Прети нам еколошка катастрофа због пандемије: Србија нема санитарну депонију за одлагање маски

Poruka
20.104

PRETI NAM EKOLOŠKA KATASTROFA ZBOG PANDEMIJE:

Tokom pandemije proizvedeno je oko 50 milijardi zaštitnih maski za lice. Da li Srbiji preti opasnost da se pandemija pretvori u ozbiljnu ekološku katastrofu, budući da nemamo ni sanitarne deponije? Pored toga, prema procenama stručnjaka, godišnje proizvedemo oko 80.000 tona opasnog otpada, više od 11 kilograma po stanovniku. Pitamo eksperte može li ovaj višedecenijski problem da se reši i na koji način.

Када сам отворила ову тему, ПРОШЛЕ ГОДИНЕ, у мају месецу, написала сам,
(Видела сам на једном дрвету, високо на грани, вијори се зелена маска, највероватније употребљена, коју је неки савестан грађанин, након употребе, фрљнуо кроз прозор)

Данас сам ПОНОВО УГЛЕДАЛА , на том истом дрвету, ТУ ИСТУ МАСКУ,:zeek::zeek::zeek:, ШТО ЗНАЧИ, да њу ни ветар, ни киша, ни снег, ни сунце. НЕ ДА НИСУ УНИШТИЛИ, НЕГО ЈЕ НИСУ МОГЛИ НИ ПОМЕРИТИ СА ТОГ ДРВЕТА!!!!!! Она се закачила ту, када је неко бацио из свог стана, са неког вишег спрата.... и ЕТО НАМА ПРОБЛЕМА!!!!

Не треба нама ни коронона, ма ништа, .......ДОВОЉАН ЈЕ ОВАЈ ОТПАД, У КОЈЕМ ЋЕМО СЕ УГУШИТИ!!!

Poslednja izmena:

PRETI NAM EKOLOŠKA KATASTROFA ZBOG PANDEMIJE:

Tokom pandemije proizvedeno je oko 50 milijardi zaštitnih maski za lice. Da li Srbiji preti opasnost da se pandemija pretvori u ozbiljnu ekološku katastrofu, budući da nemamo ni sanitarne deponije? Pored toga, prema procenama stručnjaka, godišnje proizvedemo oko 80.000 tona opasnog otpada, više od 11 kilograma po stanovniku. Pitamo eksperte može li ovaj višedecenijski problem da se reši i na koji način.

Када сам отворила ову тему, ПРОШЛЕ ГОДИНЕ, у мају месецу, написала сам,

(Видела сам на једном дрвету, високо на грани, вијори се зелена маска, највероватније употребљена, коју је неки савестан грађанин, након употребе, фрљнуо кроз прозор)
Данас сам ПОНОВО УГЛЕДАЛА , на том истом дрвету, ТУ ИСТУ МАСКУ,:zeek::zeek::zeek:, ШТО ЗНАЧИ, да њу ни ветар, ни киша, ни снег, ни сунце. НЕ ДА НИСУ УНИШТИЛИ, НЕГО ЈЕ НИСУ МОГЛИ НИ ПОМЕРИТИ СА ТОГ ДРВЕТА!!!!!! Она се закачила ту, када је неко бацио из свог стана, са неког вишег спрата.... и ЕТО НАМА ПРОБЛЕМА!!!!

Не треба нама ни коронона, ма ништа, .......ДОВОЉАН ЈЕ ОВАЈ ОТПАД, У КОЈЕМ ЋЕМО СЕ УГУШИТИ!!!

"Повећана употреба заштитне опреме додатна је претња и за океане који су већ у великој мери загађени пластичним отпадом. Студије процењују да у просеку око осам милиона тона пластичног отпада годишње заврши у океанима, а ситуација се константно погоршава. Заштитна опрема представља посебну опасност за океански свет, јер је неке животиње, попут морских корњача, могу заменити за храну.
Узимајући у обзир време трајања кризе, постоји мало тога што може да се учини по овом питању."

ПОСТОЈИ ли улица у било ком делу Србије, или тротоар, а да на њој нисте угледали макар једну употребљену, одвратну, прљаву, можда чак и заражену заштитну маску
:?:

Ima reka srecom.

_116342278_rekaotpad2.jpg

Kомпаније треба да одреде место за одлагање маски и рукавица за своје раднике, а општине би морале да обезбеде посебне контејнере у које би грађани бацали употребљене маске и рукавице.
ИНАЧЕ, овако како је сада, МИ СМО У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ!!!

MREZA-KRUG-BOLNICE.jpg

inquinamento-mascherine-in-mare-2.jpg

Dok nas iz EU ne pritisnu za ekologiju ništa se ovde promeniti, neće biti napretka povodom ekologije. Jednostavno ljudi nisu svesni, nemaju osećaja da uništavaju životnu sredinu, pa kod nas se bez ikakvog obzira baca ćak i staklo u obalu reke, neko će se iseći nije ih briga.
Pre neki dan pokupio ja neko smeće, flaše plastične pored puta u mom mestu, svi me gledali kao budalu (selo je u pitanju, nema organizovanog odvoza smeća i većina pali ili baca smeće u obalu, retki odvoze smeće u grad u kontejnere).

Back