Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije,ako se u rat ukljuce zvanicne snage Rusije...Putin je teska slina sto dozvoljava ovo kao Milosevic sto je radio sa Srbima zapadno od Drine.....Putin moze ovo da zavrsi ,nek nauci od NATO fasista kako se to radi,naprimjer pokrenue vazdusnu kampanju protiv Ukrjine pod izgovorom sprecavanja humanitarne katastrofe i zlodjela koje provod UKR armija nad neduznim narodom

ne brini Gloube, pojavice se opet iznenada mali zeleni ljudi i problem je rijesen

BEOGRAD - Najveći teretni avion na svetu „antonov an-124 ruslan“ iz Beograda u Keniju odvezao je šest kompleta samohodne top-haubice „nora“, koju proizvodi JP „Jugoimport SDPR“, saznaje Kurir.

Reč je o legalnom izvozu na osnovu ranijeg ugovora vrednog 18 miliona evra.
- U pitanju je ugovor s Kenijom od pre pet-šest godina o izvozu samohodne top-haubice 155 mm „nora B52K1“ sa pratećim izviđačkim borbenim vozilima „kurjak“ i vojnim kamionima. Ugovor se realizuje u tranšama. Ta top-haubica „nora“ je bila prikazana i na vojnoj paradi 16. oktobra u Beogradu - kaže dobro obavešteni izvor Kurira.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
resena stvar

".. kaže dobro obavešteni izvor Kurira"

Ako su do sada i postojale neke sumlje sa dobro obavepštenim izvorom Kurira one su nestale :mrgreen:

:D
e blago tebi,sa 1.500 ljudi su napadali Gorlovku i pokusali da razdvoje DNR od LNR ?
Donja cifra je 5000 Ukrajinaca,maksimalna koja kruzi je do 8000. ,uzmimo da je aktuelna donja granica od ukupno 5000 Ukrajinaca,to je 10% Ukupo angazovanih u ATO.
Da se radi o samo 1.500. Ukra u orkuzenju, to bi bilo reseno dok kazes sisarka.Naglancaj cipele i obuci tamon odelo kada budes odlazio pred ukrajinsku ambasadu u Zagrebu, da palis svecu pred ogradom.Nemoj da zaboravis da napravis tuzan izrazi lica dok izgovaras " kme-kme-kme"

Zanimljivo pitanje,ukrajinski klin u dubini teritorije novorusije je odsecen i u okruzenju,njegovim eliminisanjem oslobadjaju se snage novorusije za akcije u drugim delovima fronta.mora se imati u vidu cinjenica da novorusija za razliku od ukrajinaca ima manje ljudstva i samim tim ovo je sve ogroman uspeh za njih.Isto tako bih napomenuo da su smesne price o direktnom mesanju rusije jer je ocigledno samim desavanjima na frontu da ukrajina raspolaze sa mnogo vise ljudstva i tehnike.novoruska taktika se zasniva na brzim energicnim akcijama i ukoliko mogu da zatvore neprijatelja u okruzenje i samim tim ga primoraju na predaju.Odsecanjem ovog kotla ili klina postizu se 2 vrlo bitne stvari.Unistenje neprijateljske zive sile u velikom broju a samim tim pad morala kod ostalih neprijateljskih jedinica i oslobadjenje svojih trupa za dejstva po drugim pravcima.

Vojno se malo toga rješava: sam kotlić je nebitan, za očekivati je da prije ili kasnije padne.
Uopće ne vidim razlog zašto se Ukri nisu na vrijeme povukli. To bi imalo smisla kada bi sa sjevera odlučili udariti i proširiti kotlić, ako koliko vidim, to nisu ni pokušali.
Strateški je kotlić sasvim nebitan, ali je izuzetno bitan kao simbol.
I slaže se da je je to podstrek separatistima, ali daleko više moralan nego strateški.
Ali jedno je osvojiti selo (Debaljčevo je selo), a sasvim drugo Mariupolj od pola miliona stanovnika.
Separatisti imaju velike teritorijalne apetite, imaju još mnogo posla oko zauzimanja LNR/DNR,
a o nekakvoj Harkovskoj Narodnoj republici, Republici Šumskoj ili Odessi mogu samo sanjati, barem iz današnje perspektive.

- - - - - - - - - -

:D
e blago tebi,Sa 1.500 ljudi su napadali Gorlovku i pokusali da razdvoje DNR od LNR
Donja cifra je 5000 Ukrajinaca,maksimalna koja kruzi je do 8000. ,uzmimo da je aktuelna donja granica od ukupno 5000 Ukrajinaca,to je 10% Ukupo angazovanih u ATO.
Da se radi o samo 1.500. Ukra u orkuzenju, to bi bilo reseno dok kazes sisarka.Naglancaj cipele i obuci tamon odelo kada budes odlazio pred ukrajinsku ambasadu u Zagrebu, da palis svecu pred ogradom.

U redu, onda će u kotliću izginuti 8.000 ukra, ne sumnjam da će se tako pisati po ruskim medijima.

Zanimljivo pitanje,ukrajinski klin u dubini teritorije novorusije je odsecen i u okruzenju,njegovim eliminisanjem oslobadjaju se snage novorusije za akcije u drugim delovima fronta.mora se imati u vidu cinjenica da novorusija za razliku od ukrajinaca ima manje ljudstva i samim tim ovo je sve ogroman uspeh za njih.Isto tako bih napomenuo da su smesne price o direktnom mesanju rusije jer je ocigledno samim desavanjima na frontu da ukrajina raspolaze sa mnogo vise ljudstva i tehnike.novoruska taktika se zasniva na brzim energicnim akcijama i ukoliko mogu da zatvore neprijatelja u okruzenje i samim tim ga primoraju na predaju.Odsecanjem ovog kotla ili klina postizu se 2 vrlo bitne stvari.Unistenje neprijateljske zive sile u velikom broju a samim tim pad morala kod ostalih neprijateljskih jedinica i oslobadjenje svojih trupa za dejstva po drugim pravcima.

Nemoj pokušavati da mu bilo šta objasniš reč je najobičnijem trolu , do juče je tvrdio kako kotao neće nikada pasti a danas kako je on nebitan.

Nemoj pokušavati da mu bilo šta objasniš reč je najobičnijem trolu , do juče je tvrdio kako kotao neće nikada pasti a danas kako je on nebitan.

Ne izmišljaj, govorio sam da će kotlić pasti, i isto tako sam govorio da jučer nije bio zatvoren jer je došlo 30-tak pripadnika Azova.

A kao sam trol zato jer ne priča da se tamo siroti slobodarski narod bori protiv nacista - u redu, onda sam trol.

x10609440101522237994916-1.jpg

x10501641102042739363089-1.jpg

Vojno se malo toga rješava: sam kotlić je nebitan, za očekivati je da prije ili kasnije padne.
Uopće ne vidim razlog zašto se Ukri nisu na vrijeme povukli. To bi imalo smisla kada bi sa sjevera odlučili udariti i proširiti kotlić, ako koliko vidim, to nisu ni pokušali.
Strateški je kotlić sasvim nebitan, ali je izuzetno bitan kao simbol.
I slaže se da je je to podstrek separatistima, ali daleko više moralan nego strateški.
Ali jedno je osvojiti selo (Debaljčevo je selo), a sasvim drugo Mariupolj od pola miliona stanovnika.
Separatisti imaju velike teritorijalne apetite, imaju još mnogo posla oko zauzimanja LNR/DNR,
a o nekakvoj Harkovskoj Narodnoj republici, Republici Šumskoj ili Odessi mogu samo sanjati, barem iz današnje perspektive.

- - - - - - - - - -

U redu, onda će u kotliću izginuti 8.000 ukra, ne sumnjam da će se tako pisati po ruskim medijima.
ok...reci realno koliko je bila bitna Kurska izbocina u WWII?da li bi iko cuo za selo Prohorovku da nije bilo te bitke?kod kurska su nemci izgubili ogroman broj najboljeg ljudstva i tehnike i nakon toga vise nisu bili u stanju da pokrenu ni jednu ozbiljnu ofanzivu.Izgubili su stratesku inicijativu,pokretljivost i nakon toga je bilo pitanje dana kada ce pasti veliki gradovi kao naprimer ti gradovi koje pominjes.Druga stvar bi bila da oni koriste taj klin da bi privukle neprijateljske napade na njega i tako razvuku njegove snage a istovremeno da otvore nove pravce napada i time smanje pritisak na tu izbocinu.Ukoliko Novorusija nastavi sa ovim i uspe da unisti taj kotao kako kazete bice pitanje dana kada ce pasti Mauropolj.kao sto vec rekoh borbeni moral im je na veoma niskom nivou,tesko popunjavaju ljudstvo a i imaju ogroman broj neiskusnih vojnika sve to imace uticaja u konacnom zbiru.nervoza ukrajinskog rukovodstva mi je sve veca ,barem sto mogu procitati oko toga.zima je,i to ce imati uticaja na okruzene jedinice koje su konstatno pod pritiskom tako da ako se ovako nastavi brzo ce imati kolaps.Ne slazem se da je ovaj klin nebitan.Samim njegovim unistenjem Novorusija stiti svoju pozadinu i konsoliduje liniju fronta.Mauripulj i gradovi su vise simboli trenutno mislim da su izabrali strateski najbolju varijantu.

Ovo?

Da si malo pratio strašne gubitke sepova danas, ne bi lupeta o predaji ukra.

Pa da, polomili su se sepovi taj dan, ostali bez najamnje 50 vojnika, a ti očekuješ predaju?
Polako, za to se moraš malo više potruditi.

Kakve veze ima nos s time?

Čovek je napisao; "Mislim da smo svi ocekivali da se kotao zatvori nesto severnije, ali rekao bih da su ovi oko Debaljceva sada i definitivno osudjeni na propast. Zna li neko koliko ih je otprilike na ovom malom prostoru? Najpametnije im je da se predaju."..

Da ponovim; "Osuđeni na propast" još jednom "Osuđeni na propast"

Pose toga sledi tvoja rečenica ; "Da si malo pratio strašne gubitke sepova danas, ne bi lupeta o predaji ukra."

Čovek je napisao; "Mislim da smo svi ocekivali da se kotao zatvori nesto severnije, ali rekao bih da su ovi oko Debaljceva sada i definitivno osudjeni na propast. Zna li neko koliko ih je otprilike na ovom malom prostoru? Najpametnije im je da se predaju."..

Da ponovim; "Osuđeni na propast" još jednom "Osuđeni na propast"

Pose toga sledi tvoja rečenica ; "Da si malo pratio strašne gubitke sepova danas, ne bi lupeta o predaji ukra."

Komentirao sam njegovo Najpametnije im je da se predaju. riječima koje sam napisao.
Zašto bi se predali ako su ih gadno nataracali taj dan?
Smiješan si.

Misija OEBS utvrdila je da je grad Lugansk 27. januara bombardovan kasetnim bombama, javlja Raša tudej."Specijalna nadzorna misija posetila je 28. januara Artjemovsku oblast na jugozapadu Luganska da bi procenila štetu nanetu granatiranjem koje je trajalo od večeri 27. januara", prenosi RIA Novosti navode iz dokumenta. Posmatrači su posetili 16 oštećenih kuća i razgovarali sa njihovim vlasnicima, koji su im rekli da su tog dana dva puta granatirani.

Sta cemo sad? :evil:

Komentirao sam njegovo Najpametnije im je da se predaju. riječima koje sam napisao.
Zašto bi se predali ako su ih gadno nataracali taj dan?
Smiješan si.

Pa ako su ih kako veliš nataracali taj dan onda nemaju razloga niti da se predaju niti da padnu , upravo ono što si tvrdio (i ono što sam ja tvrdio da ti tvrdiš). Nego logika ti nije jača strana pa ovo liči na prepisku sa čovekom koji je mentalno zaostao.

Гуми, уколико желиш, молим те да због будућих преписки напишеш, за памћење, шта би по твом мишљењу био пораз Укра? Нека територија, насељено место, линија, изубљена техника, људство, било шта?

Poraz ukra može biti na dva načina:

a) Novorusi vojnim putem osvoje svoje preferirane teritorije (koje god one bile) i savršeno dobro se organiziraju, ukopaju i drže položaje. Istovremeno intenzivno rade na strukturama civilne vlasti (to za sada potpuno izostaje),
provedu izbore, koncipiraju parlament, predsjednika, proglase Ustav i uvedu vlastiti monetarni sistem i svoju valutu. I čekaju priznanje, od Rusije, pa nadalje.

b) Uzastopnim vojnim porazima Ukri (s razlogom) popizde na svoje vojno i političko rukovodstvo, i provedu Madjan 2.0, ovoga puta sa suprotnim predznakom.

c) Novorusi više ne osovje niti pedalj teritorija, ali odluče pripojiti se majci Rusiji (:roll:) a Rusija tu teritoriju proglasi teritorijem Rusije.

To su 3 scenarija poraza Ukra.

Ako bi ih trebao poredati po vjerojatnosti, scenarij a) je vrlo malo vjerojatan, scenarij b) je malo više vjerojatan, a scenarij c) smatram nemogućim.

Ok, znaci slazes se da su osudjeni na propast ali mislis da ne treba da se predaju? Sta treba, da ginu do poslednjeg?

Ne, nego se bore dok misle da mogu nešto preokrenuti.
Ja ne znam točnu situaciju na terenu, kao ni ti.
Možda im Kijev (lažno ili istinito, sasvim svejedno) obećava da će im pomoć stići za 12 sati i da izdrže.
Da li bi se ti u takvoj situaciji predao?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back