Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - IV deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brifing za novinare u Stejt Dipartmentu - obratite paznju sta na nogama nosi ova kokoska ... i to usled jula .... Pogledajte drugarcici prvih 5 sekundi - ova ide prema govornici obuvena u fazonu pacijenta iz Laze ....

2499695_090bdb27c48bb3320be59d304e7a1343.jpg

http://video.state.gov/en/video/3703345458001

:eek::eek:

Brifing za novinare u Stejt Dipartmentu - obratite paznju sta na nogama nosi ova kokoska ... i to usled jula .... Pogledajte drugarcici prvih 5 sekundi - ova ide prema govornici obuvena u fazonu pacijenta iz Laze ....

Аууууууууу... *бем ти... На ову ругобу ја не бих ни бицикло наслонио! :hahaha:

Украина и не постоји. Сваки град је за себе држава и нико не шљиви ни два посто Кијев.

То је елеменат који многи игноришу. а који је сасвим логичан и био је за очекивање још док је данашања "власт" припремана за пуч.
без обзира на сва изигравања и травестије око легалитета, легитимитета и поштовања парламентарних принципа власт хунте остаје то што јесте - пучистичка група политичара (претежно из једног и то сасвим малог земље) подржавана и пујдана од стране САД, на првом месту а онда и ЕУ државе, а на домаћој политичкој сцени од одређеног броја нових тајкуна и неонацистичких организација и њихове паравојске.
Колосална злоупотреба легалних ресурса земље, институција ( Рада, војска и полиција ) , огромна људска и материјална девастација и потпуно урушавање очекивања нормалног живота, неминовно води у парцијализацију у зависности од способности политичких структура на локалу.
Привид који би пучисти да одрже по сваку цену је да је све у држави нормално сем што им срећу кваре неки руски терористи у једном делу земље који су се побунили против легалне власти. Такав став одговара њиховим менторима , али не и грађанима , сада већ бивше, државе Украјине који су итекако свесни ситуације у којој се налазе, као и чињенице да за ову авантуру рачун плаћају и плаћаће они сами.

attachment.php

:cepanje: :cepanje: :cepanje:

Znao sam!!!! Opet zabrana u EU!!! :hahaha:

Koji su luzeri ovi zapadnjaci, a pogotovu oni koji vjeruju ovom djubretu od novina Jutarnjem listu!!! Cuj drasticne!!!

Pa neće vaše firme moći sklapati poslove sa Rusijom, to i jesu drastične sankcije EU ka EU u ime Rusije. :D

- - - - - - - - - -

Jesam li ja dobro videla - na jednu nogu čizmu, a druga bez čizme?

Da, i ja sam isto vidio, mada sam mislio da nisam dobro uočio jer mi je star ovaj komp i nizak mi fps na videu.

Pusti sada obuću, nego reci ti nama da li ju je onaj brko, komunistički provokator, opet nešto ingeniozno priupitao?

Nešto se Putin danas opako raskmečao zbog japanskih sankcija, primijetili ste?

Suza suzu stiže :D
Prati tok novca,pa ćeš da vidiš šta je vredno kmečanja,a šta ne.U svoj ovoj zbrci,jedino što je za žaljenje,gledano iz ruskog ugla,je privremeni gubitak (za sada na 3 meseca) veza sa Berlinom (Ekonomskim gospodarom EU).Dokazano je ono što su mnogi ovde tvrdili.Nemačaka je samo D.O.O.Nemci su na svoju štetu preduzeli mere koje odgovaraju SAD.Na taj način su se svrstali u rang zemalja istočno-gologuznog bloka Evrope,bar kada je suverenitet u pitanju.

Poslednja izmena:
Jesam li ja dobro videla - na jednu nogu čizmu, a druga bez čizme?

:rtfm:то је она намерно обула,да покаже своју демократичност и да укаже на све већу потребу за заштитом оне мањине која има потребу за тзв. *асиметричним обувањем*....тиме је упутила снажан апел за прихватањем те мањине као и њену асимилацију у већинско друштво уједно укјазујући на све већу дискриминизацију и угрожавањем права те мањине *на различитост* и сопствено виђење света око себе...или то или је просто побенавила од лажи и глупости које прича...

Дмитриј Седов: Ленгли шаље одговор Кијеву

КИЈЕВ, ВИСОКОМ ОБАВЕШТАЈЦУ ЦИА

Џентлмени!

Наша процена тока операције „7-17“ је следећа:

Предузетим напорима светско јавно мњење уопште је припремљено да за катастрофу К777 окриви Русију и проруске терористе. У овом тренутку огроман број светских медија иде укорак с нама. Велику помоћ у томе пружају нам руске либералне организације, као и њихове организације за заштиту права, које у један глас окривљују Москву за уништење авио-лајнера.

Развој ситуације омогућава да се надамо да ћемо успети у интернационализацији конфликта у Украјини, те да ћемо операцију завршити онако, како смо планирали. То ће довести до пораза терориста и радикалног смањења утицаја Руске Федерације на сепаратистичке области. Истовремено желимо да вам скренемо пажњу на проблеме, који су се појавили у току операције „7-17“.

Слажемо се са мишљењем обавештајног бироа да је он принуђен да ради са врло несигурном и корумпираном агентуром у Кијеву која би била у могућности да уништи сваку, ма колико пажљиво припреману операцију.

Пре свега констатујемо да је неопходна највећа могућа потреба да се појача рад са агентом – вођом групе „Гоблин“. Према подацима којима ми располажемо „Гоблин“ је редовно пијан, губи контролу понашања и себи дозвољава кораке који нису усаглашени са бироом у Кијеву. Један од таквих корака је његов налог да се прекину борбена дејства у полупречнику од 40 километара од места пада К777 и пристанак да руски експерти учествују при истрази… И све то, без обзира што је још пре два дана њему наређено да по сваку цену спречи појаву међународних експерата на месту пада лајнера. Молимо да се „Гоблину“ оштро укаже да су импровизације које компликују наш положај у сфери информационе борбе потпуно забрањене. Сада смо принуђени да заузмемо позицију лажне одбране и да ни на који начин не реагујемо на аргументе руске стране због конкретних чињеница у вези са уништењем авиона. Али, Ви ћете разумети, наше оптужбе Москве због дезинформација могу само извесно време да раде за нас, а нама је потребан стварни материјал који ће бити извучен у процесу истраживања катастрофе. Уколико у истрази буду учествовали руски представници нама ће бити врло компликовано да се тај материјал препарира онако, како смо ми то замислили.

Још једном хоћемо да подсетимо да све док не буду освојени Луганск и Доњецк међународна истрага узрока катастрофе не може да се дозволи. Требало је да се тамо дозволи приступ само стручњацима за идентификацију остатака и да се забрани започињање било којих других радова. Међутим, већ се зна да су терористи предали црне кутије малезијским представницима, а то ствара нове тешкоће. Мада ми имамо извесног утицаја на Куала-Лумпур, ипак ће бити прилично компликовано да се после дешифровања црне кутије локализује појава непожељених информација.

Ви морате да будете потпуно свесни да одступања од тока операције представљају резултат недисциплине и слабе одговорности вашег бироа. Морали сте да узмете у обзир да „Дришч“, агент који је поново врбован, лоше контролише ситуацију у армији. То је захтевало да Ви предузмете руковођење припремом и током операције, али Ви то нисте учинили, те су због тога извршиоци погодили К777 два минута пре планираног времена. Зато је објекат пао на територију коју контролишу терористи што је компликовало ситуацију. Такође, из тог разлога Национална гарда, на чије је позиције требало да падне авион, нису биле у могућности да једном брзом акцијом преузму контролу места пада летилице и блокирање приступа терориста .

Сада је за „Дришч“ касно да хеликоптерима пребаци јединицу на место пада како би се дошло до материјалних доказа. Такође не постоји ни могућност да се изврши специјална операција којом би се од Малезијаца извукле црне кутије К777. Све речено може да доведе до тога да не само идеја, већ и ток „7-17“ буду под озбиљном претњом да ће доћи до њиховог дешифровања.

Сматрамо да је потребно да кажемо да се баш све не може објаснити непоузданошћу и недисциплином таквог бироа, јер украјински руководиоци и промашаји које сте Ви направили захтевају организационе закључке.

Посебно треба да се обрати пажња на покушаје украјинског руководства да јавно мњење наведе на лажни траг, а да се претходно не договори са Бироом. Те покушаје карактерише крајњи непрофесионализам и само компромитује њих као руководиоце велике земље.

Тако је агент „Макака“ објавио „видео-снимке са „транспорта комплекса „Бук-1М“ са места злочина који је дело терориста“ али при том са снимка није избрисан део који показује да се све дешава у Красноармејску који контролишу делови наше Националне гарде. Исто тако, испод сваке критике је квалитет снимка СБУ (Службе безбедности Украјине) „снимка преговора плаћеника о томе да су они оборили Боинг “ што доказује недопустиво низак ниво квалификације извршилаца.

Таквих примера је много и када њих шире чак и медији које Ви контролишете стиче се утисак потпуне неадекватности украјинских структура власти. Морате да будете свесни да су као резултат мајданизације Украјине на површину испливали најпохлепнији и умно ограничени људи који не знају да мисле ни стратешки, ни тактички. Не малу одговорност за то сноси и наш Биро који се бави избором кадрова за нове структуре које ће управљати Украјином.

Лоше усмерени и погрешни поступци Бироа у Кијеву на примеру операције „7-17“ једнозначно указују да украјинско руководство, мада је под нашом контролом, не може да се сматра за поузданог извршиоца наших планова. Тешко је рачунати да ће оно знати да предузме праве мере за локализовање грешака до којих је дошло при вршењу операције „7-17“. Као резултат – ми смо принуђени да рачунамо на вероватноћу да ће се у току истраге испоставити да је у уништењу К777 учествовала Украјина.

Зато се као најпоузданији начин изласка из ситуације види брз и победоносан завршетак антитерористичке операције, без обзира на цену. Такође, напротив, прелазак рата у дуготрајну фазу за наше обавештајце ће се претворити у радикално погоршање ситуације, јер резултати подршке антитерористичкој одбрани у украјинском друштву нису безгранични.

За јачање васпитног ефекта молимо да лично „Гоблину“, „Дришчу“ и „Макаки“ саопштите да уколико дозволе да дође до одлучног војног прелома у корист сепаратиста ми, због неповољног стратешког распореда снага, нећемо моћи да им озбиљно помогнемо војним снагама.

Молимо да узмете у обзир све примедбе и да колико год је могуће појачате контролу наше обавештајне мреже у Кијеву.

Ленгли. Управа за Источну Европу

Извор: „Фонд стратешке културе“

http://srb.fondsk.ru/news/2014/07/20/o-toku-operaciie-7-17.html

Poslednja izmena:
Suza suzu stiže :D
Prati tok novca,pa ćeš da vidiš šta je vredno kmečanja,a šta ne.U svoj ovoj zbrci,jedino što je za žaljenje,gledano iz ruskog ugla,je privremeni gubitak (za sada na 3 meseca) veza sa Berlinom (Ekonomskim gospodarom EU).Dokazano je ono što su mnogi ovde tvrdili.Nemačaka je samo D.O.O.Nemci su na svoju štetu preduzeli mere koje odgovaraju SAD.Na taj način su se svrstali u rang zemalja istočno-gologuznog bloka Evrope,bar kada je suverenitet u pitanju.

Broj "suverenih zemalja u Svetu je spao na prste jedne ruke" , a medju njima nije , cak , ni Nemacka...
Iz "razumljivih razloga" .

Obama: Gubimo strpljenje s Putinom
IZVOR: TANJUG
Vašington -- Američki predsednik Barak Obama izjavio je da SAD i Evropa gube strpljenje s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
On je ocenio da će nove američke sankcije Rusiji, koje se odnose na ključne sektore - energetike, naoružanja i finansija, biti dodatni pritisak na Moskvu.

"S opsežnim sankcijama koje danas objavljujemo nastavićemo da dodajemo pritisak na Rusiju, uključujući saradnike i kompanije koje podržava ilegalne aktivnosti Rusije u Ukrajini", rekao je Obama navodeći da se SAD pridružuju Evropskoj uniji u uvođenju novih sankcija Rusiji.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=29&nav_category=78&nav_id=882503
:ok:

Англосакси по трећи пут нахушкавају Немачку на Русију – овога пута економски

• 01:27 29.07.2014.
ПРИКЉУЧИВАЊЕ НЕМАЧКЕ САНКЦИЈАМА НАЈОЗБИЉНИЈЕ ЋЕ УТИЦАТИ НА ПУТИНОВУ ТАКТИКУ ПРЕМА УКРАЈИНИ

putin_sas_k_123.jpg

dakle: Amerika che se boriti protiv Rusije do poslednjeg NEMCA!
Ej, Nemci bravo! Jedva chekam da vas amerika iskoreni. Dokur4ili ste mi I vi I vashe bicklo!Glupi ste ko moj 4urac!

Vojne sposobnosti Careve u ovoj ukrajinskoj Ilijadi me neodoljivo podsecaju na vojne sposobnosti Slobe 1991.

Sve je kao prekopirano. Imao je vremenski vakuum od par meseci u kom Ameri nisu znali sta da rade, Evropu koja se neckala, a on je za to vreme stajao i gledao. Nemacka je bila rezervisana gotovo sve vreme do sada, valjda je Car ocekivao da mu Angela kaze: `Ajde, bre, vise, udji sa vojskom i okupiraj ist. Ukrajinu, da prekinemo vise ovo mrcvarenje.

ZASTO SVI NASI MEDIJI PRENOSE HRVATSKE VESTI?????!!!!!!!!!!!! Da li je moguce da su toliko postali bezobrazni i da je na BIA dopustila da mediji podpadnu pod uticaj hrvatskih obavestajnih sluzbi? CIA je dala zaduzenje hrvatskih obavestajcima da vrsljaju na nasim prostorima, ali ovo je samo dokaz da mi kao zemlja ne postojimo. Svaki medij navodi hrvatske izvore kao verodostojne. Pa zna se da su ustase na strani nacista i da ce se uvek ovakve bljuvotine pisati protiv Rusije.

Obama: Gubimo strpljenje sa Putinom!

Tanjug | 29. jul 2014. 23:35 | Komentara: 5

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da SAD i Evropa gube strpljenje s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Barak Obama

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da SAD i Evropa gube strpljenje s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je ocenio da će nove američke sankcije Rusiji, koje se odnose na ključne sektore - energetike, naoružanja i finansija, biti dodatni pritisak na Moskvu.

"S opsežnim sankcijama koje danas objavljujemo nastavićemo da dodajemo pritisak na Rusiju, uključujući saradnike i kompanije koje podržava ilegalne aktivnosti Rusije u Ukrajini", rekao je Obama navodeći da se SAD pridružuju Evropskoj uniji u uvođenju novih sankcija Rusiji.

Obama je demantovao da je Zapad ušao u novi hladni rat sa bivšim sovjetskim protivnikom, ali i upozorio da SAD i Evropa gube strpljenje sa Putinovom vladom, naveo je AFP.

OVO SU NOVE MERE EU PROTIV RUSIJE

"SAD uvode nove sankcije u ključnim sektorima ruske ekonomije - energetici, (industriji) naoružanja i finansijama", rekao je Obama.

"Zaustavljamo izvoz specifičnih dobara i tehnologija ruskom energetskom sektoru", objasnio je američki predsednik.

Obama je precizirao da se "proširuju sankcije na još ruskih banaka i kompanija" iz oblasti odbrane.

Vašington takođe suspenduje kredite i finansiranje ekonomskih razvojnih projekata u Rusiji, rekao je predsednik SAD.

PUTIN: POMOĆI ĆU U EVAKUACIJI UKRAJINSKE DECE

Prethodno je američko Ministarstvo finansija objavilo da se nove sankcije odnose na Jedinstvenu korporaciju brodogradnje i tri banke - VTB banku, Rusku poljoprivrednu banku i Banka Moskve.

Agencija Rojters je prenela iz saopštenja da su nove sankcije uvedene Rusiji "zbog njene podrške separatistima u istočnoj Ukrajini".

Proširenjem liste ruskih banaka, američkim sankcijama su sada obuhvaćene skoro sve najveće banke u državnom vlasništvu većim od 50 odsto, izuzev Sberbanke.

Sankcijama brodogradilištu sa sedištem u Sankt Peterburgu zamrznuta su sva sredstva koje ono možda ima u SAD i s njim su zabranjene sve američke transakcije.

Novim američkim i evropskim sankcijama Rusiji priključila se i Kanada.

*********************************************+

Sunce ti poljubim sada nobelovac u medijima istupa u ime USA I EU. Znaci da sam građanin neke države EU živi sram bi me pojeo da u moje ime istupa Barak Husein Obama. Nobelovac, čovjekoljubac i kosmopolita.:lol:

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back