Pretnja sudom zbog navodnog duga(pa i da je dug) od celih 29,50 dinara

• Začetnik teme Začetnik teme Koval
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo da se meni desi..... mala sansa
Evo desilo se - nisam platio (ili jesam)racun za Ptt u iznosu od 2445rsd neke davne 2010 (u dobijenom obavestenju se ne vidi koji racun nisam platio.
Elem G-din Zrnic se pojavio na vratima da pleni imovinu.Onako iznenadjen on mi priskoci u pomoc i rece da ce upisati ,eto,da me nije nasao u stanu,
S tim da u roku od par dana regulisem dugovanje.Eto sta reci da li da placam ili da sudiju ucim pravu o obligacionim odnosima. ???

Najrealnije stanje je da ni jedan sud nece da vodi postupak zbog 30 din. Ne znam kolika je ono bese tacno minimalna suma, ali je mnogo, mnogo veca od toga. Daleko je realnije da ce covek imati problem sa samim Telekomom koji ima puno pravo da ga iskljuci.
No, meni je ovde cudno kako je uopste mogla da nastane tako mala razlika? Koristis uslugu, na kraju dobijes racun za to, platis ga u posti, a ako ga placas posle zakonskog roka, automatski ti se uracunava zatezna kamata. Ne vidim gde tu moze da nastane greska, koju bi oni kasnije primetili. Drugo nacin na koji je ova opomena napisana je krajnje cudan. Preti se, obratite paznju, TRAJNIM iskljucivanjem!? Ja jos nisam cuo da je nekome trajno onemoguceno da bude korisnik usluga odredjenog telekomunikacionog operatera... a sasvim sam siguran da to ni zakonski nije moguce. Uopste, cela njihova, slobodno cu reci pretnja je bas napisana da tako i zvuci. Cak i da je greska do korisnika, sto je malo verovatno (dobijes racun, platis koliko pise), ovo nije nacin za prvu opomenu. Kad se prisetimo pisanja u novinama u vise navrata, o raznoraznim pakovanjima racuna i dugovanja, ne samo od Telekoma, nego od jos nekih firmi sa slicnim uslugama... meni sve ovo malo mirise na jos jednu njihovu podmetacinu da se uzme ekstra profit. Ja bih to proverio sve detaljno. I dobro bi bilo da imas sacuvane racune, kao i da detaljno proveris listing.

Ja sam recimo dobio poziv kod sudije za preksrsaje zbog slicnog duga.
Doduse, nisu me zvali zbog samog duga, nego zbog kasnjenja za uplatu doprinosa u iznosu od 27,65 para(tako nesto).
Poreznici mi uzeli poslovne knjige za CETIRI godine i jedino sto su nasli za cetiri godine je to kasnjenje.
Terete me za prekrsaj za koji je minimalna kazna 50 000 dinara.
Odem kod sudije zena se i sama zacudila kad je videla sumu i razlog.
Ja joj rekao, parafraziracu:
Gospodjo, vi radite svoj posao i vama svaka cast, ali samo da vam napomenem, ako me kaznite makar JEDAN dinar zbog ovoga, ja cu automatski zatvoriti firmu u Srbiji , koliko sutra otvoriti u Republici Srpskoj, i nikada vise ni dinar necu dati Srbiji..
Ona saslusala poreznike i kaznila me ....opomenom.........
Tako da..Ima u ovoj zemlji i normalnih ljudi, izgleda.

Necu odgovoriti sta sam uradio..vidim ovde neki koji na Politici navijaju za SNS i pljuju ovu vlast od ove teme prave zezanje.
Sta ćemo mi drugo da budemo nego licemerni.
Od sada me podforum nepravda ne zanima,kada vam se desi nesto ne znam ja,recimo Don koji uvozi automobile(zna se i kakve) i koji je SNS-ovac ovde se sprda ali kada ga nagaze na carini kukaće ovde...dok još bude carine i tog njegovog "posla",jer mi idemo u EU,svidelo se to nama ili ne,pa neće biti njemu leba od krševa iz Nemačke.

Necu odgovoriti sta sam uradio..vidim ovde neki koji na Politici navijaju za SNS i pljuju ovu vlast od ove teme prave zezanje.
Sta ćemo mi drugo da budemo nego licemerni.
Od sada me podforum nepravda ne zanima,kada vam se desi nesto ne znam ja,recimo Don koji uvozi automobile(zna se i kakve) i koji je SNS-ovac ovde se sprda ali kada ga nagaze na carini kukaće ovde...dok još bude carine i tog njegovog "posla",jer mi idemo u EU,svidelo se to nama ili ne,pa neće biti njemu leba od krševa iz Nemačke.

Pa šta bi sada ,svi navijamo za tebe a ti tako pa nije u redu kaži šta je bilo i mirna bačka.

Back