Pretnje SMS porukama molim pomoc

loznicanin

Zainteresovan član
Poruka
478
Vec nekoliko dana dobijam pretece poruke sa razni brojeva telefona koje vecinom imam u imeniku:Da stvar bude gora ti ljudi je ne salju nego odprilike neko sa interneta na neki nacin:Dali to postoji zadnju kad sam dobio od jednog poznanika koga imam u imeniku,upalim auto i odem kod njega bez najaave covek se kune da nije on hteo sam ga zadaviti:Dok mi sedimo i pricamo stize jos tri pretece poruke sa njegovog broja a telefon stoji kraj nas na stolu niko ga nije uzimao.Danas sam otiso u poslovnicu i prijavio najgore sto su upisali broj sa kojeg stizu pretnje,sad me zanima dali je moguce da on strada džaba a da to neko na neki nacin salje sa interneta i kako tome uci u trag?

promeni broj to ti je barem jednostavno rešenje.
zbog posla ne mogu da menjam broj imam skoro 1000 ljudi koji znaju broj.

- - - - - - - - - -

Može, preko IP adrese mogu da ga pronadju ( verovatno preko neta ti šalje poruke )

- - - - - - - - - -

Može i broj da promeni, mada su garant neki klinci...malo se zajebavaju
U tu pricu mnogo ne verujem a i ako moze nije relevanta mi ovde u mestu svi imamo adsl i niko ne zakljucava fifi ruter pa tako moze da se nakaci na komsijin internet da okrivi njega

Prijavi policiji.Oni ce vec sa sudskim nalogom i tuzilastvom imati pristup listingu.
Sve to ide u odeljenje za visoko tehnoloski kriminal.Pronadju te za minut.
Ako pronadju ip adresu,znaj sigurno da je negde u blizini.Ruter nema neki veliki domet.
Privedu par njih na saslusanje,pa ako treba i malo ubedjivanja u stanici pa ce sve da propeva.

Prijavi policiji.Oni ce vec sa sudskim nalogom i tuzilastvom imati pristup listingu.
Ako pronadju ip adresu,znaj sigurno da je negde u blizini.Ruter nema neki veliki domet.
Privedu par njih na saslusanje,pa ako treba i malo ubedjivanja u stanici pa ce sve da propeva.
recimo ja moj ruter vidim iz nekih 12-13 kuca iz komsiluka hoce li sve nji da prevode

da bas tako,znam kada su uznemiravali mog caleta,inspektor mu je trazio broj,caletov broj,sto sam se iznenadio,iako je inspektor poznavao caleta,nije mu rekao ko je,jer to nije dozvoljeno,ali je rekao,da je imao slucajeva da prosto nije mogao poverovati,ko sve zna da zeza coveka,brat brata,drug druga,zena muza,muz zenu itd

Back