Превара из другог угла

ja ne osuđujem prevaru, ali, ovaj razlog za nju smatram totalno promašenim
uvijek postoji bolje od kolača koji jedeš, prema tome, ovo je obično pravdanje
hebi sa strane, ali muški stoj iza svojih postupaka, jer hebeš zbog sebe i žene sa kojom to radiš a ne zbog svog kolača, samim tim, ne uzimaj njega za opravdanje

Mislim da nisi u pravu......Ja ne kazem da sam varao moju zenu, dapace veoma sam zadovoljan svoji bracnim zivotom, i tu ne bih menjao bas nista........
Ali mogu da shvatim da monoton zivot, jednolicnost, okupiranost drugim stvarima, nedostatak maste, pruzrokuju zasicenje u zivotu........Onda ta "prevara" cesto sluzi samo zbog onoga sto si boldovao.........
Mada...Ja bih postavio jedno drugo, vaznije pitanje:
Sta je to prevara?
Pogledajte sebe, te koliko intimnih stvari delite sa nekim na net-u koga uopste ne poznajete....Mislite da je to anonimno pa se "ne vazi"?
Koliko je bitno da li je prevara fizicka ili mentalna?
Mnogo vas ovde prica kako nikad nije prevarilo partnera, samo licemerno smatrajuci prevaru fizickim aktom.
A ne postoji bas niko ko mentalno bar jednom nije to uradio(ili pozeleo, to je apsolutno svejedno sa stanovista same prevare).

Ne postoje vise uglova prevare vec samo dva..da li varam ja ili vara on..
Prevara je posledica obostranog ne cinjenja nista i nicega da do nje ne dodje..
Kod prevare su najgori oni koji hoce da se j.ebu a da im ne udje..i tada ..
nastaje akrobatika..simulacije.varijacije...permutacije..
lazi..zatim...koliko ce neko biti vest u svemu tome zavisi od ..
mesta zivljenja,posla kojm se bavi i mogucnoscu odsustvovanja od kuce i slicno..
a ono sto je i najvaznije ..sama prevara i koliko ce neko biti uspesan u
zataskavanju i skrivanju iste zavisi od osobe sa kojom varas..
koliko je ona spremna da bude correct u svemu tome..
drugim recima da ne pravi problema..
a kako zive..mislim da ne zive vec zivotare..

Evo istinite price o prevari.Zajedno su bili oko 20-tak godina.Vratio se jednog dana s posla i zamolio svoju zenu,koja je radila neke kucne poslove da sedne jer moraju da razgovaraju.Ona tako i uradi.
ON-"Moram da ti priznam da sam se zaljubio u zenu mladju od sebe.Volim je i zelim razvod.Ne mogu vise da zivim sa tobom."
ONA,pogleda ga,nasmesi se pa kaze:"Kako te nije stid?Varam te s vencanim kumom vec 20 godina pa si uvek imao skuvano,oprano,sredjeno.Sex svaki put kad si pozeleo.Decu sam ti vaspitala i podigla a nikad razvod nisam pomenula.Ti si se zaljubio?Ajde ne bulazni..." Ustane i izadje iz sobe smejuci se.
On se uhvati za grudi,pade i dozive srcani udar.
Toliko o prevarama.

Već si negde pomenula ovu priču:)
Sa kumom? ccccc
Pošao mlad čovek u rat, nevoljno, ostaje mu mlada žena kod kuće.On bi, nesrećnik, hteo da se osigura protiv prevare, pa joj napravi pojas nevinosti , i katanac.
Ali, avaj!
Zbog njenih fizioloških potreba potrebno je ostaviti ključ, naravno ne njoj, nego osobi od poverenja. Šta će, kome će? Pa, da, :idea:kumu, naravno!
Tako i uradi, pa nevoljnim:neutral: korakom krenu od kuće, sve osvrćući se i pogledajući na kuću i razmišljajući o ženi...:heart:
Nije odmakao ni 200 metara , kad -za njim trči kum:zskace:
" Kume, kume " viče on.
" Šta je bilo, kume? "z:shock:
"Pogrešio si, kume, nije ti ovo ključ od onoga, nego od vodenice! "
Toliko o poverenju.

Kada dugo vremena jedes stalno isti kolac, pa makar on bio najbolji na svetu, jednog dana se neminovno zapitas da li je taj kolac jos uvek najbolji i najlepsi..
Tada cesto dodjes u iskusenje da probas i neki drugi kolac, makar samo zbog toga da bi sam sebi potvrdio da je onaj kolac koji jedes godinama najbolji i najlepsi.........
A ljudi se razlicito ponasaju kada dodju u iskusenje....

znas kako to ide..
probas kolace dok ne budes siguran da bas taj kolac ima ukus koji ti se svidja..ne zato sto lepo izgleda..sto mu je preliv nalickan..nego zato sto ima ono NESTO sto tebi prija..moze da bude i kolac od sargarepe - al` je po tvom ukusu..

e sad..
prodje vreme..mozda ti ova sargarepa i dosadi..vidis neki privlacniji..

moze i to..
al` nemoj oba u isto vreme..bice ti muka..nece se sloziti ukusi kolacica..uz`ebace ti se enzimi..neces moci da ih svaris..

a i bilo bi korektno da onaj kolacic od sargarepe uziva dok ga neko drugi jede..da nekom drugom nadraska nepca..

vise je fer, nego da pustis da kolacic cami i susi se na dnu police u frizideru..
ako ni zbog cega drugog, a ono zbog onog uzitka koji ti je do tada taj kolacic pruzao..

e o tom osecaju pricamo kad je prevara u pitanju..:mrgreen:

Već si negde pomenula ovu priču:)
Sa kumom? ccccc
Pošao mlad čovek u rat, nevoljno, ostaje mu mlada žena kod kuće.On bi, nesrećnik, hteo da se osigura protiv prevare, pa joj napravi pojas nevinosti , i katanac.
Ali, avaj!
Zbog njenih fizioloških potreba potrebno je ostaviti ključ, naravno ne njoj, nego osobi od poverenja. Šta će, kome će? Pa, da, :idea:kumu, naravno!
Tako i uradi, pa nevoljnim:neutral: korakom krenu od kuće, sve osvrćući se i pogledajući na kuću i razmišljajući o ženi...:heart:
Nije odmakao ni 200 metara , kad -za njim trči kum:zskace:
" Kume, kume " viče on.
" Šta je bilo, kume? "z:shock:
"Pogrešio si, kume, nije ti ovo ključ od onoga, nego od vodenice! "
Toliko o poverenju.

pa mozda joj se odmah pripiskilo?:manikir:

i da, griza savesti kao takva tesko da je tu izrazena. pre osecaj uspeha, pred samim sobom. i mislim osecaj nekog ispunjenja, ma kako to izgledalo spolja. osobe koje varaju varaju da bi nahranile ego. sto ga vise hrane bivaju samozadovoljnije, a samozadovoljstvo ne ostavlja mnogo prostora grizi savesti.
i mislim da svako ko se nadje prevarenim ne treba da puca na kartu grize savesti kod druge strane, jer ta karta je u tim situacijama neupotrebljiva.

Postoje patološki lažovi i prevaranti. Ljudi koji varaju svoje partnere, a da ih ič ne grize savest. Nemaju osećaj da rade nešto loše i da to povređuje partnera. Okrenuti su samo sebi i nemaju svest o tome kako njihovo ponašanje utiče na druge ljude.

Znam ovakve ljude, a i one druge koji tvrde da ih je nakon prevare izjela krivica. :confused:

Kako žive oni koji vode na neki način paralelan život..mislim,teško.Pouzdano znam da su istrzani,napeti i da se ne mogu opustiti:Uvijek u nekakvim kombinacijama,zapletima,stvaranju alibija i gledanja na sat.
Mislim da je takva svakodnevica samomučenje i opravdano se pitam zašto bi se neko mučio?Da li je to mazohizam kao pokretač ili je inicijalna kapisla ipak negdje drugdje..
Imala sam prijatelja koji je godinama održavao vanbračnu vezu.I što je ona bivala jača,on je bio sve pažljiviji suprug,otac,prijatelj.Samo sam ja znala koliko mu je trebalo snage da "nosi" ta dva paralelna života,da organizuje,da se nikom ne oda(čak je uveo zabranu ljubavnici da koristi parfem),samo je meni bilo dostupno da vidim koliko se trga,koliko je podijeljen i pod stresom.I kad sam ga pitala zašto,čemu to toliko mučenje Sebe,odgovorio je:"volim da me vole,volim taj adrenalin i gužvu oko mene".
Znači li to da ima onih koje pokreće neprekidna samopotvrda vlastite samodopadnosti,privlačnosti drugom polu i samodokazivanje..
Mislim da to nije vrijedno spokoja u duši.

Kako žive oni koji vode na neki način paralelan život..mislim,teško.Pouzdano znam da su istrzani,napeti i da se ne mogu opustiti:Uvijek u nekakvim kombinacijama,zapletima,stvaranju alibija i gledanja na sat.
Mislim da je takva svakodnevica samomučenje i opravdano se pitam zašto bi se neko mučio?Da li je to mazohizam kao pokretač ili je inicijalna kapisla ipak negdje drugdje..
Imala sam prijatelja koji je godinama održavao vanbračnu vezu.I što je ona bivala jača,on je bio sve pažljiviji suprug,otac,prijatelj.Samo sam ja znala koliko mu je trebalo snage da "nosi" ta dva paralelna života,da organizuje,da se nikom ne oda(čak je uveo zabranu ljubavnici da koristi parfem),samo je meni bilo dostupno da vidim koliko se trga,koliko je podijeljen i pod stresom.I kad sam ga pitala zašto,čemu to toliko mučenje Sebe,odgovorio je:"volim da me vole,volim taj adrenalin i gužvu oko mene".
Znači li to da ima onih koje pokreće neprekidna samopotvrda vlastite samodopadnosti,privlačnosti drugom polu i samodokazivanje..
Mislim da to nije vrijedno spokoja u duši.
Изгледа да неки људи не могу да живе без адреналина и гужве.
Оно што се нама чини као мучење, њима је као храна.

Хајде да не причамо како и зашто.
Хајде да не осуђујемо никога.
Ја се озбиљно питам...

Како живе људи који варају своје партнере?
Мени се све то чини врло компликовано.
Све нешто кришом, па се крије, глуми, траже се изговори за одсуство.
Па кад дођеш кући и гориш а треба да пружиш пажњу и покажеш интересовање за партнера, децу...
Па ако се љубавник/љубавница заљуби, почне да захтева, прети...
Ваљда се негде провлачи и грижа савест...

Мени ово све изгледа и замарајуће.
Да ли је то задовољство толико да је вредно свега овога?

Pa ocigledno jeste. Pogotovo ljudima koji ne vole svoje partnere, a varaju ne samo radi sexa nego misle da su zaljubljene u tu osobu. Nemam pojma ..nikad nisam varala na duze staze, obicno ako se to desi, prekidam vezu u kojoj sam posto mi gubi smisao...

Ја се озбиљно питам...

Па кад дођеш кући и гориш а треба да пружиш пажњу и покажеш интересовање за партнера, децу...

naravno da nije vredno
bas je mizerno i bedno i onako lopovski
tiho necujno iza ledja...FUJ:rumenko:

Mislim da nisi u pravu......Ja ne kazem da sam varao moju zenu, dapace veoma sam zadovoljan svoji bracnim zivotom, i tu ne bih menjao bas nista........
Ali mogu da shvatim da monoton zivot, jednolicnost, okupiranost drugim stvarima, nedostatak maste, pruzrokuju zasicenje u zivotu........Onda ta "prevara" cesto sluzi samo zbog onoga sto si boldovao.........
Mada...Ja bih postavio jedno drugo, vaznije pitanje:
Sta je to prevara?
Pogledajte sebe, te koliko intimnih stvari delite sa nekim na net-u koga uopste ne poznajete....Mislite da je to anonimno pa se "ne vazi"?
Koliko je bitno da li je prevara fizicka ili mentalna?
Mnogo vas ovde prica kako nikad nije prevarilo partnera, samo licemerno smatrajuci prevaru fizickim aktom.
A ne postoji bas niko ko mentalno bar jednom nije to uradio(ili pozeleo, to je apsolutno svejedno sa stanovista same prevare).

OFF tOPIc ali ipak...samo se nadovezujem...
Pun mi je klinac pametnjakovica koji ZNAJU da ne postoji NIKO ko nije prevario mentalno ili fizicki bar jednom..Postoje ljudi kojima je POSTOVANJE svog partnera iznad svih drugih osecanja koja gaje prema njemu i koji su iskreni prvenstveno prema sebi pa i prema partneru...
Uzimanje svega zdravo za gotovo, lazi i preseravanja nisu zdravi, ma koliko to mnogi zeleli da je tako....

Ne postoje vise uglova prevare vec samo dva..da li varam ja ili vara on..
Prevara je posledica obostranog ne cinjenja nista i nicega da do nje ne dodje..
Kod prevare su najgori oni koji hoce da se j.ebu a da im ne udje..i tada ..
nastaje akrobatika..simulacije.varijacije...permutacije..
lazi..zatim...koliko ce neko biti vest u svemu tome zavisi od ..
mesta zivljenja,posla kojm se bavi i mogucnoscu odsustvovanja od kuce i slicno..
a ono sto je i najvaznije ..sama prevara i koliko ce neko biti uspesan u
zataskavanju i skrivanju iste zavisi od osobe sa kojom varas..
koliko je ona spremna da bude correct u svemu tome..
drugim recima da ne pravi problema..
a kako zive..mislim da ne zive vec zivotare..

:ok::ok:

Evo istinite price o prevari.Zajedno su bili oko 20-tak godina.Vratio se jednog dana s posla i zamolio svoju zenu,koja je radila neke kucne poslove da sedne jer moraju da razgovaraju.Ona tako i uradi.
ON-"Moram da ti priznam da sam se zaljubio u zenu mladju od sebe.Volim je i zelim razvod.Ne mogu vise da zivim sa tobom."
ONA,pogleda ga,nasmesi se pa kaze:"Kako te nije stid?Varam te s vencanim kumom vec 20 godina pa si uvek imao skuvano,oprano,sredjeno.Sex svaki put kad si pozeleo.Decu sam ti vaspitala i podigla a nikad razvod nisam pomenula.Ti si se zaljubio?Ajde ne bulazni..." Ustane i izadje iz sobe smejuci se.
On se uhvati za grudi,pade i dozive srcani udar.
Toliko o prevarama.

I šta je bilo sa njim?

Имам 18 година.Имам девојку 6 месеци.На почетку ми је била само слатка, а сада је стварно волим.Две недеље после везе ишао сам на екскурзију, и тамо сам преварио девојку.Са једном девојком која је једна од најзгоднијих у мојој школи.Имали смо петинг.Прво вече смо се смували и тако наредних 7 дана.То је била страст и ништа више.
Када сам почео стварно да се заљубљујем у садашњу девојку, почела је да ме гризе савест.Најтеже ми је било ноћу, како је веза трајала, све ме је мање то уништавало, али опет понекад ме је страх да ме ујутру не позове, да сазна и да раскине са мном.По први пут волим и заиста ми је лепо.И она каже да никада није ово осећала према неком дечку.Није мени толико битно, ако она раскине, што ћу ја да патим, *** крив сам.Него ми је жао што ће она да пати, јер стварно видим да ме много воли и видим да јој је доста бола.Увек када се посвађамо, она мене прва позове и прва преузме корак да изгладимо ствари.И тако на почетку ми је заиста било тешко, размишљао сам да јој признам, али заиста не желим да јој нанесем бол.Није ово патетика, нити правдам себе, само кажем како размишљам.И све што сам јој рекао, о својим осећањима (не волим да причам о томе често) је била сува истина.Знам само да никада више нећу да преварим партнера, то ми не треба.

Је*ане су све, али је мало која вољена.
Жена вара срцем , а мушкарац ку*цем.

Ја се озбиљно питам...

upravo i ja :dash: zbog toga.. jer se dopisujem sa deckom cetiri meseci, a ni on ni ja nismo klinci, i on mi tek juce kaze da ima devojku... :dontunderstand: a dopisivao se sa maksimalnom paznjom..... konstatno zvao, bla,bla,bla...
i sta mu ja znacim a sta nejgova devojka....?
da mi je rekao da ima devojku,sigurno bih prekinula svaki kontakt...tako isto je i sa ljubavnicama...ako se lepo objasni...razumnom....ali cim se krenulo u prevaru, mozda i taj neko, ili neka zasluzuju to, da ih bar jedna strana osudjuje...kad nemaju grize savesti....postoje razni razlozi zasto se to radi, ali meni,licno ni jedan nije jasan...tako da sam i ja u haosu sa tom temom...

Имам 18 година.Имам девојку 6 месеци.На почетку ми је била само слатка, а сада је стварно волим.Две недеље после везе ишао сам на екскурзију, и тамо сам преварио девојку.Са једном девојком која је једна од најзгоднијих у мојој школи.Имали смо петинг.Прво вече смо се смували и тако наредних 7 дана.То је била страст и ништа више.
:D
Је*ане су све, али је мало која вољена.
Жена вара срцем , а мушкарац ку*цем.
Na dobrom si putu da postaneš Sinnke. :confused:
Al Sinnke ima velika jaja. :mrgreen:

Ја се озбиљно питам...

Mislim da je praznina i traganje spolja uzrok. Ko nema svoj unutrašnji mir
kakav takav, traži spolja, traži, traži panično, a od panike
neprijatelja većeg nigde:prstic:

Back