otkacena slavonka
Domaćin
- Poruka
- 4.422
Elle_77:Mislim da imamo problem sa pojmovima i terminima i sa tim šta ko pod čim podrazumeva ...
Ja mogu partneru da uskratim pokazivanje svojih emocija ali to ne mora biti manipulacija. Ja to mogu uraditi i ako on to u nekom momentu ne zaslužuje, ili iz nekih drugih opravdanih razloga a ne uvek zato da bi me zaboga više voleo. Hm, voleo ... Da, ako to neko ciljano radi ne bi li za sebe izvukao više "ljubavi" (?!) to jeste manipulacija. Ali nije svako "uskraćivanje ljubavi" manipulacija ... Kao ni ljutnja. Ljutnja je emocija a ne način ponašanja. Možeš se ljutiti na nekog a da mu to ne pokazuješ ... Ljutiti se i pokazivati to na raznorazne načine ili čak i ne ljutiti se toliko a dramiti može biti i vrlo često i jeste odraz pasivno-agresivnog ponašanja. To jeste manipulacija, ali nije svaki osećaj da se ljutiš na nekog manipulacija.
Rekoh, za tebe kao da je sve manipulacija ...![]()
Tačno je da nemam decu ali daleko od toga da ne znam da su deca vrlo često savršeni manipulanti - ja to nisam negirala niti tvrdila suprotno. Ne znam otkud ti sad to. Ali to opet nema veze s ovim što pričamo jer to neke stvari često tako funkcionišu daleko od toga da moraju biti normalne. Za mene to zapravo nije normalno jer nijedna manipulacija nije ni normalna, ni prirodna. To je samo sredstvo da se postigne nešto i to zauvek i ostaje. Tačno je da stvari tako bolje funkcionišu ... u bolesnom svetu kakav je naš.
Ali ja nisam pričala o tome ...
pa ja upravo pokusavam da ti pokazem ...da to jeste prirodno...mi se svi protiv toga pokusavamo da borimo..ali reagiramo vrlo cesto onako kako ne zelimo...a onako kako se vecina ponasa definira normalitet..nazalost...ili na srecu...sve zavisi od posmatraca..ali vrtimo se oko mrtve tocke ..nema smisla vise...idem u krpe...laka ti noc..pozz. :wink: