Prevare na snizenjima

A od cega zivim covece nego od pracenja cena,ja kazem da nisu normalne cene 50% nize a ne da su nesto slagali,litar predobrog ulja je od 1000-1300 din a ne 750ml 20€,tunjevinu placam 135-160 din a ne 600,3× skuplje ulje nego u grckoj i nije prevara a,to monini ulje na pijaci kosta dupljo manje

Slabo kupujem po tim velikim marketima.
Nijednom još nisam posetila Lidl za kojim su ljudi pošašaveli.
Volim da kupim ponešto što mi treba a vidim da je ispod redovne cene, ali
sam za mnoge šljašteće i popularne artikle u prodavnicama potpuno slepa. Nikad ih neću kupiti, a ne bih ih uzela ni gratis.

A od cega zivim covece nego od pracenja cena,ja kazem da nisu normalne cene 50% nize a ne da su nesto slagali,litar predobrog ulja je od 1000-1300 din a ne 750ml 20€,tunjevinu placam 135-160 din a ne 600,3× skuplje ulje nego u grckoj i nije prevara a,to monini ulje na pijaci kosta dupljo manje
da..slazem se sa tobom da cene nisu normalne..
cokolada brate ode na 200 din..loodilo.

moze neki primer koji su to artikli?
Gazirana (pogotovo slatka, pošto volim kiselu vodu) pića, keks, većina mlečnih proizvoda, bombone, čajevi, čokolade, i sve što zvuči ekstravagantno za podneblje na kom sam odrasla, gotova jela, zimnica, mesne prerađevine, hrana koja treba da se jede sa ulice i na ulici...
Razne dekorativne skalamerije, "slatko" ili brendirano posuđe, kućni aparati koji mi uopšte ne znače...
Nisam prsla da kupujem čarape u Maksiju ili Idei, ili knjige...
Nisam sadila trešnje, višnje, jabuke i kruške da bih ih kupovala.
Ni povrće koje imam u bašti-nisam baš tako jadna baštovanka.
Malo je toga, zapravo, što mi je potrebno iz prodavnice. Kasirke po maloprodajnim objektima uvek izgledaju začuđene jer npr. od svega što imaju da ponude, kupim samo flašicu vode.

Poslednja izmena:
izvini a kako caj zvuci ekstravagantno?
kao i mlecni proizvodi
Okružena sam livadama i planinama i volim da provodim vreme van, i sadim mentu, matičnjak, žalfiju i ruzmarin. Što bi mi prodavao čaj neko kad mogu da poberem šta god volim?
Mleko mi ne odgovara, prosto. Volim samo kefir i pomalo kravljeg tvrdog sira, što bi moj dr rekao, samo kao začin.
Koliki frižideri sa mlečnim proizvodima su tamo po tim marketima! Ha!

Oni stvarno misle da su ljudi budale

Ne misle, Georgije.Znaju.

Akcije su najveća prvara.Marketinški trik.Može im se dok god mi praznimo rafove i ćutimo.
Najpre podignu cenu proizvoda, a zatim malo snize, i tako u krug.A cene rastu, i rastu, i rašće...
Realna cena proizvoda bi u stvari bilo to navodno sniženje, al' trgovina...pola ratova se vodi zbog nje, ako ne i svi (kad svedemo sve na novac).
Serviraju nam šta im se ćefne jer im mi to dozvoljavamo.
Više od jada ne mogu sve ovo ni da gledam ni da slušam, pa onda kažem sebi: budalo jedna, šta te briga, ćuti i guraj po svome.
No sve mi je teže u marketima, pijacama, trgovinama, ostati potpuno smirena na sve ono što može da se tamo vidi, doživi i sl.
No, sve to je na mene imalo jedan vrlo lepo efekat, mogu da uštedim više nego ikad pre, iz čistog inata.
Bar me trgovci neće "šišati kao ovcu", tu imam moć u svojim rukama, ako već nemam za nešto veće od tog.

Па зар не знаш како се снижавају цијене још од доба кад су се исписивале мастиљавом оловком? Изнад нормалне цијене напишеш већу бројку и прецрташ је. :mrgreen:

Ne koristim maslinovo ulje,ali prije par dana cujem na tv da je poslije meda najvise laznog maslinovog ulja na trzistu.Sad da li je istina ne znam.

Јуче гледам у Максију, штапићи са кикирикијем на акцији, кесица 100 грама 84 динара, жути се она етикета од акције. Остало неколико кесица, разграбили јер је акција... Поред стоји веће паковање, узмем да погледам... 230 грама, 152 (или 154, јбмлг) динара без акције. :lol:

Back