намеру да наставимо курс на отцепљење од Украјине. И Луганска и Доњецка Република. Прекид ватре је принудна мера. Пред нама је још много посла“.
Председник владе кијевске хунте, Арсениј Јацењук, објавио је да мир у Украјини не сме бити успостављен на бази плана Владимира Путина већ - Порошенковог плана.
„Основа мора бити план Петра Порошенка који ће подржати САД и ЕУ. Ми сами са Русијом нећемо изаћи на крај. Украјини јесте потребан брзи мир, али не по било коју цену. Мировни план - подвукао је Јацењук - мора имати три обавезне тачке: прекид ватре, повлачење руске армије и обнављање контроле над државном границом Украјине“

Ha ha ha

smešno, načelno primirje i preliminarni prekid vatre koji svako tumači na svoj način (čak i na zaraćenim stranama ima više različitih tumačenja).

Barem mi koji pamtimo dobro ratove u ex-SFRJ sasvim dobro znamo da ovakva primirja ne vrede po q..a ladne vode.
Dobro je što ste otvorili deo VI neće ovo skoro da se završi.

Predsednik Češke je lepo rekao, nazovimo stvari svojim imenom, ovo je Građanski rat u Ukrajini, kakva više previranja ima na desetine hiljada mrtvih i ranjenih

ПЛОТЊИЦКИЈ: Потписали смо прекид ватре, али се ЛНР и ДНР отцепљују од Украјине

• 16:04 05.09.2014.
ЈАЦЕЊУК ТРАЖИ ДА СЕ МИР НЕ УСПОСТАВЉА ПРЕМА ПЛАНУ ВЛАДИМИРА ПУТИНА

84123_1.jpg

Игор Плотњицкиј

• Премијер у влади кијевске хунте затражио да мировни план има три обавезне тачке: прекид ватре, повлачење руске армије и обнављање контроле над државном границом Украјине
У МИНСКУ су представници киијевске хунте и Доњецке и Луганске Републике потписали споразум о шрекиду ватре који је ступио на снагу 5. септембра у 18 сати по московском времену.
Украјински председник Петар Порошенко потврдио је потписивање „прелиминарног споразума о прекиду ватре“.
Премијер Луганске Републике Игор Плотњицкиј изјавио је: „Ми имамо намеру да наставимо курс на отцепљење од Украјине. И Луганска и Доњецка Република. Прекид ватре је принудна мера. Пред нама је још много посла“.
Председник владе кијевске хунте, Арсениј Јацењук, објавио је да мир у Украјини не сме бити успостављен на бази плана Владимира Путина већ - Порошенковог плана.
„Основа мора бити план Петра Порошенка који ће подржати САД и ЕУ. Ми сами са Русијом нећемо изаћи на крај. Украјини јесте потребан брзи мир, али не по било коју цену. Мировни план - подвукао је Јацењук - мора имати три обавезне тачке: прекид ватре, повлачење руске армије и обнављање контроле над државном границом Украјине“

Jacenjuk je jedan od onih kojima rat odgovara. Poricanje stvarnosti, nerealni zahtevi, ukidanje prava i iskrivljavanje istine je i dovelo do rata.

Ту дистанцу претрчим за 23 минута. :)

- - - - - - - - - -

Нема шансе, мораш добар темпо да удариш и то да трчиш, вежбам за полумаратон па знам :mrgreen:

Ti sada kao u Skupštini "ispravka netačnog navoda",onda ću ja tražiti repliku,kada sam rekao 5 km brzog hoda bio sam ironičan kolega! ;) Poenta je mislim sasvim jasna,tu smo,ruski Hulk kuca na vrata! :D

Како се не бисмо јалово и узалудно препирали, треба да сачекамо појављивање званичног текста о прекиду ватре.
Приче о томе како је овим чином "рат готов" и сличне глупости нису за разговор озбиљних људи и више пристају деци.
Треба сачекати и видети ко ће и како поштовати потписано. Не заборавимо оно што је стајало у захтеву као услов за прекид ватре Доњецке и Луганске Републике ( прекид ватре СВИХ јединица хунте, а не само регуларне војске).
Прекид ватре јесте добар почетак за даље преговоре јер се од овог тренутка више не може да поставља питање " легитимности и легалности" Доњецке и ЛУганске Републике.

naravno. vojska bi krenula jer bi neki politički bilmezi doneli takvu odluku.

ti stvarno ne kapiraš. što je pravo na samoorganizovanje a što se nema pravo?

ako nisam zadovoljan njihovim potezom pregovorao bih. stavio bi na znanje interese drugih. jasno pokazao šta mogu a šta ne mogu.

zajednica ljudi je dragovoljna stvar. kao brak. i sandžaklije imaju pravo na svoje parče srbije. to je i nihova dedovina. ovakav stvar ju uslov za suživot. kao u srećnom braku. kapiraš već jednom?

ili vako. ako istra sutra izglasa otcepljenje. kako ce je ostatak hrvatske spreciti?

Odcijepiti se nisu uspjeli niti tada znatno jači Srbi, pa neće uspijeti ni tih par posto Istrijana, Talijana... Preko 80% stanovništva Istre koje se izjašnjava Hrvatima će ih prvi u tome spriječiti. :ok:

nego ono sto mene interesuje

ko ce da odgovara za zlocine protiv civila

naprimer za spaljivanje zivih ljudi u Odesi?

Ovisi ko pobijedi.
Ako pobijede Ukri, onda će to biti nesretni slučaj, i neće nitko odgovarati.
Ako pobijede separatisti, onda će to biti namjerno nacističko spaljivanje živih ljudi, i optužit će krivce koji će im biti nedostupni.

Primirja postoje da bi se kršila. Pobjeda ili poraz u ratu su jedino stvarno primirje. Rusi ne znaju za poraz kao krajnji ishod nekog rata. Ostalo zaključi sam ako hoćeš i možeš džudo majstore.

Nije baš tako, u BiH je potpisano primirje (bez striktne pobjedfe ili poraza) i bez obzira na kaotično stanje je teško povjerovati da će se njihovi unutrašnji problemi rješavati ratom.

Ali slažem se, primirje u Ukrajini je neizvedivo - ali ono što možeš biti siguran je da će Rusi snostii političku odgovornost za kršenje.

Primirja postoje da bi se kršila. Pobjeda ili poraz u ratu su jedino stvarno primirje. Rusi ne znaju za poraz kao krajnji ishod nekog rata. Ostalo zaključi sam ako hoćeš i možeš džudo majstore.

NIje taj đžudo majstor već onaj sa slikom iz serije Sulejman,on inače u slobodno vrijeme gleda turske serije i igra se barbikama!A dva puta je bio prvi u Jugoslaviji,đžudo majstor nema šta!Ni kung fu panda mu nije ravna...

Odcijepiti se nisu uspjeli niti tada znatno jači Srbi, pa neće uspijeti ni tih par posto Istrijana, Talijana... Preko 80% stanovništva Istre koje se izjašnjava Hrvatima će ih prvi u tome spriječiti. :ok:

trebaš reći kako bi ih sprečio u slučaju hipotetičnog otcepljenja a da ne ispadneš šugav kao tudjman ili parošenko?.

nikako bajo. možeš samo na fin način očuvati zajednicu.

Nije baš tako, u BiH je potpisano primirje (bez striktne pobjedfe ili poraza) i bez obzira na kaotično stanje je teško povjerovati da će se njihovi unutrašnji problemi rješavati ratom.

Ali slažem se, primirje u Ukrajini je neizvedivo - ali ono što možeš biti siguran je da će Rusi snostii političku odgovornost za kršenje.

Političku odgovornost kažeš? Pred kim? Nasmijah se.

Možda, ali će Rusi biti krivi što ne poštuju primirje.

Гуми, Руси нису потписивали никакво примирје, хајде пробај мало да укључиш мозак!
Договор о ПРЕКИДУ ВАТРЕ је постигнут и потписан између власти кКијевске фунте и Доњецке и Лугабске Републике, руси су сведоци то споразума , као и ОЕБС.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back