Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - IV deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nagradno pitanje: čiji je ovo tenk s bijelom zastavom koji se povlači iz centra Donjecka?

BtEEnZsIEAIvGwA.jpg

Jos malo pa ce se u svetu sramiti svako ko uzlici na Rusa, kamoli da progovori ruski ili glasno kaze odakle dolazi. Samo polako.

А стидиш ли се ти свог брата Муја ?

Мисија

Пошаље НАСА космичким бродом у свемир Муја и прасе.

Негде пред Месецом Земља зове космички брод :
-Прасе, прасе јави се.
-Грок, грок, уић, уић ... овде прасе, реците.
-Притегни плаво дугме.
-Грок, грок, уић, уић ... плаво дугме притегнуто.
-Ок. Хвала прасе.

Дан после у орбити око Месеца Земља поново зове космички брод :
-Прасе, прасе јави се.
-Притегни црвено дугме.
-Грок, грок, уић, уић ... црвено дугме притегнуто.
-Ок. Хвала прасе.

Два дана после Земља поново зове космички брод :
-Прасе, прасе јави се.
-Притегни зелено дугме.
У том моменту Мујо сав зачуђен и резигниран упада у везу и говори :
-Земља, Земља, овде Мујо, шта ја да радим ? Само седим и нико ме ништа не пита и не контактира.
-Ти само храни прасе и НЕПИПАЈ НИШТА !

Неће ти баш нешто Бог у томе беш помоћи.
Американци су чврсто одлучили да започну 3.СР и у томе их више ништа неће спречити. Ако се то неким чудом не догоди у Украјини биће неко ново место. Сам иницијатор и место више уопште нису битни.
Битна је одлука !

Pogledajte prilog 334627
"Само су људска глупост и свемир бесконачни, али мислим да за ово друго нисам сигуран". Алберт Ајнштајн.
шта ће Бог одлучити и дозволити нико 100% не зна. све зависи од нас људи тј. какав живот тражимо и шта од живота желимо, а ја се надам и молим да буде онако као што сам написао...

Ruski.

Kao sto sam i mislio, posle Donjecka, gde ce donjecko-luganski UCK?

Jedino u Moskvu.

Položiti oružje, pristupiti političkim pregovorima, i kazniti ratne zločince: eto, to im je budućnost.

S time da moraju znati da sada u političkim pregovorima mogu dobiti daleko manje nego da su pregovarali prije vojnog poraza.

Najveća greška je poistovjećivati današnje Židove (Izraelce) sa njihovim precima kojih se sjećamo u prugastoj odjeći i iza žičane ograde pod naponom.
Današnji Židovi pod svojom kontrolom imaju Ameriku, bankarski sustav u većem dijelu svijeta, i praktično cijelu EU.
Matična država Izrael je daleko nadmočnija u odnosu na neprijateljske susjede.
A onda dolazimo do njihovih metoda, ne treba uopće komentirati ono šta rade Palestincima, a sve najbolje opisuje ona slika dječaka Palestinca koji pračkom gadja tenk Merkava.
Uzimajući sve to u obzir, mene bi iznenadilo da se NISU opredijelili za naciste.
Prije su ih nacisti proganjali, danas usko suradjuju jedni s drugima. Vremena su se promijenila.
Dovoljno je samo znati tko je glavni saveznik Izraela, i sve je jasno.

Mislim da se vremena nisu uopste promenila, naprotiv. Sigurna sam kad padne ovaj "novi svetski poredak" da ce se istorija ponovo morati pisati. Ne retko je se provlacila teza da su jevreji bili smisleno zrtvovani u ww2 upravo od cionista, da bi danas bili to sto jesu, vladari sveta. Kad vidimo sta su Amerikanci i ostala zapadna "gospoda", pa i balije i siptari, u stanju, da zrtvuju svoje ljude zarad nekih bolesnih interesa, onda je sve vise jasno da je to bio slucaj i sa jevrejima. U sustini, Adolf ispada dobar momak u poredjenju s tim sta su psihopate englezi, amerikanci i jevreji smislili i sproveli u plan. Morali su naci zrtvenog jarca za njihove podle igre, a to su Nemci ii Adolf. Pitaj Boga sta ce se na kraju sve ispostaviti kad se klupko odmota, zato se tako panicno i bore da do toga ne dodje.

Položiti oružje, pristupiti političkim pregovorima, i kazniti ratne zločince: eto, to im je budućnost.

S time da moraju znati da sada u političkim pregovorima mogu dobiti daleko manje nego da su pregovarali prije vojnog poraza.
делимично подржавам, само један проблем се твоме предлог испречава. и једна и друга страна сматрају оне друге за злочинце. нема ту више ни праведног ни поштеног суда, на жалост...

делимично подржавам, само један проблем се твоме предлог испречава. и једна и друга страна сматрају оне друге за злочинце. нема ту више ни праведног ни поштеног суда, на жалост...

Ratnih zločina je bilo na obje strane, ali istorija te uči da se pobjednicima sudi u daleko manjoj mjeri.
Jel pošteno - nije, ali je to realnost.

ДОНЕЦК, 21 июл — РИА Новости. Украинские силовики попытались взять штурмом город Дзержинск на севере от Донецка, ополченцы отбили атаку, сообщил РИА Новости командир ополченцев соседней Горловки Игорь Безлер.

"Армия подвергла Дзержинск серьезному обстрелу "Градами", ракеты падали в центр города", — рассказал Безлер.

После артобстрела в город зашла Нацгвардия и взяла штурмом горисполком, где находился штаб ополченцев. В этом бою погибли пять ополченцев, рассказал Безлер.

После этого им на помощь пришло подкрепление из Горловки. Атаку Нацгвардии удалось отбить, в этом бою ополченцы потеряли еще двоих бойцов.

По утверждению Безлера, отряд Нацгвардии численностью около 50 бойцов был разбит, также им удалось сжечь БТР силовиков.

Неће ти баш нешто Бог у томе беш помоћи.
Американци су чврсто одлучили да започну 3.СР и у томе их више ништа неће спречити. Ако се то неким чудом не догоди у Украјини биће неко ново место. Сам иницијатор и место више уопште нису битни.
Битна је одлука !

"Само су људска глупост и свемир бесконачни, али мислим да за ово друго нисам сигуран". Алберт Ајнштајн.

Ja ne verujem da će biti 3. SR ali da će da se raspucaju po evropi to će biti sigurno . Nema mesta u svetu gde bi se ratovalo i bilo svetskog rata , jednostavno nigde nema para a ako nema para onda nema ni rata bar što se tiče Amera ......Afrika , gde to u Africi ima para za neki rat ......Južna Amerka , osim Venecuele ništa tamo nema ......Azija je pod kontrolom ....po meni a i nekim drugima ,jedino mesto gde ima para , iako ih trenutno nema, ali će ih biti ponovo , je Evropa .
Nas su rasturili i napravili nam štetu od preko 100 milijardi i nemaju nameru da obnove .....obnovili bi oni to da ima para negde da se uzme .
Sirija , neka druga priča , čak je bilo i ponuda od strane zapada da oni rade obnovu ...zašto , pa zato jer će tamo da prolazi gasovod i naftovod i biće para . Tamo se tuku oko toga ko će Evropljanima prodavati gas , Ameri ili Rusi .
Dakle Evropa koja je jedan od najbogatijih regiona biće rasturena pa onda obnavljana ....ne verujem baš da će ni Rusija a baš ni mi učestvovati u tome .....

NOVO BOJNO POLJE
Mogu li Hrvati i Srbi zaratiti i u Ukrajini?

Četnička skupina koja je još u proljeće prva pohitala u Ukrajinu
Četnički dragovoljci koji odlaze u Ukrajinu više nisu samo na “humanitarnim zadacima” i pratnji konvoja s hranom, već su i sami postali sudionici sukoba ukrajinskih i proruskih snaga.

I do sada vjerojatno nisu samo podmazivali svoje kalašnjikove i strojnice s kojima su se slikali, već su ih i upotrebljavali, ali u posljednje vrijeme u svojim “raportima” nekim srbijanskim medijima ne kriju svoje učešće u ratnim sukobima.

Posljednja takva izvješća stigla su s ratišta oko zračne luke Lugansk, gdje su srbijanski četnici pritekli u pomoć Luganskoj narodnoj armiji čiji su pripadnici bili opkoljeni. Kako su javili u svojem “raportu”, u bitki uspješno su zauzeli položaje. Izvijestili su i o ranjavanju trojice četničkih dragovoljaca.

Predsjednik Četničkog pokreta Bratislav Živković i zapovjednik Odreda “Jovan Šević”, pridružio se sa svojim četničkim dragovoljcima proruskim snagama na istoku Ukrajine u borbama za odcjepljenje dijela Ukrajine i stvaranja Republike Novorusija.

Uzvratili ‘uslugu’

Na svojem profilu Igor Ivanović Strelkov, takozvani ministar obrane i zapovjednik oružanih snaga Novorusije i proruskih snaga u Donjecku, nedavno je izrekao pohvale četničkim dragovoljcima pod zapovjedništvom Živkovića.

Posebno je naglasio kako je odred narastao na 35 dragovoljaca, te da pristižu novi dragovoljci iz Srbije.

Nakon dolaska na Krim, na početku ukrajinske krize, pripadnici Četničkog pokreta svoj dolazak pravdali su pozivom Kozaka kako bi im uzvratili “uslugu”, i angažmana Kozaka na strani srbijanskih snaga na ratištima bivše Jugoslavije, posebice u BiH i na području takozvane Republike Srpske Krajine, kao i da “pomognu svojoj slavenskoj braći”.

Međutim, i Rusi i Ukrajinci su kulturno i vjerski bliski Srbima, što upućuje na to da bi se Srbija trebala držati po strani. To što sada četnički dragovoljci više ne drže zapaljive patriotske govore, već su se dohvatili oružja, Srbiji može donijeti diplomatske probleme, posebice što se nalazi na putu u EU i ukliještena je između interesa velikih sila. Dok vrh vlasti u Srbiji nastoji balansirati između Rusije i EU-a te odbija uvesti Rusiji sankcije, odlazak četničkih dragovoljaca, uz to što ta službena vlast na to žmiri na oba oka, za Srbiju predstavlja opasnost.

“Odlazak srpskih građana u tuđe ratove i pristupanje stranim vojnim formacijama treba sankcionirati izmjenama Kaznenog zakona Srbije. Kada je nekoliko desetaka mladića iz Sandžaka otišlo u Siriju, ja sam odmah upozoravao na veliku opasnost za sigurnost i diplomatsku poziciju Srbije. I ovo što se sada događa potvrđuje da promjena Kaznenog zakona ima puni smisao.

Predlagao sam da organizatori, koji šalju građane Srbije u tuđe ratove, budu kažnjeni do 12 godina zatvora, a da pojedinci koji sudjeluju kao dragovoljci ili plaćenici budu kažnjeni do pet godina zatvora - izjavio je ministar u srbijanskoj Vladi Rasim Ljajić. No do današnjeg dana ništa nije poduzeto.

Štete za Srbiju

Na strani ukrajinskih snaga ratuje oko 300 dragovoljaca iz raznih zemalja, a među njima ima, tvrde srbijanski mediji, više desetaka Hrvata, veterana Domovinskog rata. U nekim medijima, zbog angažiranja četničkih dragovoljaca na strani proruskih snaga, pojavila su se pitanja mogu li u Ukrajini ponovno zaratiti “ustaše” i “četnici”,.

Profesor na Fakultetu sigurnosti u Beogradu Zoran Dragišić smatra da bi do “rata ustaša i četnika” teško moglo doći.

- Ta priča samo podgrijava nacionalizam i ništa više - ocjenjuje ovaj profesor sigurnosti i dodaje kako je najbitnije da Srbija spriječi daljnji odlazak četničkih dragovoljaca u Ukrajinu, jer će se njihovim daljnjim odlascima nanijeti nesaglediva šteta Srbiji.
JOVO PARIPOVIĆ
’Prodana dušo!’

Grupica neodgovornih avanturista u Ukrajini paradira u maskirnim uniformama.Time nanose ozbiljnu štetu Srbiji i zbog toga moraju odgovarati - izjavio je Milovan Dracun, vojni analitičar, danas predsjednik parlamentarnog Odbora za Kosovo i Metohiju.

“Drecune, ti i ja dobro se znamo iz vremena ratova na Kosovu. Naša misija u Ukrajini samo je podigla ugled tamo gdje treba, a baš me briga šta će reći tvoji gospodari iz NATO i EU, prodana dušo” - odgovorio mu je zapovijednik odreda “Jovan Šević” Bratislav Živković.

nek im je sa srećom i jednim i drugim i da ne promašuju

To su iole nesto pametniji Srbi kojih na ovom furumu i nema nesto mnogo, predvideli (naprimer forumas Nosferatu).

Sta je meni ostalo osim da se ovog puta 100% slozim sa njim.

Колико ме сећање служи у последњих 200 година увек сте били на страни губитника.

U poslednjih 200 godina ratovali smo protiv Rusije 17 puta. Svih 17 puta smo mi njih prvi napali i svaki put smo izgubili. Ово је недавно рекао Давутоглу.

Сад што ти мислиш другачије то је твоје право.

zanimljivo kako srbe vasi mediji oslovljavaju sa cetnici, a hrvate sa hrvati :lol:
Kompleksi prosezu citavu naciju

već jednom sam ti preporučio da čitaš, čak i na pp a ti opet kontra. evo vidi zašto....................Predsjednik Četničkog pokreta Bratislav Živković i zapovjednik Odreda “Jovan Šević”, pridružio se sa svojim četničkim dragovoljcima proruskim snagama na istoku Ukrajine u borbama za odcjepljenje dijela Ukrajine i stvaranja Republike Novorusija.

Ja ne verujem da će biti 3. SR ali da će da se raspucaju po evropi to će biti sigurno . Nema mesta u svetu gde bi se ratovalo i bilo svetskog rata , jednostavno nigde nema para a ako nema para onda nema ni rata bar što se tiče Amera ......Afrika , gde to u Africi ima para za neki rat ......Južna Amerka , osim Venecuele ništa tamo nema ......Azija je pod kontrolom ....po meni a i nekim drugima ,jedino mesto gde ima para , iako ih trenutno nema, ali će ih biti ponovo , je Evropa .
Nas su rasturili i napravili nam štetu od preko 100 milijardi i nemaju nameru da obnove .....obnovili bi oni to da ima para negde da se uzme .
Sirija , neka druga priča , čak je bilo i ponuda od strane zapada da oni rade obnovu ...zašto , pa zato jer će tamo da prolazi gasovod i naftovod i biće para . Tamo se tuku oko toga ko će Evropljanima prodavati gas , Ameri ili Rusi .
Dakle Evropa koja je jedan od najbogatijih regiona biće rasturena pa onda obnavljana ....ne verujem baš da će ni Rusija a baš ni mi učestvovati u tome .....

Све што си написао је наивно гледање на проблеме где доминирају твоје жеље а не реалне чињенице.

Нама су направили 120 милијарди штете од 2000-те године до данас само домаћи тајкуни и припадници власти од ђинђића до вучића а од 1990-2000 преко 150 милијарди. А то што мислиш да су имали намере да нам то обнове је сасвим наивно виђење проблема. Њима (на Дивљем Западу) је циљ био да направе што већу штету у Србији без икакве жеље да обнове. Србија мора да се претвори у "црну рупу" где ће радна снага да буде плаћена као у Уганду или Чаду.

И ја бих волео да будем космонаут али нажалост не могу.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back