Pretplata za struju greškom prebačena na RTS

gost 270414

Veoma poznat
Poruka
13.578

VIŠAK novca koji su građani uplatili za struju u prethodnom mesecu ne smanjuje im naredni račun za kilovate - već RTS pretplatu! Naime, greškom u sistemu, preplaćen novac za električnu energiju od velikog broja potročaša otišao je, umesto na smanjivanje duga za avgust, na pogrešan račun i to Radio-televiziji Srbije!Nakon što su šaltere elektrodistribucija prošlog meseca preplavili nezadovoljni građani sa zahtevima da im se vrati višak novca sa računa za električnu energiju, odlučeno je da će se ovaj iznos, bez posebnog zahteva, preneti na naredni mesec. Ipak, pored toga što na novom računu nigde nema stavke koja i pravda preplaćen novac, on je u većini slučajeva otišao - na pogrešnu adresu.- Bio sam u preplati nekih 100 dinara i odmah sam podneo zatev da se taj novac prebaci na novi račun za struju, iako je posle odlučeno da će se to preneti automatski - kaže Ivan M. iz Beograda. - Na poslednjem računu, koji je stigao pre nekoliko dana, vidim da su pare prebačene na dug za RTS, a ne na "EPS snabdevanje"! Nisam želeo da se sredstva prebace na televizijsku pretplatu. Da sam znao da će to uraditi, odmah bih ga podigao.Ovaj problem potvrđuju i u novom preduzeću za snabdevanje električnom energijom, u kom kažu da svakodnevno primaju žalbe na rad distribucija.- Prilikom prebacivanja preplate, novac je prešao na dug prema televiziji, a ne na naš račun - objašnjava Dejan Vasić. prvi čovek "EPS snabdevanja". - Ta sredstva su sada uplaćena Radio-televiziji Srbije, a mi ćemo biti u manjku. Imamo primedbi i od čelnika RTS, jer i oni misle da je bilo neregularnosti.Druga greška, koju su distribucije napravile u velikom broju slučajeva, dodaje Vasić, jeste što su na računima pomešali iznose "uplata" i "pretplata", pa oni bune potrošače. Ipak, nadležni uveravaju da to ne utiče na konačni finansijski skor na računu, pa građani neće biti oštećeni. RED TEK DOGODINE- KAKO je novo preduzeće "EPS snabdevanje" počelo da radi tek pre dva meseca, mi još nemamo dovoljan kadar niti softvere da preuzmemo na sebe slanje i obračun računa - kaže Dejan Vasić, direktor ove firme. - Zato smo prinuđeni da plaćamo distribucije da to rade umesto nas. Tek sledeće godine ćemo imati kapacitet da to sami radimo. Očekujem da će se, u međuvremenu, svi problemi sa distribucijama svesti na minimum, kao i da će odgovorni za haos sa računima snositi posledice.

http://vesti.krstarica.com/ekonomija/pretplata-za-struju-greskom-prebacena-na-rts/

:rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:

Jock, ovo nije politika! :hahaha:

VIŠAK novca koji su građani uplatili za struju u prethodnom mesecu ne smanjuje im naredni račun za kilovate - već RTS pretplatu! Naime, greškom u sistemu, preplaćen novac za električnu energiju od velikog broja potročaša otišao je, umesto na smanjivanje duga za avgust, na pogrešan račun i to Radio-televiziji Srbije!Nakon što su šaltere elektrodistribucija prošlog meseca preplavili nezadovoljni građani sa zahtevima da im se vrati višak novca sa računa za električnu energiju, odlučeno je da će se ovaj iznos, bez posebnog zahteva, preneti na naredni mesec. Ipak, pored toga što na novom računu nigde nema stavke koja i pravda preplaćen novac, on je u većini slučajeva otišao - na pogrešnu adresu.- Bio sam u preplati nekih 100 dinara i odmah sam podneo zatev da se taj novac prebaci na novi račun za struju, iako je posle odlučeno da će se to preneti automatski - kaže Ivan M. iz Beograda. - Na poslednjem računu, koji je stigao pre nekoliko dana, vidim da su pare prebačene na dug za RTS, a ne na "EPS snabdevanje"! Nisam želeo da se sredstva prebace na televizijsku pretplatu. Da sam znao da će to uraditi, odmah bih ga podigao.Ovaj problem potvrđuju i u novom preduzeću za snabdevanje električnom energijom, u kom kažu da svakodnevno primaju žalbe na rad distribucija.- Prilikom prebacivanja preplate, novac je prešao na dug prema televiziji, a ne na naš račun - objašnjava Dejan Vasić. prvi čovek "EPS snabdevanja". - Ta sredstva su sada uplaćena Radio-televiziji Srbije, a mi ćemo biti u manjku. Imamo primedbi i od čelnika RTS, jer i oni misle da je bilo neregularnosti.Druga greška, koju su distribucije napravile u velikom broju slučajeva, dodaje Vasić, jeste što su na računima pomešali iznose "uplata" i "pretplata", pa oni bune potrošače. Ipak, nadležni uveravaju da to ne utiče na konačni finansijski skor na računu, pa građani neće biti oštećeni. RED TEK DOGODINE- KAKO je novo preduzeće "EPS snabdevanje" počelo da radi tek pre dva meseca, mi još nemamo dovoljan kadar niti softvere da preuzmemo na sebe slanje i obračun računa - kaže Dejan Vasić, direktor ove firme. - Zato smo prinuđeni da plaćamo distribucije da to rade umesto nas. Tek sledeće godine ćemo imati kapacitet da to sami radimo. Očekujem da će se, u međuvremenu, svi problemi sa distribucijama svesti na minimum, kao i da će odgovorni za haos sa računima snositi posledice.

http://vesti.krstarica.com/ekonomija/pretplata-za-struju-greskom-prebacena-na-rts/

:rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:

Jock, ovo nije politika! :hahaha:

Ma "vade" se. Nema placanja racuna dokle god ne isprave tu gresku i pare vrate na racun EPS-a, a ne RTS-a.

- - - - - - - - - -

Pa i do sada je preplaćeni novac išao za pokrivanje duga RTS-u ako je dug postojao.

Netacno. Ko je imao dug u EPS-u, na to je isao visak para, a ne na RTS. Tako su ljudi malo pomalo smanjivali dug, a sad ne mogu jer im se visak prebacuje na RTS.

Plus sto se otvaraju neke firme koje nisu sposobne da ispune svoju ulogu u ovoj prevari!
Pa koji moj se onda prihvataju posla kad ne mogu da ga ostvare!
Setite se SUP-a i licnih karti kako je narod cekao u redovima jer nestrucni kadar nije znao da napravi licnu kartu a bitno je da je vlada odredila da se moraju vaditi nove licne karte.Kakva blamaza!

RTV-u nista a RTS-u sve.

Не серендај, РТВ се финансира од претплате коју плаћа цела Србија (ако то њесра ико још увек плаћа), па тако онај у Нишу плаћа за програме које не гледа.
Ако хоћете да гледате и РТВ, платите одвојено за то.

Ma "vade" se. Nema placanja racuna dokle god ne isprave tu gresku i pare vrate na racun EPS-a, a ne RTS-a.

- - - - - - - - - -

Netacno. Ko je imao dug u EPS-u, na to je isao visak para, a ne na RTS. Tako su ljudi malo pomalo smanjivali dug, a sad ne mogu jer im se visak prebacuje na RTS.

Ne kapiraš. Govorio sam o ljudima koji imaju dug RTS-u a ne EPS-u. Dakle, ko ima dug prema RTS-u i uplati makar i dinar viška nego što je iznos na račanu novac je automatski išao RTS-u. Umalo ne napisah SPS-u.

Гледам јутрос РТС 1 - Јутарњи програм и питам се чији је то јавни сервис?
Скоро све вести од Прогнозе времена до Спорта су из Београда. Нада Мацура, окићена као Новогодишња јелка ланцима и ланчићима од ушију до пупка, нас у детаље и по ,,протоколу'' извештава шта се на сваком ћошку десило у Београду, метео-водитељке са расплетеном косом, час на левој час на десној страни тела, по сто пута нам понављају температуре у Србији и Београду иако на траци у дну ТВ-а ,,трчи'' трака са сличним подацима, потом ко је у Бгд ухапшен, шта је рекао Ђилас, дуге приче о грејању и посипању соли по Бгд. улицама, извештаји о пуцању цеви, и осталих београдских комуналних проблема.

Добро, ако је то Јавни сервис града Београда, нека Београђани имају обавезу да плаћају ТВ претплату за РТС 1, а остали ван Београда нека то чине добровољно. И овако и онако, информишемо се са локалних ТВ станица и са оних које се саме финансирају.

Pa oduvek je sve preko iznosa za struju prabacivano na tv pretplatu. .Zato sam ja svaki put uplaćivala po 10ak din. više. Uvek sam to preko namenila tijaniću za sveću.
Duguje - koliko ti njima duguješ (eps)
potražuje - kusur koji ti tražiš od njih jer si uplatio više nego što duguješ ali evo ti ga na!!! - uzeo tijanić

Neverovatno, ali istinito poruka u kojoj mi je majka napisala da je crko, stigla mi je baš kad sam čekala u redu u distribuciji. Osmeh mi nije silazio sa lica
Tad je dobio 17 dinara.
Keva me zezala, nakupila si mu para za olimpijski plamen

p.s. cifre za uplatu iznosa koje su na dnu strane i gde treba da stoji niža cifra jer ste ostvarili pravo na popust uplatom do tad i tad je veća nego gornja cifra a trebalo bi da je obrnuto. Nije velika razlika (kod mene barem bila) ali ipak obratite pažnju na iznos bez i iznos sa popustom ;)

Poslednja izmena:

Back